از ظروف پلاستیکی برای پخش غذای نذری استفاده نکنید !🍱
▫️نگهداری غذا به مدت زیاد در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی با خارج شدن مواد شیمیایی سمی همراست که بر روی باروری مردان و زنان تاثیر منفی داره، همچنین با تاثیر بر انسولین باعث دیابت میشه
+ از ظروف گیاهی برای توزیع نذورات استفاده کنید !👌🏻
@ayeha313
💢آیا حضرت علی اکبر(ع) #ازدواج کرده بودند و فرزند داشتند؟
#پاسخ
✅در باره این که حضرت علی اکبر (ع) همسر و فرزندی داشته یا خیر، دو #نظر وجود دارد:
اول. برخی گفته اند که ایشان دارای فرزند نبود. اینان در باره همسر وی سخنی نگفته اند.
✅دوم. بر اساس دلایلی که وجود دارد، گروهی دیگر وجود زن و فرزند را برای آن جناب ثابت کرده اند. برخی از این دلایل عبارت اند از:
در زیارتی که ابوحمزه ثمالی از امام صادق (ع) درباره حضرت علی اکبر (ع) نقل کرده، عباراتی وجود دارد که نشان دهنده این است که علی اکبر (ع) دارای فرزند بوده است؛ مانند این فراز:«...صلّى الله علیک یا أبا الحسن ثلاثا...».
✅و یا: « صلى الله علیک و على عترتک و أهل بیتک و آبائک و أبنائک و أمهاتک الأخیار الأبرار الذین أذهب الله عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا»؛ که در این زمینه باید گفت: گرچه فراز اول را به تنهایی نمی توان دلیل قانع کننده ای برای اثبات وجود فرزندی برای ایشان دانست، اما فراز دوم قطعا نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) دارای خانواده و فرزندانی بوده است؛ زیرا کلمه «ابنائک» جمع است و نیز کلمه «عترتک» که عترت هرکسی ذرّیه و فرزندان او محسوب می شود.
✅از جهت سندی، شخصیت های موجود در سند این روایت ثقه هستند و از لحاظ محتوا این روایت نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) فرزندی از یک کنیز داشته است.
✅پس، طبق بیان فوق، حضرت علی اکبر (ع) دارای همسر و فرزند بوده، امّا با تحقیقی که انجام شد به نام و مشخصات دقیق همسر آن حضرت دست نیافتیم.
📚تاریخ الیعقوبی، ج 2، ص 246
📚 تاریخ الطبری، ج 11، ص 520
📚مقاتل الطالبیین، ص 86
📚کامل الزیارات، ص 240
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا در زیارت حضرت علی اکبر، از کلمه ولی الله استفاده شده است؟ مگر ولی الله فقط صفت معصومین نیست؟
✍️پاسخ:
✅کلمه «ولی» دارای معانى گوناگون است. به نظر میرسد کلمه «ولی» در این زیارتنامه به معنای دوستدار یا ناصر به کار رفته است. بکارگیری این معنای از ولی در مورد هر مؤمنی نیز جایز است، چنانکه در برخی روایات وارد شده است.[۱]
هر چند به معنایی که در مورد ائمه بکار میرود (یعنی به معنای کسى که از جهاتى بر تصرف در امور شخصى دیگرى، از خود او شایستهتر است و یا کسی که صاحب قدرت بر تصرف در امور تکوینی است)، نیز میتواند بکار رفته باشد؛
زیرا این حقایق دارای مراتب هستند و ائمه(ع) بالاترین مراتب ولایت را دارند و حضرت علی اکبر میتواند برخی از مراتب پایینتر را داشته باشد.
پی نوشت:
[۱]. «قَالَ بَلَغَنِی أَنَّهُ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تَزْهَرُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ وَ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ وَلِیُّ اللَّهِ یُعِینُهُ وَ یَصْنَعُ لَهُ وَ لَا یَقُولُ عَلَیْهِ إِلَّا الْحَقَّ وَ لَا یَخَافُ غَیْرَه». کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ۳، ص ۴۳۸، دار الحدیث، قم، چاپ اول، ۱۴۲۹ق.
