🗓۲۵ذیالقعده؛ روز دحوالارض
🔻اعمال روز دحو الارض:
1⃣روزه؛
2⃣غسل؛
3⃣دو رکعت نماز پس از طلوع آفتاب؛ در هر رکعت پس از حمد، پنج مرتبه سورۀ شمس خوانده شود، بعد از سلام نماز بگوید: «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ» دعا کنید و بخوانید: «يَا مُقِيلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِي عَثْرَتِي يَا مُجِيبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِي يَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِي وَ ارْحَمْنِي وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَيِّئَاتِي وَ مَا عِنْدِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَام.»
4⃣خواندن دعای: «اللَّهُمَّ دَاحِيَ الْكَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ...» که در کتاب شریف مفاتیحالجنان است.
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
💠نماز روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده💠 ✳️در روز يكشنبه ماه ذیالقعده نمازی با فضيلت بسيار از رسولخدا
نماز روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده فراموش نشود.
#مشعر۲
🔻ورود به مشعر، نمادی از آمدن به دنیا
👈از زمان ورود شبانه حاجی به مشعر تا اذان صبح، نماد همان تولد در تاریکیِ نادانی تا زمان بلوغ است: همانطور که زمان ورود حاجیان به سرزمین مشعر متفاوت است و حاجیان از اوایل شب تا طلوع فجر دستهدسته وارد مشعرالحرام میشوند، ورود انسانها به دنیا و تولد آنها نیز پی در پی است.
🔻کوتاهی عمر
👈وقوف در مشعر از اذان صبح تا طلوع آفتاب، نمادی از زمان بلوغ تا مرگ انسان است. زمان بلوغ انسان تا آخرین لحظهی عمرش، در همان یکساعتونیمِ وقوف در مشعرالحرام خلاصه شده است: همانطور که حاجی در مشعر باید به ذکر الهی مشغول باشد، در طول عمر خود باید به بندگی خدا مبادرت ورزد. اگر «عبدالله» بشود، «عندالله» خواهد شد و به مقام جنباللهی خواهد رسید.
🔻تاریکی شب؛ نشانهی جهالت
👈هنگامیکه حاجی پا به سرزمین مشعر میگذارد، تاریکیِ شب همه جا را فرا گرفته است و بسیاری از چیزها برایش واضح نیست. اگر خوب به دنیا نگاه کنید، ندانستن وظیفه یا غفلت از آن، به راحتی در بسیاری از مردم دیده میشود. اکثر انسانها راه صحیح زندگی تا رسیدن به مقصد نهایی را به خوبی نمیدانند یا اگر میدانند، در غفلت از آن به سر میبرند. غفلت و جهل انسانها به مثابهی قرار داشتن در تاریکی و سردرگمی است. با این بیان، تاریکیِ شب نمادی از تحیّر انسانها در تشخیص وظیفه و صراط مستقیم است. حقیقتا بیشترِ انسانها در دنیا در غفلت به سر میبرند و اهمیت سرمایهی بندگی خدا برایشان روشن نیست؛ از این رو به واقع در سرگردانی عمیقی روزگار میگذرانند.
البته در همان شب و همان لحظههای نورانی، عدهی اندکی را میبینید که در میان جهل و غفلتِ دیگران به بندگی خدا مشغولاند: نماز میخوانند، دعا میخوانند، گریه میکنند و ذکر میگویند.
اینان همان کسانی هستند که در عرفات، خدای خود را خوب شناخته و با معرفت بیشتری به مشعر پا گذاشتهاند. به فرمودهی پروردگار بلندمرتبه:«وَ مِنهُم سابِقٌ بِالخَیراتِ بِإِذنِ اللهِ ذلِکَ هُو الفَضلُ الکَبیرُ»؛ و برخی از آنان در کارهای نیک به فرمان خدا پیشگاماند و این، خود، توفیق بزرگ است.
