✨امام سجاد علیه السلام:
🌾دنیا همچون نیمه خواب است و آخرت بیداری میباشد و ما در میان این دو در خواب پریشانیم.
📚تنبیه الخواطر
@ayeha313
#قسمت_اول
خصوصیات یک زن خوب برای ازدواج چیست؟
ملزومات همسری:
از نگاه قرآن یکی از مهمترین کارکردهای انتخاب همسر و تشکیل خانواده رسیدن به سکونت و آرامش است. لذا همسر شایسته کسی است که در راستای این هدف متعالی قدم بردارد که لازمه آن داشتن سه عنصر: ۱-عشق و علاقه، ۲-تعهد و ۳-صمیمیت است. در این راستا لازم است زن و مرد از آمادگیهای قبل از ازدواج برخوردار باشند.
آمادگیهای لازم قبل از ازدواج:
۱- امید: شخص به قابلیتها و امکانات موجود خویش باور داشته و بتواند روی آنها برای آینده خود و خانواده سرمایه گذاری کند.
۲- اراده: شخص به استقلال رسیده باشد و بتواند بدون وابستگی به دیگران شخصا در امور ات زندگی تصمیم گیری نماید.
۳-هدفمندی: هدف شخص از زندگی و ازدواج مشخص باشد و بداند دنبال چه چیزی می گردد بر این اساس شخص باید قدرت برنامه ریزی داشته باشد.
۴- شایستگی: شخص به اندازه ای از رشد برخوردار باشد که قدرت اجرا داشته باشد
۵- وفاداری: شخص می بایست قدرت نظارت داشته باشد و از اینرو بتواند به مرحله تحمل سختیها و اختلاف سلیقه با همسر خویش نائل گردد.
این مشخصه ها به طور مشترک برای زن و مرد لازم است اما از آنجا که مدیر و رهبر خانواده مرد است نه زن لذا ضروری است که مرد بیش از زن به این آمادگی ها مجهز باشد.
حتما به تناسب طرفین در موارد زیر دقت کنید:
۱. اعتقاد و مذهب، ۲. سن، ۳. تحصیل، ۴. وضعیت مالی، ۵. فرهنگ و آداب ورسوم، ۶. زیبایی، ۷. جسم
#ادامه_دارد
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⭕️اسماعیل هنیه به فرزندان شهید خودش ملحق شد.
ناآرامیهایی که در روزگار ما در سراسر عالم بروز نموده است حاوی بشارت بزرگی است. جهان از درد زایمان به خود میپیچد و عنقریب فرزندی را بیرون خواهد داد. سواری که از دور میآید پیش از آنکه خودش برسد و دیده شود گرد و غباری که از زیر پای اسبش برمیخیزد دیده میشود. گرد و غبارها و آشوبها و ناآرامیهای جهان در روزگار ما، خبر از نزدیکشدن فرس الحجاز یعنی امام زمان علیهالسلام میدهد.
#مرحوم_حاجاسماعیل_دولابی
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج
@ayeha313
🔴 #فوری| اسماعیل هنیه در تهران به شهادت رسید
🔹روابطعمومی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: بسمالله الرحمن الرحیم انالله و انا الیه راجعون؛ با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهۀ مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسیِ مقاومت اسلامیِ حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظینش به شهادت رسیدند.
💬سوال
حكم ديدن برنامههاي تلويزيون (با توجّه به اينكه در بعضي برنامهها حدود شرعي رعايت نميشود) براي خانمها و آقايان چيست؟
💠مراجع:
🔹 پاسخ (آیت الله بهجت (رحمة الله علیه))
نظر به فیلم و عكس اشكال ندارد به شرط آنكه از روی شهوت نباشد.
دیدن نامحرم از طریق تلویزیون و شنیدن صدای آنها، كه مقرون به فساد و ریبه است اشكال دارد و بعض اقسام آن حرام یقینی است.
توضیحالمسائل، مسائل متفرقه، ص1، م2
🔹 پاسخ (آیت الله خامنه ای (دام ظله العالی))
موارد مختلف است و در مواردی که خوف افتادن به گناه باشد جایز نیست میتوانید به کتاب اجوبه الاستفتائات بخش فیلم و عکس مراجعه نمایید.
🔹 پاسخ (آیت الله سبحانی (دام ظله العالی))
در صورتی که خلاف شرع و اخلاق است از مشاهدهی آن صرف نظر شود.
🔹 پاسخ (آیت الله سیستانی (دام ظله العالی))
فی نفسه اشکال ندارد ولی اگر خوف انحراف و فساد و وقوع در معصیت باشد باید ترک شود.
🔹پاسخ (آیت الله شبیری (دام ظله العالی))
تابع آن است که موجب تحریک شهوت باشد یا نه.
🔹پاسخ (آیت الله صافی (دام ظله العالی))
در موردی که حدود شرعی مراعات نمیشود جایز نیست.
🔹پاسخ (آیت الله مکارم شیرازی (دام ظله العالی))
چنانچه موجب فساد و انحراف نشود و عکسها برهنه یا نیمه عریان نباشد، اشکالی ندارد.
