⚫ منافق ⚫
👈 پیغام اول:
🌹🌹وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ وَبِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَمَا هُم بِمُؤْمِنِينَ...
گروهى از مردم کسانى هستند که مى گویند: به خدا و روز بازپسین ایمان آورده ایم. درحالیکه ایمان نیاورده اند. (به گمان خود) خدا و مؤمنان را فریب مى دهند. در حالیکه جز خودشان را فریب نمى دهند. ولى نمى فهمند. ۸ و ۹ بقره.
تفسیر: اسلام در یک مقطع خاص تاریخى خود، با گروهى روبرو شد که نه اخلاص و شهامت براى ایمان آوردن داشتند و نه قدرت و جرأت بر مخالفت صریح.
و از آنجا که ظاهر اسلامى داشتند، غالباً شناخت آنها مشکل بود، ولى قرآن نشانه هاى دقیق و زنده اى براى آنها بیان مى کند که خط باطنى آنها را مشخص مى سازد و الگوئى در این زمینه به دست مسلمانان براى همهء قرون و اعصار مى دهد .
■ 👈 اولین نشانهء آنها اینست که می گویند به خدا و روز قیامت ایمان آورده ایم در حالیکه ایمان ندارند و یا خیلی ضعیف است.
👈 در واقع چنین انسانهایی دو رو، و یا چند رو هستند و این یعنی نفاق که در آیهء بعد خداوند، آنها را بیمار معرفی می کند:
🌹فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ فَزَادَهُمُ اللَّهُ مَرَضًا ۖ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُوا يَكْذِبُونَ.
در دلهاى آنان یک نوع بیمارى است. خداوند بر بیمارى آنان افزوده. و بخاطر دروغهایى که مى گفتند، عذاب دردناکى در انتظار آنهاست. ۱۰ بقره.
در حقیقت، انسان سالم یک چهره بیشتر ندارد، و در میان ظاهر و باطن او هماهنگی کامل وجود دارد. اگر مؤمن است، تمام وجود او فریاد ایمان مى کشد و اگر منحرف شود، باز هم ظاهر و باطن او نشان دهندهء انحراف است، اما دوگانگى ظاهر و باطن، یک نوع تضاد، ناهماهنگى و از هم گسستگى است که حاکم بر وجود انسان مى شود.
👈 و طبق نظام آفرینش که به فرمان خدا برپاست، همهء انسانها در هر مسیری که هستند، خوب یا بد، رو به جلو حرکت می کنند.
یعنی انسان در همان مسیر خوب یا بدی که برای خود انتخاب کرده، پیش می رود، و این قانون خلقت است که خالق هستی در نظام آفرینش آنرا قرار داده. پس کسیکه بیماردل است و با این بیماری رو به جلو حرکت می کند، طبق نظام خلقت بر بیماریش افزوده می گردد، لذا می فرماید خدا بر بیماری او می افزاید. (دقت کنیم).
⚫ و از آنجا که سرمایهء اصلى منافقان، دروغ است و تا بتوانند، تناقض ها را با آن توجیه می کنند، در پایان آیه مى فرماید: براى آنها عذاب الیمى است بخاطر دروغهائى که مى گفتند.
/ادامهء این آیات در شناخت خصوصیات نفاق در پیغام فردا إن شاءالله. تا اگر ذره ای از این خصلتها در ما وجود دارد، خود را پاک و زلال کنیم/
✨ حدیث ۱۳۹۹ نهج الفصاحه ✨
🌸 پیامبر فرموده اند :
چه خوب است که مرد (و همچنین زن) گاهی در خلوت، گناهان خود را به یاد آورد و از خدا آمرزش طلبد 💫
⚫ منافق ⚫
👈 پیغام دوم:
/در ادامهء معرفی منافقان که در پیغام قرآنی روز گذشته خواندیم، در آیات بعد می فرماید:
🌹🌹وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ.
و هنگامیکه به آنان گفته شود در زمین فساد نکنید مى گویند ما فقط اصلاح کننده ایم. ۱۱ بقره.
تفسیر: اصرار و پافشارى آنها در راه نفاق، سبب شده که تدریجاً گمان کنند، این برنامه ها مفید، سازنده و اصلاح طلبانه است. در حقیقت، دو و چند رویی، حس تشخیص را از آنها گرفته، بلکه آنرا واژگونه مى کند.