@abolhasanmahdavi
#مشعر۳
🔻آمادگی برای طاغوتستیزی(تبرّی)
👈حاجیان در مشعر فقط به ارتباط با خالق مشغول نیستند؛ بلکه زمانی از وقت خود را هم به آمادگی برای رویارویی با دشمن میگذرانند؛ زیرا مستحب است از سرزمین مشعر، هفتاد ریگ برای سنگزدن به شیطان جمع کنند.
مشعرالحرام نمادی از بندگی انسان در دنیا بود. جمعآوری ریگ از آنجا برای مواجهه با دشمن، به این معناست که انسان باید در همین دنیا به ستیز با طاغوت و شیاطین بپردازد و خودش را برای مبارزهی با دشمن آماده کند تا با برداشتن موانع بندگی از سر راه سیر و سلوکش، بتواند خدا را عبادت کند.
پس عبادت خدا، به ذکرگفتن و نمازخواندن منحصر نیست و مبارزه با دشمن به انجام وظیفهی سیاسی و اجتماعی نیز نوعی عبادت و امتثال فرمان الهی است.
🔻مسلحشدن مخفیانه
👈برداشتن سنگ به منزلهی تهیهی اسلحه است. اینکه حاجی باید در تاریکی شب به جمعآوری آن بپردازد، نشانگر این است که انسان باید مخفیانه و به دور از چشمان دشمن، خود را مسلح کند تا دشمن به تعداد و نوع اسلحهاش پی نبرد.
همچنین حاجی میداند تعداد سنگی که واجب است در طول مدتِ انجام اعمال سرزمین منا به شیطانهای سهگانه بزند، ۴۹ عدد است؛ ولی برای این کار مستحب است ۷۰ عدد ریگ جمع کند.
این کار به این معناست که اسلحهی مومن در مواجهه با دشمن، همیشه از مقدار احتیاج او باید بیشتر باشد؛ چنانکه عدد ۷۰ عدد کثرت نیز هست؛ یعنی ذخیرهسازی اسلحه نباید محدود و به تعداد خاص باشد.
✅قرآن کریم در سورهی انفال آیه ۶۰، بندگان خدا را برای آمادگی در برابر دشمن تحریک و تهییج میکند: و هر چه نیرو و اسبهای آماده در توان دارید، بسیج کنید تا با این [تدارکات]، دشمن خدا و دشمن خودتان و [دشمنان] دیگری غیر از ایشان را بترسانید؛ دشمنانی که شما نمیشناسیدشان و خدا آنان را میشناسد. هر چیزی در راه خدا خرج کنید، پاداشش به خود شما باز گردانیده میشود و بر شما ستم نخواهد رفت.
🔰توجه کنید که بعد از جمعآوری اسلحه، فرصت کمی تا زمان مبارزه با دشمن باقی است تا حاجی به سرزمین منا برود و جمرهی عقبه را سنگسار کند؛ چنانکه در همان لحظه های نخستِ صبح ظهور حضرت مهدی«علیهالسلام»، مبارزه با شیطان آغاز میشود. خداوند نیز به فرصت اندک دشمنان، اینگونه اشاره میکند: «فَمَهِّلِ الکافِرینَ أَمهِلهُم رُوَیداً»؛ پس کافران را مهلت دِه و کمی آنان را به حال خود واگذار.
🔻ورود به شب عید قربان
👈زمانیکه حاجی در سرزمین مشعر به سر میبرد، شب دهم ذیالحجه است و شب عید قربان، رفتهرفته شب سپری میشود و طلوع آفتاب عید همهجا را نورانی میکند.
در واقع طیشدن زمان و رسیدن به عید، امری خارج از اختیار حاجی است. این مطلب کنایه از آن است که گذران عمر انسان در دنیا در اختیار او نیست و او بخواهد یا نخواهد، این مدت را خواهد گذراند تا به طلوع صبح ظهور برسد: «اَ لَیسَ الصُّبحُ بِقَریبٍ»؛ آیا صبح نزدیک نیست؟
«انَّهُم یَرَونَهُ بَعِیداً وَ نَراهُ قَریباً»؛ به تحقیق، آنها آن روز را دور میبینند و ما آن را نزدیک میبینیم.