@ayeha313
❌ #ترس از نامزدی #ممنوع
⛔️ برخی خانوادهها با این عقیده كه چون نامزدی رسمیت ندارد و ممكن است پسر، دختر را #رها كند یا #اسم روی دختر بماند، دوران نامزدی را به بعد از #عقد_رسمی موكول كرده و این دوران را درفاصله بین عقد و عروسی قرار میدهند، اما شناختی كه در #دوره_آشنایی، #نامزدی یا #عقد به دست میآید با یكدیگر متفاوت بوده و باید برای داشتن یك ازدواج موفق هركدام از این مراحل را در مدت زمان توصیه شده طی كرد.
⛔️ در واقع #شناختهایعمیقی كه در دوران #نامزدی تجربه میشود برای دختر و پسر این فرصت و امكان را فراهم میكند كه اگر متوجه نبود تفاهم یا تضادی در یكدیگر شدند #قبل_از_وقوع_عقد و وارد شدن نام آنها در شناسنامه یكدیگر، وعده ازدواج را #منتفی كنند. نامزدی یك#فرصت است و نباید از این فرصت ترسید. هزینههای عاطفی، اقتصادی و اجتماعی جدایی در نامزدی بسیار كمتر از جدایی پس از عقد است.
@ayeha313
🔴توهین، سزاوار هشت نفر!
💐امام صادق علیه السّلام از پدرش و او از حضرت علی بن ابی طالب علیه السّلام روایت کرد که پیامبر صلّی الله علیه و آله در توصیه ای به ایشان فرمود:
🌸ای علی! 8 نفرند که اگر مورد توهین قرار گرفتند، باید خود را سرزنش کنند:
1⃣ کسی که ناخوانده به مهمانی رود!
2⃣ و کسی که به صاحب خانه فرمان دهد!
3⃣ و کسی که از دشمنانش خیر و خوبی بخواهد!
4⃣ و کسی که از انسان های پست، بخشش بخواهد!
5⃣ و کسی که در صحبت خصوصی دو نفر که او را راه نداده اند، داخل شود!
6⃣ و کسی که سلطان [عادل] را تحقیر و خوار می کند!
7⃣ و کسی که در جمعی که شایسته او نیست، می نشیند!
8⃣ و کسی که به کسی سخن می گوید که از او نمی شنود!
📚الخصال ج2 ص410
@ayeha313
🌸🍃مـن از معـبود یکـتایـم
🌸🍃 فـقـط یـک چیزمیخواهم
🌸🍃نگیرد هرگز از
🌸🍃قلبت امید استجابت را
🌸🍃ان شاءالله بحق باب الحوائج
🌸🍃حضرت اباالفضل العباس
🌸🍃حاجت روا باشید
التماس دعا
✨خدایا🙏
🌸به حرمت اين روز تاسوعا
🕊وبه حرمت سقاى كربلا
🌸حضرت ابوالفضل عباس(ع)
🕊دستم به آسمانت نمیرسد
🌸اما توکه دستت بزمین میرسد
🕊به حق آقا ابوالفضل العباس عليه السلام
🌸عزت دوستان وعزیزانم را
🕊تاعرش کبریایی خودبلندکن🙏
🌸عطاکن به آنان
🕊هرآنچه برایشان خیراست
🌸زندگیشان را لبریز از آرامش و سلامتی کن
✨آمیـــن
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
یا فَتّاح: #آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام ✅یکی دیگر از آن ۷۲ نفر #عبدالله_بن_حسین_علیه_الس
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام
✅یکی دیگر از آن ۷۲ نفر
🔰#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
📕بر اساس نوشته ژان کالمارد در ایرانیکا، شهرت علی اکبر به عنوان یک جنگجوی شجاع آل محمد ممکن است قبل از شهرت عباس بن علی می باشد.
🌺زادهٔ۱۱ شعبان ۳۳ ه.ق مدینه، حجاز
🥀شهادت۱۰ محرم ۶۱ ه.ق کربلا، عراق🕌مدفن حرم حسین بن علیوالدین
🌴پدر:حسین بن علی
🌸مادر: لیلا دختر ابی مره،خواهرزاده معاویه خلیفه اموی
📗زندگینامه
علی اکبر در جنگ کربلا ۱۸، ۱۹، یا ۲۵ ساله بود.
🌷دو برادر وی نیز علی اصغر بن حسین و علی زین العابدین (چهارمین امام شیعه) نام داشتند.
🌱به اعتقاد شیعه، این نوجوان بسیار شبیه به پدربزرگ پدری خود محمد(ص)، پیامبر اسلام بود، تا جایی که حسین بن علی اغلب میگفت: «هرگاه دلم برای پدربزرگ مادری تنگ میشود، به چهره علی اکبر نگاه میکنم.»
🍂علی اکبر در ۱۰ محرم ۶۱ هجری قمری در جنگ کربلا توسط مروه بن منقد شهید شد.
📒در اینکه سن او هنگام کشته شدن چقدر بودهاست بین ۱۸، ۱۹، ۲۳ و ۲۵ سال اختلاف وجود دارد، اما از آنجا که امام سجاد علیه السلام در کربلا ۲۳ سال سن داشتند و علی اکبر از او بزرگتر بوده میتوان گفت علی اکبر در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسید. بنابراین نقل تاریخی چون واقعه کربلا در سال ۶۱ هجری قمری بود میتوان گفت او در سال ۳۶ هجری قمری متولد شدهاست.
🥀شهادت
از آنجایی که یزید با علیاکبر نسبت خویشاوندی داشت، به او امان داد ولی علیاکبر قبول نکرد و در پاسخ گفت: «قرابت با رسول خدا با ارزشتر است».علیاکبر در مقابل چشمان پدرش نزدیک به ده مرتبه به میدان نبرد رفت و هر بار نزدیک به دو یا سه نفر را کشت. او در حالی که خسته و تشنه شده بود نزد پدرش بازگشت و در خواست آب کرد،میگویند پدرش به او گفت: «پسرم! ببین دهان من از دهان تو خشکتر است، اندکی پیکار کن که بهزودی از دست جدت رسول خدا سیراب خواهی شد» سپس او به میدان جنگ بازگشت. زمانی که به میدان برگشت مردی به نام مر بن سعد یا مره بن منقذ عبدی از پشت به او ضربهای وارد کرد که باعث شد او از اسب به زمین بیفتد؛ حسین که تا آن هنگام با گریه دیده نمیشد با دیدن سقوط پسرش شروع به گریه کرد. بعد از سقوط او دشمن او را احاطه و بدنش را قطعه قطعه کردند.
📗مرتضی مطهری در اینجا میگوید:
شخصی با نیزه محکمی آنچنان به علی اکبر زد که دیگر توان از او گرفته شد به طوری که دستهایش را به گردن اسب انداخت، چون خودش نمیتوانست تعادل خود را حفظ کند. در اینجا فریاد کشید: پدر جان! الآن دارم جد خودم را به چشم دل میبینم و شربت آب مینوشم. اسب، حضرت علیاکبر (ع) را در میان لشکر دشمن برد و آنها با شمشیر بدنش را تکهتکه کردند.
📗مرتضی مطهری
علیاکبر در حالی که ۲۵ سال سن (طبق نقل صحیح) داشت، اولین کشته روز عاشورا از قبیله بنیهاشم بود.
🕌آرامگاه
علیاکبر پایین پای پدرش حسین بن علی، در کربلا دفن شدهاست. برخی همین علت را دلیل ششگوشه بودن ضریح میدانند.
سر او به همراه دیگر کشته شدگان سپاه حسین ابتدا به نزد ابن زیاد در کوفه و بعد از آن به نزد یزید در دمشق فرستاده شد و در نهایت طبق عقیده رایج توسط بانو آزرا از قبیله بنیاسد در قبرستان بابالصغیر به خاک سپرده شد.
📘سید محسن امین یکی از محققان معاصر نیز بر این باور است که سر علی اکبر همراه با عباس بن علی و حبیب بن مظاهر در قبرستان بابالصغیر دفن شدهاست.
📙در مقابل برخی میگویند سر او به همراه دیگر سرهای کشته شدگان سپاه حسین به کربلا آورده و در کنار بدنشان دفن شدند. این نظر در میان شیعه و سنی شهرت دارد.
کاهش افسرگی با باغبانی!
