💠امیرالمؤمنین (ع) : مَن كَلَّفَكَ ما لا تُطيقُ فقد أفتاكَ في عِصيانِهِ.
💎امام علی (ع) : هر كس تو را به چيزى كه توانش را ندارى مكلّف سازد، حكم نافرمانى تو از خودش را صادر كرده است.
📖منبع : غررالحكم حدیث ۹۱۳۷ ➖ پُست شماره ۲۳۸
@ayeha313
#قسمت_اول
🔰ازدواج فامیلی موفقتر است؟
🔷ازدواج باید بر مبنای شناخت طرفین از یکدیگر باشد و چنین موضوعی صحت ندارد که ازدواجهای فامیلی موفقتر هستند .
بسیاری از خانوادهها به صرف اینکه 🔷دختر و پسرشان با هم بزرگ شده اند و سالهاست همدیگر را میشناسند با ازدواج آنها موافقت میکنند و وقتی که آنها وارد زندگی میشوند تازه متوجه تفاوتها و اختلاف نظراتشان میشوند و اینجا نقطه شروع اختلافات خانوادگی است .
🔷معمولا این ازدواجها ، چشم و گوش بسته است و افراد فقط شناخت ظاهری از هم دارند اما نکته مهم این است که أنها تصور میکنند همدیگر را میشناسند .
#ادامه_دارد
@ayeha313
تعصب، چشمهای بینا را
نابینا و گوشهای شنوا را ناشنوا میکند.
۱۳ شهریور، روز بزرگداشت
ابوریحان بیرونی از بزرگترین دانشمندان و اندیشمندان قرن 4و5 هجری قمری، اخترشناس، رياضيدان،
مورخ و جغرافیدان ایرانی است.
سالروز تولد ابوریحان بیرونی
دانشمند پیشتاز علوم مهندسی و روز
مهندسی نقشه برداری گرامی باد 🌸
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
مخالفان ولایت فقیه، مکرر ادعا میکنند، شیخ انصاری (از بزرگترین علمای شیعه) مخالف ولایت فقیه بوده است. این ادعا چقدر صحت دارد؟
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 شیخ انصاری دو نوع ولایت قائل هست؛ یک نوع آن را که بسیار گسترده است، مخصوص امامان معصوم می داند اما نوع دیگری از ولایت که مخصوص اموری است که شرعا و عقلاً باید اقامه شود (مانند حکومت) را برای فقیه هم ثابت می داند.
ایشان در مورد دسته دوم که از آن تعبیر به «ما لایرضی الشارع بترکه أبدا ؛ یعنی باید انجام گیرد،» می کند میگوید:
هر گاه فقیه بداند امری از امور را که مربوط به شؤون امّت است میتواند به انجام رساند ؛ یعنی مشروعیّت انجام آن، منوط به حضور امام معصوم نیست، باید آن را برعهده گیرد و انجام دهد؛ شخصا یا با دستیاری کسانی که او شایسته میداند و از سوی خود، آنان را معیّن میکند.
ایشان با استناد به مقبوله عمربن حنظله، میگوید:
معنای ظاهر این حدیث آن است که تعیین فقها در دوران غیبت، مانند تعیین والیان و حاکمان در عصر رسالت و صحابه میباشد که مردم، ملزم بودند در تمامی امور مربوط به شؤون عامّه، به آنان مراجعه کنند و از آنان اطاعت نموده، پیرو نظر آنان باشند:
«المتبادر عرفا من نصب السلطان حاکما، وجوب الرجوع إلیه فی الأمور العامّه المطلوبة للسلطان.» (مکاسب، ج3، ص 554.).
سپس به روایات دیگر اشاره میکند؛ از جمله توقیع امام زمان علیه السلام (اکمال الدین صدوق، ص 484.) که درباره آن می گوید:
مقصود از «الحوادث الواقعة» مطلق اموری است که مرتبط با شؤون عامّه است و میباید از دیدگاه عُرف، عقل و شرع به مقامات مسؤول مراجعه شود و تنها، مربوط به پرسش مسائل شرعی نیست؛ زیرا ظاهر عبارت آن است که مراجعه به وی ـ فقیه جامع شرایط ـ برای آن است تا او درباره آن تصمیم بگیرد و اقدام کند، نه آن که تنها حکم شرعی آن را بیان دارد.