@abolhasanmahdavi
#منا۱
🔻سرزمین منا سرای برآوردن آرزوهاست. حاجیان باید در شب یازدهم و دوازدهم ذیالحجه در صحرای منا وقوف کنند.
✅رمی جمرهی عقبه؛ صبح روز دهم(عید قربان)
👈اولین عملی که حاجی در آنجا انجام میدهد، رمی جمرهی عقبه است. جمرهی عقبه نمادی از مبارزه با شیطان بزرگ بهشمار میآید که بر سر راه حرکت انسان بهسوی پروردگارش ایستاده است.
در حقیقت، انسان مؤمن از راه مبارزه با شیطان میتواند خود را برای تخلیهکردن از غیر خدا آماده سازد و از این رو میلهای نفسانی را قربانی کند.
ضمناً چون روز اول، یعنی عیدقربان، فقط رمی جمرهی عقبه(سوم) واجب است، حاجی در آن روز باید از جمرهی اول و دوم نیز عبور کند تا به جمرهی سوم، واقع در آخرین جای سرزمین منا، برسد و به آن سنگ بزند. این حالت، انسان را به این نکته رهنمون میسازد که در مواجههی با دشمن، باید اول عقبه و پشتیبانی آن را از بین ببرد تا در گام بعدی، بتواند دشمنی را که در صف اول نبرد قرار دارد، به راحتی نابود کند. اما پس از آن، در روزهای یازدهم و دوازدهم، به هر سه جمره سنگ میزند تا مطمئن شود همهی شیطانها را قلعوقمع کرده است.
ادامه دارد......
@abolhasanmahdavi
......ادامه از قبل
🔻در ابتدای صبح عید[قربان]، حاجی به فکر دفع و رفع موانع کمال است؛ زیرا تا سرزمین منا را از اغیار(بیگانگان) تخلیه نکند، نمیتواند شاهد تجلی احباب(دوستان) در سرزمین دل خود باشد.
🔹در زمان ظهور امام دوازدهم«علیهالسلام» نیز چنین است و شیاطین از همان لحظههای اولِ صبح ظهور، به فکر خاموشکردن نور الهی هستند تا مانع از تسرّییافتن و استمرار ظهور خورشید ولایت باشند. خداوند میفرماید: «یریدُونَ لِیُطفِئُوا نورَ اللهِ بِأَفواهِهِم وَ اللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لو کَرِهَ الکافِرونَ»؛ آنان میخواهند نور خدا را با دهان خود خاموش سازند؛ ولی خدا نور خود را کامل میکند؛ هرچند کافران خوش نداشته باشند.
🔸رمی جمرات، عملی است که حجاج باید در سه روزی که در منا وقوف کردهاند، انجامش دهند. دشمنستیزی باید در آنجا استمرار داشته باشد؛ همانطور که در زمان ظهور نیز مبارزه با شیطان بزرگ و همهی شیطانها، از ابتدای روز ظهور تا انتهای آن، پیوسته ادامه دارد.
@abolhasanmahdavi
🔻برای دهه اول ماه ذیالحجة اعمالی را پیشنهاد میدهم که در صورت تمایل انجام دهید:
1️⃣از بهترین اعمال، تقید به نماز اول وقت است. انسان باید خود را در دورۀ سال مقید به نماز اول وقت کند؛ اما اگر کسی این کار را هنوز نکرده است، برای شروع این دهه از مواقع دیگر بهتر است. سعی کنید برای خود مشغلهای فراهم نکنید، با کسی وعده نگذارید و وقت نماز صبح و ظهر و شب را حفظ کنید.
2️⃣ادای نوافل شبانهروز است که تعداد رکعتهایش دو برابر نماز واجب است. هفده رکعت نماز واجب داریم و سیوچهار رکعت نافله. در این ایام، به خواندن این نوافل هم خیلی تأکید شده است؛ حتی اگر کسی فرصت ندارد، در حین راهرفتن نمازها را بخواند. در بین این سیوچهار رکعت نافله، به خواندن نماز شب تأکید بیشتری شده است.