🔹 پاسخ (آیت الله وحید خراسانی (دام ظله العالی))
هر برنامهای که در آن حدود شرعی رعایت نشود، نگاه کردن به آن جایز نیست.
@ayeha313
⁉️متن سوال👇👇👇
آیا شیعه معتقد است قرآنی که جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل کرده بود، هفده هزار آیه داشت؟!
منظور کلینی از حدیث 17هزار آیه قرآن چیست؟
✅پاسخ اجمالی👇👇👇
در کتاب «اصول کافی»، باب «نوادر» که بعد از باب «فضل قرآن» تدوین شده، روایاتی درباره قرآن نقل شده است. در آخرین روایت این باب چنین آمده است: امام صادق(ع) فرمود: «قرآنی که جبرئیل آنرا برای محمد(ص) آورد، هفده هزار آیه داشت».[1]
این روایت به دو طریق، نقل شده است؛ که بنابر هر دو طریق، راویانشان ثقه و مورد اطمینان هستند.[2] پس روایت از جهت سندی اشکالی ندارد.
درباره محتوای روایت باید گفت:
ظاهر این حدیث با توجه به اینکه تعداد آیات موجود در قرآنی که در اختیار ما قرار دارد، طبق روایت اهل کوفه 6236 آیه است، منافات داشته و چنین برداشت میشود که قرآن دچار تحریف شده و برخی از آیات آن، یا به عبارت صحیحتر بیش از نیمی از آیات آن، از بین رفته و به دست ما نرسیده است. این مسئله نه فقط با ادله عدم تحریف قرآن همخوانی ندارد، بلکه با برخی نقلها که مدعی حذف یا از بین رفتن برخی از کلمات یا آیات قرآن هستند، سازگاری ندارد؛ چرا که حجم مطالب محذوفی که نقلها به آن میپردازند، به مراتب، کمتر از این حجمی است که در حدیث کافی به آن اشاره شده است. از اینرو؛ توجیهات مختلفی برای این روایت ذکر شده است:
1. منظور از قرآن در این روایت، معنایی وسیعتر از اصل قرآن است که شامل هر آنچه که به عنوان وحی نازل شده، میشود که قرار گرفتن آنها در کنار قرآن موجود، تعداد آیات به هفده هزار آیه خواهد رسید.[3]
2. در تعداد آیات قرآن، بین علمای این فن، اختلاف نظر وجود دارد. علت وجود اختلاف این است که یک آیه را برخی دو آیه حساب کردهاند.[4] ممکن است زیاد بودن تعداد آیات قرآن از منظر این روایت، مرتبط با همین مسئله باشد. به عنوان نمونه، آیه 77 سوره نساء، خود میتواند 7 آیه باشد: «أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذینَ قیلَ لَهُمْ کُفُّوا أَیدِیکُمْ وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ * فَلَمَّا کُتِبَ عَلَیهِمُ الْقِتالُ إِذا فَریقٌ مِنْهُمْ یخْشَوْنَ النَّاسَ کَخَشْیةِ اللهِ أَوْ أَشَدَّ خَشْیةً * وَ قالُوا رَبَّنا لِمَ کَتَبْتَ عَلَینَا الْقِتالَ * لَوْ لا أَخَّرْتَنا إِلى أَجَلٍ قَریبٍ * قُلْ مَتاعُ الدُّنْیا قَلیلٌ * وَ الْآخِرَةُ خَیرٌ لِمَنِ اتَّقى * وَ لا تُظْلَمُونَ فَتیلا».
3. ممکن است آیاتی که حذف شدهاند، از باب نسخ باشد؛ یعنی این تعداد از آیات، به علت نسخ قرائت، از کتابت آنها خودداری شده باشد.[5] البته پذیرفتن این نوع نسخ، چندان مورد پذیرش نیست.[6]
ضمناً؛ شیوه کلینی(ره) در مجموع «الکافی» این است که آنرا بر کتابهای متعدّدی و هر کتاب را بر بابهایی مرتّب ساخته و برای هر بابی عنوانی متناسب با محتوایش قرار داده و سپس احادیث شاذّ و نادر را در بابی با عنوان «نوادر» جای داده است؛ زیرا طبق فرهنگ حدیثی شیعه و احادیثی که کلینی خود و جز او نقل میکنند، احادیث شاذّ و نادر ـ که مخالف کتاب یا سنّت معتبر و مورد عمل و یا خلاف اجماع هستند ـ از مقام اعتبار ساقطاند. همچنین، وقتی کلینی خود احادیثی نقل میکند که بر مصونیت الفاظ و عبارات قرآن و وقوع تحریف معنایی در تفسیر آن دلالت دارد، حدیثی که در ظاهرش مخالف آنها باشد، یا باید تأویل رود و یا اگر قابل تأویل نبود، طرح شود. با این توجّه آوردن این حدیث در باب نوادر، آن هم آخرین حدیث از این باب، به روشنی حاکی از اعتقاد کلینی به وجود مشکل یا شذوذ در این حدیث است؛ اما حدیث را به دلیل استواری سند میآورد.[7]
@ayeha313