هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
💠نماز روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده💠
✳️در روز يكشنبه ماه ذیالقعده نمازی با فضيلت بسيار از رسولخدا(صلیاللهعليهوآله) روايت شده که هر كه آن را بهجا آورد توبهاش مقبول و گناهش آمرزيده شود و خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند و با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدينش از او راضی گردند و مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد و توسعه رزق پيدا كند و ملکالموت با او در وقت مُردن مدارا كند و به آسانی جان او بيرون شود.
🔸کیفیت انجام نماز:
كيفيّت آن چنان است كه در روز يكشنبه غسل كند و وضو بگيرد و چهار ركعت نماز گذارد در هر ركعت حمد يک مرتبه و سوره توحید سه مرتبه و مُعَوَّذَتَيْن(فلق و ناس) يک مرتبه، پس استغفار كند هفتاد مرتبه و ختم كند استغفار را به لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ،
پس بگويد: يا عَزيزُ يا غَفّارُ، اغْفِرْ لي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ المُؤمِنينَ وَ الْمُؤمِناتِ، فَاِنَّهُ لا يَغْفِر ُالذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ.
📚مفاتیحالجنان، اعمال ماه ذیالقعده.
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
🔻از دستور هایی که در روایات اهل بیت«علیهمالسلام» وارد شده است، تأسی به سیره و سُنت پیامبر گرامی اسل
#راه_تشخیص_شأن
🔻کسی که میخواهد شأن خود را تشخیص دهد، باید به عرف رجوع کند. دربارهی ملاکبودن عرف، باید به نکات زیر توجه کرد:
🔹۱. مراد از عرف مردم، اکثریت آنان است و اقلیت معیار نیست؛ زیرا غالباً اقلیتی وجود دارد که به دلایل مختلف شخصی، تنگنظر یا وسیعنظر است و همیشه برخلاف اکثریت حکم میکند.
🔹۲. عرف جامعه از سویی، وضعیت هر فردی را ملاحظه میکند؛ اعم از وضعیت مالی، سطح زندگی، شغل و میزان درآمد.
👈از سوی دیگر، نوع و اغلب مردم را بر حسب شغل، درآمد، میزان دارایی و نوع لوازم و امکانات زندگیشان در نظر میگیرد و سپس به صورت تقریبی تشخیص میدهد که سطح زندگی فرد در مقایسه با آنها چگونه است و بر این اساس، شأن اجتماعی هر کسی را از روی سطح زندگی مردم معیّن میکند. البته این میزان، حدِّ کاملا مشخصی ندارد؛ بلکه تقریبی است و حداقل و حداکثری دارد.
🔹۳. نشانهی میزان شأن هر فرد هم این است که اگر مردم از مسائلی مانند شغل، زندگی، درآمد و بدهیهای شخص اطلاع داشته باشند، وقتی از میزان و نحوهی هزینهکردن و خرید او اطلاع پیدا کنند، دربارهاش چگونه قضاوت میکنند. اگر اکثر آنها بگویند زیادهرَوی کرده و پایش را از گلیمش درازتر، معلوم میشود که بیش از شأن خود هزینه کرده است؛ اما اگر بگویند بقیهی افرادی هم که موقعیت او را دارند، با مقداری کم و زیاد همینگونه هستند، معلوم میشود که به اندازهی شأن خود هزینه کرده است.
👈البته از نظر شرعی، کسیکه بیش از شأن خود هزینه کند و سطح زندگیاش را بالا ببرد، آن مقداری را که بیش از شأنش بوده، بیجا هزینه کرده و خمس آن را باید بدهد.
🔹۴. بنابراین، تشخیص شأن افراد با عرف است؛ اما باید توجه کرد معنای این سخن این نیست که انسان برای تعیین شأن خود، ملزم شود برای هر خریدی مرتب از مردم سوال کند؛ به اینصورت که مثلا موضوع را با دَه نفر، از بین همان اکثریت که در بند یک ذکر شد، در میان بگذارد و از آنها بخواهد با نگاهی به وضعیت زندگی و درآمدش، دربارهی میزان شأن او قضاوت کنند و سپس بگویند فلان چیز در شأن او هست یا نه؛ بلکه در اینجا، نظر خود شخص معیار است و نیازی به جویاشدن موضوع از دیگران نیست.
👈هر شخص باید خود را به جای مردم (عرف) قرار دهد و از دریچهی نگاه و فکر غالب آنها، رفتار خود را نگاه کند و مثل آنها، دربارهی خود قضاوت کند.
✅در نتیجه، اگر رفتار خود را از منظر اکثر مردم تأیید کرد، آن کار در شأن اوست. اگر تأیید نکرد، آن کار در شأن او نیست. پس نیازی به سوالکردن نیست و تشخیص خودِ شخص ملاک است.
