⚫️آخرین وداع پیامبر(صلی الله علیه و آله) با یاران و قصاص!
🌸پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) روزهای آخر بیماری در حالی كه سرش را با پارچهای بسته بود، سه روز پیش از شهادت خود، به مسجد آمد و شروع به سخن نمود و در طی سخنان خود فرمود:
▪️ هر كسی حقی بر گردن من دارد برخیزد و اظهار كند، زیرا قصاص در این جهان، آسانتر از قصاص در روز رستاخیز است!
✳️در این موقع سوادة بن قیس برخاست و گفت:
موقع بازگشت از نبرد "طائف" در حالی كه بر شتری سوار بودید، تازیانه خود را بلند كردید كه بر مركب خود بزنید.
🔰اتفاقا تازیانه بر شكم من اصابت كرد، من اكنون آماده گرفتن قصاصم.
🌺درخواست پیامبر یك تعارف اخلاقی نبود؛بلكه جداً مایل بود حتی یك چنین حقوقی را جبران نماید.
☘گذشته از این، چون اصابت تازیانه بر شكم سواده عمدی نبود، از این نظر او حق قصاص نداشته است، بلكه با پرداخت دیهای جبران میگردید. مع الوصف پیامبر، خواست، نظر وی را تامین كند...
🌷پیامبر دستور داد، بروند همان تازیانه را از خانه بیاورند، سپس آماده قصاص شدند.
♦️یاران رسول خدا با دلی پر غم و دیدگانی اشكبار ونالههایی جانگداز، منتظرند كه جریان به كجا خاتمه میپذیرد؛ آیا سواده واقعا از در قصاص وارد میشود؟
🔆 ناگهان دیدند سواده بی اختیار،بجای قصاص، شكم و سینه پیامبر را میبوسد؛
🌹در این لحظه پیامبر او را دعا كرده، فرمود: خدایا! از سواده بگذر، همانطور كه او از پیامبر اسلام در گذشت...
▪️صلی الله علیک یا رسول الله...▪️
*
📕فروغ ابدیت جلد2، صفحات 864- 865
@ayeha313
⚜امام رضا(ع):
🎗هرکس مرا زیارت کند
🎗روز قیامت سه جا به دادش می رسم
🌸هنگام دادن نامه اعمال🌸
🌸هنگام عبور از پل صراط🌸
🌸هنگام سنجش اعمال🌸
📚 عیون اخبار الرضا ج2،ص 255
@ayeha313
🔴مطلبی که امام رضا علیه السلام به آیت الله بهجت ره فرمود!
♻️آیتالله فِهری زنجانی که ساکن سوریه بودند،
در تهران برایم گفت: «در مشهد، آیتالله بهجت را دیدار کردم.»
✨پرسیدم: «یادتان هست پنجاه و پنج سال قبل، نجف با هم در مدرسۀ سید بودیم؟»
دوست بودیم، اگرچه همدرس نبودیم.
شما پرواز کردید و ما را جا گذاشتید.
🍃ما که سید بودیم. چه میشد دست ما را هم میگرفتید؟!
اکنون که مهمان شما هستم، تا عنایت خاصی از امام رضا علیهالسلام برای من نگویید، از اینجا نمیروم!»
💠سرشان را پایین انداختند.
ناراحتی در ایشان ندیدم.
سر را بالا آورد و گفت: «یکبار که به حرم مشرّف شدم،
حضرت مرا به داخل روضه نزدشان بردند؛ ده مطلب فرمودند.
🔷یکی این بود:
«مگر میشود، مگر میشود، مگر ممکن است کسی به ما پناه آورد و ما او را پناه ندهیم؟!»
🔘در سخنرانی مجلس روضه که با حضور آقا برگزار میشد، این خاطره را تعریف کردم؛
و گفتم: «اگر کموزیاد دارد، آیتالله بهجت تذکر دهند.»
پایان سخنرانی خدمتشان رسیدم، اما تذکری ندادند...
📗این بهشت، آن بهشت، ص۶٨و۶٩؛ بر اساس خاطرۀ حجتالاسلام والمسلمین صدیقی
@ayeha313
👇👇👇
🔹تضمین بهشت با شش شرط🔹
✍️ پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند:
🔻 این شش چیز را شما قبول کنید، ما هم در مقابل بهشت را برای شما قبول میکنیم🔻
🔰 إذَا حَدَّثْتُمْ فَلَا تَکْذِبُوا
👈 [هرگاه سخن گفتید،] دروغ [مگویید.]
🔰 و إِذَا وَعَدْتُمْ فَلَا تُخْلِفُوا
👈 [هر گاه وعده دادید، خُلف وعده نکنید.]
🔰 و إِذَا ائْتُمِنْتُمْ فَلَا تَخُونُوا
👈 [هرگاه امینتان دانستند، خیانت نکنید. در] امانت مالی، امانت موقعیت و مسئولیت، امانت سخن و حرف و خبر خیانت نشود.
🔰 و غُضُّوا أَبْصَارَکُمْ
👈 [چشمانتان را] از چیزهایی که خلاف محارم الهی است [فرو بندید.]
🔰 و احْفَظُوا فُرُوجَکُمْ
👈 شهوت خودتان را نگه دارید.
🔰 و کُفُّوا أَیْدِیَکُمْ وَ أَلْسِنَتَکُمْ
👈 زبان و دست خودتان را نگه دارید؛ یعنی در اختیار داشته باشید.
📖 الأمالي شیخ صدوق، ص 150.
@ayeha313
چرا مصرف ماهی «تیلاپیا» خطرناک است؟
👈این ماهی از ارزش غذایی کمتری نسبت به ماهیان دیگر و حتی غذاهای ناسالمی مثل دونات، همبرگر گوشت و سوسیس کالباس برخوردار است.
👈گوشت تیلاپیا میزان نسبی اسید چرب امگا 6 بیشتری نسبت امگا 3 دارد (11 برابر) که موجب تشدید بیماریهای قلبی، آسم و آلرژی خواهد شد.
👈در مورد رنگ گوشت و بستهبندی ماهی تیلاپیا هم باید گفت که رنگ گوشت تیلاپیا این قدر سفید نیست بلکه به آن co2 و کلر میزنند.
@ayeha313
▪️امام رضا علیه السلام فرمودند:🏴
✍ کسی که می خواهد ناخن هایش نشکند و خراب نشود، روز پنجشنبه آن را کوتاه کند.
📖 رساله ذهبیه،ص۳۷
▪️شهادت جانسوز امام رضا علیه السلام تسلیت باد. 🏴
.
@ayeha313
🔲 شرکت در مجالس اهل بیت علیهماالسلام
💠 امام رضا عليه السلام: مَن جَلَسَ مَجلِسا يُحيى فيهِ أمرُنا، لَم يَمُت قَلبُهُ يَومَ تَموتُ القُلوُبُ؛
هر كه در مجلسى بنشيند كه در آن ياد ما (اهلبيت) زنده میشود، قلبش، در روزى كه قلبها میميرند، نمیميرد.
📚 بحار الانوار ، ج 44 ، ص 278
@ayeha313
📚پاسخ :
✅اسم و لقب سلطان تا قرن دوم هجری اصلاً کاربرد نداشته است ودر زمان هارون الرشید، برای اولین بار به وزیر معروفش - جعفر برمکی- سلطان لقب داده شد. این واژه ابتدا به معنای پادشاه نبود وبه معنای شخصی بود که تسلط بر امور دارد(مثل سایرصفت هایی که بر وزن فعلان ساخته می شود. مثلاً «قرآن » یعنی خواندنی) اولین سلطان هم جعفر وزیر بود که در دوره ای کنار خلیفه، سلطان هم وجود داشت.
✅ بعد از سرکوبی برامکه اما تا مدت ها دیگر سلطانی وجود نداشت تا در زمان ولایتعهدی امام هشتم(علیه السلام) این لقب را دوباره به ایشان دادند.
✅در دوره های بعدی هم این لقب برای ایشان باقی ماند وبه معنای غیر از پادشاه استفاده شد .مثلاً در «تاریخ نیشابور» (تالیف 400 ق) از آن حضرت با عنوان «حضرت سلطان» یاد شده . حافظ (متوفای 792ق) سروده: «قبرامام هشتم وسلطان دین، رضا از جان ببوس وبر در آن بارگاه باش.»
@ayeha313👈👈👈
#رازهایی_در_مورد_مردان
آنچه یک مرد از همسرش میخواهد
ستودن قدرت مرد
همیشه مرتب بودنِ زن
نیاز به آرامش
حفظ صلح و آشتی پس از درگیریهای کوچک
@ayeha313
◾️◾️◾️
👈پاسخي بر يك شبهه: گريه؛ افسردگي يا نشاط روحي؟؟؟؟؟
♦️عده اي ميگويند كه گريه زياد در روضهها موجب خستگي مردم ميشود و بعضي از روزنامه ها هم مينويسند كه گريه (منظورشان، گريه بر عزاي اهل البیت است) افسردگي ميآورد.
