💠 الگوی پیشرفت اسلامی _ایرانی
🔰 اگر بخواهیم هدفهای ملّت ایران را در یک مفهوم خلاصه کنیم که بتواند تا حدود زیادی خواستههای عمومی کشور و ملّت را بیان کند و آن را در بر بگیرد، آن مفهوم کلیدی عبارت است از پیشرفت؛ منتها با تعریفی که اسلام برای پیشرفت میکند. پیشرفت در منطق اسلام، متفاوت است با پیشرفت در منطق تمدّن مادّی غرب. آنها یک بُعدی میبینند، آنها با یک جهت، جهت مادّی به پیشرفت نگاه میکنند. پیشرفت در نظر آنها، در درجهی اوّل و به عنوان مهمترین، عبارت است از پیشرفت در ثروت و پیشرفت در علم و پیشرفت نظامی و پیشرفت فنّاوری. پیشرفت در منطق غربی اینهاست.
🔷 امّا در منطق اسلامی، پیشرفت ابعاد بیشتری دارد:
🔹پیشرفت در علم
🔹پیشرفت در اخلاق
🔹پیشرفت در عدالت
🔹پیشرفت در رفاه عمومی
🔹پیشرفت در اقتصاد
🔹پیشرفت در عزت و اعتبار بینالمللی
🔹پیشرفت در استقلال سیاسی
اینها همه در مفهوم پیشرفت، در اسلام گنجانده شده است
🔹پیشرفت در عبودّیت و تقرّب به خدای متعال؛ یعنی جنبهی معنوی، جنبهی الهی؛ این هم جزو پیشرفتی است که در اسلام هست و در انقلاب ما هدف نهائی ماست: تقرّب به خدا.
🔹هم «دنیا» در این پیشرفتی که مورد نظر است، ملحوظ شده است، هم «آخرت».
🔸 بیانات رهبر جمهوری اسلامی در اجتماع مردم بجنورد مورّخ ۱۳۹۱/۷/۱۹
🇮🇷 کانال اتنا (اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
♦️ در این عرصهی رویاروئی و رزم انسانی و جنگ ارادهها، آنچه که میتواند تعیینکننده باشد، عبارت است از تصمیم و اراده و بصیرت و روشنبینی شما مردم عزیز. وحدت ملت ایران، اتحاد کلمهی مسئولان کشور، همکاری دستگاههای مختلف، وظیفهشناسی و مسئولیتشناسی آحاد مردم میتواند ما را به پیشرفتهای بیشتری برساند؛ میتواند آن چهرهای را که متناسب با این کشور و این ملت عزیز و بااستعداد است، برای ما به وجود بیاورد.
🔸 بیانات رهبر جمهوری اسلامی دراجتماع مردم اسفراین
۱۳۹۱/۷/۲۲
🇮🇷 کانال اتنا (اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
🔹این میلاد [نیمهی شعبان] و این یاد بزرگ باید به ما درس بدهد. یک درس از این درسها این است که همه بدانند، همه اذعان و باور کنند که حرکت عالم به سمت صلاح است، به سمت آفاق روشن است. مستکبران عالم هرچه میخواهند بگویند، تظاهربه قدرتنمایی بکنند، اما لشکر حق و حقیقت و کاروانی که بشریت را به سمت سرمنزل عدل و داد پیش میبرد روزبهروز درحال افزایشیافتن است.
۱۳۷۹/۰۸/۲۲
🇮🇷 کانال اتنا (اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
Khanevade_Tarbiat_Mahdavi.pdf
2.82M
با سلام و عرض ادب
تبریک دهه مهدویت ؛ خدمت تمامی منتظران حضرت مهدی عج فایل pdf کتاب خانواده و تربیت مهدوی
اثر ارزشمند استاد تهرانی و حیدری
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
... معنای سیاست فقط این نیست که انسان طرفدار زید و مخالف عمرو باشد یا بعکس.
سیاست یعنی نگاه به حرکت عمومی جامعه که کدام طرف داریم میرویم؛ آیا به سمت هدفها داریم حرکت میکنیم یا زاویه گرفتهایم و داریم از هدفها دور میشویم؟ معنای واقعی سیاست این است. آنوقت در خلال این نگاه، تکلیف آدمها و اشخاص و گروهها و احزاب و جریانها روشن میشود که آیا داریم به سمت #عدالت_اجتماعی میرویم؟ آیا داریم به سمت #استقلال واقعی دینی میرویم؟ آیا داریم به سمت ایجاد #تمدّن_اسلامی میرویم، یا داریم به سمت وابستگی به غرب و وابستگی به آمریکا و تحتتأثیر قرار گرفتن نسبت به بافتهها و یافتههای بیمغز غربیها حرکت میکنیم؟ این خیلی مسئلهی مهمّی است که #سبک_زندگی ما، ما را به کدام طرف دارد میکشانَد؛ این نگاه، نگاه سیاسی است که میبینید از فرهنگ سرچشمه میگیرد؛ بنابراین در دل فرهنگ، سیاست هم هست. با این نگاه به حوادث جامعه باید نگاه کرد.
▪️بیانات در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران
۹۵/۰۵/۳۱
🇮🇷 کانال اتنا (اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
یکایک ما مخاطب به این خطاب هستیم🔻
🔳 نگاه اوّل که نگاه اسلام به فردِ انسانی است، یک فرد مورد خطاب اسلام قرار میگیرد. در اینجا انسان یک رهروی است که در راهی حرکت میکند، که اگر درست حرکت کند، این راه، او را به ساحت جمال و جلال الهی وارد خواهد کرد؛ او را به خدا خواهد رساند؛ «یا ایّها الانسان انّک کادح الی ربّک کدحاً فملاقیه». اگر بخواهیم این راه را تعریف کنیم، در یک جملهی کوتاه میشود گفت این راه، عبارت است از مسیر خودپرستی تا خداپرستی. انسان از خودپرستی به سمت خداپرستی حرکت کند. مسیر صحیح و صراط مستقیم این است. مسئولیّت فرد انسان در این نگاه، این است که این مسیر را طی کند.
یکایک ما مخاطب به این خطاب هستیم؛ دیگران بروند، نروند؛ حرکت کنند، نکنند؛ دنیا را ظلمات کفر بگیرد یا نور ایمان بگیرد، از این جهت تفاوت نمیکند. وظیفهی هر فردی به عنوان یک فرد این است که در این راه حرکت کند؛ «علیکم انفسکم لا یضرّکم من ظلّ اذا اهتدیتم». باید این حرکت را انجام بدهد؛ حرکت از ظلمت به نور، از ظلمت خودخواهی به نور توحید.
🔹 جادّهی این راه چیست؟
بالاخره مسیری را میخواهیم حرکت کنیم و به جادهای نیاز داریم؛ این جاده، همان واجبات و ترک محرّمات است. ایمان قلبی موتور حرکت در این راه است؛ ملکات اخلاقی و فضائل اخلاقی، آذوقه و توشهی این راه است، که راه و حرکت را برای انسان آسان و تسهیل میکند؛ سرعت میبخشد. تقوا هم عبارت است از خویشتنپایی؛ مواظب خود باشد که از این راه تخطّی و تجاوز نکند.
وظیفهی فرد در نگاه اسلام به فرد، این است.
✔️ در همهی زمانها، در حکومت پیغمبران، در حکومت طواغیت، یک فرد وظیفهاش این است که این کار را انجام دهد و تلاش خودش را بکند.
۱۳۸۶/۲/۲۵
🇮🇷 کانال اتنا (اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir