🌷ســـــلام
🌼صبح را برایت لطیف
🌷آرزو میکنم
🌼مانند گلهای زیبا و خوشبو
🌷که استنشاق کنی
🌼سیرنشوی از عطرشان
🌷و در خاطرت بماند
🌼ســــلام
🌷صبح قشنگتون گرم عشق و محبت
@ayeha313
🔲 پرهیز از گناه :
💠 امام سجاد علیه السلام: عَجِبْتُ لِمَنْ يَحْتَمى مِنَ الطَّعامِ لِمَضَرَّتِهِ وَ لايَحْتَمى مِنَ الذَّنْبِ لَمِعَرَّتَهِ؛
در شگفتم از كسى كه از غذا میپرهيزد تـا گـرفـتـار زيـان آن نشـود؛ ولى از گـناه پـرهـيز نمیكـند تا گرفتار ننگ و عار آن نگردد.
📚 كشف الغمه: ج 2، ص 107
@ayeha313
✅از دست ندهید!
برای روز یکشنبه ی ماه ذی القعده؛
نمازی بافضیلت بسیار از پیامبر(ص) روایت شده است.
💢مختصرفضیلت این نماز:
-پذیرفته شدن توبه و آمرزش گناهان
-راضی شدن طلبکاران قیامت
-با ایمان از دنیارفتن
-وسیع و نورانی شدن قبر
-راضی شدن پدر و مادر
-آمرزیده شدن پدر،مادر،فرزندان و نژاد
-وسعت روزی
-مدارای فرشته ی مرگ و به آسانی جان دادن
💢نحوه اقامه:
در روز یکشنبه ی این ماه،غسل بجا آورده و وضو گرفته
و دو نماز ۲رکعتی بجا آورده شود،
که در هر رکعت:
-سوره حمد۱مرتبه
-سوره توحید۳مرتبه
-سوره فلق۱مرتبه
-سوره ناس۱مرتبه
خوانده شود.
💢پس از پایان چهار رکعت
۷۰مرتبه استغفار کرده(مانند اَستَغفِرُ اللهَ و اَتوبُ إلیه)
سپس ۱مرتبه ذکر«لَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»
در آخر این دعارا قرائت نمایید:
يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِناتِ فَإِنَّهُ لَايَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلّا أَنْتَ
ای توانا،ای آمرزنده،گناهان من وهمه مردان و زنان مؤمن را بیامرز که گناهان را جزتو کسی نمیآمرزد.
💢قبول باشد،التماس دعا
#ذی_القعده #مناسبتی
@ayeha313
💚خاک کف زائر تو سرمهی چشم حوریان
ای شه بیقرینه و ملجا جمله بی کسان
کبوتر بام تو ام مولانا ابالحسن
تشنهی یک جام توام مولانا ابالحسن💚
امروز 23 ذی القعده؛ روز زیارتی امام رضا(ع)💚
🌺السلام علیک یا شمسالشموس🌺
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
💚خاک کف زائر تو سرمهی چشم حوریان ای شه بیقرینه و ملجا جمله بی کسان کبوتر بام تو ام مولانا ابالحسن
💢 سلام بر فریادرس بیچارهگان...
23 ذيالقعدة؛ روز زیارتی امام رئوف حضرت اباالحسن علی بن موسی الرضا «علیهالسلام»
▫️ رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند:
«به زودی پارهای از تن من در زمین خراسان دفن میشود؛ هیچ اندوهگینی او را زیارت نمیکند، مگر آنکه خداوند اندوه او را برطرف میکند» عیون اخبار الرضا، ج۲، ص۲۵۸.
▪️ به قولى شهادت حضرت رضا عليه السّلام در روز بيست وسوم ذيالقعدة سال دويست و سه واقع شده و زيارت آن حضرت از نزديك و دور مستحبّ شمرده شده است.
▫️ سیّد ابن طاووس در كتاب «إقبال» مینویسد:
در بعضى از كتابهاى علماى شيعه غير عرب (رضوان الله عليهم) ديدم كه مستحبّ است مولايمان حضرت رضا (درود خدا بر او)، در روز بيست و سوم از ماه ذى القعده از نزديك و دور زيارت شود، به بعضى از زيارت هاى معروف، يا به آنچه كه همانند زيارت باشد از رواياتى كه در اين باب رسيده است. (اقبال الأعمال، ص310)
#زیارت #امام_رضا
@ayeha313
👇👇👇
💥
در بین یاران امام زمان (عج) چند زن وجود دارد؟
💥
✍ پاسخ:
ابتدا باید در نظر داشت که در اسلام فضائل به جنسیت ربطی ندارد. و این مطلب در آیات متعدد قرآن مشهود است.
«مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیاةً طَیِّبَةً وَ لَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا یَعْمَلُونَ[نحل/۹۷] هر كس كار شایسته اى انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالى كه مؤمن است، او را به حیاتى پاك زنده مى داریم و پاداش آنها را به بهترین اعمالى كه انجام مى دادند، خواهیم داد.»
زنان برجسته بسیاری نیز در طول تاریخ وجود داشته اند که خدای متعال در قرآن کریم زندگی آنان را نقل کرده و حتی آنان را به عنوان الگویی برای تمام مومنین معرفی می کند.[۱]
بنابراین هر کس به وظایف خویش عمل کند، از حیات طیب الهی بهره مند شده و اجرش در نزد خدای متعال محفوظ است و در این میان فرقی بین زن و مرد وجود ندارد.
هر چند ممکن است نقش ها متفاوت باشد. به عنوان نمونه نقش حضرت زینب در قیام عاشورا جنگیدن و شمشیر به دست گرفتن نبود، با این حال رسالتی عظیم در این قیام داشتند و نقش آفرینی بسیار برجسته ای انجام دادند. پس نباید توقع داشته باشیم که نقش زنان در لشگر امام زمان (عج) به مانند نقش مردان باشد، هر چند این امر به معنای کاستن از منزلت و شخصیت زن نیست. بلکه به دلیل توانایی بهتر برای گرفتن نقش های دیگر است.
با توجه به این توضیحات باید بگوییم بعضی بنا بر ظاهر احادیث صحیح معتقدند که ۳۱۳ یار اولیه امام زمان (عج) ظاهرا همگی از مردان هستند. چون تعبیر رجلا در آن ظهور در مرد بودنشان دارد:
«فیجمع الله علیه أصحابه ثلاثمائة وثلاثة عشر رجلا ، ویجمعهم الله له على غیر میعاد قزعا كقزع الخریف: خداوند ۳۱۳ نفر مرد از اصحاب آن حضرت را جمع میكند؛ بی آنكه قبلا وعده داده باشند، آمدنشان همچون ابرهای پاییزی است كه با حركات تند می آیند.»[۲]
اما در بعضی از روایات مطالبی بیان شده است که به نقش زنان در سپاه امام زمان (عج) نیز اشاره می کند. و چون سند بعضی از آنها ضعیف است عده ای به این روایات توجه نکرده اند. که در این جا آن ها را ذکر می کنیم:
امام باقر (علیه السلام) میفرمایند: «به خدا سوگند سیصد و اندی نفر خواهند آمد و پنجاه زن در میان آنان است».[۳]
مفضل بن عمر میگوید: امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «همراه حضرت قائم، سیزده زن هست. عرض کردم، آنان چه نقشی خواهند داشت؟ فرمودند: زخمیها را مداوا میکنند و از بیماران پرستاری مینمایند. آنچنان که همراه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بودند».[۴]
روایات دیگری هم وجود دارند که بعضی تعداد زنان را چهارصد نفر،[۵] و برخی، تعداد آنان را ۷۸۰۰ نفر معرفی میکند.[۶]
دسته دیگری از روایات نیز وجود دارد که تنها به همراه بودن زنان با حضرتش اکتفا کرده و تعدادشان را ذکر نکرده است. اختلاف عددی که در این روایات ذکر شده است، در صورت پذیرش اصل روایت می تواند به زمان های متفاوتی اشاره داشته باشد که در زمان قیام حضرت به مرور به تعداد زنان حاضر در لشگر حضرت اضافه می شود.
اما نقش هایی که آنان به عهده می گیرند، طبیعتا با نقش های مردان فرق خواهد داشت، کما اینکه در روایتی با تشبیه به زمان پیامبر (ص) مداوای مجروحین را از کارهای زنان شمرده اند. یا می توانیم بگوییم مانند ماجرای محافظت از عایشه بعد از جنگ جمل ممکن است به زنانی نیاز باشد که در ظاهری نظامی رسالتی را به دوش بگیرند.
@ayeha313
⁉️ سوال: 👇👇👇👇
🔰چرا پيامبر (ص) در نماز بر خود صلوات ميفرستاد؟
✍️پاسخ:
✅پيامبر اکرم (ص)داراي ابعاد مختلفي است بعد شخصي وفردي وديگري بعد اجتماعي ومسئوليت الهي که بعهده اوست بنابر اين فرستادن درود بر خود جنبه خود برتر بيني ندارد بلکه انجام تکليفي است که بعهده او گذاشته شده است. وقتي که خدا و ملائکه بر پيامبر درود مي فر ستند و مومنان هم مامور به فرستادن صلوات هستند خود پيامبر هم به اين تکليف مکلف است.
گفتني است که براي صلوات فرستادن بر پيامبر اکرم(ص) و اهل بيت ايشان روايات زيادي -در تفسير آيهي شريفهي «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْليماً»[1] - وجود دارد. اين احاديث از طريق شيعه و سني نقل شده و در همهي آنها تأکيد شده است که بايد «آل محمد» به هنگام فرستادن صلوات ذکر شود. حتي در بعضي از اين روايات تصريح شده که اگر در صلوات، «آل محمد» ذکر نشود، آن صلوات ناقص و نا تمام است
.
2. نماز خواندن پيامبر اسلام(ص) همانگونه است که در منابع حديثي بيان شده و همهي مسلمانان موظف به آن هستند. و بايد به گونهاي خوانده شود که آنحضرت بجا ميآوردند. اين مسئله نه تنها در نماز، بلکه در ديگر احکام دين نيز چنين است و بايد مسلمانان از پيامبر اکرم(ص) پيروي کنند.
در نماز، يکي از جاهايي که بر پيامبر و اهل بيت او صلوات فرستاده ميشود، تشهد است؛ چنانکه در روايات آمده است که؛ خداوند متعال پيامبرش حضرت محمد(ص) را به معراج برد.
جبرئيل اذان گفت و نماز را به پيامبر آموخت، به همين کيفيت و شکلي که ميخوانيم. سپس در تشهد به او فرمود: بر خودت و بر اهل بيتت درود بفرست. پيامبر گفت: صَلَّى اللَّهُ عَلَيَّ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِي. (4) از اين جمله معلوم ميشود که پيامبر اسلام(ص) در تشهد بر خود و بر اهل بيت عصمت و طهارت(ع) درود ميفرستاد.
3. در روايات پيشوايان معصوم(ع)، نيز تشهد با عبارتهاي مختلفي نقل شده است که در تمامي آنها گواهى بر عبوديت و رسالت حضرت محمد مصطفي(ص) و نيز فرستادن صلوات بر آن حضرت و آل طاهرينش وجود دارد؛
مانند اينکه امام صادق(ع) کيفيت تشهد را اينگونه فرمود: «الْحَمْدُ لِلَّهِ، أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيکَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَقَبَّلْ شَفَاعَتَهُ فِي أُمَّتِهِ وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ».[6] به همين دليل؛ فقهاي شيعه، فتوا بر لزوم صلوات در تشهد دادهاند.[7]
بنابراين، پيامبر(ص) نماز و اجزاي آن (مانند تشهد) را از پيش خود ابداع نکرده و تمامي آنها (حتي چگونگي و محتواي صلوات) به دستور و راهنمايي خداي متعال بوده است.
[1]. احزاب، 56: «خدا و فرشتگانش بر پيامبر درود ميفرستد اى کسانى که ايمان آوردهايد، بر او درود فرستيد و سلام گوييد و کاملاً تسليم (فرمان او) باشيد».
[2]. کلينى، محمد بن يعقوب، الکافي، محقق و مصحح: غفارى، على اکبر، ج 3، ص 486، دار الکتب الإسلامية، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.
[3]. شيخ طوسى، محمد بن حسن، تهذيب الأحکام، ج 2، ص 92، دار الکتب الإسلامية، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.
[4]. ر.ک: بحرانى، يوسف بن احمد، الحدائق الناضرة في أحکام العترة الطاهرة، محقق و مصحح: ايروانى، محمد تقى، مقرم، سيد عبد الرزاق، ج 8، 456 – 459، دفتر انتشارات اسلامي، قم، چاپ اول، 1405ق.
@ayeha313
🔴️راز عزاداریِ متفاوت برای امام حسین علیه السلام، با سایر اهل بیت!
✳️روزی أفندی از شیخ انصاری پرسید: ای شیخ!
ما قبول داریم که حسین بن علی(علیه السلام) مظلوم شهید شده و یزید انسان پست و خونخواری بود و ما هم در عزای آن بزرگوار غمگین هستیم،
🔴اما پرسش من این است که این مراسم یعنی چه؟ سینه زنی، زنجیر زنی، دسته راه انداختن، گِل به سر مالیدن و ... اینها چه هدفی را دنبال می کنند؟
☘مرحوم شیخ انصاری فرمودند:
💥سِرّ مطلب این است که ما شیعیان یک بار سرمان کلاه رفت و با این مراسم تلاش میکنیم دوباره چنین نشود.
💠أفندی پرسید: یعنی چه؟!
🌹شیخ انصاری فرمود: در جریان غدیر، پیامبر صلی الله علیه و آله در برابر صد هزار نفر، علی علیه السلام را با صراحت به وصایت خود برگزید و شما انکار کردید و گفتید غدیر نبوده
❗️یا اگر بوده فقط سفارش به دوستی با علی (علیه السلام) بوده است.
🔴اشکال از ما بود که ما عید غدیرخم را با سر و صدا و شعار، بزرگ نداشتیم و این چنین شد.
▪️ ترسیدیم که اگر عاشورا را هم بزرگ نشماریم و باشعار و تظاهر برگزار نکنیم، شما انکار کنید و بگویید اصلا حسین علیه السلام شهید نشد
🔆 یا حسین (علیه السلام) را راهزنان میان راه کشتند و یزید (لعنت الله علیه) انسان باتقوایی است...!!!
📙صدنکته از هزاران،تألیف آیت الله حاج شیخ علی رضائی تهرانی
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا بیمار روانی در قبال كارهایش مسئول است؟ اگر به مقدسات توهین کند، چه باید بکنیم؟
✍️پاسخ:
✅در پاسخ به این سوال باید به چند نکته توجه کنیم:
۱- عقل، از شروط عامه تکلیف است. یعنی بدون وجود عقل هیچ تکلیفی متوجه شخص نیست. و تمام دستورات دینی، برای انسان هایی است که از عقل برخوردار می باشند.
۲- هر کس به اندازه ای از فهم و شعور بهره مند است. و مجانین نیز از این مساله مستثنی نیستند. ولی فهم و شعور او با انسان های عادی بسیار متفاوت است. حتی اگر دقت کنید، حیوانات نیز از درجه ای از شعور بهره مند هستند و روشن ترین دلیل این مساله، امکان تربیت آن هاست. یا اینکه اگر حیوانی تشنه، احساس خطر کند، از آب خوردن فاصله می گیرد. که امکان این واکنش بدون شعور ممکن نیست.
۳- با توجه به نکته دوم، روشن می شود که اطرافیان یک مجنون، می توانند او را به گونه ای رشد دهند و تربیت کنند که از زشتی ها و پلیدی ها دور باشد. پس این مساله به نحو اولویت درباره بیمار روانی صادق است. فقط باید توجه نمود که هر کاری راهی دارد. قطعا از راهی که برای تربیت یک انسان عادی استفاده می شود؛ نمی توان مجنون یا بیمار روانی را به سمت کار خاصی سوق داد.
۴- اگر مصلحت در سکوت بود و اطرافیان بیمار روانی یا مجنون، ناچار بودند که در مقابل اعمال او واکنشی نشان ندهند، باید مراقب باشند که هتک حرمت مقدسات، برای خودشان عادی نشود. یعنی شاید زمانی که بیمار روانی به هتاکی و فحاشی روی می آورد، بخواهید واکنش دهید او لج کرده و اصرار بیشتری در این کار بکند. یا متوجه حساسیت شما بشود و بخواهد در مسائل مختلف این گونه (با هتاکی و فحاشی) واکنش شما را برانگیزد.
در این جا باید با خونسردی مواجهه کنید. اما در خلوت خود، یا در درون خود، از شنیدن الفاظ ناروا، استغفار کنید. تا زشتی این عمل در قلب شما اثر منفی نگذارد.
@ayeha313