▫️پژوهشگران دریافتند که باغبانی و فعالیتهای مشابه با گیاهان استرس، اضطراب و افسردگی را در زنانی که دو بار در هفته در کلاسهای باغبانی شرکت میکردند، کاهش می دهد. هیچ یک از شرکت کنندگان در آزمایش قبلاً باغبانی نکرده بودند.
+ جالبه که با هنرهای دیگه هم مقایسه شده و زنانی که باغبانی کردند نسبت به زنانی که در کلاسهای هنری دیگری شرکت کردند بهبود روانی بیشتر رو تجربه کردند.
@ayeha313
*🌿معنای دقیق کلمات عاشورا و تاسوعا چیست؟*
اکثر قریب به اتفاق اهل لغت این تصور را داشتهاند که چون عشر و عاشر از یک ریشهاند و واقعه کربلا هم در دهم ماه محرم اتفاق افتاده است پس عاشورا یعنی دهم محرم، و بر همین قیاس تاسوعا را نیز که با تسع و تاسع شباهت ظاهری دارند روز نهم ماه محرم گفتهاند.
اما این معنا به دلایل زیر اشتباه است:
⚡- آیا واژه عاشورا برای دهم ماهها دیگر نیز به کار میرود؟
مثلاً آیا شنیده شده است که کسی به دهم ماه رجب هم عاشورا گفته باشد؟ یا این مفهوم مختص دهم ماه محرم است؟!
⚡- آیا اگر امام حسین(ع) مثلاً در یازدهم محرم شهید میشد، آنگاه تاسوعا با عاشورا عوض میشد و عاشورا واژه دیگری داشت؟
⚡- در ریاضی اعداد قاعده خود را دارند و هر قاعدهای که بر شمارش اعداد حکم کند بر سلسلهی اعداد هم حاکم خواهد بود. اعداد بر خلاف کلمات استثناپذیر نیستند؛
به طور مثال در کلام عرب اعداد این گونه شمارش میشوند: اول، ثانی ، ثالث ، رابع ... و یا اولاً ، ثانیاً ، ثالثاً ، رابعاً و...
چنانچه تاسوعا و عاشورا در زمرهی اعداد باشند باید قاعدهپذیر باشند، یعنی باید بتوان بقیه اعداد را هم به همان سیاق تلفظ کرد،
مثل تاسوعا ، عاشورا ، ثامونا ، سابوعا ...
اما میبینیم که بقیه اعداد از این قاعده پیروی نمیکنند، لذا نمیتوانیم دلیلی داشته باشیم که تاسوعا و عاشورا عدد هستند تا از قاعدهی شمارش پیروی کنند و این دو روز هیچ ربطی به اعداد ندارد بلکه معنای دیگری دارند.
*🌷عاشورا؛ روز معاشرت با امام(ع)*
عشر به کسر عین و عشرت، به معنای معاشرت و مصاحبت است. معاشر به ضم میم یعنی مصاحب و عاشر اسم فاعل عشر است که خودش ثلاثی مجرد اسم مصدر عشرت است.
*خداوند متعال میفرماید: «وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ» (نساء/۱۹)*
با زنان آن گونه که شایسته آنان است معاشرت کنید.
عشیر یعنی همدم و رفیق؛ *«وَ لَبِئْسَ الْعَشِیرُ» (حج/۱۳)*
چه بد دوستی انتخاب کردهاند و چه بد معاشر و رفیقی است.
العاشور از ریشه عشر به کسی گفته میشود که معاشرت خصلت او باشد. العاشوراء جایی که میل به معاشرت و رفاقت و مصاحبت نمایان میشود و افراد میل معاشرت خود را با کسی که مورد نظر است عرضه میکنند و عاشورا مبالغه است از میل به معاشرت، یعنی *روزی که میل معاشرت و رفاقت با امام(ع) به شدت بالا میرود.*
*🌷تاسوعا؛ روزی برای وسعت ظرفیت*
با خارج شدن عاشورا از سلسلهی اعداد، عدد بودن تاسوعا نیز مورد تردید قرار میگیرد و معنی نهم را از دست میدهد. اتسع به فتح الف یعنی گروههای ۹ نفره شدند. اما اتسع به کسر الف یعنی وسعت پیدا کرد - گشاد شد - فراخ گردید.
