💢آیا اعتراف و یا بازگو کردن #گناهان نزد دیگران اشکال دارد؟
#پاسخ:
✅از نظر اسلام #انسان اجازه ندارد گناهان (کوچک یا بزرگ) خود را در مقابل دیگران بازگو کند و اسرار خود را فاش نماید. چون اولا: آبروی و ارزش انسان ها آنقدر زیاد است که #اعتراف به گناه تنها باید در پیش گاه پروردگار متعال آنهم به جهت #توبه و درخواست بخشش باشد.
انسان با اعتراف به گناه نزد خداوند کسب ارزش و آبرو می کند. و این ویژگی مخصوص #خداوند است اما غیر خداوند هر چند رازدار باشد توانایی برگشت دادن ارزش و آبروی از دست رفته انسان (در اثر اعتراف نزد آنان) را ندارند تا چه رسد به زیاد نمودن آن. ثانیا: از نظر اسلام و براساس بینش #توحیدی تنها موثر حقیقی در جهان هستی خداوند است، غیر خداوند بدون اذن و اجازه خداوند، نمی توانند تأثیری داشته باشند و در منابع دینی اسلام به شخص یا شخصیتی مقام بخشش گناهان داده نشده است.
در این رابطه توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
۱-اعتراف در مقابل بنده ی خدا گناه نیست مگر آنکه سبب تحقیر و ذلت فرد گردد، مثلا انسانی مرتکب گناهی شده است به اشتباه خود پی برده است و به این اشتباه خود در نزد دیگران اعتراف می کند.
۲-حقوق در منظر تربیت دینی بر دو قسم است: ۱-یا حق الله است ۲-یا حق الناس، این قضایا هم حق الله است در صورتی که حقوق بندگان در آن دخیل نباشد در این صورت رضایت صاحب حق باید در نظر گرفته شود.
۳-اینکه خداوند سبحان به یک طریقی می خواهد انسان را رها نکند و با او در ارتباط باشد و بنده اش به این نتیجه برسد که همه چیزش خداست.
۴-اینکه این کار یک سری آثار پسندیده دارد و یک سری آثار غیر پسندیده.
آثار پسندیده آن این است که انسان به خطای خودش اعتراف می کند و از دیگران کمک میگیرد ودر صد جبران و رضایت بر می آید البته به شرط آنکه آن بنده که در نزد او اعتراف به خطا می کنیم راز دار باشد و راهنمائی خوب، آثار غیر پسندیده آن این است که در آینده ممکن است برای معترف در دسر ساز باشد واینکه بهترین راز دار خدا است و فقط حرف دلت را با او مطرح نما که ستار العیوب و بینا به حال بندگانش است.
۵-اعتراف کردن به گناهان در نزد بنده خدا روشی است مرسوم در بین کنیسه ها و این روش صحیحی نیست.
البته اعتراف به گناه در واقع نوعی پشیمانی است و پشیمانی از گناه توبه است وبه فرموده امام باقر (ع) پشیمانی خود توبه است وشخص ممکن است با اقرار به کار خود ندامت خود رانشان بدهد. و حرفش را میخواهد برای کسی بگوید که او را سرزنش نکند ودر واقع او را در راه رسیدن به هدفش یاری نماید.
📚خصال ترجمه مدرس گیلانی ج۱ص / ۱۴
@ayeha313
✅معنی هم کفو بودن در ازدواج چیست...؟
⬅️از شرایط بسیار مهم ازدواج...
👈هم کفو بودن زوجین است...
☝️کفو در لغت به معناى شبیه و مانند است...
در مسئله ازدواج...
تا حدّى باید از نظر "ظاهر و باطن" بین دختر و پسر شباهت وجود داشته باشد...
کفو بودن به معنی مثل و شبیه هم بودن نیست…
بلکه به معنی متناسب بودن است...
که ممکن است گاهی این تناسب در شبیه بودن باشد... یا گاهی در هم جهت بودن و یا گاهی نیز در مکمل بودن نهفته باشد...
مهمترین موضوع در کفویت… 👈ایمان است...
در احادیث داریم...
#مؤمنکفومؤمن_است…
در مسئله ازدواج…
باید به دو منظر توجه داشته باشیم...
👈یکی توجه به وضع موجود...
و دیگری...
👈توجه به چیزی که آرزویش را داریم...
یا به عبارت دیگر...
👈باید فقط ایمان برای ما مطرح باشد...
باید ببینیم چقدر در امور زندگی ایمان را در رأس کارهایمان قرار می دهیم...
بی گمان از مهمترین عوامل پیوند پایدار و ازدواج موفق و زندگی آرام...
هم شأن بودن زن و مرد است...
اسلام به هم شأن بودن زوجین...💕
در امر خطیر ازدواج تأکید فراوان کرده و با واژه "کفو" از آن یاد کرده است…
مسئله هم کفو بودن…
در لسان امروزی مردم…
برابری از جهت خانواده و فرهنگ و تمکن مالی و علمی است…😡😡😡😡😡
اما در روایات ما...
👈همکفو بودن تنها در ایمان است...
@ayeha313
#دوران_عقد
شناسایی نیازهای همسر
✅مهمترین مساله در دوران عقد شناسایی نیازهای همسر است. یکسری از نیازها در جنس مخالف مشترک است. از منابعی مثل کتابهای روانشناسی معتبر تا حدی میتوانید درباره نیازهای جنس مخالف اطلاعات کسب کنید.
✅در قدم بعدی باید نیازها و ویژگیهای خاص همسرتان را بشناسید. همچنین همیشه یادتان باشد که ویژگیهای شخصیتی نامناسب به سادگی تغییر نمیکنند .
✅نیازهای عاطفی زن و مرد هم تفاوتهای زیادی دارد. در این رابطه دیگر نمیتوانید طبق قاعده مجردی خود رفتار کنید. اوج عدالت در زندگی زناشویی این است که قبول کنید: «او دوست ندارد. نمیخواهد فلان کار را انجام دهد و من نباید مجبورش کنم». بنابراین دوران عقد بهترین زمان برای شناسایی ویژگیهای خاص همسر و پذیرش آنهاست. البته منظور ویژگیهای شخصیتی نرمال است.
✅همچنین در دوران عقد نسبت به رابطه زناشویی اطلاعات کسب کنید. اطلاعاتی که قبل از ازدواج کسب کردهاید عموما درست و موفق نیستند؛ هر کسی نیازهای خاص خودش را دارد و همه مردها و همه زنها نیازشان مشترک نیست
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢نمادهایی که بصورت چشم یا موارد دیگر برای #چشم_زخم بفروش میرسد واقعیت دارد یا خرافات هست؟
#پاسخ:
✅به همراه داشتن برخي نمادها و شکل ها مانند چشم و شکل هاي مختلف نمک و .. باعث جلوگيري از چشم زخم نمي شود و به عبارتي خرافات است.
دين ما که چشم زخم و چشم نظر را حقيقت دانسته براي در امان بودن از آن نيز راه حل هايي داده است که شايسته است فرد مومن به آنها تمسک کند و از نمادهاي خرافي بپرهيزد.
✅امام صادق (ع) مي فرمايد: هرگاه بخواهيد با هيئتي آراسته و چشم گير از خانه بيرون رويد، معوذتين (سوره هاي فلق و ناس) بخوانيد تا چشمي در شما اثر نکند.(بحارالانوار ، ج92، ص1330) و در روايت ديگري از حضرت مي فرمايد: هر گاه از چشم زخم ترسيدي بگو: ما شاءالله لاقوه الا بالله العلي العظيم.
📚بحارالانوار ، ج60، ص26
امام جعفر صادق (ع) مي فرمايند اگر کسي از چشم زخم کسي مي ترسد سه مرتبه بگويد: ماشاءالله لاحول و لاقوه الا بالله العلي العظيم و سوره فلق و ناس را بخواند، تا چشم بد در او اثر نکند. هم چنين گفته شده که آيه و ان يکاد را بنويسيد و با خود همراه داشته باشيد.
✅در حديثي ديگر آمده است که رسول اکرم (ص) براي امام حسن (ع) و امام حسين (ع) به منظور پيش گيري از چشم زخم دعايي خواندند که مضمونش چنين بود: "اعيذکما بکلمات الله التامه و اسماءالله الحسني کلها عامه من شر السامه و الهامه و من شر کل عين لامه و من شر حاسد اذا حسد"يعني:" شما را به تمام کلمات و اسماي حسناي خداوند از شر مرگ و حيوانات موذي و هر چشم بد و حسود آن گاه که حسد ورزد، مي سپارم". سپس پيامبر (ص) فرمود: اين چنين حضرت ابراهيم براي دو فرزندش اسحاق و اسماعيل تعويذ کرد.