♦️جواب اين است كه اين مدّعيان يقيناً در طول عمرشان حتي يكبار خالصانه و عاشقانه بر مصائب اهل البیت بالاخص حضرت اباعبدالله الحسين(ع) گريه نكردهاند تا از نزديك حس كنند گريه بر مصائب آن بزرگواران تا چه اندازه اعتماد به نفس، آرامش روح، احساس توكل و نشاط روحي و معنوي ايجاد ميكند.
♦️شيعه عاشق حسين(ع) است و روضه براي عاشقان حسين(ع) طراوت ميآورد ولي براي آن كساني كه مي گويند روضه زياد نخوانيد، حتماً قساوت ميآورد. زيرا آنان درد دين ندارند و شكنجه و شهادت اهل البيت در نظر ايشان موضوعي است كه تاريخ آن گذشته است.
♦️شيعه تا وقتي امام زمانش نيايد شادي ندارد. ما تا وقتي كه انديشه و فرهنگ اهل بيت را در عالم عرضه نكنيم، شادي نداريم.
♦️حتی در ميلاد امام رضا(ع) زيارت وارده را زيارت عاشورا قرار دادهاند. در ميلاد امام زمان ارواحنا فداه، زيارت وارده را زيارت عاشورا قرار دادهاند. در بسياري از اعياد اسلامي دستور تلاوت زيارت عاشورا داريم. اين همه سفارش به تلاوت زيارت عاشورا براي اين است كه اشكهايتان خشك نشود و قلبتان آرام نگيرد. اين اسرار است كه شيعه را زنده نگه داشته است.
♦️اين حرفهايي كه مي گويند در اعياد و ميلادها نبايد گريه كرد، خطرناك است. شيعه با گريه نشاط پيدا ميكند. جوانان شيعه از شدّت نشاط معنوي به هيجان مي آيند، آنچنان كه براي هرگونه ايثار و تلاش خدمت به اسلام آماده ميشوند.
♦️بيش از هزار سال است كه شيعه در ايام محرم و صفر به گريه و زاري مشغول است. چه كسي شنيده است، كه عزاداري در ايّام محرم و صفر موجب ايجاد افسردگي شده باشد؟
♦️مكتب گريه نجات بخش است. اين گريه بايد با كسب معارف و حقايق باشد و كسي كه گريه مي كند، بايد تلاش كند كه بتواند معارف اسلام و قرآن را پيدا كند و آنها را گسترش دهد.
♦️آن گريهاي افسردگی میآورد كه به خاطر شكستهاي دنيايي باشد.
💠برگرفته از كتاب شرح زيارت عاشورا، تاليف استاد زاهدی ....
@ayeha313
🔮👈 چرا به امام رضا (ع) غریب میگویند، فقط به خاطر عزیمت به مرو؟ مگر در آنجا شناخته شده نبودند؟
🔮👈 معنای غربت، ناشناس بودن نیست، بلکه «تنها» و بییار و یاور بودن است و چه بسا انسان در میان انبوهی از آشنایان نیز غریب میشود. مضافاً بر این که حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام به «مرو» عزیمت ننمودند، بلکه به صورت تبعید و به اجبار به مرو منتقل شدند.
از عمدهترین دلایل لقب «غریب» برای امام رضا (ع) میتوان به نکات ذیل اشاره نمود:
الف – تغییر مکان جغرافیایی زندگی، نه تنها برای معصوم (ع) که حجت خدا در زمین و آسمانهاست، ناگوار و غربت نیست، بلکه در صورت ضرورت به عنوان یک استراتژی بدان عمل میگردید. چنان پیامبر اکرم (ص) برای تشکیل حکومت از زادگاه خود مکه به مدینه عزیمت نموده و پس از استقرار حکومت و فتح مکه نیز او خواستند که به شهرش برگردد، فرمود: «ما از جایی که برویم، دیگر بر نمیگردیم». یا امیرالمؤمنین (ع)، پس از اصرار مردم به پذیرش حاکمیت، از مدینه به کوفه هجرت نموده و آن شهر را مرکز حکومت قرار دادند. بردن امام رضا (ع) به سوی مرو نیز به خاطر فشار اذهان عمومی مردم ایران بود که حکومت را حق اهل بیت (ع) میدانستند و مأمون برای فریب اذهان عمومی چنین نمود.