👈 لذا در آیهء بعد می فرماید:
🌹أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَٰكِن لَّا يَشْعُرُونَ.
آگاه باشید! اینها همان مفسدانند. ولى نمى فهمند. ۱۲ بقره.
■ 👈 نشانهء دیگر آنها اینست که خود را عاقل و هوشیار، و مؤمنان را در اقلیت، و سفیه و ساده لوح به حساب می آورند.
👈 لذا قرآن می فرماید:
🌹وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ ۗ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَٰكِن لَّا يَعْلَمُونَ.
و هنگامى که به آنان گفته شود ایمان آورید، همانگونه که (سایر) مردم ایمان آورده اند، مى گویند آیا همچون ابلهان ایمان بیاوریم؟! آگاه باشید اینها همان ابلهانند ولى نمى دانند. ۱۳ بقره.
■ 👈 در واقع، افراد پاکدل، حق طلب و حقیقت جو را که در برابر دعوت و تعلیمات اسلام، سر تعظیم فرود آورده اند به سفاهت متهم مى کنند و شیطنت و دوروئى و نفاق خود را دلیل بر هوش و عقل و درایت مى شمرند.
⚫ لذا قرآن در پاسخ آنها فرمود بدانید سفیهان واقعى اینها هستند اما نمی دانند.
آیا سفاهت واقعی این نیست که استعداد و نیروى خود را در طریق شیطنت و توطئه و تخریب به کار گیرد، و در عین حال خود را عاقل بشمرد؟!
■ 👈 و سومین نشانهء آنها اینست که هر روز، به رنگى در مى آیند و در میان هر جمعیتى با آنها هم صدا مى شوند. و در آیهء بعد خداوند در بارهء این نشانه فرموده است:
🌹وَإِذَا لَقُوا الَّذِينَ آمَنُوا قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا إِلَىٰ شَيَاطِينِهِمْ قَالُوا إِنَّا مَعَكُمْ إِنَّمَا نَحْنُ مُسْتَهْزِئُونَ.
و هنگامیکه افراد با ایمان را ملاقات مى کنند، مى گویند ما ایمان آورده ایم! ولى هنگامیکه با شیطانها (و هم کیشان) خود خلوت مى کنند، مى گویند ما با شماییم! ما فقط (آنها را) استهزا مى کنیم. ۱۴ بقره.
⚫ آنان به مومنان می گویند ما از شما هستیم و پیرو یک مکتبیم، از جان و دل اسلام را پذیرا گشتیم و با شما هیچ فرقى نداریم. اما هنگامیکه با دوستان شیطان صفت خود، ملاقات می کنند مى گویند ما با شمائیم و اگر کنار مومنین هستیم، و ادعا می کنیم که با آنهاییم، برای آنست که از درون و باطن ما آگاه نشوند و در واقع با اینکار آنانرا مسخره می کنیم.
👈 اما خداوند در پاسخشان می فرماید:
🌹اللَّهُ يَسْتَهْزِئُ بِهِمْ وَيَمُدُّهُمْ فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ.
خداوند آنان را استهزا مى کند. و آنها را در طغیانشان نگه مى دارد، تا سرگردان شوند. ۱۵ بقره.
/ادامه فرداإن شاءالله/
🖤 به یاد بچه های کوچکی که مادر جوانشان دیگر نیست.....
به یاد نیمه شبهایی که از خواب می پرند و یادشان می آید که مادر نیست....
خانهء امیرمومنان، چه بغضها که به خود ندیده.....
السلام علیکِ یا فاطمة الزهرا سیدة نساء العالمین 💚
⚫ منافق ⚫
👈 پیغام سوم:
/در ادامهء معرفی منافقان در سورهء بقره، آیهء ۱۶ را می خوانیم:
🌹🌹أُولَٰئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الضَّلَالَةَ بِالْهُدَىٰ فَمَا رَبِحَت تِّجَارَتُهُمْ وَمَا كَانُوا مُهْتَدِينَ.
آنان کسانى هستند که گمراهى را با (از دست دادن) هدایت خریده اند. و (این) تجارت آنها سودى نداده. و هدایت نیافته اند. ۱۶ بقره.
تفسیر: آنان شرایط هدایت که عمدهء آنها عقل و پیامبران هستند را داده و گمراهی را خریده اند. عجب حماقتی.