📚بحارالانوار، ج60، ص60
از امام رضا عليه پرسيدند آيا چشم زخم واقعيت دارد؟ ايشان فرمودند:آري ،هرگاه تو را چشم زنند،کف دستت را مقابل صورتت قرار ده و سوره حمد و قل هو الله احد و معوذتين را قرائت کن و هر دو کف را به صورتت بکش .خداوند تو را از گزند آن حفظ مي کند.
مکارم الاخلاق ص 474📚
@ayeha313
#بهبود_تربیت_فرزند
والدین گرامی به یاد داشته باشید که وقتی شما برای آرامشِ کودکِ آسیب دیده، دیوار یا اسباب بازی را می زنید و می گویید: " اینو زَدمش، دیگه گریه نکن" کودک، انتقام گیری را می آموزد.
@ayeha313
اگر از اطرافیان تان کسی خواست که قولنج کمرتان را بشکنند اجازه ندهید !🚫
این کار می تواند به بروز:
▫️آسیب به ستون فقرات
▫️سردرد
▫️و تاری دید منجر شود
@ayeha313
💢💢آیا شیطان در برزخ هم وجود دارد؟
#پاسخ:
اگر منظور از وجود شيطان در برزخ اين باشد که: آيا اکنون شيطان براي کساني که در جهان برزخ هستند، وسوسه گري و اغواگري دارد يا خير؟
با ورود #انسان به جهان برزخ، پرونده عمل انسان بسته شد مگر تا #قيامت الصالحات و صدقات جاريه يا ايجاد سنت هاي حسنه يا سیئه اي که آثاراش تا قيامت باقي است، لذا شيطان نسبت به اين افراد، اضلال و گمراهي ندارد. هم چنين است در #جهان آخرت.
ضمن این که شیطان تنها در عالم که دار #تکلیف است (دنیا) دست به وسوسه می زند تا آدمی را از عمل به آن باز دارد ودر برزخ چون جای تکلیف نیست #وسوسه هم آنجا وجود ندارد.
اگر مراد این است که آيا #شيطان در عالم برزخ و آخرت راه پيدا مي کند يا به بيان ديگر آيا #شيطان مانند ساير انسان ها داراي مرحله برزخ و قيامت هستند؟
در #پاسخ بايد گفت: در مورد آخرت حتما شيطان وجود دارد، زيرا شيطان بايد در صحنه محشر محاکمه و مورد #محاسبه قرار بگيرد.
اما در مورد اين که آيا #شيطان داراي برزخ هم هست يا نه؟ بايد گفت: تا آنجا که جستجو شد، نصوص ديني در اين باره ساکت هستند و ما نيز اصلاع چنداني از ورود #شيطان به جهان برزخ نداريم.
@ayeha313
#فکر_کردن_درد_دارد
💢مشروب میخورید!
در اروپا #مشروب خوردن در شرایطی ممنوع بوده و حتی جریمه #سنگین در پی دارد.
چون #قانون در این زمینه فوق العاده سختگیر است و بدون اغماض اجرا میشود.
فرد از ترس مجازات قانونی مرتکب این فعل نمیشود.
حالا سوال این است اگر #انسان در محیط خانه یا #مکانی باشد که یقین صد در صد داشته باشد از نظارت قانون دور است و به هیچ وجه قانون متوجه #مشروبخواری یا #رشوه گرفتن او نمیشود ک قطعا مجازات نخواهد شد، آیا باز هم #الکل نمیخورد یا #رشوه نمیگیرد؟
✅تفاوت قانون و #تقوای_اجتماعی اینجاست، اگر ما در جامعه بر روی تقوای اجتماعی کار کنیم، فرد حتی اگر خود را دور از نظارت قانون ببینید بازهم مرتکب آن فعل نمیشود.
چون در #تقوای_اجتماعی فرد #خدا را ناظر دائمی میداند.
✅با #قانون سفت و سخت اخلاق در جامعه تضمین نمیشود باید به ارتقا #تقوای_اجتماعی پرداخت
@ayeha313