اسرائیل درمانده شد؛ جنگ در غزه یک تا ده سال طول میکشد
تحلیلگران صهیونیست به روزنامه فایننشالتایمز گفتند جنگ در غزه ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد. همزمان، رئیسجمهور فرانسه درباره یک دهه جنگ و طولانی شدن آن هشدار داد.
در حالی که مقامات صهیونیست در آغاز حمله به غزه پیشبینی کرده بودند ظرف چند روز تا چند هفته پیروز شوند، روزنامه فایننشالتایمز از قول منابع اسرائیلی مطلع نوشت: اسرائیل در حال برنامهریزی جنگ علیه حماس است؛ جنگی که پیشبینی میشود به مدت یک سال یا بیشتر ادامه خواهد داشت و فشردهترین مرحله حمله زمینی تا اوایل سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت.
براساس این برنامهریزی چندمرحلهای، نیروهای نظامی اسرائیل برای کشتن سران حماس، از شمال غزه به عمق منطقه جنوب حمله میکنند. هدف، یک پیروزی قاطع نظامی «قاطع» علیه ۲۴ گردان و شبکه تونلهای زیرزمینی حماس است.
یک منبع آگاه گفت: «این یک جنگ بسیار طولانی خواهد بود. ما در حال حاضر حتی به نیمه راه دستیابی به اهداف خود نزدیک نشدهایم.
زمانبندی عملیات اسرائیل متغیر است و عواملی مانند پیشرفت عملیات در زمین، فشار بینالمللی و فرصتهایی برای آزادی گروگانها در تعیین آن مؤثر است.»
منابع فایننشالتایمز احتمال میدهند عملیات زمینی با شدت بالا احتمالاً به چند ماه دیگر نیاز خواهد داشت یکی از منابع مطلع از مذاکرات آمریکا و اسرائیل گفت: «این جنگ در چند هفته تمام نخواهد شد. پس از آن، مرحله انتقال و تثبیت با شدت نظامی کمتر وجود خواهد داشت که میتواند تا اواخر سال ۲۰۲۴ ادامه یابد، در حالی که محل حضور نیروهای زمینی اسرائیل در این مرحله هنوز مشخص نیست. برخلاف عملیاتها و جنگهای نظامی پیشین اسرائیل، یک مقام اسرائیلی اشاره کرد که نقطه پایانی قطعی وجود نخواهد داشت.»
یکی دیگر از افراد مطلع از طرحهای جنگی اسرائیل گفت: ارتش اسرائیل، همچنان عملیات در شمال غزه را ناقص میداند و میگوید: «تصرف شهر غزه هنوز به پایان نرسیده و به طور کامل فتح نشده است. احتمالاً ۴۰درصد کار فقط انجام شده است. برای کل شمال، احتمالاً تا یک ماه دیگر، زمان نیاز خواهد بود.»
در همین حال، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، هشدار داد هدفگذاری اسرائیل برای نابودی حماس میتواند خطر یک دهه جنگ را به همراه داشته باشد. او در یک نشست خبری در حاشیه کنفرانس جهانی کاپ_۲۸ درباره تغییرات اقلیمی گفت: تلاش برای نابودی کامل حماس، میتواند به معنای جنگی باشد که ده سال طول میکشد.
مکرون با بیان این که باید درباره این هدف، شفافسازی شود، خواستار تشدید تلاشها برای ایجاد یک آتشبس پایدار بین حماس و اسرائیل شد «تا همه گروگانهای در بند حماس آزاد شوند و کمکهای لازم بیشتری وارد نوار غزه شود.»
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴
ایران در تاسیس شبکه متحدان موفقتر از آمریکا عمل کرد
شرکتکنندگان در میزگرد شورای روابط خارجی آمریکا، به ارزیابی نفوذ گسترده ایران در خاورمیانه و علاقهمندیهایش در جنگ غزه و پیوندهایش با حماس پرداختند.
