پیامبر مهربانی (ص):
✨ فرزند دخـتر دلسوز و با برکت است ؛
هر کس دخـتر دارد ، خداونـــد آن را پوششۍ از آتش دوزخ قرار میدهد و او را وارد بهشـت مےکند.✨
📚کنز العمال ح۴۵۳۹۹
@ayeha313
⭕️❌⭕️گناهی که شیطان هم از آن بیزار است
"امام جعفر صادق (ع) فرمودند"
❣اگر کسى سخنى را بر ضد مۆمنى نقل کند و قصدش از آن ، زشت کردن چهره او و از بین بردن وجهه اجتماعى اش باشد و بخواهد او را از چشم مردم بیندازد،
❣خداوند او را از ولایت خود خارج مى کند و تحت سرپرستى شیطان قرار مى دهد؛ ولى شیطان هم او را نمى پذیرد!
📚 #الکافی ج2 ص 358
تهمت_و_بهتان
@ayeha313
سلام
سوال❓ درعصرجاهلیت اولین قبیله یا اولین شخصی که دخترزنده به گور کرد که بود وانگیزه رابیان کنید؟
پاسخ:
اولین قبیله که دختر زنده به گور کرد"بنی تمیم بود"شيوع اين عمل در ميان قبيله بنى تميم اين بود كه این قبيله از پرداخت ماليات به نعمان بن منذر خوددارى كردند و او براى سركوبى آنان به سرزمين آنان لشكر كشيد، احشام آنان را به غارت و زنان را به اسارت برد.
پس از چندى مردان قبيله براى جلب عواطف نعمان به حضور او رفتند و درخواست كردند كه اسيران بنى تميم را كه غالبا دختر بودند آزاد كند، وى گفت: اختيار با دختران است ، آنان مى توانند در خانه هاى اسير كننده خود بمانند يا با پدران خود به وطن خويش بازگردند. همه دختران بازگشتن به وطن را همراه پدران خود بر اقامت در آن منطقه ترجيح دادند جزء دختر قيس بن عاصم كه اقامت نزد اسير كننده را بر رفتن همراه پدر ترجيح داد، اين كار بد بر قيس گران آمد، از اين جهت عهد كرد از آن به بعد اگر داراى دختر شد، در همان دوران كوچكى به زندگى او خاتمه دهد، وى به دنبال اين جريان در طول عصر خود ۱۷ دختر را زنده زنده به گور كرد و عمل او براى قبايل ديگر الگو گرديد.
از برخى تواريخ نیزاستفاده مى شود كه انگيزه عرب جاهلی براى كشتن دختر احساس نفرت از دختر داشتن بود.🌸
@ayeha313
❓سوال
جهت وضو گرفتن ؛چرا اهل سنت ازانگشتان به مرافق(آرنج)ولی شیعیان ازآرنج به نوک انگشتان ؛وضو میگیرند.
معنای "الی المرافق"چیست؟
🌷پاسخ:
کلمات عربی معانی بسیاری داردازجمله"الی"
که امام صادق علیه السلام به معنای "از مرافق"بیان فرمودند.ضمن اینکه هیچ کدام ازبزرگان مذاهب اهل سنت اینگونه وضوگرفتن رو باطل نمیدانند به قول فخررازی آنان میگویندکه "مرافق"حد وضو میباشدیعنی غایت ومیگویدکه بزرگان مذاهب اسلامی معتقدند که این غایت رعایت شودوحال ازآرنج هم گرفته شودباطل نیست.منتها فقهای شیعه همانگونه که عرض کردم استدلال رو ازروایات موثق بیان میکنندکه ازآرنج صحیح وازانگشتان به سمت آرنج باطل میباشد.همانگونه که امام باقرع چنین فرمودند .
و ما شیعیان باتوجه به اینکه حضرت رسول مکرم اسلام ص توصیه فرمودند که بعدازایشان به ثقلین رجوع کنیم واهل بیت عصمت وطهارت را؛ثقل مورد تاکید وسفارش حضرت نبی مکرم اسلام ص میدانیم لذا دروضونیز به طریق آنان وضومیگیریم.
البته درکتب شیعی چنین مطلبی درخصوص "الی المرافق "نگاشته شده که:
شیعه معتقدند که برای وضو ساختن، شستن دستها از بالا به پایین واجب است ولی اهل تسنن به اتفاق می گویند: شخص مخیر است دستها را از پایین به بالا یا به عکس بشوید ولی شستن از پایین (از سر انگشتها) به بالا مستحب است.
دلیل فقهای شیعه، روایات بیانیه ای است، که می فرمایند: رسول الله (ص) دستها را از بالا به پایین می شستو روایت صحیحه ای که امامان معصوم(ع) در مقام تفسیر آیه مربوط به وضوفرموده اند: «باید دستها را از بالا به پایین بشویید"
اما درباره ی کلمه "الی" در این آیه شریفه ی قرآن: «یا ایها الذین آمنوا اذا قمتم الی الصلاة فاغسلوا وجوهکم و ایدیکم الی المرافق ...»؛ ای کسانی که ایمان آورده اید! هنگامی که به نماز می ایستید، صورت و دستها را تا آرنج بشویید...»، باید گفت که فقط برای بیان حد شستن و مقدار آن می باشد نه کیفیت شستن.
توضیح اینکه: در آیه مبارکه حد و مقدار دست که باید در وضو شسته شود تا آرنج تعیین شده است،و از آنجایی که وقتی گفته شود دست را بشویید، ممکن است به ذهن بیاید که اگر دستها را تا مچ بشوییم،کافی است؛ چرا که عرفاً این مقدار شسته می شود. برای رفع این توهم فرموده است، تا آرنج بشویید
برای روشن شدن آنچه ذکر شد می توان از این مثال بهره جست که مثلاً؛ به خادم مسجد می گویند: «اکنس المسجد من الباب الی المحراب»؛مسجد را از درب آن تا محراب جارو بزن، در اینجا منظور گوینده بیان حد و مقداری است که باید جارو زده شود و نمی خواهد بگوید از کجا شروع و به کجا ختم کن، خصوصاً که در آیه، کلمه «من» نیامده است.
پس کلمه «الی» در آیه فوق، به نحو استحباب هم نمی گوید که دستها را از سر انگشتان به طرف آرنج بشویید.
عمل و سنت رسول الله (ص) که به وسیله اهل بیت آن حضرت بیان شده است، بهترین گواه بر این معنا می باشد
پس "الی" یا به معنای "غایت"است، اما غایت مغسول نه غَسْل و شستن، و یا طبق فرمایش شیخ طوسی، به معنای "من" یا "مع"؛ می شود
@ayeha313
💢چه کسانی از #همه_دورتر به پیامبرند؟
✅حضرت محمد(ص):
شخصی که از همه به من #دورتر است کسی است که:
از فحش گفتن و #فحش شنيدن پروا ندارد
بد زبان است
بخيل و متكبر و كينه توز است
حسود و سنگدل است
از هر خيرى كه به آن #اميد ميرود دور است و به هر شرى كه از آن پرهيز ميشود، نزدیک است.
📚اصول كافى، ج۳، ص۳۹۹
@ayeha313