شاهد دیگر بر این مدّعی، تعلیلی است که در توقیع آمده است: «فإنّهم حجّتی علیکم و أنا حجّةاللّه». این میرساند که حجیّت نظر و رأی مسؤولان در تصمیمگیریها از مقام منصوب بودنشان نشأت گرفته که در جهت زعامت و سیاستمداری میباشد و گرنه باید بگوید: «فإنّهم حجج اللّه علیکم»؛ زیرا حجیّت نظر و فتوای مجتهد در مسائل شرعی فرعی، از مقام استنباط وی از کتاب و سنّت نشأت گرفته، نه از مقام منصوب بودنش از سوی امام زمان علیهالسلام.
شیخ انصاری در جمعبندی مطالب فوق مینویسد:
«و علی أیّ تقدیر فقد ظهر ممّا ذکرنا أنّ ما دلّ علیه هذه الأدلّة هو ثبوت الولایة للفقیه فی الامور الّتی تکون مشروعیّة ایجادها فی الخارج مفروغا عنه، بحیث لو فرض عدم الفقیه کان علی الناس القیام بها کفایة؛ از دلایل یاد شده روشن گردید اموری که مشروعیّت انجام آنها مفروغعنه باشد، ولایت فقیه ثابت است» (مکاسب، ج3، ص 557-554.)
عبارات شیخ انصاری در کتاب دیگر ایشان در این خصوص صریح تر است و به یک جمله در این رابطه اکتفا می شود: ایشان می نویسید:
«بیگمان، حکم فقیه جامع الشرایط در موضوعات قضایی، نافذ و حجّت است، ولی تعلیلی که امام علیهالسلام برای پذیرفتن حکم فقیه بیان داشته است، میرساند که دلیل آن، حکومت مطلقه و حجیت عامهی فقیه در تمام امور است؛ إنّ تعلیل الإمام علیهالسلام وجوب الرضا بحکومته فی الخصومات، بجعله حاکما علی الإطلاق و حجة کذلک، یدلّ علی أنّ حکمه فی الخصومات و الوقائع، من فروع حکومته المطلقة و حجیّته العامّة، فلایختص بصورة التخاصم.» (کتاب القضاء و الشهادات، ص49.)
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#قسمت_اول 🔰ازدواج فامیلی موفقتر است؟ 🔷ازدواج باید بر مبنای شناخت طرفین از یکدیگر باشد و چنین مو
#قسمت_دوم
🔰ازدواج فامیلی موفقتر است؟
🔷چنین #تصورهای غلطی ، جوانان را از مسیر شناخت دور میکند و زمانی که وارد زندگی میشوند ، #تازه متوجه تفاوتهایشان میشوند و اختلافهایشان شروع میشود .
🔷در ضمن اكثر #ازدواج های فامیلی باعث بروز مشکلات عدیده ای برای فرزندان می شود که #علم وراثت این مساله را ثابت کرده است .
🔷مشکلی که در #ازدواجهای فامیلی زیاد دیده میشود ، این است که مشکلات زن و شوهر سريع به خانوادهها کشیده میشود و #مشکلات را دوچندان میکنند
#پایان.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا امام زمان(ع) روز جمعه ظهور خواهند کرد؟
✍️پاسخ:
✅در بعضي از روايات اشاره شده است كه ظهور در روز جمعه واقع ميشود. در روايتي از امام صادق(ع) نقل شده است:
قائم ما اهل بيت، در روز جمعه ظهور ميكند. و در برخي از روايات روز شنبه به عنوان روز ظهور ذكر شده است. در روايتي از امام باقر(ع) نقل شده است: قائم(ع) در روز شنبه كه روز عاشورا است قيام ميكند.برخي از محققين گفته اند كه ممكن است اين دو روز به دو مرحله از قيام حضرت اشاره داشته باشد. و برخي روايت روز جمعه را از لحاظ سند آن معتبر تر دانسته اند.