@abolhasanmahdavi
توصیه به حُجاج بیتاللهالحرام.MP3آیت الله سید ابوالحسن مهدوی
زمان:
حجم:
13.38M
توصیههایی برای بهرهی افزونتر از سفر #حج
⏱مدت زمان: ۱۳دقیقه
🔴 @abolhasanmahdavi
توصیههایی برای بهرۀ افزونتر از سفر حج.pdf
حجم:
351.1K
فایل pdf مشروح بیانات و توصیههای آیتالله مهدوی به حُجاج بیتاللهالحرام
@abolhasanmahdavi
🔻هرکس به قصد انجام مناسک حج تمتع، در ایام حج به سرزمین وحی پا میگذارد، باید در ابتدا عمرهی تمتع بهجا بیاورد. اعمال عمرهی تمتع اینچنین است:
▫️۱. احرام در میقات؛
▫️۲. طواف عمرهی تمتع؛
▫️۳. نماز طواف عمرهی تمتع؛
▫️۴. سعی صفا و مروه؛
▫️۵. تقصیر.
🔹حاجی قبل از ورود به شهر مقدس مکه، وارد میقات میشود. او در آنجا لباس احرام میپوشد و سپس نیت میکند و همراه آن، لبیک میگوید.
🔸میقاتها مکانهایی هستند که حجکنندگان و عمرهگزاران که به قصد حج یا عمره میخواهند وارد حرم شوند، با حضور در این مکانها، اولین عمل واجب خود را انجام میدهند و مُحرِم میشوند؛ یعنی لباس احرام میپوشند و با نیت، لبیک میگویند.
👈البته میقاتِ کسانیکه از سرزمینهای مختلف به سمت مکهی مکرمه و حرکت میکنند، متفاوت است.
✅این میقاتها عبارتند از:
🔹۱. مسجد «شجره» برای کسانیکه از سمت مدینهی منوره و سمت شمال مکه وارد میشوند؛
🔹۲. مسجد «جُحفه» در نزدیکی بندر جدّه، برای اهل مغرب و شام و مصر و کسانیکه از این جهت به مکه میآیند؛
🔹۳. میقات «کوه یلَمْلَم» برای اهل یمن و آنانیکه از آن مناطق عبور میکنند؛
🔹۴. میقات «قَرْنُالمَنازِل» برای اهل طائف و آنانیکه از آنجا حرکت میکنند؛
🔹۵. میقات «عقیق» برای اهل نَجد و عراق و آنانیکه از آنجا رد میشوند.
🔰علاوه بر اینها، میقات کسیکه منزلش بین میقاتها یا نزدیکتر از میقات به حرم باشد، خانهی اوست.
@abolhasanmahdavi
May 11
آیت الله سیدابوالحسن مهدویبهداشت جسم؛ جلسه19.mp3
زمان:
حجم:
10.21M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۱۹
📆۴شنبه، ۲۶ تیر ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۴۲دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته به امامت
آیتالله مهدوی در مصلی بزرگ امام خمینی«قدسسره» اصفهان اقامه میگردد.
@abolhasanmahdavi
🔻کسیکه میخواهد لبیک بگوید، باید این جملات را بر زبان جاری کند:
«لَبَّیک اللَّهُم لَبَّیک، لَبَّیکَ لَا شَرِیکَ لَک لَبَّیک إِنَّ الْحَمْدَ وَ النِّعمَةَ لَک وَ المُلک لَا شَرِیک لَک لَبَّیک»؛ دعوت تو را اجابت میکنم خدایا. اجابت میکنم دعوت تو را. اجابت میکنم دعوت تو را. شریکی برای تو نیست. اجابت میکنم دعوت تو را. حقیقتاً که سپاس و نعمت از آنِ توست. هیچ شریکی برای تو نیست. دعوت تو را اجابت میکنم.
🔹گویا زبان حال حاجی در هنگام گفتن این جملات، چنین است:
متوجه هستم که چه میگویم. با اختیار و آگاهانه میگویم. با صدای بلند میگویم. عاشقانه میگویم. در کنار «لبیک»، «لا شریک لک» میگویم. یعنی کسیکه به خدا لبیک گفت، دیگر نباید به طاغوتها، به ابلیسها، هوسها و تمام بتهای دیروز و امروز لبیک بگویند.
🔸وقتی کلمات لبیک بر زبان جاری شد، به اصطلاح «مُحرِم» میشود و اجازهی ورود به حرم و شهر مکه و نیز خانهی خدا را مییابد.
✅سپس مشغول عمل دوم میشود: طواف گِرداگرد خانهی خدا. بعد از آن در پشت مقام ابراهیم«علیهالسلام» به نماز میایستد. عمل چهارم سعی بین صفا و مروه است: هفت مرتبه مسافت بین کوه صفا و مروه را میپیماید. در نهایت تقصیر میکند و با چیدن مو و ناخن خود، از احرام خارج میشود.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻شرح نهجالبلاغه
📆 شبهای جمعه، (ساعت۲۲:۱۵)
🔸چهارراه شکرشکن، ابتدای خیابان حافظ، حسینیه جوادالائمه «علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
آیت الله سیدابوالحسن مهدویشرح حکمت211نهجالبلاغه.mp3
زمان:
حجم:
8.63M
🔻 #شرح_حکمت ۲۱۱ نهجالبلاغه
📆 ۵شنبه، ۲۷ تیر ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۳۵دقیقه
🔸حسینیه جوادالائمه«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi