🌱آیه های زندگی🌱
#انچه__باید_بدانیم 💛سرنوشت يک ازدواج دست خود انسان است. حتماً اين جملات ناکارآمد را شنيدهايد كه
#مجردانه
🔰 آیا ازدواج تأثیری بر روزی دارد؟
پاسخ: این اصل پذیرفته شده در بین مسلمانان که ازدواج موجب زیاد شدن روزی میشود، از آیات قرآن و روایات گرفته شده است.
🔹 قرآن کریم در سوره نور آیه ۳۲ دراینباره میفرماید: «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامى مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ»؛ مردان و زنان بىهمسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بىنیاز مىسازد خداوند گشایش دهنده و آگاه است!
پیامبر اسلام (ص) در این ارتباط فرمودند: «الْتَمِسُوا الرِّزْقَ بِالنِّکَاح»؛ با ازدواج روزی به دست آورید.
🔹 با توجه به آیه قرآن و روایاتی که در این موضوع وارد شده، به نظر میرسد فراوانی روزی به وسیله ازدواج دست کم از این راهها به دست میآید.
1⃣ با توجه به اینکه فاعل مطلق و بیواسطه خداوند است و هر کاری به اذن او صورت میگیرد، رزق و روزی نیز به دست خداوند است و هر کس را بخواهد بیحساب روزی میدهد. در برخی از مواقع بندگان متوجه آن میشوند. ولی چه بسا رزق و روزی از جانب خداوند به برخی از بندگان بدون حساب برسد، اما بنده به طور عادی به آن پی نبرد.
2⃣ رزق و روزی بیشتر میتواند از آثار طبیعی ازدواج و تشکیل خانواده باشد. کسانی که هنوز ازدواج نکردند و صاحب همسر و فرزندانی نیستند نوعاً در خانه پدری زندگی میکنند و وعدههای غذاییشان را در همانجا و گاهی نیز با دوستانشان در بیرون از منزل میل میکنند؛ لذا انگیزه چندانی برای کار و جمع آوری ثروت برای تهیه مسکن، ماشین و ... ندارند، اما همین شخص به محض اینکه تشکیل خانواده میدهد در درونش انگیزه پیدا میشود تا صاحب فرزند، مسکن و ماشین و ... شود و به نحوی تلاشش را افزایش میدهد تا بتوانند وسایل آسایش و آرامش آنان را فراهم کند.
🔸 با در نظر گرفتن راه اول، روزی اثری است که بر ازدواج بار میشود و ربطی به زن و مرد ندارد، اما با توجه به راه دوم نظر به اینکه نوعاً مرد عهدهدار مخارج خانواده میباشد، این روایات انصراف به او دارد، اما اگر زنی که ثروت و درآمدی داشته و خود را در مخارج خانواده شریک دانسته و به یاری همسرش بشتابد، ممکن است افزایش روزی خانواده از راه درآمد و ثروت او نیز ایجاد شود.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
🚹 آقایان بخوانند
⛔ هرگز زنت را تحقیر نڪن!
چون بار بیمارے اش را سالها باید به دوش بڪشی.
⛔️ هرگز به زنت بے اعتنایے نڪن!
چون سالها باید بے توجهے اش را تحمل ڪنی.
⛔️ هرگز به زنت پرخاش نڪن!
چون سالها سڪوت مرگبارش را باید طاقت بیاوری.
⛔️ هرگز از محبت به روح او غافل نباش!
چون سالها باید در بسترے سرد بخوابی.
⛔️ هرگز او را مقابل دیگران ڪوچک مڪن!
چون به بزرگے یاد ڪردن از تو را فراموش میڪند.
⛔️ هرگز نقص هایش را بازگو نڪن!
چون از تو در نهان متنفر خواهد شد.
⛔️ هرگز انتقاد و شڪایت او را مسخره نڪن!
چون از تو براے همیشه ناامید میشود.
@ayeha313
۲۱ شهریور در تقویم ایرانی روز سینما است. ورود نخستین دوربین فیلمبرداری به سال ۱۲۷۹ خورشیدی و در زمان مظفرالدینشاه را آغازگر تاریخ سینمای ایران میدانند
در فوريه ١٨٩٩ مظفرالدینشاه دستور خريد سينماتوگراف را به ميرزا احمدخان صنيعالسلطنه عکاس معروف در پاريس ميدهد. وی سه دستگاه سينماتوگراف را با تمام لوازم به طهران میفرستد و....
این سند قديمیترین شناسهیِ سینمای ایران است که توسط پروفسور شهریار عدل رونمایی شد
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢 آیا #پیاده_روی اربعین بدعت نیست؟ مگر بدعت در اسلام #حرام نیست؟
✅ ابتدا باید گفت اصل #پیادهروی به قصد زیارت امام حسین(ع) و به مقصد کربلا در #روایات توصیه شده است؛ مانند:
راوی می گوید خدمت امام صادق(ع) رسیدم و «مرازم» نیز در خدمت آنحضرت بود. #شنیدم حضرت میفرمود:
کسى که پیاده به زیارت قبر امام حسین(ع) برود، خداوند متعال به هر گامى که برداشته و به هر #قدمى که از زمین بلند نموده و بر آن نهاده، ثواب آزاد کردن بندهاى از اولاد حضرت #اسماعیل را میدهد.
📚کامل الزیارات، ص ۱۳۴
✅از طرفی هر رفتار مشروعی که به عنوان نماد #عزاداری برای امام حسین(ع) به شمار آید، دارای #پاداش خواهد بود.
✅با این وجود، اما بدون آنکه مستندی از #روایات داشته باشیم، نمیتوانیم مسیری از پیادهرویها را به عنوان سنتی برگرفته از سخن معصومان(ع) ترویج کنیم که اگر اینگونه باشد #بدعت در دین به شمار خواهد آمد، اما اگر نگاهمان به اینگونه پیادهرویها تنها آن باشد که تمام عزاداریها با هر روش مباحی که باشد، دارای پاداش است و در صدد آن نباشیم که #مدل خاص و طراحیشده توسط خودمان را به عنوان سنتی #شرعی قلمداد کنیم، بدعت در دین به شمار نخواهد آمد.
@ayeha313
🔴چرا گاهی از عبادت لذّت نمی بریم؟
حضرت آیت الله جوادی آملی فرمودند:
اگر انسان مریض،شیرین ترین و خوشمزه ترین گلابی و میوه راهم بخورد،لذّت نمی برد..
✅ در بُعد معنوی و عبادت هم این گونه است.
🔷 کسی که "فی قلوبهم مرض" است یعنی قلبش بیمار است، از نماز و عبادت لذّت نمی برد و گاهی هم خسته می شود.
🔴بیماری قلب همان گناهان است.
تا انسان گناه را ترک نکند ، علاوه بر این که از عبادت لذّت نمی برد،بلکه خسته هم می شود.
✨اللهم ارزقنا توفیق طاعه و بعد معصیه...
@ayeha313
🔴آیا بعد از ظهور،حضرت مهدی با سختگیری تمام شادی ها و خوشی ها رو ممنوع میکنه؟!
❎طبق روایات هنگام ظهور حضرت مهدی حدود #دو_سوم_مردم از دین خارج میشوند و در صف دشمنان حضرت قرار میگیرند.
و عده ی کثیری از شیعیان هم موقع قیام حضرت مهدی از آن حضرت روی می گردانند....
امام صادق(علیه السلام) میفرمایند:
..... قائم ما که قیام کند مـردمـان هـمـه از کـتـاب خـدا بـرای او دلیـل مـی آورنـد و آیـه هـای قـرآن را (برای او)تفسیر و توجیه می کنند!
🔵برای مثال آقا بفرمایند: بی حجابی و شوخی با نامحرم طبق حکم خدا و اسلام ممنوع است.
🔰واکنش ما:
آقا ما بدون منظور شوخی میکنیم،ما از بچگی اصلا با هم بزرگ شدیم و سخت نگیرید و الان قرن21هستیم و ....!!
با آقا که مصداق بارز #قرآن_ناطق هستن با ادله ناچیز خودمان مخالفت میکنیم...!
شاید فکر کنید که:
چرا انقدر اسلام سختگیری میکند؟چرا نمی گذارد راحت و آزاد لذت ببریم از زندگی؟!
✅کمی با خودمان روراست باشیم:
ما که الان همه ی این آزادی ها رو داریم خیلی خوشبختیم...؟
🛑 آیا الان بنشینیم توی خونه،خیالمون راحته ناموسمون تنها بیرون میره کسی نگاه بد نمی کنه،متلک نمی اندازه و...
🛑میتونیم مطمئن باشیم دختری یا زنی باحجاب نامناسبش دل همسرمون رو نمیلرزونه و ذهن و دلش رو مشغول نمیکنه؟
🛑الان حقوق همه ی مردم با همه برابره؟همه از یک سطح رفاهی برخوردارن طبق دستور اسلام؟
⚫️مشکل دنیای امروز ما اینه که ذائقه مون عوض شده....
🔵اینه که دستورات اسلام رو سختگیری می دونیم در حالیکه تک تک دستورات حلال و حرام خدا حکمت داره
مثلا خدا میدونه ما موسیقی تند گوش بدیم اولش جوگیریم و شاد،بعدش بخاطر اون هیجانات کاذب مغز خسته و کم کم افسرده میشه! به همین خاطر میگه گوش نکن ولی ما نمیفهمیم که!
یا خدا میدونه استحکام زندگی بشر به اینه که مرد نگاهش رو کنترل کنه و به ناموس دیگران چشم ندوزه و زن هم حجابش رو رعایت کنه تا باعث طمع مرد نشه.
🔴اینجوری همسر هرکسی برای خودش کفایت میکنه و هرکسی میتونه درون خانواده خودش از همه لذتهای زندگی به صورت حلال بهره مند بشه و خانواده مستحکمی داشته باشه.
کافیه فقط به خدا و دستوراتش اعتماد کنیم هرچند ذهن و فکر ناقص ما برای اونها دلیل منطقی پیدا نکنه...
این همه آمار طلاق و مشکلات افسردگی و ...همش بخاطر اینه که خلاف طبیعت و خلقتمون زندگی میکنیم..
✅واقعا چرا قدیمی ها خوشبخت تر بودند و هرچه زندگیها مدرنتر و دور از خداتر شد، مشکلات هم یکی یکی اضافه شد؟
وقتی صاحب الزمان عج ظهور کنند و اسلام ناب رو برای مردم به ارمغان بیارن و #عقل_های_مردم را کامل کنند و بیماری ها از بین بروند و همه در رفاه کامل باشند و عجایب و برکات دنیا و زمین و آسمان برای همگان نشان داده شود...
آن وقت تازه مفهوم بهشت فوق العاده زیبای دنیایی برای منتظران واقعی مشخص میشود...
اللهم عجل لولیک الفرج
#ملاصدرا
نام: در زمان تولدصدرالدین محمد بن ابراهیم قوام شیرازی
زادهٔ: ۹ جمادیالاول ۹۷۹ قمری (۱۵۷۱ میلادی)
شیراز، ایران
درگذشت: ۱۰۴۵ قمری (۱۶۴۰ میلادی)
بصره، عراق
آرامگاه: نجف
دیگر نامها: صدرالمتألهین - ملا صدرا
فرزندان: ابراهیم شیرازی ام کلثوم. زبیده . نظام الدین. معصومه
ملاصدرا در روز نهم جمادیالاول سال ۹۷۹ قمری (هفدهم مهر ۹۵۰، ۱۵۷۱ میلادی)، در شیراز و در محله قوام زاده شد و او را محمد نامیدند. به روایتی پدر او خواجه ابراهیم قوام، مردی دانشمند و وزیر فرماندار پارس - محمد میرزا که بعدها به شاه محمد خدابنده معروف شد بود - و صدرالدین محمد تنها فرزند او، حاصل یک دعا بود.
به باور هانری کربن خواجه ابراهیم بازرگان بود و به خرید و فروش مروارید، شکر بنگاله و شال کشمیری میپرداخت. وی هر از گاهی برای به دست آوردن مروارید به مغاص لؤلؤ در بحرین میرفت.
ابراهیم قوام در آغاز، محمد کوچک را به مکتبخانه ملااحمد در محله قوام و به نزد ملااحمد برد. محمد دو سال در این مکتبخانه خواندن و نوشتن و قرائت قرآن را فراگرفت. سپس او را به یک معلم خانگی به نام ملا عبدالرزاق ابرقویی سپردند تا به محمد صرف و نحو بیاموزد.
دو پیشامد سبب وقفه در تحصیل محمد نوجوان شد، یکی وفات ملا عبدالرزاق ابرقویی بود که محمد نوجوان را در مرگ استاد خود سوگوار کرد و دیگر وفات شاه تهماسب یکم صفویو به پادشاهی رسیدن شاه اسماعیل دوم صفوی که سبب ناامنی ایران از جمله شیراز گشت، و ابراهیم قوام از بیم جان خانوادهٔ خود را از شیراز به امیرنشینهای جنوب خلیج فارس کوچاند.
پس از مرگ یا کشته شدن شاه اسماعیل دوم و با به فرمانروایی رسیدن شاه عباس یکم دوران هرجومرج به پایان رسید و ابراهیم و خانوادهاش به شیراز بازگشتند. محمد به فرمان پدرش به بصره رفت و در حجرهٔ بازرگانی شیرازی به نام یوسف بیضاوی که پدرش با او قرارداد بازرگانی بسته بود، به کار مشغول شد.
سه ماه پس از آن، ابراهیم قوام به دیار باقی شتافت و محمد سوگوار ناگزیر به شیراز بازگشت و به گرداندن حجرههای بازرگانی پدرش پرداخت.
ملاصدرا در سن ۶ سالگی به همراه پدرش در پی شاه محمد خدابنده به قزوین پایتخت آن دوران صفویان رفت و دوران نوجوانی و جوانی اش را در آن سامان سپری کرد، او درمدرسه «التفاتیه» قزوین حجرهای داشت که هماکنون نیز برای بازدید «طلبهها» و «گردشگران» پابرجااست، سنگ بنای پیشرفت علمی او در حوزههای علمیه قزوین بود. در همانجا با شیخ بهایی و میرداماد آشنا شد و پس از انتقال پایتخت به اصفهان، با استادانش به اصفهان مهاجرت نمود.
او در مدرسه خواجواصفهان نیز از محضر درس استادانش شیخ بهایی، میرداماد (معلم ثالث) و میرفندرسکی بهره جست. ملاصدرا دروس فقه، علوم حدیث و تفسیر را از شیخ بهایی،حکمت الهی و حکمت شرق و غرب را از میرداماد و علم ملل و نحل را از میرفندرسکی آموخت.
به هر حال شاه عباس یکم در پایان سال ۹۹۹هجری قمری (به روایتی ۱۰۰۶)،
از قزوین به اصفهان نقل مکان کرد و این شهر را به پایتختی خویش برگزید.
در بخشکردن میراث یکی از توانگران اصفهان، هوش، آگاهی و دانش ملاصدرا در مسایل فقهی بر شاه عباس آشکار شد و شاه تصمیم گرفت تا از مدرسه خواجه بازدید کند و با شیخ بهایی و ملاصدرا بیشتر آشنا شود
ملاصدرا پس از کسب درجهٔ اجتهاد، به تدریس در مدرسهٔ خواجه پرداخت، اما از آنجایی که نظریاتش در برخی مسائل فقهی با بیشتر دانشمندان قشری اصفهان متفاوت بود، او را به بدعتگذاری در دین متهم ساختند و خواهان اخراج او از مدرسه و در نهایت تبعید او از اصفهان شدند. بدین سان ملاصدرا از اصفهان تبعید شد. او راه مورچه خورت را در پیش گرفت و از آنجا راهی کهک قم گشت.برخی از اتهامهایی که به وی میزدند در کتاب گفتگوی خرد آمدهاست.
ملاصدرا در دوران تبعید به حوزههایی رفت اما به او اجازه نمیدادند. جلوی او را میگرفتند و او را مرتد میخواندند. ملاصدرا به مدت ۵ یا ۷ سال در کهک قم و در تبعید زیست، اما هرگز کار تدریس و پژوهش را رها نکرد و در همان روستای کوچک و دورافتاده به برگزاری نشست آموزشی پیشی گرفت. آموزشهای وی بیشتر دربارهٔ اندیشهها و باورهای حکیمان و دانشمندان ایرانی مانند شهابالدین سهروردی، ابن سینا و ابویعقوب الکندی و برخی از دانشمندان اندلسی همچونابن عربی و ابن رشد بودند.
به سخنی دیگر، او در این زمان به ریاضت و عبادت پرداخت و مدتی را نیز در شهر قم سپری نمود.
بنا بر مشهور ملاصدرا در سال ۱۰۵۰ قمری (۱۶۴۰ میلادی) درگذشتهاست، اما مطابق یادداشتهای نوه او به نام محمد علمالهدی (فرزند فیض کاشانی)، سال صحیح درگذشت وی ۱۰۴۵ قمری (۱۶۳۵ میلادی) بودهاست، و گسست ناگهانی و ناقص ماندن برخی نوشتههای وی مانند تفسیر قرآن و شرحاصول کافی از (شیخ کلینی) در حدود سال ۱۰۴۴ قمری (۱۶۳۴ میلادی)، تاییدکننده این ادعاست.
وفات ملاصدرا در شهر بصره واقع شد ولی بنابر سنت شیعیان او را به شهر نجف بردند و بنابر گفته نوه وی، علمالهدی، او را در سمت چپ صحن حرم علی بن ابیطالب دفن نمودند.
سالروز بزرگداشت
هر ساله در ایران، روز اول خرداد، تحت عنوان «سالروز بزرگداشت ملاصدرا» شناخته و مراسمی برپا میشود. همچنین در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، در بخش مناسبتها، یکم خرداد به نام وی «روز بزرگداشت ملاصدرا [صدرالمتألهین]» نامگذاری شدهاست.
ملاصدرا شیعه مذهب و پیرو آئین دوازدهامامی بود، به اصولو فروع دین اسلام و مذهب شیعه اعتقاد داشت. همانطور که در فقه شیعه چهار اصل قرآن، حدیث، عقل و اجماع برای بدست آوردن احکام بکار میرود، ملاصدرا نیز در مباحث عقلی تلاش وافری نمود تا این وجهه از برهان جایگاه خود را در مذهب شیعه دوباره بازیابد، وی در کتاب الاسفارالاربعه جلد ۸ آوردهاست: «نمیشود قوانین این دین بر حقالهی (اسلام) که چون خورشید روشن و درخشان است با دانش استدلالی یقینی مخالفت داشته باشد. نیست باد فلسفه ای که قوانینش با کتاب قرآن و سنت رسول خدا و ائمه اطهار مطابقت نداشته باشد.
مکتب ملاصدرا که حکمت متعالیه نامیده میشود، بر اصل «وجود» و تمایز آن از «ماهیت» استوار است. بنابر دیدگاه او، بدیهیترین مسئلهٔ جهان، مسئلهٔ وجود یا هستی است که ما با علم حضوری و دریافت درونی خود، آن را درک کرده و نیازی به اثبات آن نداریم. اما ماهیت، آن چیزی است که سبب گوناگونی و تکثر پدیدهها میشود و به هر وجود، قالبی ویژه میبخشد. همهٔ پدیدههای جهان در یک اصل مشترکند که همان «وجود» نام دارد و وجود، یگانهاست؛ زیرا از هستیبخش (یعنی خداوند یگانه) سرچشمه گرفته، اما ویژگیهای هر یک از این پدیدهها از تفاوت میان ذات و ماهیت آنها حکایت دارد؛ بنابراین دیدگاه، اصل بر وجود اشیاء است و ماهیت، معلول وجود بهشمار میآید.
ملاصدرا در مخالفت با استادش میرداماد که خود پیروسهروردی بود، مدعی شد که «وجود» امری حقیقی است و ماهیت امری اعتباری. صدرا دربارهٔ حرکت نیز نظریه جدیدی عرضه کرد که به حرکت جوهری مشهور است. تا قبل از آن تمامی فلاسفه مسلمان، معتقد به وجود حرکت در مقولات نهگانه عَرَض بودند و حرکت را در جوهر محال میدانستند. اما صدرا معتقد به حرکت در جوهر نیز بود و موفق شد چهار جریان فکری یعنی کلام، عرفان، فلسفه افلاطون و فلسفهارسطو را در یک نقطه گرد آورد و نظام فلسفی جدید و مستقلی به وجود آورد
شاگردان وی
ملا محسن فیض کاشانی (داماد وی)
عبدالرزاق (فیاض) لاهیجی (داماد وی)
قوامالدین محمد نیریزی
ملا عبدالمحسن کاشانی
ملا حسین تنکابنی
حکیم آقاجانی
ملا محمد یوسف الموتی
با وجود زمان طولانی که ملاصدرا در شیراز، قم و اصفهان تدریس کردهاست، اما تاریخ از شاگردان او جز تعداد اندکی نام نبردهاست. مشهورترین آنها دو دامادش ملا محسن فیض کاشانی و فیاض لاهیجی میباشند
که توسط ملاصدرا ملقب به فیض و فیاض گردیدند.
آثار ملاصدرا را بیش از پنجاه اثر دانستهاند که آنها را بر حسب نوع تفکر موجود در پس هریک، میتوان در دو دسته اصلی علوم نقلی و علوم عقلی جای داد.
الحکمة المتعالیة فی الأسفار العقلیة الاربعة، ترجمه کامل این کتاب با عنوان «اسفار عقلی اربعه» با ترجمه محمد خواجوی توسط انتشارات مولی منتشر شدهاست.
مفاتیح الغیب، ترجمه محمد خواجوی، انتشارات مولی.
أسرار الآیات، ترجمه محمد خواجوی، انتشارات مولی.
التعلیقة علی إلهیات الشفاء (ناتمام)
شرح اصول الکافی (ناتمام، ترجمه و تصحیح محمد خواجوی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.
المشاعر، ترجمه غلامحسین آهنی، انتشارات مولی
و....
حسن فتحی، کارگردان ایرانی، در سال ۱۳۷۸ خورشیدیمجموعه تلویزیونی روشن تر از خاموشی را از زندگی ملاصدرا و شاه عباس صفوی ساخت که حسین یاری، نقش ملاصدرا را ایفا نمود.
نادر ابراهیمی، کتابی با عنوان «مردی در تبعید ابدی»، دربارهٔ زندگی ملاصدرا (از آغاز تا تبعید) به رشتهٔ نگارش درآورده است. همچنان در سریال مدار صفر درجه که از ساختههایحسن فتحی است، نیز در مورد ملاصدرا صحبتهایی شدهاست.
@ayeha313
✨بارالها...
🌺یاریم کن که هر روزم به لطف
🍃و توفیق تو بهتر از روز قبل باشد..
🌺نه برداشت منفی کنم و
🍃نه کلام منفی بر زبان بیاورم
🌺و نه نا سپاسی کنم..
✨خداوندا...
🌺نگذارکه از تو فقط نامت را بدانم
🍃و نگذارکه از تو تنها
🌺مشق کردن اسمت را به یاد داشته باشم
✨بارالها...
🌺هموااره در من جاری باش همانگونه
🍃که خون در رگهایم جاری است
آمیـن..🙏
@ayeha313
🌺عَنْ عَنْبَسَةَ اَلْعَابِدِ قَالَ:
قَالَ لِي أَبُوعَبْدِاَللَّهِ (عَلَيْهِاَلسَّلاَمُ):
مَا يَقْدَمُ اَلْمُؤْمِنُ عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِعَمَلٍ بَعْدَ اَلْفَرَائِضِ أَحَبَّ إِلَى اَللَّهِ تَعَالَى مِنْ أَنْ يَسَعَ اَلنَّاسَ بِخُلُقِهِ.
عنبسه عابد میگوید:
امامصادق (علیهالسلام) به من فرمودند:
مؤمن پس از انجام واجبات، هيچ عملى در پيشگاه خداوند متعال، دوستداشتنىتر از اخلاق نيكو و رفتار خوب نسبت به مردم نمیآورد.
الکافی، شیخ کلینی رضواناللهالله، جلد ۲، صفحه ۱۰۰.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام ✅یکی از آن ۷۲ نفر 🔰#ابوعمر_نهشلی 🌾نام ابوعمر وى را، ابوعام
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام
✅یکی از آن ۷۲ نفر
🔰#ضرغامه_بن_مالک_تغلبی
🌾نسب
تغلبی، منسوب به تغلب بن وائل بن قاسط شیخ طوسی، بى آنكه از قبیله ضرغامه، یاد كند او را از یاران امام حسین (علیه السلام) دانسته است.
📗در برخى از منابع، از ضرغامة، بدون نسبت «تغلبی» یاد كرده اند.
🔵پیوستن به امام حسین (علیه السلام)
ضرْغامة، از شیعیانی بود که در کوفه با حضرت مسلم (علیه السلام) بیعت کرد و پس از شهادت آن بزرگوار به لباس دشمن درآمد و همراه آنان از کوفه خارج شد؛ و در کربلا به امام حسین (علیه السلام) پیوست.
🥀شهادت
روز عاشورا در نبردی دلیرانه گروهی را مجروح کرد و جمعی را به هلاکت رساند.
🍂سرانجام در نبرد نخست و به قولی پس از نماز ظهر به فیض شهادت نایل گشت.
📜رجز ضرغامه در عاشورا
برخی از متأخرین رجز ذیل را به ضرغامه نسبت داده اند.
آماده ضربتِ مالک ضرغام باشید؛ جوانی که از بزرگواران حمایت میکند، و ثواب کامل را از خداوند دانا و منزّه امیدوار است.
📕در منابع متقدم از مالک بن دودان نقل شده است.
📃زیارتنامه
در زیارت ناحیه مقدسه امام (علیه السلام) و رجبیّه نیز از او چنین یاد شده است: «السلام علی ضرغامة بن مالک» .
#ادامه_دارد
@ayeha313
#آقایان_بخوانند
⚪️ آیا میدانستید که مراسم برای زن ها خیلی مهم است؟
زن از توجه خاص شوهرش در چنین زمان هایی به راستی قدردانی می کند
برای زن خیلی مهم است که همسرش سالروز تولدها, سالگرد ازدواج, روز زن و دیگر مناسبت ها را به یاد بیاورد.