در این میزگرد که «رابین وایت عضو شورای روابط خارجی»، «سوزان مالونی، معاون مؤسسه بروکینگز»، و «ولی نصر مشاور ارشد دو دولت اوباما» حضور داشتند، مالونی گفت: استراتژی ایران بسیار واضح است که نیابتیها را با هدف آزمایش اراده ایالات متحده برای اعمال فشار بر ایران بهکار میگیرد. اما همچنین فکر میکنم که از این نیابتیها برای ارسال یک علامت درباره نیت و قصد خود هم استفاده میکند، نکتهای که از سال ۱۹۷۹ بسیار آشکار بوده است. جمهوری اسلامی دوست دارد ایالات متحده و به ویژه حضور نظامی آن را به طور کلی از خاورمیانه پاک کند. فکر میکنم که آنها اکنون دما را بالا بردهاند. آنها دیدند که ایالات متحده گروه ناوهای هواپیمابر را به دریای مدیترانه و سپس به خلیجفارس منتقل میکند. فکر میکنم که آنها خواستند علامت بدهند که، میدانید، خود شما هم در این معرکه در خطر است. ما میدانیم که آنها کنترل این گروههای مسلح را در اختیار دارند.
ولی نصر، هم در ادامه میزگرد گفت: نقش کلی ایران در این موضوع، بخشی از یک جنگ سایه طولانیتر با اسرائیل است. من باید بگویم که در واقع آنها شروع به افزایش فشار در چارچوب راهبرد مبارزه با اسرائیل کردند، به ویژه پس از کشته شدن دانشمند هستهای خود، و به ویژه روشی که اسرائیلیها در مورد آن رجزخوانی کردند. سپس یکسری حوادث صنعتی، حملات به مراکز پهپادی و سانتریفیوژهای ایران رخ داد. این راهبرد همیشگی ایران بوده که باید اسرائیل را در مرزهای خودش مشغول نگه داشت چرا که اگر در مرزهای خودش مشغول نباشد، در مرزهای ما مشغول خواهد بود. اما فکر میکنم که نحوه وقوع این حمله، آنچه حماس انجام داد، اینکه چگونه اطلاعات و ارتش اسرائیل را تحقیر کرد، و سپس نحوه واکنش اسرائیل به آن، چیزی نیست که به نظر من تهران محاسبه کرده باشد. پیش از ۷ اکتبر، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که خاورمیانه هیچوقت به این اندازه آرام نبوده است. این داوری، تا حدی بر این فرض استوار بود که بین ایران و ایالات متحده نوعی کاهش تنش وجود دارد که اگر اتفاق جدیای نیفتد، دستکم تا پس از انتخابات سال آینده آمریکا هم ممکن است دوام بیاورد. اما اکنون آمریکا توان نظامی سنگینی را به منطقه مدیترانه آورده و شش میلیارد دلاری را که بخشی از توافق مبادله زندانیان بود، فریز کرده است. ایرانیان هم دارند نوعی بازدارندگی را اعمال میکنند و تیرهای اخطاری را به آمریکا شلیک میکنند. فکر نمیکنم در حال حاضر هدفشان این باشد که آمریکاییها را بکشند، بلکه این است که بگویند اگر شما از خط قرمز عبور کنید، اگر واقعاً سعی کنید در عرضه نفت ما مانع بتراشید، اگر اساسا از هر تفاهمی که در عمان حاصل شده بود، عقبگرد کنید، در آن صورت پیامدهایی خواهد داشت. پس فکر میکنم این یک اخطار مستقیم به ایالات متحده است.
