💠#خوردن_تا_آخر_اذان
💬 اگه سحر تا آخر اذان غذا بخوریم، روزهمون باطل میشه؟
🔶 جواب سادهش اینه:
📚 بله، روزهمون باطل میشه. همینکه «الله اکبر» رو گفتن، دیگه نباید چیزی بخوریم؛ حتی اون لقمهٔ توی دهن رو هم نباید قورت بدیم.
🔶 جواب فنیش هم اینه:
🔹 همه مراجع:
ملاک براى شروع روزه اینه که فجر صادق طلوع کنه. اگه با شروع اذان و پخش اون از رادیو و تلویزیون یا بلندگوی مسجد و... به طلوع فجر اطمينان پيدا كنین، دیگه نبايد چيزى بخورین؛ حتی اگه لقمهاى توی دهانتونه، نبايد اونم فرو ببرین.
اما اگه اطمينان دارین هنوز وارد وقت نشدین، اشکال نداره که چیزی بخورین.
⭕️ نکته: براى اینکه خیالتون راحت باشه که روزهتون باطل نشده و قضا به گردنتون نیومده، بهتره چند دقیقه قبل از اذان صبح، دیگه چیزی نخورین.
⭕️ نکته: صبح، هم فجر صادق داره و هم فجر کاذب. «فجر کاذب»، یعنی زمانیکه سفیدی توی مشرق ایجاد میشه و «فجر صادق»، یعنی زمانی که اون سفیدی توی طرف مشرق آسمون پراکنده میشه. از زمان طلوع فجر صادق میتونیم نماز صبح رو بخونیم.
🔺 توضيحالمسائل مراجع، م۷۴۲ و ۱۵۷۴.
📚 #احکام_دین
🌱آیه های زندگی🌱
روزه درهندوئیسم هندوئیسم 2500 تا 4000 سال پیش از میلاد، از تمدن دره ایندوس برخاسته است. هندوئیسم د
روزه در بودیسم
دین بودا برخاسته از آموزشهای «سیدارتا گوتاما» است که 535 سال پیش از میلاد به شکوفایی رسید و بودا نام گرفت. او سیاق میانهروی را جایگزین ریاضتهای شدید جسمی یا دنیاپرستی و خوشگذرانی زیاد کرد. سالها پس از مرگ بودا، آموختههای او به رشته تحریر درآمد و تریپی تاکا نام گرفت.
همه فرقههای اصلی بودیسم دورههایی برای روزه دارند که معمولاً روزهای چهاردهم ماه و دیگر روزهای مقدس است. در آیین بودا، روزه به معنای خودداری از خوردن غذاهای جامد است، ولی استفاده از برخی مایعات مانعی ندارد. روزه بودائیان روشی برای پاک سازی است.
راهبان بودایی برای آزادسازی ذهن روزه میگیرند. بعضی از راهبان بودایی کشور تبت، برای کمک به رسیدن اهداف یوگا، نظیر انرژی درونی، روزه میگیرند.
#روزه_در_ادیان_دیگر
@ayeha313
#پایان
💢چرا حکم #مباشرت با زنان در شب های ماه مبارک رمضان تغییر کرد؟
#پاسخ
در برخی روایات آمده است که در آغاز نزول حکم روزه، مسلمانان تنها حق داشتند قبل از خواب شبانه غذا بخورند، چنان چه کسى در شب به خواب میرفت و سپس بیدار مىشد خوردن و آشامیدن بر او حرام بود، و نیز در آن زمان آمیزش با همسران در روز و شب ماه رمضان مطلقاً تحریم شده بود.
✅یکى از یاران پیامبر (ص) به نام«مطعم بن جبیر» که مرد ضعیفى بود با این حال روزه میداشت، هنگام افطار وارد خانه شد، همسرش رفت براى افطار او غذا حاضر کند به خاطر خستگى، خواب او را ربود، وقتى بیدار شد گفت: من دیگر حق افطار ندارم، با همان حال شب را خوابید و صبح در حالى که روزهدار بود براى حفر خندق (در آستانه جنگ احزاب) در اطراف مدینه حاضر شد، در اثنای تلاش و کوشش به واسطه ضعف و گرسنگى مفرط بیهوش شد، پیامبر بالاى سرش آمد و از مشاهده حال او متأثر گشت. و نیز جمعى از جوانان مسلمان که قدرت کنترل خویشتن را نداشتند شب هاى ماه رمضان با همسران خود آمیزش مىنمودند. در این هنگام آیه نازل شد و به مسلمانان اجازه داد که در تمام طول شب میتوانند غذا بخورند و با همسران خود آمیزش جنسى داشته باشند.
✅دلایل تغییر حکم مذکور:
1_خدای متعال با بیان جواز مباشرت با زنان در شب های ماه مبارک رمضان، در حقیقت حکم اولیه (حرمت) آن را نسخ کرد
2_خدای متعال در آغاز اسلام چنین حکمی را تشریع کرد تا مردم را امتحان و براى پذیرش حکم اصلى آماده سازد؛ زیرا از نظر روانى بسیار مهم است که تکلیف شاقّى براى مردم وضع شود و مردم به زحمت آن را اجرا کنند، ولى بعد در آن تخفیفى داده شود.
📚المیزان، ج 2، ص 70؛ تفسیر قمی، ج 1، ص 66؛ کنزالدقائق، ج 2، ص 253.
@ayeha313
🌱اعمال ایام البیض ماه رمضان🌱
🌙شب پانزدهم:
🔹️۱.خواندن شش رکعت نماز به سه سلام به همان کیفیت شب سیزدهم.
🔹️۲.غسل کردن
🔹️۳.احیا
🔹️۴.زیارت امام حسین (ع)
🔹️۵.خواندن سی رکعت نماز که در هر رکعت یک بار حمد و ده مرتبه سوره توحید
🔹️۶.دوازده رکعت نماز که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود که در هر رکعت هر یک از سورههای حمد، توحید، فلق، ناس، آیة الکرسی و قَدْر چهار مرتبه و بعد از سلام چهار مرتبه گفته شود: " اَللهُ اَللهُ رَبّی لااُشْرِک بِهِ شَیئا وَلا اَتَّخِذُ مِنْ دُونِه وَلِیاً".
May 11
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا به امام حسن مجتبی (ع) کریم اهل بیت می گویند؟
✍️پاسخ:
✅امام حسن(ع) نسبت به دردمندان و تیرهبختان جامعه بسیار دلسوز بودند و با خرابهنشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد همراه و همنشین میشدند و دردِ دلِ آنها را با جان و دل میشنیدند و به آن ترتیب اثر میدادند، و در این حرکت انسان دوستانه جز خداوند را مدّنظر نداشتند. هیچ فقیر و مسکینی از در خانه حضرت ناامید برنگشت و حتّی خود ایشان به سراغ فقرا میرفتند و آنها را به منزل دعوت میکردند و به آنها غذا و لباس میدادند.(۱)
امام حسن(ع) تمام توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار میگرفت و اموال فراوانی در راه خدا میبخشید. مورخان و دانشمندان در شرح حال زندگانی پر افتخار ایشان، بخششهای بیسابقه و انفاقهای بسیار بزرگ و بینظیری ثبت کردهاند. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.(۲)
از ابن شهر آشوب روایت شده که روزی امام حسن(ع) بر جمعی از گدایان گذشت که پارهای چند از نان خشکها را بر روی زمین گذاشتهاند و میخورند، چون نظر ایشان به آن حضرت افتاد از امام دعوت کردند و حضرت از اسب پیاده شدند و فرمودند: «خدا متکبّران را دوست نمیدارد» و با ایشان نشستند و از طعام ایشان تناول کردند و سپس از همه گدایان خواستند که برای صرف غذا به خانه حضرت بروند و حضرت با غذاهای خوب از ایشان پذیرایی کرده و به همه آنها لباسهای مناسب هدیه دادند.(۳)
تاریخ از بخشندگیهای امام حسن(ع) داستانهای فراوان به یاد دارد، مثلاً روزی عربی به نزد ایشان آمد و درخواست کمک کرد و امام دستور دادند که آنچه موجود است به او بدهند و قریب ده هزار درهم موجود را به آن اعرابی بخشیدند.(۴)
روایات تاریخی مربوط به بخششهای آن حضرت فراوان است که ذکر تفصیلی آنها مناسب این نوشته نیست، وقتی از خود امام پرسیدند، چرا هرگز سائلی را ناامید بر نمیگردانید؟ فرمودند: «من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم که خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم که با چنین امیدی سائلان را ناامید کنم، خداوندی که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم».(۵)
به خاطر این بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن(ع) در مسیر خیر، احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت، آن حضرت را کریم اهل بیت لقب داده اند و با توجه به کرامتها و بخششهای کمنظیر و گاهی بینظیر آن امام بزرگوار لقب «کریم» برازنده آن حضرت است.
*پینوشتها:
۱. زمانی، احمد، حقایق پنهان، نشر دفتر تبلیغات اسلامی، قم، چاپ اوّل، سال ۱۳۷۵، ص ۲۶۸.
۲. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، انتشارات هجرت، چاپ هشتم، ۱۳۷۴، قم، ج۱، ص ۴۱۷ ـ پیشوایی، مهدی، سیره ی پیشوایان، نشر مؤسسة تحقیقاتی امام صادق، چاپ دوّم، ۱۳۷۴، ص ۹۰.
۳. مجلسی، محمد باقر، جلاء العیون، نشر انتشارات علمیه اسلامیه، ص ۲۴۱.
۴. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، پیشین، ص ۴۱۸.
۵. قرشی، باقر شریف، زندگانی امام حسن ـ علیه السّلام ـ ، ترجمه ی فخر الدین حجازی، تهران: نشر بعثت، چاپ اوّل، ۱۳۷۶، ص۱۳۵.
@ayeha313
🔴خسیس هستیم یا نه ؟!
💥گاهی اوقات وقتی ما سر کیسه را اندکی شل می کنیم و از دارایی خود چیزی را می بخشیم.
🔹چند لحظه ای چند نگذشته که این فکر مثل خوره به جانمان می افتد که ای بابا دیدی چکار کردم؟!
❗️کاش اینقدر نمی دادم و کمتر می دادم...
❗️کاش فلان وسیله را نمی بخشیدم شاید بکارم می آمد و...!
🔆امام حسن مجتبی(علیه السلام) در این باره می فرمایند:
بخل آن است كه آدم آنچه را بخشيده است تلف،
و آنچه را نگه داشته،شرف بپندارد.
🌟یعنی باید بدانیم که ما آنچه را بخشیده ایم برای ابد جاودان و ماندگار کرده ایم
♨️و هر آنچه را نگه داشته ایم و بدان دل بستیم حقا که نابودشان کردیم.
📚منابع :
تحف العقول - ص 225. دانشنامه قرآن وحدیث ج10- ص94 - ح5758
🌷پروردگار من!
🌸ای اندوخته تهی دستان،
🌷ای فریادِ دادخواهان،
🌸ای تمامتِ آرزومندان،
🌷ای صبح دل انگیز شب ماندگان،
🌸ای مُدامِ همیشه خواهان،
🌷ای روزهایِ پس از بارانِ در کویر افتادگان
🌸ای اجابت خانه ی خواهشمندان،
🌷ای ساحلِ امن کشتی شکستگان،
🌸ای اوج آسمانیان،
🌷ای غایتِ شب زنده داران،
🌸ای دغدغه ی دلتنگی های غروبْ باران،
🌷ای آسمان، ای باران و ای جانِ جانان!
🌸روز ما را از نورِ الهیت روشن و منور بگردان
آمـیـن🙏
@ayeha313
💠 امیرالمؤمنین علی عليه السلام:
🌿 «كسانى كه خود عيب دارند، علاقهمند به شايع كردن عيبهاى مردم هستند، تا جاىِ عذر و بهانه براى عيبهاى خودشان باز شود»
📚غررالحکم حدیث ۵۱۹۸
@ayeha313
«دعاى روز پانزدهم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ طَاعَةَ الْخَاشِعِينَ وَ اشْرَحْ فِيهِ صَدْرِي بِإِنَابَةِ الْمُخْبِتِينَ بِأَمَانِكَ يَا أَمَانَ الْخَائِفِينَ؛
خدايا در در اين ماه طاعت فروتنان را نصيبم كن، و سينه ام را براى انابه همانند بازگشت خاضعان باز كن به امان دادنت اى امان ده هراسندگان.
مخاطبین و همراهان همیشگی
#کانال_آیه_های_زندگی
درپانزدهمین سحر ماه مبارک رمضان از همه شما روزه داران مومن التماس دعا داریم.