در حقیقت، تکرار گناه و خطا و فراموشی و غفلت، قدرت تشخیص حق از باطل را در اینان از بین برده و سعادت هدایت را به شقاوت گمراهی می فروشند و هیچ سودی هم از این تجارت نابخردانه نمی کنند. نه در آخرت و نه حتی در دنیا.
👈 در ادامه با تشبیهی پرمعنا می فرماید:
🌹مَثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّا أَضَاءَتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَكَهُمْ فِي ظُلُمَاتٍ لَّا يُبْصِرُونَ.
آنان همانند کسانى هستند که آتشى افروخته اند (تا از تاریکى رهایى یابند)، ولى همینکه آتش، اطرافشان را روشن ساخت، خداوند روشنایى آنها را گرفته و در تاریکیها رهایشان مى سازد، در حالیکه (چیزى را) نمى بینند. آنها کر و لال و کورند. لذا (از راه خطا) باز نمى گردند. ۱۷ و ۱۸ بقره.
■ 👈 منافقان با انتخاب راه نفاق، چنین مى پنداشتند که مى توانند در همه حال موقعیت خویش را حفظ کنند و از هر خطر احتمالى مصون بمانند، از منافعى که به هر دو طرف راست و چپ مى رسد، استفاده کرده، تا هر دسته که غالب شود، آنها را از خود بداند. اگر مؤمنان پیروز شوند در صف مؤمنان، و اگر غلبه با کافران باشد با آنها باشند.
آنها خود را افرادى زیرک و باهوش مى پندارند!!!
ولی با پیشرفت در این مسیر، بطور طبیعی، قدرت تشخیص را از دست داده و مانند انسانهای کر و لال و کور می مانند!!
و این نهایت بدبختی و شقاوت است.
🌹رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ.
پروردگارا! دلهایمان را، بعد از آنکه ما را هدایت کردى، (از راه حق) منحرف مگردان. و از سوى خود، رحمتى بر ما ببخش، زیرا تویى بخشنده! ۸ آل عمران.
و باز اینکه از خدا می خواهیم ما را منحرف نگرداند، به این معنی است که در واقع از خدا می خواهیم تا در مسیر هدایت که مسیر اولیه است، ثابت قدم باشیم و کمکمان کند تا در چاله های انحراف سقوط نکنیم که در اینصورت بطور طبیعی و طبق قانون خلقت، در همین مسیر پیش می رویم تا جایی که آثار انحراف بر ما غالب میشود و دیگر راه بازگشتی نیست. وگرنه خداوند انسان را خلق کرد و مسیر هدایت را با روشنی به او نمایاند، ولی این انسان جاهل، با اختیار خود مسیر هدایت را به مسیر گمراهی می فروشد.
✨ حدیث ۱۱۸۸ نهج الفصاحه ✨
🌸 پیامبر بزرگوار اسلام فرموده اند :
پیش از آنکه مرگ فرا رسد توبه کنید و پیش از آنکه گرفتار شوید کار نیک انجام دهید 💫
👈 یعنی اعمال نیک، مانع گرفتاری میشود.
/ ادامه فرداإن شاءالله/
⚫ منافق ⚫
پیغام چهارم:
/در پیغام قرآنی روز گذشته در آیات ۱۷ و ۱۸ سورهء بقره خواندیم، خداوند، منافقان را به کسانی تشبیه کرده است که در تاریکی، آتشی روشن میکنند ولی خیلی زود خاموش شده و در تاریکی فرو می روند. و آنها مانند انسانهای کر و لال و کور هستند.
👈 در ادامه، تشبیه زیبای دیگری در آیهء ۱۹ سورهء بقره می خوانیم که فرموده است:
🌹🌹أَوْ كَصَيِّبٍ مِّنَ السَّمَاءِ فِيهِ ظُلُمَاتٌ وَرَعْدٌ وَبَرْقٌ يَجْعَلُونَ أَصَابِعَهُمْ فِي آذَانِهِم مِّنَ الصَّوَاعِقِ حَذَرَ الْمَوْتِ ۚ وَاللَّهُ مُحِيطٌ بِالْكَافِرِينَ.