رابین رایت هم در میزگرد مذکور اظهار کرد: جنگ بلندمدت در نهایت رویارویی میان ایالات متحده و ایران است. مشکل جای دیگری است. من در سال ۱۹۸۲ در بیروت بودم، زمانی که سربازان آمریکایی به عنوان حافظ صلح آمدند و نهایتا مجبور به ترک لبنان شدند. آنها به مجموعه هدفهای کاملاً تازهای برای حمله تبدیل شدند. فکر میکنم ایرانیان بسیار باهوش بودهاند، همانطور که همیشه هستند. آنها ما را غافلگیر کردند و به جای مواجهه مستقیم با ایالات متحده یا درگیر شدن مستقیم در منطقه غزه یا درگیری سطح بالاتری در این جنگ، به سراغ آمریکاییهایی رفتهاند که در سوریه و عراق برای یک هدف کاملاً متفاوت، یعنی مهار داعش مستقر هستند. همچنین فکر میکنم هدف آنها، همانند بیروت، تحقق خروج آمریکاییهاست. فشاری به آنها وارد میکنید و آمریکا نمیخواهد نیروهای بیشتری را گسیل کند یا خود را آسیبپذیرتر کند. پس ایرانیان امیدوارند که آمریکاییها بخشی یا شاید بیشتر نیروهای خود را که تنها به عنوان مشاور و مربی و غیره حضور دارند، خارج کنند.
وی همچنین گفت: ایران در اتحادسازی محور مقاومت، درخشان عمل کرده است. آمریکا برای تشکیل ناتو، به سراغ کشورهایی رفت که از نظر سیاسی همساز بودند یا یک دستورکار مشترک برای دوران پساجنگ دوم جهانی داشتند. ایران دست به کار شد و این گروههای مسلح را شکل داد. حزبالله را خلق کرد، بسیج مردمی در عراق، حمایت از حوثیها. البته روابطش با هر کدام از این گروهها، تفاوتهایی با دیگری دارد؛ حال آن که ما همه را به یک چوب میرانیم.
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴
#کنفرانس
آقای #اسلامی
✅۱۴۰۲/۹/۱۱
✨بسمالله الرحمن الرحیم
و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد
سلام علیکم جمیعا
⭕️در چند روز گذشته، بازار خبری که چندین روز قبل ما تو کنفرانس اعلام کردیم، داغ شده و این خبر علنی شد
⭕️اون خبر چی بود؟
خبر این بود که سرورهای مهم امنیتی از اسرائیل توسط حماس به نقطه نامعلومی منتقل شده 😉
⭕️ما که نمیدونیم کجاست😁
ولی دست هر کی هست نوش جانش
⭕️اینکه توی این سرورهای قدرتمند چی بوده مهمه
⭕️اسم جاسوسهای اسرائیل تو منطقه بالاخص ایران توش بوده
دیتا بیس های مهم امنیتی توش بوده (که بدونید مغزتون سوت میکشه)
در مورد هوش مصنوعی هم حرفهایی زده شد که البته کامل نبود
⭕️موضوع خیلی فراتر از اینهاست
لو رفتن الگوریتمهای طراحی انواع هوش مصنوعی با قابلیتهای فراوان به همراه دیتاهای لرن شده هم گوشه ای از این عملیات بوده
⭕️از طرفی آش رو با جاش آوردن 😂
یعنی سرور رو آوردن ، دانشمند طراحشم دستگیر کردن آوردن
⭕️ما علم را میابیم حتی اگر در سرورهای اسرائیل باشد 😁
⭕️ابعاد گسترده عملیات طوفان الاقصی هنوز کاملا بازگو نشده
⭕️اسرائیل در این عملیات به گونه ای شکست خورده که تا پنج سال آینده نمیتونه قد علم کنه
⭕️ضربه امنیتی خورده
ضربه علمی خورده
ضربه سیاسی خورده
ضربه نظامی خورده
تو دنیا منفورتر شده
و نتونسته که یک گروه کوچک رو به زانو دربیاره
⭕️رفقا بدونید این جنگ گسترش پیدا خواهد کرد
⭕️منطقه وارد دوران جدیدی خواهد شد
⭕️سال جدید میلادی سالی عجیب خواهد بود
⭕️دنیا آبستن اتفاقات خونین بزرگی است
ادامه دارد🔻🔻🔻
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴
⭕️در مورد مریضی که اخیرا در چین به وجود اومده خیلی ها سوال میکنند
⭕️در مورد قطعی اینترنت جهانی همسوالات زیادی میپرسند
⭕️رفیق رک بگم
امکان همه چیز هست
⭕️جنگ جهانی
خونریزی
مریضی
قطعی اینترنت
سقوط دولتها
⭕️ایران به عنوان مهمترین بازیگر قوی منطقه ، احاطه کامل پیدا کرده بر روی انرژی جهانی
⭕️هم کشورهای صاحب نفت رو با خودش همراه کرده و هم نبض تنگه های بزرگ دنیا مثل باب المندب و تنگه هرمز رو به دست گرفته
⭕️هنری کیسینجری که خدای استراتژی بود و تازه به درک واصل شد معتقد بود اگر ایران بر نفت جهان سلطه پیدا کنه میتونه کل دنیا رو مدیریت کنه
⭕️هنوز مونده تا قدرت واقعی ما رو در معادلات جدید جهانی ببینید
⭕️این حرکت روز به روز داره سرعت میگیره
⭕️همونطور که دنیا به سمت اتفاقات عجیب میره
ایران به عنوان جزیره ثبات روز به روز قدرتمندتر خواهد شد
⭕️یه عده میگن اینها میخوان مسجدالاقصی رو خراب کنن جاش معبد سلیمان رو بسازند
⭕️کور خوندن
قراره تو مسجدالاقصی نماز بخونیم
پس اون قضیه معبد بود!!!! کنسله😁
⭕️هر بار ما دم از قدرت گرفتن ایران میزنیم یه عده میان تو خصوصی انواع و اقسام دلایل رو میارن که مثلا بگن این حرف غلطه
⭕️کافیه یه مدت صبر کنید اونوقت متوجه میشید تو دنیا کت تن کیه
⭕️اتفاقات عجیب تو دنیا داره سرعت میگیره
هر لحظه اخباری داره میاد
زلزله
آتشفشان فعال شده
جنگ
خونریزی
مریضی
و اینها خیلی خیلی بیشتر خواهد شد
⭕️آتش جنگ به اردن هم کشیده میشه
اردن وارد ماجراهای آخرالرمانی خواهد شد
⭕️فتنه پشت فتنه
جنگ پشت جنگ
خونریزی پشت خونریزی
⭕️و ایران با ناخدای باخدایش ، جزیره ثبات خواهد بود
⭕️تنها راه افزایش این ثبات در داخل کشور هم ، قوی شدنه
⭕️ما در تمام ابعاد باید روز به روز قوی تر بشیم
اصلی ترین موضوع هم اقتصاد و معیشت مردمه
⭕️ایران کمترین گزند رو در اتفاقات آخرالزمان میبینه
جنگ بین اروپایی ها اتفاق میفته
⭕️هر کس هر قدر توان داره باید در قدرت گرفتن نظام به کار ببنده
⭕️برای همین حضرت اقا اسمش رو جهاد گذاشتن
⭕️این خوبه که قدرت ایران دست کم گرفته بشه
خیلی از سران دولتهای دنیا خواستن تا سوریه و بشار اسد و عراق و یمن سقوط کنه ولی حضرت اقا اجازه ندادن
الانم میخوان غزه رو کله پا کنند زورشون نمیرسه
تازه حضرت اقا نوید پیروزی هم دادن
⭕️این قدرت ما در دنیاست
قدرت ما تو جنگ اوکراین برای خیلی ها مسجل شد
⭕️جنگ اوکراین برکت بسیاری برای ما داشت
⭕️روزی میرسه که حضرت آقا مشخص میکنند کی توی دنیا سر کار بمونه کدوم دولت بره
⭕️چشمها باز
حواسها جمع
⭕️در اتفاقات عجیب آینده ، نه هراسان بشید نه ناامید
⭕️اسلام پیروز این میدان است
کشتی ظهور به ساحل نزدیک میشود
⭕️آماده باشید
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
2⃣پایان
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴
18.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آستان_مبارک
#اجتماع_دانش_آموزی
🌹 تلاوت زیبای #امیرحسین_نبی_زاده از حرم مطهر رضوی
🔹 گفتنی است امیرحسین نبی زاده اعزامی از آستان قدس رضوی دوشنبه 1402/9/13 بعد از نماز مغرب و عشاء میهمان آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) خواهد بود و در اجتماع بزرگ دانش آموزان قرآنی در هفته قرآن و عترت به اجرای برنامه خواهد پرداخت.