پس در مورد «روز ظهور» روايات مختلفي وجود دارد؛ برخي روز جمعه، بعضي روز شنبه و در بعضي ديگر روز عاشورا به عنوان روز ظهور مطرح شده است.البته بعضي از روايات قابل جمع است، براي مثال روز عاشورا روز شنبه هم باشد؛ چنان كه در روايتي از امام باقر(ع) نقل شده است: «كأني بالقائم يوم عاشورا يوم السبت قائماً بين الركن و المقام»؛ «گويا قائم را ميبينيم روز عاشورا ـ كه روز شنبه است ـ بين ركن و مقام ايستاده است».(بحار الانوار، ج52، ص29، ج30).
شاید علت ظهور امام زمان در روز جمعه شرافت این روز در بین دیگر ایام هفته باشد.
از برخی روایت استفاده میشود چون پیامبر اكرم(ص) از نظر زمانی جلوتر از همه معصومان(ع) هستند، شنبه به او تعلق دارد و حضرت امام عصر(عج) عقبتر از همه است، لذا جمعه به او تعلق دارد. چون روز جمعه متعلق به آن بزرگوار است و روز بزرگی میباشد، ظهور حضرت در آن روز اتّفاق میافتد.
سیّد بن طاووس در كتاب جمال الأسبوع گفته است: ابن بابویه(ره) به طور مستند از شخصی به نام سقربن ابی دلف روایت كرده است: وقتی متوكّل عباسی، حضرت امام علی النقی(ع) را به سامرا طلبید و او را زندانی كرد رفتم كه حضرت را زیارت كنم. عرض كرد: از رسول خدا(ص) روایت شده است: یابن رسول اللَّه لا تعادوا الأیّام فتعادیكم؛ با روزها دشمنی نكنید كه با شما دشمنی خواهند كرد. معنای این حدیث را نفهمیدیم. لطفاً راهنماییام كنید.
حضرت فرمود: مراد از ایّام ما هستیم. شنبه به اسم حضرت رسول خدا است. یكشنبه امیرالمؤمنان. دوشنبه حسن و حسین(ع). سه شنبه به امام سجّاد و امام باقر و امام صادق(ع). چهارشنبه امام موسی كاظم و حضرت رضا و حضرت امام جوادالائمه و خود من. پنجشنبه به فرزندم امام حسن عسكری(ع) و جمعه متعلق به فرزند فرزندم حضرت مهدی امام زمان(عج) است.(محدث قمی، مفاتیح الجنان، ص 97، انتشارات نبوی)
@ayeha313
🏴 احیاگر پیادهروی #اربعین درگذشت.
▪️ آیتالله سید محمدسعید حکیم، از مراجع چهارگانه نجف و نوه دختری مرحوم سیدمحسن حکیم در اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.
▪️ این عالم عالیقدر در زمان صدام و در پی راهاندازی و تقویت پیادهروی اربعین در کشور عراق به جرم احیای مشّایه اربعینی ۸ سال زندانهای رژیم بعثی را تحمل کرده بود.
@ayeha313
* گناه جاریه چیست ❓❓❓*
گناه جاریه گناهـی است که حتی با مــرگ فــرد هـم این گناه تمـام نمیشود و به هر میـزان که باعث گمـراه شدن افراد دیگر شود به کارنــامه اعمـال اونیز ایـن گنــاه اضافه میشود.
گناهی که با اشتـراک گذاری منتشـر میشود و منتشـر میشود و منتشـر می شود و درصحــرای قیامــت با انبوهــی از گنــاهان مواجــه خواهیم شد که حتی فکرش را هم نمیکردیم!
آیا اینها گناهان من است !!
من که اصلا این اشخاص را نمیشناسم
چرا من مسئول گناهشان هستم و در آن شریکم
مطمئن باشیــم با نشر یک عکس حدیث دروغ، تصویر ترانههای مبتذل و...دعوت به کارهای منکر و...یا فیلم یا آهنگ در این گنــاه شرکت خواهیم کرد
پستهای سیاسی دروغ و آنچه به صحت آن مطمئن نیستیم و برای خوشایند و خنده دیگران ارسال میکنیم
چه بسیار کسانی که بوسیله با آن گناه آشنا شوند و آن را منتشر کنند با هر نشر، گناهی به گردن هست....
احتیاط کنیم !!