یا همچون بارانى که از آسمان، در شب تاریک همراه با رعد و برق (در بیابان) ببارد. آنها از ترس مرگ، انگشتانشان را در گوشهاى خود مى گذارند. تا صداى صاعقه ها را نشنوند. و خداوند به کافران احاطه دارد. ۱۹ بقره.
تفسیر: تشبیه منافقان است در میان مومنان:
شبى است تاریک و ظلمانى پرخوف و خطر، باران به شدت مى بارد، و برق پرنورى مى جهد، صداى غرش وحشت زا و مهیب رعد، نزدیک است پرده هاى گوش را پاره کند، انسانى بى پناه در دل این دشت وسیع و ظلمانى و پر از خطر، حیران و سرگردان مانده است، نه پناهگاه مورد اطمینانى وجود دارد که به آن پناه برد و نه ظلمت اجازه مى دهد گامى بسوى مقصد بردارد.
آنها از ترس مرگ انگشتها را در گوش خود مى گذارند تا صداى وحشت انگیز صاعقه ها را نشنوند.
و سپس مى فرماید، خداوند به کافران احاطه دارد و آنها هر کجا بروند در قبضهء قدرت او هست.
👈 سپس در آیهء بعد می فرماید:
🌹يَكَادُ الْبَرْقُ يَخْطَفُ أَبْصَارَهُمْ...
(روشنایى خیره کنندهء) برق، نزدیک است چشمانشان را برباید. هر زمان که (برق صفحهء بیابان را) براى آنها روشن مى سازد، (چند گامى) در پرتو آن راه مى روند. و چون تاریکى آنها را فرا مى گیرد، مى ایستند. و اگر خدا مى خواست، گوش و چشم آنها را از بین مى برد. زیرا خداوند بر هر چیزى تواناست. ۲۰ بقره.
شدت برق آنجنان زیاد است که هر لحظه ممکن است چشمانشان از دست برود. هر زمان که برقى مى زند و صفحهء بیابان تاریک، روشن مى شود، چند گامى در پرتو آن راه مى روند، ولى بلافاصله ظلمت بر آنها مسلط مى شود و آنها در جاى خود متوقف مى گردند.
آنها هر لحظه، خطر را در برابر خود احساس مى کنند، چرا که در دل این بیابان نه کوهى به چشم مى خورد، و نه درختى تا از خطر رعد، برق و صاعقه جلوگیرى کند، هر آن ممکن است هدف صاعقه اى قرار گیرند و در یک لحظه خاکستر شوند!
👈 چون صاعقه ها به هر بر آمدگى از زمین حمله مى کنند، اما در دل بیابان جز آنها بر آمدگى پیدا نمى شود که صاعقه متوجه آن گردد، بنابراین خطر، جدى و حتمى است.
■ 👈 خلاصه نمى دانند چه کنند؟ مضطرب و پریشان، حیران و سرگردان بر جاى خود ایستاده، نه راهى در میان شن هاى بیابان پیداست و نه راهنمائى که در پرتو هدایت او گام بر دارند.
حتى این خطر وجود دارد که غرش رعد، گوش آنها را پاره و نور خیره کنندهء برق چشمشان را نابینا کند. اگر خدا بخواهد گوش و چشم آنها را از میان مى برد. چرا که خدا به هر چیزى تواناست.
👈 👈 به تعبیر دیگر، پیشرفت سریع اسلام، همچون برق آسمانى چشم آنها را خیره کرده، و آیات قرآن که پرده از رازهاى نهانیشان بر مى دارد همچون صاعقه ها آنها را هدف قرار مى دهد.
آنها در میان مؤمنانى که همچون سیل خروشان و بارانى پرپشت به هر سو پیش مى روند قرار گرفته اند، و چون به پناهگاه مطمئن ایمان، پناه نبرده اند از شر صاعقه هاى مرگبار مجازات الهى در امان نیستند و امید به راه نجات نیست.
✨ حدیث ۲۹۴۷ نهج الفصاحه ✨
🌸 پیامبر بزرگوار اسلام فرموده اند:
هر که ستمگری را کمک کند که بوسیله باطل خویش حقی را پایمال کند، از حمایت خدا و پیغمبر برون باشد.
👈 👈 آیا پاسخ ندادن به حملهء دشمن به خاک پاکمان، کمک به ستمگری نیست که بوسیلهء باطل خویش، حق را پایمال می کند؟!!