وقتی مرد در چنین روزهایی کارهای خاصی برای همسرش انجام بدهد, او را از خستگی ناشی از مسؤولیت های مکرر زندگی رها می کند و به او اطمینان می دهد که دوست داشتنی است.
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
چرا یه زرتشتی میتونه بره مسلمون بشه
ولی یه مسلمون نمیتونه بره زرتشتی بشه؟
جواب : چون مسلمونا به معنای واقعی ، بی منطق و نفهم و زورگو هستند.
✅ پاسخ
مجازات مرتدان در اسلام، ابزاری است برای تأمین امنیت اعتقادی شهروندان است که تنها زمانی اعمال میشود که شخص از دین برگشته، با اعلام و اظهار آن موجب شک و شبهه در توده های مردم شود. لذا اگر کسی پس از تغییر دین، به تبلیغ اعتقاد خودش نپردازد و در اعتقادات دیگران تزلزل ایجاد نکند، صرفاً به خاطر اعتقادش مجازات نخواهد شد.
🔹 اما اینکه گفته میشود این مجازات در ادیان دیگر به خصوص دین زردشت وجود ندارد سخن اشتباهی است.
🔹 بر اساس متن پهلوی اِمید اشَوَهیشتان (که در قرن چهارم هجری توسط موبد بزرگ زرتشتیان نوشته شده است)، اگر یک زرتشتی، مسلمان شود و دیگر به دین سابقش بازنگردد (یعنی اگر مرتد شود)، جان و مالش مباح خواهد بود، یعنی اعدام شده؛ و زرتشتیان حق دارند اموالش را به زور مالک شوند
(روایت اِمید اشَوَهیشتان، ترجمه و پژوهش دکتر نزهت صفای اصفهان، تهران، نشر مرکز، ۱۳۷۶، ص ۱۶۹)
🔹در شاهنامه هم در مورد مجازات مرتد از نظر زردشت، چنین آمده است:
که زردشت گوید به استا و زند
که هر کس که از کردگار بلند
بپیچد، به یک سال پندش دهید
همان مایه سودمندش دهید
پس از سال اگر او نیاید به راه
کشیدش به خنجر به فرمان شاه
@ayeha313
🔴چرا زن ها زودتر از مردان پیر میشوند؟
مرحوم آیت الله مجتهدی ره:
✳️در رحم مادر، خداوند بچه را در آبی بسیار شور قرار داده تا جسمش تمیز بماند و مادر سنگینی بچه را کمتر احساس کند.
✨و خداوند روزی جنین را از طریق بند ناف که به مادر وصل است به او میرساند...
🌹پس اگر مادر در غذا خوردن کوتاهی کند، از غذای جنین چیزی کم نمیشود، چون او مواد لازمش را از دندانها و استخوان مادر تأمین میکند
🔵و به همین دلیل است که مادران با پیشروی در سن، دندان و پا و زانو درد میگیرند، و در آخر میگویند: زن زودتر از مرد پیر میشود..
☑️اگر آدم ها بدانند که مادرشان بخاطر آنها استخوانش آب میشده در این میمانند که چگونه قدردانی بکنند..
📘در محضر آیت الله مجتهدی ره
@ayeha313
🌷خـدایا 🤲
💫سرآغاز صبحم را
🌷با یاد و نام تو میگشایم
💫پنجره های قلبم
🌷را خالصانه و عاشقانه
💫بسویت باز میکنم
🌷تانسیم رحمتت به آن بوزد
💫ناپاکیهای آنرا بزداید
🌷نوری از محبت
💫و عشق تو
🌷به قلبم به ارمغان بیاورد
🌷 بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
💫 الــهـــی بــه امــیــد تـــو
@ayeha313
امام علی علیه السلام:
در آنجا که باید سخن گفت ، خاموشی سودی ندارد ،و آنجا که باید خاموش ماند سخن گفتن خیری نخواهد داشت.
نهج البلاغه حکمت ۴۷۱
@ayeha313