پس صرف جا به جایی مکانی غربت نیست، بلکه سلب اختیار از اتخاذ محل اقامت برای یک امام این تبعید غربت است. غربت این است که بسیاری از مردم طرفدار و حتی شیعیان خوشحال شدند که «الحمدلله» امام به مرکز حکومت رفتند و حتی نخواستند تأمل کنند که اگر او را برای حکومت میبرند، پس چرا اجازه نمیدهند خانوادهاش را به همراه ببرد؟! این یک اسارت بود، لذا ایشان وقت خروج به اهل خانهی خود فرمودند: من میروم و شما برای من مجلس عزا برگزار کنید [یعنی به جای خوشحالی و راضی شدن بفهمید و بفهمانید که این سفر شهادت است]. پس «غربت» در این سفر اجباری بدین معنا است نه به خاطر نقل مکان از مدینه به مرو.
ب – پدر ایشان، حضرت موسی بن جعفر علیه السلام که سالیان درازی از عمر امامت خود را در زندانها و تحت شکنجهها گذراندند و عاقبت نیز در حبس و زیر شکنجه به شهادت رسیدند، نمایندگانی تحت عنوان «نمایندهی امام» در میان مردم داشتند که از سویی رابط بودند و از سوی دیگر وجوهات شرعیه را اخذ و در موارد امر امام مصرف میکردند. این نمایندگان پس از شهادت ایشان، به خاطر آن که وجوهات اخذ شده را تصاحب کنند، هیچ یک امامت علی بن موسی (ع) را نپذیرفتند، برخی گفتند: امام شهید نشده، برخی دیگر گفتند او همان امام زمان است و بر میگردد ... و شیعهی هفت امامی نیز آنجا تأسیس گردید. و این خود نشانی دیگر بر غربت آن امام عزیز است.
ج – حتی عموها و عموزاده از ایشان نمیپذیرفتند که امام جواد (ع) فرزند ایشان است. خوب تأمل کنید که چه غربتی از این بالاتر است که بستگان نزدیک، فرزندی اولاد انسان را نپذیرند؟! عاقبت گفتند: باید نسبشناس بیاوریم. امام (ع) قبول نکردند، چرا که فرمودند: حضرت رسول اکرم (ص) از نسبت دادن اولاد به تأیید نسبشناس منع کردهاند. اما آنها تنها شرط برای پذیرش را رأی نسبشناسان بیان داشتند و به امام نیز گفتند: چون ممکن است هیبت شما نسبشناسان را تحت تأثیر قرار دهد، نباید در جمع ما باشی. بلکه باید مثل یک کشاورز ساده، با لباس مندرس و کلاه حصیری و ... در مزرعه مشغول کار و بیل زدن باشی. امام (ع) به خاطر ضرورت شناساندن امام بعد از خود، مجبور به پذیرش شدند. نسبشناسان آمدند و این بستگان نزدیک امام جواد (ع) را آوردند و به آنها گفتند: شما بگویید این فرزند کدام یک از ماست؟ آنها نیز پاسخ دادند: هیچ کدام. وقت خروج چشمشان به امام در مزرعه افتاد و گفتند: به یقین فرزند آن کشاورزی است که روی زمین کار میکند و دلایل خود را نیز بیان داشتند. سپس این عموها و عموزاده که نه امام میشناختند و نه حرمتی برای او قائل شده بودند، مجبور به پذیرش و عذرخواهی شدند. و این هم خود غربتی بزرگ بود.
د- شایعهپراکنیهای مأمون و دروغپردازی به نام امام (ع) از دیگر دلایل غربت آن حضرت بود و دیگر آن که تا مرگ مأمون (لعن الله علیه) که ده سال پس از شهادت امام (ع) واقع شد، هیچ کس حق نداشت بگوید که ایشان به شهادت رسیدهاند و باید میگفتند که به مرگ طبیعی از دنیا رفتهاند.
و - غربت بالاتر، نشناختن تعریف امام، حق امام، جایگاه امام و منزلت امام، حتی در میان شیعانش میباشد که شامل همهی معصومین (ع) میگردد. چنان چه در زیارت عاشورا، ابتدا کسانی که «مقام و رتبه» امام را نشناختند مورد لعن (دوری از رحمت الهی) شناخته میشوند و در انتها به کسانی که به جنگ با امام بر می خیزند ...