اتساع یعنی گسترده شدن و گشاد شدن. بالا رفتن ظرفیت. اتساع شرائین؛ یعنی رگها گشاد شدند و ظرفیت شان برای عبور خون زیاد باشد. التاسوع چیزی که فراخی و گستردگی و ظرفیت اش زیاد باشد؛ و بالاخره التاسوعا یعنی جایی که بتوان ظرفیت را بالا برد و فراخی ایجاد کرد؛ و تاسوعا این معنی را پیدا میکند: *روزی که ظرفیت بالا میرود و در سینهها فراخی ایجاد میشود و به جای تنگی، وسعت مییابد.*
این دو نام از ابداعات امام سجاد (علیهالسلام) است و اگر در بعضی از روایات از پیامبر اکرم (صلوات الله علیه و آله) از عاشورا گفته شده است، اکثرا جعلیات بنیامیه برای کم کردن اثرات عاشورای امام حسین (علیه السلام) است، اما در مورد تاسوعا تقریباً نداریم که قبلاً از امام سجاد (علیه السلام) لغت تاسوعا به کار برده شده باشد *و این معنا از عاشورا و تاسوعا خیلی عاشقانه است...*
برگرفته از کتاب «سفری از عاشورا تا اربعین» تألیف عبدالله مستحسن..
@ayeha313
#اندکی_تامل
✅ قبل از اینکه به فکر مسلمان کردن دیگران باشیم، به فکر اصلاح افکار دینی خود باشیم!
🔸بنشینیم و حساب کنیم، آیا واقعاً تفکر ما تفکر اسلامی است؟ آیا تفکر اسلامی در مغز ما زنده است یا مرده؟ فعلاً لازم نیست که زیاد دنبال این باشیم که کسی را که مسلمان نیست مسلمان کنیم.
🔹البته منتهای آرزو این است، ای کاش چنین چیزی بشود؛ ولی آن چیزی که در درجه اول لازم است این است که فکر دینی که الان ما متدیّنها و مسلمانها و نمازخوانها و روزهگیرها و زیارتروها و حجکنها داریم، این فکری که در خود ما به حالت نیمه مرده درآمده است، به حالت کِرخ به اصطلاح درآمده است، این را زنده بکنیم.
🔸 تا اینجور نشود فایده ندارد. فرضاً اگر در اروپا هم یک عده مسلمان شوند و ما را ببینند، ممکن است پشیمان شوند و از اسلام برگردند!
📝استاد #شهید_مطهری، ده گفتار، ص153
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا به امام حسین الوِتْرَ المَوْتُورِ می گویند؟
✍️پاسخ:
✅يكي از اوصافي كه براي امام حسين(ع) در بعضي از زيارتنامهها ذكر شده "الوتر الموتور" است. در بین معانی ای که برای وتر و موتور آمده است، این معنا مناسب تر است که وتر به معناي فرد و "موتور" به معناي كسي كه افرادي از او كشته شده باشد، يعني اي حسين يگانهاي كه ياران تو كشته شدهاند.(1) زيرا حضرت در مقام شهادت، مانندي ندارد. از آغاز دنيا تا كنون مثل او، كسي مظلومانه چنين به قتل نرسيده و اين همه مصيبت نديده است.
🔹همچنين همه افراد او در كر بلا كشته شدند، حتي طفل شيرخواره او، پس همه اصحاب و يارانش در كر بلا روز عاشورا كشته شدند، از اين رو حضرت "موتور" است. (2)
🔹ممكن است گفته شود "الوتر الموتور" به معناي فرد و تنهاي بيهمتا و به زبان فارسي خودماني "دُردانه" است و به ويژگي خاص سيدالشهدا(ع) اشاره دارد. (3)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
1. لسان العرب، ج 5، ص 273؛ كتاب العين، ج 8، ص 132.
2. شرح زيارت عاشورا.
3. فروغ شهادت، ص 389.
@ayeha313
ذخر_الحسین_کیست ؟
جنگ صفین بود و نوجوانی سیزده ساله...