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴
🔹پیام های یک پرونده فساد ارزی و تجاری
✍مهدی حسن زاده
روز گذشته رئیس سازمان بازرسی کل کشور از تشکیل پرونده قضایی برای اختصاص حدود 3.4 میلیارد دلار ارز به یک شرکت خاص برای واردات چای و برخی ماشین آلات خبر داد. جزئیات آنچه خدائیان، رئیس سازمان بازرسی اعلام کرده است، نشان دهنده وجود 2 بستر فسادبرانگیز پیش پای شرکت واردکننده است. به این ترتیب که 70 درصد واردات چای کشور در انحصار این شرکت بوده است. همچنین این شرکت در قبال 1.4 میلیارد دلار از ارزهای دریافتی خود رفع تعهد ارزی نداشته است. یعنی مشخص نیست که معادل این مقدار ارز چه وارداتی داشته است و به گفته رئیس سازمان بازرسی، وی ارز خود را در بازار آزاد به نرخ بالاتر فروخته است. این رقم تقریبا معادل کل ارز نیمایی اختصاص یافته به این شرکت است.
در حقیقت معادل 70 هزارمیلیارد تومان به اندازه وام ازدواج 175هزار زوج جوان در اختیار این شرکت قرار گرفته است.در حقیقت باید گفت که همراهی 2 عامل ارز ترجیحی نیمایی به همراه انحصار، عامل شکلگیری چنین فسادی بوده است. نتیجه همراهی این 2 عامل ثبت سفارش واردات چای با نرخ هر کیلو 14 دلار و واردات با نرخ 2 دلار و همراهی ویژه دستگاه های دولتی از جمله صمت، جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و گمرک با ثبت سفارش های بیش از حد نیاز کشور از سوی این گروه بوده است. به این ترتیب نوعی از تخلف در حوزه تجاری و ارزی رقم خورده است که مسبوق به سابقه است. همه ما از پروندههای ریز و درشت فساد ارز 4200 آگاهیم و به دلیل همین فساد و ناکارآمدی بود که حذف ارز 4200 با وجود تبعات ناگهانی آن بر سفره مردم اجرایی شد. تقریبا همین سازوکار را با شدت کمتر می توان برای ارز نیمایی نیز جاری دانست. ارزی که اکنون نزدیک به نصف نرخ ارز در بازار است و هر صادرکننده ای را به هوس میاندازد تا به جای عرضه ارز صادراتی خود با نرخ 28500 تومان با عرضه ارز خود، خارج از سامانه نیما، نزدیک به 2 برابر پول بیشتر به جیب بزند. در حقیقت با عبور از فساد ارز 4200، وارد فرایند فساد ارز 28500 تومانی شده ایم. مسئله ای که از همان ابتدا تبعات آن روشن بود و انتظار می رفت که دولت فعلی پس از اقدام به حذف ارز ترجیحی 4200، به وادی ارز ترجیحی 28500 نیفتد.