3️⃣ختم قرآن در این ایام. عزیزانی که مایلند، در این ده شبانهروز، روزی سه جزء قرآن بخوانند. اینگونه روز دهم که روز عید قربان است، قرآن ختم میشود و إنشاءالله عیدی خود را میگیرند. از ابتدا هم نیت کنید ثواب ختم قرآن را به چهارده معصوم«علیهمالسلام» اهدا کنید.
4️⃣همچنین خواندن دو رکعت نماز بین نماز مغرب و عشاء که برای این ده شب وارد شده است. کیفیت نماز به اینصورت است که بعد از حمد، سورۀ توحید و سپس آیۀ «وَ واعَدْنا» خوانده میشود. کسانیکه این نماز را بخوانند، در ثواب حاجیان خانۀ خدا شریک میشوند.
5️⃣روزهگرفتن در نُه روز اول ذیالحجه که باز مستحب است و ثواب آن این است که گویا تمام عمرش را روزه گرفته است.
6️⃣خواندن دعاهای وارد شده، بهخصوص دعاهای شب و روز عرفه و شب و روز عید قربان که این هم خیلی اهمیت دارد.
🔸امیدوارم خدای متعال توفیق بهترین و خالصترین عبادت برای پروردگار را به همۀ ما بدهد تا در اثر عبودیت به کمال نهایی خود و به انسان کامل، حضرت بقیةالله«ارواحنافداه»، برسیم.
@abolhasanmahdavi
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸
🌸🌸
🌸
باسمهتعالی
سلام و عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه«علیهماالسلام»
💐💐💐💐💐💐💐
به استحضار کاربران عزیز میرسانیم جهت دریافت فایلهای صوتی سلسله مباحث ازدواج در پایگاه اطلاعرسانی آیتالله مهدوی میتوانند با کلیک کردن بر نشانیهای زیر مراجعه کرده و صوت مورد نظر را ذخیره کنند:
🔹جلسه۱: احکام ازدواج
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1928
💠💠💠
🔹جلسه۲: خواستگاری؛ مقدمۀ ازدواج
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1929
💠💠💠
🔹جلسه۳: اهداف ازدواج:
abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1930
💠💠💠
🔹جلسه۴: واسطهگری برای ازدواج
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1931
💠💠💠
🔹جلسه۵: فوائد ازدواج
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1932
💠💠💠
🔹جلسه۶: سکونت در کنار همسر و سنخیت آنها
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1933
💠💠💠
🔹جلسه۷: مودت بین زوجین
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1934
💠💠💠
🔹جلسه۸: توقف جلسات خواستگاری، در صورت دستیابی به تفاهم
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1935
💠💠💠
🔹جلسه۹: آفات شخصی و اجتماعی دیر ازدواجکردن
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1936
💠💠💠
🔹جلسه۱۰: بازدارندگی حدودی ازدواج از سقوط درگناه و قطعینبودن آن
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1937
💠💠💠
🔹جلسه۱۱: انتخاب همسر شایسته و صالح، مشکل جدی خانوادههای متدین امروز
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1938
💠💠💠
🔹جلسه۱۲: بررسی موضوع تعیین مهریه
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1939
💠💠💠
🔹جلسه۱۳: صاحب اولاد شدن، یکی از اهداف مهم ازدواج
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1940
💠💠💠
🔹جلسه۱۴: افزایش سن ازدواج، یکی از مشکلات جامعۀ امروز
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1941
💠💠💠
🔹جلسه۱۵: رعایت حقوق زوجین
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1942
💠💠💠
🔹جلسه۱۶: ویژهبودن ارتباط زن و شوهر
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1943
💠💠💠
🔹جلسه۱۷: وظایف زن و شوهر
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1944
💠💠💠
🔹جلسه۱۸: علت وارد شدن زنها به بهشت و جهنم
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1945
💠💠💠
🔹جلسه۱۹: عواقب و نکوهش زینت زنان بیرون از منزل
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/show/1946
🔴 @abolhasanmahdavi
🌸
🌸🌸
🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