@ayeha313
🌺مردانی كه به دنبال كانون گرم خانواده
هستند با همسر خود اينگونه باشند تا آرامش و عشق را از او دريافت كنند❗️
- ❤️به حرفهايش گوش فرا دهيد
- ❤️گاهی برايش گل بگیريد
- ❤️در موقعيتهای مناسب به او بگوييد "دوستت دارم"
- ❤️همواره تولدش را به یاد داشته باشید
- ❤️حتی اگر پول کمی در دست دارید
گاهی هدیهای کوچک برايش بگیريد
- ❤️در طول روز با او تماس بگيريد
- ❤️نزد ديگران به ويژه خانوادههايتان به او احترام بگذاريد
- ❤️سالگرد ازدواج و روز زن را در خاطر داشته باشید
- ❤️هنگامی که ناراحت است کنارش باشيد و به او بگوييد نگران چیزی نباش من همواره كنار تو هستم.
دکتر محمود انوشه
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢پاک کردن گناهان
✅امام رضا عليه السلام:
هر کسی كه نمى تواند كارى كند تا به سبب آن، #گناهانش پاک شود، بر محمّد و خاندان او بسيار صلوات فرستد؛ زيرا #صلوات، گناهان را ريشه كن مى كند.
📚الأمالي للصدوق، صفحه ۱۳۱
@ayeha313
#شهادت_امام_رضا
💢چه کنیم زندگی با #برکتی داشته باشیم؟ برکت واقعی را اینجا باید بدنبالش بود.
✅امام رضا(ع):
خداوند متعال به یکی از پیامبران وحی فرستاد که: هرگاه من #اطاعت شوم، راضی می گردم و آن گاه که رضایت داشتم، برکت می دهم و #برکت من هم بی پایان است.
📚میزان الحکمة، ج1، ح1700
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢آیا پاداش #زیارت قبر امام رضا(ع) بیشتر از #پاداش زیارت قبر امام حسین(ع) است؟
✅نکته اول
روایات بسیاری در #فضیلت زیارت قبر امام رضا(ع) نقل شده است که برخی از آنها نشانگر برتری این زیارت بر زیارت #قبر امام حسین(ع) است.
🔵شیخ مفید، کتاب المزار،ص 196
✅نمونه حدیث:
على بن مهزیار نقل میکند؛ از امام جواد(ع) پرسیدم:
فدایت شوم زیارت امام رضا(ع) افضل است، یا #زیارت امام حسین(ع)؟ آنحضرت فرمود: «زیارت پدرم افضل است؛ زیرا امام حسین(ع) را هر گروهى از مردم زیارت میکنند، ولى پدرم را زیارت نمیکند، مگر #شیعیان خاص و خالص ما»
🔵کافی ج 4، ص 584،
✅با وجود این روایات، اما میتوان احتمال داد که برتر بودن زیارت امام رضا(ع) بر زیارت امام حسین(ع) همیشگی نبوده و تنها برای دوران خاصی میباشد؛ زیرا در روایت اول تعلیلی آورده شده است امروزه چنان علتی وجود ندارد.
در روایتی دیگر نیز نیز این حکم، ناظر به #موقعیت زمانی خاصی بوده که زیارت امام رضا(ع) سخت و #دشوار بوده و زیارتکنندگان تحت کنترل شدید حاکمیت آن دوران بودهاند.
✅در نتیجه، به #نظر میرسد که این روایات تنها ناظر به #برتری زیارت امام رضا(ع) بر امام حسین(ع) در آن شرایط خاص بوده و #نشانگر برتری #مطلق چنین زیارتی نیستند.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#اخطارهای_مجردانی 💠اگر طرف مقابلتان این ویژگی را داشت قید ازدواج با او را بزنید... 🔸 #ششم 🔸۶-تضاد
⚠️ #اخطارهای_مجردانی
🚨اگر طرف مقابلتان این ویژگی را داشت قید ازدواج با او را بزنید.
🔴 #هفتم
۷-کنترلگر است
✍این میتواند #مهمترین علامت هشـ🚨ــدار باشد. اگر احساس میکنید که طرفتان میخواهد زمانی که با خانواده و یا دوستانتان و یا درمحیط درس ویا کار میگذرانید، مسائل مالی شما، انتخابهایتان برای لباس پوشیدن یا نوع روابط و شغل و… شما را کنترل کند، باید آن را خیلی جدی بگیرید.
این هشداری بسیار جدیست.
بعد از ازدواج امکان دارد تبدیل به سوء ظن زیاد، فشارهای روانی و اختلاف شود.
پس مراقب باشید.
@ayeha313