⚫️ منافق ⚫️
■ 👈 نتیجهء نافرمانی از فرمانده کل قوا در جنگها: ( ۱ )
🌹🌹إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنِينَ أَلَن يَكْفِيَكُمْ أَن يُمِدَّكُمْ رَبُّكُم بِثَلَاثَةِ آلَافٍ مِّنَ الْمَلَائِكَةِ مُنزَلِينَ.
در آن هنگام که به مؤمنان مى گفتى: آیا کافی نیست که پروردگارتان، شما را به سه هزار نفر از فرشتگان، که (از آسمان) فرود مى آیند، یارى کند؟! ۱۲۴ آل عمران.
👈 در ادامه فرموده اند:
🌹 بَلَىٰ ۚ إِن تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا وَيَأْتُوكُم مِّن فَوْرِهِمْ هَٰذَا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُم بِخَمْسَةِ آلَافٍ مِّنَ الْمَلَائِكَةِ مُسَوِّمِينَ.
آرى، اگر استقامت و تقوا پیشه کنید، و دشمن به همین زودى به سراغ شما بیاید، پروردگارتان شما را به پنج هزار نفر از فرشتگان نشان دار، مدد خواهد داد. ۱۲۵ آل عمران.
تفسیر: پس از پایان جنگ احد، لشکر اسلام به مدینه بازگشتند و لشکر پیروز مشرکان بسرعت بسوى مکه حرکت کردند، ولى در اثناى راه این فکر براى آنها پیدا شد که چرا پیروزى خود را ناقص گذاردند؟
چه بهتر که به مدینه بازگردند، شهر را غارت کنند و مسلمانان را در هم بکوبند.
👈 آیات فوق نازل شد و به مومنین، راه تازه و پراستقامتی را نشان داد و به دنبال آن یک فرمان عمومى از ناحیه پیامبر براى خروج از مدینه و حرکت بسوى مشرکان داده شد، و حتى مجروحان جنگ و در میان آنها حضرت امیر علیه السلام که بیش از شصت زخم بر تن داشت، آمادهء پیکار با دشمن شده و از مدینه خارج شدند.
این خبر به گوش سران قریش رسید و از این روحیه عجیب مسلمانان سخت به وحشت افتادند! آنها احتمال دادند شاید جمعیت تازه نفسى از مدینه به مسلمانان پیوسته اند، و ممکن است برخورد جدید، نتیجهء نهائى جنگ را به زیان آنها تغییر دهد. لذا فکر کردند براى حفظ پیروزى خود، بهتر این است که به مکه بازگردند، همین کار انجام شد و به سرعت راه مکه را پیش گرفتند.
👈 سپس فرموده اند:
🌹وَمَا جَعَلَهُ اللَّهُ إِلَّا بُشْرَىٰ لَكُمْ وَلِتَطْمَئِنَّ قُلُوبُكُم بِهِ ۗ وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِندِ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ.
ولى این (یارى فرشتگان) را خداوند فقط براى بشارت، و اطمینان خاطر شما قرار داده. وگرنه، پیروزى تنها از جانب خداوند تواناى حکیم است. ۱۲۶ آل عمران.
🌹لِيَقْطَعَ طَرَفًا مِّنَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَوْ يَكْبِتَهُمْ فَيَنقَلِبُوا خَائِبِينَ.
(این وعده را که خدا به شما داده) براى اینست که قسمتى از کافران را قطع کند. یا آنها را با ذلت برگرداند. تا مأیوس و ناامید، بازگردند. ۱۲۷ آل عمران.
👈 وعدهء پیروزی برای آن دسته از مومنان است که شرایط تحقق این وعدهء را داشته باشند حتی اگر در میدان نبرد به پیروزی نرسیده باشند 👇
فرمانبرداری بی چون و چرا از فرمانده، حفظ استقامت و استحکام در مقابل دشمن حتی اگر پیروز میدان نبرد است، و از دست ندادن امید و نشاط برای ادامهء راه، و کسب پیروزیهای بعدی.
✅ 👈 ( لازم به ذکر است که مؤمنان در جنگ احد هم مانند بدر، پیروز میدان بودند اما خود آنها باعث شدند نتیجهء جنگ تغییر کند. إن شاءالله خواهیم خواند).
