عبدالکریم قریب از آن دوران میگوید:
"از تهران با کجاوه به گَرَکان رفتیم. در طول راه، من و مادرم در یک تای کجاوه نشسته بودیم و خواهرم و یکی از دخترعموهایم که تحت تکفل پدرم بود در تای دیگر. پدرم نیز سوار بر اسب بود تا به گرکان رسیدیم. این مسافرت ۷ روز به طول انجامید. ۳ روز تا قم و ۴ روز تا گرکان." قریب، کودکی و تحصیلات خود را در گرکان گذراند. به گفته خودش: "در گرکان مکتبهایی وجود داشت که به تدریس علوم و ادب قدیم آن روز میپرداختند، ولی کسانی که خود دارای فضل و دانش بودند، فرزندانشان را خودشان آموزش میدادند. تحصیلات پدرم حدود کار مستوفی گری بود و با زبان ریاضیات آن زمان (سیاق) هم آشنا بود. او بر علوم قدیمی و ادبیات فارسی تسلط داشت. شعر میسرود و خط زیبایی هم داشت. وقتی من به ۶ سالگی رسیدم، آموزش و تعلیم مرا بر عهده گرفت و بدین ترتیب هر روز صبح نزد پدرم به تحصیل میپرداختم. پس از فراگرفتن الفبا و خواندن و نوشتن به خواندن کتابهایی چون عم جزء و توسل، گلستان، بوستان، نصاب، صرف میر، امثله، صرف و نحو، مقامات حمیدی، کتاب حکیم مؤمن (که در علوم طبیعی آن روز نزد علما معروف بود) پرداختم."
عبدالکریم در دوازده سالگی پدرش را که نعمت بزرگ زندگیاش بود، از دست داد و به همراه مادرش که اهل تهران بود، از گرکان به تهران عزیمت کرد. او در این باره میگوید: در سال ۱۳۰۴خ پدرم فوت کرد. پس از فروش خانه و باغ و اثاثیههای منزل، من و مادرم در سال ۱۳۰۶ به تهران آمدیم و منزلی کوچک در خیابان سقاباشی اجاره کردیم. در همان سال به دبستان صفوی رفتم و چون در دروس ادبیات قوی بودم، من را در کلاس پنجم پذیرفتند. مدرسه صفوی بین دروازه دولاب و دروازه دوشانتپه بود. من در کلاس پنجم آن مدرسه عربی، انشاء، فارسی و ریاضیات را یادگرفتم و چون شاگرد اول کلاس بودم، همیشه مبصر هم بودم. وقتی هم معلمها نبودند، من به بچهها دیکته میگفتم.
عبدالکریم قریب میگوید: در سالی که ما دیپلم گرفتیم آن قدر تعداد دیپلمهها کم بود که به ما میگفتند در هر دانشکدهای که دوست دارید ادامه تحصیل دهید و حتی میگفتند، بیایید یک ماه در این دانشکده بنشینید، اکر خوشتان آمد ادامه دهید و اگر خوشتان نیامد بروید دانشکده دیگر. من نیز در ابتدا، هر چند روز در یک دانشکده میرفتم و حدود یک ماه همینطور در دانشکدهها میچرخیدم تا وارد دانشکدهٔ علوم در رشته ریاضی شدم. ۶ ماه در رشته ریاضی ادامه تحصیل دادم ولی بعد از آن مجدداً رشته علوم طبیعی را انتخاب کردم و تا پایان تحصیلات دورهٔ لیسانس در این رشته ماندم، به خصوص چونزمینشناسی جزء این رشته بود و من به مرور زمان به رشته زمینشناسی خیلی علاقهمند شده بودم، در این رشته ماندم.
بعد از اتمام دورهٔ لیسانس، مطالعاتم را در زمینشناسی ادامه دادم. زمینشناسی چون با طبیعت سروکار دارد، برایم مفرحترین رشته بود. به خصوص برای من که در کودکی در دهات و باغ و زمین بزرگ شده بودم. به اعتقاد من، تمام زندگی انسان از زمین به دست آمدهاست و چیزی نیست که ما از زمین نگرفته باشیم. زمین در قرآن کریم از جایگاه ویژهای برخوردار است. قرآن ۱۱۴ سوره دارد و در ۱۰۴ سورهٔ آن از زمین صحبت شدهاست
تألیفات
بلورشناسی، چاپخانه علمی، ۱۳۲۹.
کانیشناسی، دربارهٔ کانیهای جزیره هرمز، دانشگاه تهران، ۱۳۳۶.
اصول علم کانیها، چاپخانه علمی، ۱۳۳۸.
شناختن کانیها به وسیله معرفهای شیمیایی، دانشگاه تربیت معلم، ۱۳۴۴.
چگونه کانیها را میتوان شناخت، دانشگاه تربیت معلم، ۱۳۴۴.
مقالاتی چند دربارهٔ زمین، دانشگاه تربیت معلم، ۱۳۴۵.
سنگ شناسی، دانشگاه تربیت معلم، ۱۳۴۶.
یک دوره ۱۷ جلدی کتابهای طبیعی برای دبیرستانها، ۱۳۴۶–۱۳۴۴.
دکتر عبدالکریم قریب گرکانی در ۱۷ بهمن سال ۱۳۸۱ بر اثر سکته قلبی درگذشت و بنا به وصیتش در زادگاهش آشتیان به خاک سپرده شد آرامگاه وی در محوطه دانشگاه آزاد آشتیان قرار دارد. فرزند وی مهندس فرهاد قریب گرکانی و نوادگان ایشان دکتر فریبرز قریب و دکتر فرزاد قریب نیز در ادامه راه پدر به عنوان استاد در رشته زمینشناسی فعالیت میکنند.
@ayeha313
نیایش صبحگاهی✨🌼
✨بار خدایا..
🌼ای گستراننده ی هر گسترده و
✨ای آفریننده ی دل ها بر فطرت های خویش
💫خدایا...
🌼آن چه از اعمال نیکو که تصمیم گرفتم
✨ و انجام ندادم ببخشای
💫خدایا...
🌼ببخشای آن چه را که با زبان
✨به تو نزدیک شدم
🌼ولی با قلب آن را ترک کردم.
💫خدایا..
🌼ببخشای نگاه های اشارت آمیز
✨و سخنان بی فایده
🌼 و خواسته های بی مورد دل
✨ و لغزش های زبان را
🌼آمین
💫دل های تان پر از آرامش
🌼لبخند خدا همراه همیشگی زندگی تان
@ayeha313
💠امیرالمؤمنین (ع) : كَيفَ يَجِدُ حَلاوَةَ الإِيمانِ مَن يَسخَطُ الحَقَّ؟!
💎امام علی (ع) : چگونه شيرينى ايمان را بچشد كسى كه از حق مى رنجد؟!
📖منبع : غررالحكم حدیث ۷۰۰۴ ➖ پُست شماره ۴۵۰
@ayeha313
#اعمال_نیمه_شعبان
💢دعاي كميل را در شب نيمه شعبان فراموش نكنيم!
بنا بر روايت «كميل» يار وفادار اميرالمؤمنين (ع)، در جلسهاي يكي از ياران حضرت از ايشان درباره اين آيه شريفه سوره دخان «فيها يفرق كل أمر حكيم» سؤال كرد، ايشان نيز در تفسير شب قدر كه امور آدميان در آن مقدر ميشود به بيان اهميت شب نيمه شعبان پرداختند و به خصوص بر خواندن دعاي حضرت خضر (ع) در اين شب(شب نیمه شعبان) تاكيد كردند.
پس از اتمام جلسه و آنگاه كه كميل به منزل خود بازگشت، باز به نزد حضرت مراجعه كرد تا دعاي خضر را از ايشان فرا گيرد.حضرت نيز نخست او را امر به نوشتن كردند و آنگاه دعاي معروف #كميل را براي او خواندند، و سرانجام او را به خواندن اين دعا در شب نيمه شعبان سفارش فرمودند.
📚ابنطاووس، عليّبن موسي، ص 220
روزه گرفتن در روز #نیمه_شعبان بسیار سفارش شده است.
@ayeha313
🐟چرا نباید ماهی قرمز را در محیطهای طبیعی رها کنیم؟
🔹ماهی قرمز گونهای غیربومی در کشور ما است که درصورت ورود به محیطهای آبی طبیعی میتواند بسیار خطرناک باشد چراکه با دیگر ماهیان بومی کشور وارد رقابت تعذیهای میشود. از سوی دیگر قادر به ایجاد جمعیتهای بزرگ و پایداری است که بر گونههای ارزشمند بومی کشور غالب میشوند/
@ayeha313
🔴شب نیمه شعبان بعد از شب قدر از ارزشمندترین شبهاست!
✅شیخ حرّ عاملى(ره) از بزرگان اصحاب نقل مىکند که امام صادق(علیهالسلام) فرمود:
🌙«شبى که حضرت قائم(عج) در آن متولد شد، هیچ نوزادى در آن شب متولد نمىشود مگر این که مؤمن خواهد شد،
👈و اگر در سرزمین کفر متولد گردد، خداوند او را به برکت امام مهدى(عج) به سوى ایمان منتقل مىسازد.»
✅در نیمه شعبان زیارت حضرت امام حسین(علیهالسلام) و همچنین زیارت امام زمان(علیهالسلام) مستحب است.
🌺امام صادق(علیهالسلام) فرمود:
«شب نیمه شعبان بهترین شب بعد از شب قدر است و خواندن دو رکعت نماز در شب نیمه شعبان بعد از نماز عشاء مستحب است،
در رکعت اول بعد از حمد، سوره کافرون و در رکعت دوم بعد از حمد سوره توحید خوانده شود.»
✅غسل و شب زندهدارى و عبادت در این شب، فضیلت بسیار دارد، این شب در نزد خدا چنین مقامى دارد که ولادت با سعادت امام زمان(علیهالسلام) در سحرگاه این شب واقع شده و بر عظمت و رونق آن افزوده است.
✅از جمله فضائل این شب این است که، از شبهاى مخصوص زیارت امام حسین(علیهالسلام) است که صد هزار پیامبر(صلی الله علیه و آله) آن حضرت را در این شب زیارت مىکنند.
📚پی نوشت ها:
1- توضیح المقاصد شیخ بهائى، ص 533.
2- اثباة الهداة، ج 7، ص 162.
3- اقتباس از کتاب المراقبات، نوشته عالم ربّانى و عارف صمدانى، مرحوم حاج میرزا جواد تبریزى، ص 79
#نیمه_شعبان
#اعمال_نیمه_شعبان
@ayeha313