زمانی که بستر فسادزای ارز ترجیحی با انحصار همراه می شود، مسئله بغرنج تر می شود. از سال های گذشته همواره درباره فساد در واردات کالاهای اساسی حرف و حدیث ها و پرونده های متعدد مطرح بوده است. از سلطان شکر تا واردکننده انحصاری نهاده های دامی و دانه های روغنی، همواره بحث بر سر این بوده است که با انحصار در این عرصه چگونه باید مقابله کرد. جای سوال است که شورای رقابت در عرصه انحصار واردات مواد غذایی چه نقشی دارد؟ دستگاه های دولتی و نظارتی با توجه به وجود انحصار در این عرصه چه نظارت هایی را انجام داده اند. به گفته رئیس سازمان بازرسی، واردکننده مذکور اتفاقا از «مسیر سبز» در گمرک اقدام به ترخیص کالا می کرد. مسیری که سرعت بیشتر و البته نظارت حداقلی تر بر فرایند واردات را به دنبال دارد. این در حالی است که انتظار می رود اگر با انحصار گریزناپذیری در عرصه واردات برخی مواد غذایی مواجهایم و در شرایطی که ارز ترجیحی ذاتا فسادبرانگیز را نیز در اختیار واردکننده قرار می دهیم، اما نظارت ها را افزایش دهیم تا شاهد شکل گیری فساد نباشیم.در هر حال عرصه تجارت خارجی و به ویژه واردات مواد غذایی به دلیل نوع حمایتهای یارانه ای و ارزی بعضا گریزناپذیر و به دلیل انحصار باز هم بعضا گریزناپذیر اتفاقا باید با نظارت بیشتر و شناسایی گلوگاه های فساد در آن همراه باشد وگرنه شکل گیری فساد در این عرصه اثر مستقیم خود را بر معیشت مردم و نوسان شدید قیمت و عرضه کالا در این عرصه می گذارد و امنیت غذایی مردم را تهدید می کند؛ بنابراین باید برای رهاسازی عرصه واردت مواد غذایی از فساد، اقدامات عاجلی صورت گیرد./خراسان
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴
🔹وظیفه نظارتی مجلس و چند ملاحظه پیرامون آن
✍مرتضی کامل نواب
۱. اینکه مجلس شورای اسلامی دارای دو شأن اساسی است موردتوافق همگان است. مجلس متولی قانونگذاری در کشور است و همزمانشان نظارت بر دستگاههای اجرایی و کارگزاران را بر عهده دارد. در این یادداشت بنا نداریم به صلاحیت قانونگذاری مجلس که کارکرد اصلی این قوه است، بپردازیم. بلکه به بهانه اظهارات اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص شأن نظارتی مجلس، مروری مختصر در این زمینه خواهیم داشت. دکتر قالیباف اواخر هفته گذشته در جمع فعالان سیاسی و اجتماعی کشور، بیان داشت «مجلس متناسب با ساختار و شرح وظایف خود نظارت را انجام میدهد. اما توجه کنیم که نظارت بر اجرای دقیق قانون بر عهده سازمان بازرسی کل کشور است و ماهیت نظارت ما در مجلس متفاوت است و این سازمان بازرسی است که میتواند کاری را متوقف کرده و یا برخورد قضائی صورت دهد». این نکته ازاینجهت که انتظارات و توقعات آحاد مردم در خصوص نظارت پارلمانی، انتظار دقیق و متناسبی باشد، بسیار حائز اهمیت است. درواقع سؤال اصلی این است که اساسا مجلس چه نوع نظارتی بر دستگاههای اجرایی و کارگزاران دولت دارد؟ و چه ابزارهای قانونی برای چنین نظارتی در اختیار اوست؟ اطلاع از این موارد کمک میکند تا با آگاهی از امکانات و ظرفیتهای مجلس در نظارت، بتوان به ارزیابی دقیق و درستی از عملکرد این قوه دستیافت.
۲. پیش از ورود به پاسخ سؤالات پیشگفته، بد نیست توجه داشته باشیم که نظارت بر دولت به معنای وسیع آن را در یک دستهبندی کلی میتوان تحت عناوینی چون نظارت مردمی، نظارت قضائی، نظارت مالی، نظارت سیاسی و پارلمانی و غیره قرار داد. تقسیمبندی که هرکدام از گونههای آن معنایی مستقل داشته و بر اساس قانون، ابزارهای اختصاصی خود را در اختیار ناظر قرار میدهد. طبعا پرداختن به همه ابعاد و انواع نظارت بر دولت و دستگاههای اجرایی از عهده این یادداشت بیرون است و در آینده میتوان به آن پرداخت. اما آنچه ما در این تحلیل مد نظر داریم، بررسی و مروری بر نظارت سیاسی و پارلمانی است.