امیرالمومنین(ع) نقاب به چهره قمر بنی هاشم زدند و او را روانه ی میدان کردند. معاویه ابوشعتاء دلاور معروف عرب را پیش فرستاد ابوشعتاء گفت اهل شام مرا حریف هزار اسب میدانند، در شأن من نیست، یکی از پسران من برای او کافیست.
۹ پسر را به جنگ فرستاد و یکی پس از دیگری به دست قمر منیر بنی هاشم به درک واصل شدند.
خودش عصبانی به قصد انتقام خون پسرانش به میدان آمد و او نیز با ضربتی به درک واصل شد...
جنگ مغلوبه شده بود... همه در حیرتند که این نوجوان کیست که چنین جنگاوری میکند...
امیرالمومنین(ع) به عباس گفتند برگرد پسرم...
سپاهیان گفتند یا امیرالمومنین اجازه بده تا کار را یکسره کند اما حضرت اجازه ندادند...
فرمودند: اِنّهُ ذُخرُ الحسین...
او ذخیره برای حسین است...
السلام علیک یا قمر العشیره یا ابالفضل العباس
ای کاش تنها این از من یادگار بماند...
📚امالى_طوسى_ص275
@ayeha313
#شب_عاشورا
💢یادتان نرود...
علامه امینی صاحب کتاب الغدیر شب و روز عاشورا مدام برای امام زمان ( عج ) صدقه کنار میگذاشتند و می فرمودند : امشب قلب امام عصر ( عج ) در فشار است.
شب عاشورا در راه است، #صدقه برای حضرت فراموش نشود
@ayeha313
⚫به شب عاشورا نگویید شب عزیز!
✔️در زبان عامه مردم مرسوم است که می گویند شب عاشورا شب عزیزی است!
از این کلمه اجتناب کنید.
🔴شبی که در فردای آن اولیای خدا رابه خاک و خون می کشند چطور می شود گفت شب عزیز؟!
▪️بگویید شب بزرگی است. شبی است که عظمت این ماجرا از عقول ما خارج است. این نهضت ، نهضت بسیار بزرگی بوده که اگر نبود دیگر اثری از لااله الا الله باقی نمانده بود.
🔰بدانید کتب ما ، علمای ما و دانشمندان ما همه از برکت نهضت امام حسین علیه السلام است.
یزید می خواست با کشتن سیدالشهدا در دانشگاه دین را ببندند ولی امام حسین (علیه السلام) با خون خود و عزیزانش این در را بازکردند.
✳️در فضای خفقان مدینه فردی می گوید رفتم خدمت سیدالساجدین(علیه السلام) عرض کردم : یابن رسول الله کیف اصبحت؟چگونه صبح کردید؟
🏴جواب خیلی تلخ است .برای این جمله امام سجاد باید خون گریست.
🌹حضرت فرمودند :« اصبحنا خائفین برسول الله...
🔶صبح کردیم در حالی که به خاطر انتساب به رسول خدا امنیت نداریم... ولی بقیه مسلمین در امنیت به سر می برند»
⚡️انتساب به پیامبر مثل گناه بوده. اما در آن اختناق مدینه حضرت نهضت علمی به راه انداختند و این نهضت را به حضرت باقر(علیه السلام) سپردند.
💥پس از شهادت امام باقر(علیه السلام) مدرسه به دست امام صادق (علیه السلام) افتاد. آوازه علمی امام صادق در عالم پیچید به نحوی که از سراسر جهان برای کسب علم خدمت ایشان می رسیدند.
🌟 این مدرسه از عجایب علمی عالم است، مدرسه امام صادق(علیه السلام) جامع همه علوم بود. فلاسفه ، عرفا ، فقها ، کلامیون همه و همه گمشده خود را در این نهضت علمی امام صادق(علیه السلام) می یافتند.
🌹همه این برکات و معارف ثمره نهضت حضرت سید الشهدا بوده است. چقدر مدیون ابا عبدالله هستیم. هیچ کاری از دست ما جز همین گریه و عزادرای برنمی آید. خدا انشا الله به ما توفیق بدهد تا حد توانمان به این معارف عمل کنیم.
✨در زیارت اربعین داریم که می فرماید : امام حسین علیه السلام جان در کف نهاد که بندگان خدا را از جهالت و گمراهی نجات بدهد.