برای هم دعا کنیم🙏
زیارتنامه امام حسن مجتبی (ع)
┈┉┅━❀🔸❀━┅┉┈
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ رَسُولِ رَبِّ الْعالَمينَ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ فاطِمَةَ الزَّهْراَّءِ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حَبيبَ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا صِفْوَةَ اللّهِ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَمينَ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللّهِ * السَّلامُ عَلَيْكَ يا صِراطَ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا بَيانَ حُكْمِ اللّهِ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ناصِرَ دينِ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا السَّيِدُ الزَّكِىُّ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْبَرُّ الْوَفِىُّ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْقاَّئِمُ الاْمينُ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْعالِمُ بِالتَّأويلِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْهادِى الْمَهْدِىُّ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الطّاهِرُ الزَّكِىُّ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا التَّقِیُّ النَّقِىُّ * السَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْحَقُّ الْحَقيقُ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الشَّهيدُ الصِّدّيقُ * اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِي وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَكاتُهُ
#زیارتنامه
#ولادت_امام_حسن
┈┉┅━❀🔸❀━┅┉┈
💠 #جنب_شدن_بعد_نماز
💬اگه کسی بعد از نماز صبح جنب بشه و تا غروب غسل نكنه، روزهش اشكالى پیدا میکنه؟
🔹 همه مراجع: نه. روزهش درسته؛ اما برای نماز ظهر و عصرش حتماً باید غسل کنه، وگرنه نمیتونه نماز بخونه.
✅ راستی منظورمون جنبشدن در خوابه؛ وگرنه جنبشدن عمدی (استمنا) یا با رابطه جنسی، روزه رو باطل میکنه.
⭕️ نکته: جنابت، یعنی حالتی که بعد از رابطه جنسی یا خارجشدن آب منی برای انسان بهوجود میاد. بعد از جنبشدن، حتماً باید غسل جنابت کرد.
📚توضيحالمسائل مراجع، م۱۶۳۲.
📚 #احکام_دین
🌱آیه های زندگی🌱
#تندخوانی_جز_پانزدهم
🔴لطفا دقت کنید
🍃اگر در حال ختم قرآن هستید
🌿جزء15 آیه19سوره کهف که رسیدید
کلمه *ولیتلطف* میزان قرآن است
و
جای استجابت دعا...
✨یعنی در این جا قران به دوکف مساوی تقسیم می شود.
قرآن را قطع کنید وشروع به دعا کنید و
اولین دعا برای *فرج* باشد...
⭐درقرآن های قدیمی خطی یا درشت نوشته می شد یا قرمز تا مردم جای استجابت را گم نکنند.
💐توضیح مختصر: عبارت *وَلْیَتَلَطَّفْ*
وسط قرآن کریم قرار دارد که به معنای
مدارا و هوشیاری همراه با مهربانی
است و این خود لطفی است که کلمه ی وسط قرآن را لطف و تلطف و مهربانی تشکیل داده است...
التماس دعا...🌺
#حدیث_امروز
💢سزاوارترین مردم
✅امام حسن مجتبی(ع):
#سزاوارترین مردم به قرآن، کسی است که به آن عمل کند، هر چند حافظ آن نباشد.
و دورترین مردم از #قرآن، کسی است که به قرآن عمل نکند، هر چند آن را #قرائت کند.
📚حیاة الامام الحسن ،ج ۱،ص ۳۴۶
@ayeha313
🔴راحت ترین راه تربیت اسلامی فرزندان!
💎راحتترین راه #تربیت این است که پدر، دست خانواده را بگیرد و به مسجد بیاورد.
🍀همه آنها در مسجد چیزهایی میبینند که آنها را تربیت میکند.
💥بچه میبیند مردم نماز میخوانند؛ لذا نماز خواندن بر او چاپ میخورد.
💥 میبیند در ماه رمضان همه روزه میگیرند، چاپ میخورد.
💥میبیند عدهای منبر میروند و از #ولایت_امیرالمؤمنین میگویند، چاپ میخورد.
💥میبیند روضه میخوانند و گریه میکنند، چاپ میخورد.
💠خلاصه همهی اینها #مربی است. بدون زحمت، خود به خود بچهها بار میآیند.
🍀انسان میبیند بعد از مدتی بچه نماز میخواند و حمد و سورهاش هم درست شده است.
🔰اما اگر بخواهی آنها را به مسجد نیاوری و خودت آنها را درست کنی، حتی اگر بیست و چهار ساعت هم بنشینی، درست نمیشود.
📘از بیانات عارف بزرگ،آیت الله خوشوقت
@ayeha313