مبادا کارنامه اعمال ما پر شود از گناهان جــــاریه که تا قیامت جریان دارند و حتی پس از مرگ ما هم دفتر ثبت این گناهان بسته نخواهد شد
پـاک کنیم آنچه را که روز حساب برعلیه ما شهادت میدهد !!
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🌹🌹🌹 🌹🌹 🌹 9⃣3⃣ تشکیل فرق و گروه های موسیقی و اهداف استعمار: ✨ ... در سال ۱۹۸۶ درجه فشار فرهنگی افزا
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹
9⃣3⃣ تشکیل فرق و گروه های موسیقی و اهداف استعمار:
✨ ... یكی از نمونههای برجسته اين گروهها برنامه پيش رونده بيتلها بود كه به وسيله تاويستاک به مرحله اجرا گذارده شد. آوردن آنها به عرصه اجتماع آمريكا بخشی از يک آزمايش بود كه نشان دهد، چگونه میتوان گروههای بزرگ را حتي بدون آنكه آگاهي يابند، تحت شستشوی مغزی قرار داد.
مؤسسه پژوهشی استانفورد به مديريت ويليس هارمون در مورد بيتلها گزارشی زير عنوان سياست اجتماعی تدوين نمود كه به شماره ۷۲/۴/۴ ثبت گرديده است.
ظهور بيتلها را نبايد يک عصيان خودجوش جوانان، در برابر نظام اجتماعی به شمار آورد. بلكه بايد آن را توطئه ای كاملاً حساب شده دانست كه به وسيله يک نهاد توطئه گر ناشناخته و با نيروی تخريبی فزاينده، در جهت پذيرش دگرگونی از جانب گروههای بزرگ، دانست. همراه با بيتلها، مؤسسه تاويستاک واژهها و جملات رمز مانند تازه ای هم به مردم آمريكا معرفی نمود. از آن جمله ميتوان به واژههايی مانند «راک»، «تين ايجر »، «آرامش» «كشف »، «موسيقی پاپ» كه نمادهايی تهوع آور از استعمال مواد مُخَدِّر هستند، نام برد. به هر كجا بيتها پا میگذاشتند، استفاده از مواد مُخَدِّر را رواج میدادند و اين كار فقط به وسيله الفاظ ظاهراً خوبِ بالا صورت می گرفت.
(#تاثیر_موسیقی_بر_اعصاب_و_روان، حسین عبداللهی خوروش)
#ادامه_دارد
🌹
🌹🌹
🌹🌹🌹
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🌹🌹🌹 🌹🌹 🌹 9⃣3⃣ تشکیل فرق و گروه های موسیقی و اهداف استعمار: ✨ ... یكی از نمونههای برجسته اين گروهه
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹
9⃣3⃣ تشکیل فرق و گروه های موسیقی و اهداف استعمار:
✨ ... بدون همكاری رسانهها و برنامههای راديو و تلويزيونی كه نقش عمده ای از جانب توطئه گران در آن ايفا میگردد، هرگز بيتلها به چنين موفقيت چشمگيری نمی رسيدند. اگر تبليغ گسترده رسانهها نبود، به هيچ وجه توجهی به دوازده نفر ليورپولیِ عجيب و غريب با آن موسيقی مسخره، مبذول نمی شد. هيأت اين دوازده نفر از ريتمهای تكراری و سنگين موسيقی صلح فرقه ديونيسوس و رقص «بال» كشيشان، ساختِ «ادورنو» اقتباس شده است. آقای ادورنو از دوستان نزديکِ ولكه انگلستان و عضو تاويستاک است. تاويستاک و مؤسسه پژوهش استانفورد كه وابسته به آن است واژههای هيجان انگيزی آفريدند كه همواره همراه با موسيقی راک مورد استفاده همگانی قرار میگرفت واژههای آفريده شده، ناهمگونیِ آشكاری ميان مردم و گروههای جوان، به وجود آورد واژههای رمزی كه بر محور موسيقی راک تنظيم شده بودند و مهار همه جانبه جوانان را به كمک تلقين و افسون موسيقی مد نظر داشت.
(#تاثیر_موسیقی_بر_اعصاب_و_روان، حسین عبداللهی خوروش)
#ادامه_دارد
🌹
🌹🌹
🌹🌹🌹
@ayeha313