نظارت پارلمانی را میتوان به معنای نظارت مجلس شورای اسلامی بر عملکرد دستگاههای اجرایی و کارگزاران دولت دانست. مطابق اصول متعدد قانون اساسی و قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، این قوه از اختیارات مختلفی در نظارت بر عملکرد دولت برخوردار است که میتواند در موارد مربوطه از آن استفاده کند. حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور(اصل ۷۶)، حق سؤال از وزیر و یا رئیسجمهور(اصل ۸۸)، حق استیضاح وزیر و یا هیئتوزیران(اصل ۸۹) و حق رسیدگی به شکایات از قوای سهگانه(اصل ۹۰) ازجمله ابزارهای نظارتی مجلس شورای اسلامی است.
۳. آنچه از ظرفیتهای پیشگفته بیان شد شامل اقدامات نظارتی نمایندگان(یک و یا چند نفر از نمایندگان)، کل مجلس(با تصویب در مجلس) و یا ریاست مجلس میشود. مواردی چون تذکر و سؤال از وزرا و همچنین ابتکار عمل در تحقیق و تفحص (درخواست انجام آن) ازجمله امکانات فردی نمایندگان در نظارت است و هر یک از نمایندگان مجلس میتوانند از این ظرفیت قانونی استفاده کنند. درحالیکه سؤال از رئیسجمهور و یا استیضاح، ازجمله ظرفیتیهای جمعی(بیش از یک نفر) نمایندگان است و درنهایت نظارت رئیس مجلس شامل تطبیق مصوبات دولت با قوانین تصویبشده در مجلس است که ضمن ابلاغ برای اجرا در دولت، در اختیار رئیس مجلس قرار میگیرد.
۴. با نگاهی به موارد و ابزارهای قانونی مجلس شورای اسلامی در نظارت بر دولت و نیز کارگزاران دولتی، میتوان به ماهیت و جنس این نظارت پی برد. درواقع میتوان گفت ابزارهای نظارتی مجلس شورای اسلامی، از جنس اصلاح روندها، فرآیندها و کلان عملکردهای دولت است. سؤال و تذکر، موجبات دقت و توجه بیشتر دولت در عملیات اجرایی را فراهم میکند، تحقیق و تفحص ابزاری در جهت ارزیابی و راستی آزمایی است و استیضاح وزرا و عدمکفایت آخرین حربه برای متوقف کردن کلانروندهای نادرست از منظر مجلس است. بهعبارتدیگر مجلس شورای اسلامی بدون ورود و مداخله در کارکرد اجرایی دولت که ناشی از استقلال قوا است، آنچه را غیر صحیح تشخیص دهد از طریق ابزارهای عمدتا سیاسی دنبال میکند. از همین جهت است که بسیاری از صاحبنظران، نظارت مجلس را تحت عنوان نظارت سیاسی مطرح میکنند. درواقع نظارت پارلمانی از این زاویه در ادامه نظارت مردمی است، چراکه نمایندگان مجلس وکلای مردم هستند و جنس نظارت ایشان به نظارت عامه مردم نزدیک است و نیز به همین جهت ماهیت نظارت مجلس را باید ماهیتی سیاسی و کلان دانست که برای جهتدهی و ترغیب عملیات اجرایی دولت در مسیر صحیح که همان قانون مصوب مجلس است، اعمال میشود.
در آینده به ابعاد دیگری از نظارت پارلمانی خواهیم پرداخت و زوایای بیشتری از این امر مهم را بررسی خواهیم کرد./رسالت
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