/ ادامه، فرداإن شاءالله/
⚫️ منافق ⚫️
■ 👈 نتیجهء نافرمانی از فرمانده کل قوا در جنگها:
( ۲ )
در پیغام قرآنی روز گذشته خواندیم، پس از آنکه مسلمانان در جنگ احد شکست خورده و به مدینه بازگشتند، لشکر پیروز دشمن در حال بازگشت بسمت مکه بود که تصمیم گرفت به مدینه برگردد و کار را یکسره کند. در این هنگام خداوند آیاتی نازل فرمود و فرمان بازگشت سپاه اسلام به میدان نبرد داده شد و مومنین، گوش به فرمان پیامبر راهی میدان شدند حتی مجروحانشان... و این باعث شد تا دشمن بترسد و به مکه بازگردد.
👈 پس از آن خداوند در بارهء لشکر اسلام فرمودند:
🌹🌹الَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِلَّهِ وَالرَّسُولِ مِن بَعْدِ مَا أَصَابَهُمُ الْقَرْحُ ۚ لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا مِنْهُمْ وَاتَّقَوْا أَجْرٌ عَظِيمٌ.
کسانیکه دعوت خدا و پیامبر را، پس از جراحاتى که به ایشان رسید، اجابت کردند. (و بسوى میدان نبرد بازگشتند)، براى کسانى از آنها، که نیکى کردند و تقوا پیشه نمودند، پاداش بزرگى است. ۱۷۲ آل عمران.
تفسیر: این آیات در مورد مومنانی است که به فرمان خدا و پیامبر در جنگ احد شرکت کردند و پس از شکست، دوباره جمع شدند و تا مسافتی بدنبال سپاه دشمن حرکت کردند تا دشمن تصور نکند مسلمانان بواسطهء شکستشان ضعیف و دچار تزلزل شدند.
اما بعضی از مسلمانان به بهانه ای به فرمان دوم عمل نکردند و در مدینه باقی ماندند و بعضی از آنها که عمل کردند خلوص نداشتند، لذا خداوند فرموده برای بعضی از آنها پاداش بزرگی است نه برای همهء آنها.
کلمهء مِنْهُمْ، به معنی بعضی از آنهاست.
👈 آنگاه در آیهء بعد، یکى از نشانه هاى پایمردى و استقامت آنها را به این صورت بیان مى فرماید:
🌹الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ.
(همان) کسانیکه (بعضى از) مردم، به آنان گفتند: دشمنان براى (حمله به) شما گرد آمده اند. از آنها بترسید! اما این سخن، بر ایمانشان افزود و گفتند: خدا ما را بس است و او بهترین حامى ماست. ۱۷۳ آل عمران.
👈 و بدنبال این استقامت و ایمان و پایمردى آشکار، خداوند نتیجهء عمل آنها را بیان کرده و مى فرماید:
🌹فَانقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَّمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ وَاتَّبَعُوا رِضْوَانَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ.
به همین جهت، آنها (از این میدان) با نعمت و فضل پروردگار، بازگشتند. در حالیکه (بر خلاف تصور دیگران) هیچ بدى به آنان نرسید. و خشنودى خدا را بدست آوردند. و خداوند داراى فضل و بخشش بزرگى است. ۱۷۴ آل عمران.
💚 👈 فرق میان نعمت و فضل، از این نظر است که نعمت، پاداشى است به اندازهء استحقاق، و فضل، اضافه بر استحقاق است.
یعنی خداوند به مومنانی که با خلوص در جنگ با دشمنان دین شرکت می کنند، و گوش به فرمان ولی امر خود هستند، بیشتر از استحقاقشان نعمت عطا می فرماید، ضمن اینکه خشنودی خداوند را هم بدست می آورند.
👈 سپس برای اطمینان بخشیدن به مومنین که در جنگ با دشمنان هراسی نداشته باشند می فرماید:
🌹إِنَّمَا ذَٰلِكُمُ الشَّيْطَانُ يُخَوِّفُ أَوْلِيَاءَهُ فَلَا تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ.
این فقط شیطان است که پیروان خود را (با سخنان و شایعات بى اساس) مى ترساند. از آنها نترسید. و تنها از (مخالفت) من بترسید اگر ایمان دارید. ۱۷۵ آل عمران.
/إن شاءالله در پیغام فردا علت شکست مسلمانان در جنگ احد را می خوانیم/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قطعا همینطور خواهد شد.....
درود بر رهبرم 💚