📙از فرمایشات استاد فاطمی نیا
@ayeha313
12_Narimani_fadaeian-haftegi960519-3_(www.rasekhoon.net)(1).mp3
15.56M
غریب گیر آوردنت....
⚫️وقایع شب عاشورای محرم سال 61
◾️1. در شب عاشورا به "محمد بن بشیر حضرمی" یكی از یاران امام حسین علیه السلام خبر دادند كه فرزندت در سرحدّ ری اسیر شده است.
💠او در پاسخ گفت: ثواب این مصیبت او و خود را از خدای متعال آرزو ميكنم و دوست ندارم فرزندم اسیر باشد و من زنده بمانم.
🌹امام حسین علیه السلام چون سخن او را شنید فرمود: خدا تو را بیامرزد، من بیعت خود را از تو برداشتم، برو و در آزاد كردن فرزندت بكوش.
🍀محمد بن بشیر گفت: در حالی كه زنده هستم، طعمه درندگان شوم اگر چنین كنم و از تو جدا شوم.
🌺امام علیه السلام پنج جامه به او داد كه هزار دینار ارزش داشت و فرمود: پس این لباسها را به فرزندت كه همراه توست بسپار تا در آزادی برادرش مصرف كند.
▪️2. امام حسین علیه السلام در سخنرانی شب عاشورا خبر از شهادت یاران خود داد و آنان را به پاداش الهی بشارت داد.
🌸در این مجلس "قاسم بن الحسن" به امام علیه السلام عرض كرد: آیا من نیز به شهادت خواهم رسید؟
امام با عطوفت و مهربانی فرمود: فرزندم! مرگ در نزد تو چگونه است؟
🌹 عرض كرد: ای عمو! مرگ در كام من از عسل شیرینتر است. امام علیه السلام فرمودند: آری تو نیز به شهادت خواهی رسید بعد از آنكه به رنج سختی مبتلا شوی، و همچنین پسرم عبداللّه (كودك شیرخوار) به شهادت خواهد رسید.
🌹قاسم گفت: مگر لشكر دشمن به خیمه ها هم حمله ميكنند؟ امام علیه السلام به ماجرای شهادت عبداللّه اشاره نمودند كه قاسم بن الحسن تاب نیاورد و زارزار گریست و همه بانگ شیون و زاری سر دادند.
▪️3. امام علیه السلام در شب عاشورا دستور دادند برای حفظ حرم و خیام، خندقی را پشت خیمه ها حفر كنند. حضرت دستور داد به محض حمله دشمن چوبها و خار و خاشاكی كه در خندق بود را آتش بزنند تا ارتباط دشمن از پشت سر قطع شود و این تدبیر امام علیه السلام بسیار سودمند بود.
▪️4. مرحوم شیخ صدوق در كتاب ارزشمند "امالی" نوشته است:
شب عاشورا حضرت علي اكبر علیه السلام و 30 نفر از اصحاب به دستور امام علیه السلام از شریعه فرات آب آوردند. امام علیه السلام به یاران خود فرمود: برخیزید، غسل كنید و وضو بگیرید كه این آخرین توشه شماست...
🔴ادامه دارد...
📗الملهوف،ص39
📘نفس المهموم،ص230
📓الامام الحسین و اصحابه،ص257
📔امالی شیخ صدوق،مجلس30
@ayeha313
🥀سلام،صبح دوشنبه
غمبارترین روز تاریخ ،عاشورای حسینی تسلیت باد.
🥀"اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِ اللهِ،"
🥀بارالها
بر محمد(ص) و آل محمد(ص) درود فرست
و نسل ما را از پیروان واقعی مکتب عاشورا قرار بده..الهی آمین
🥀عزاداری قبول ، التماس دعا
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام ✅یکی دیگر از آن ۷۲ نفر 🔰#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام 📕بر اسا
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام
✅یکی دیگر از آن ۷۲ نفر
🔰#حضرت_عباس_بن_علی_علیه_السلام
🏕زادهٔ۴ شعبان ۲۶ ه.ق مدینه
🥀شهادت ۱۰ محرم ۶۱ ه.ق کربلا
🍂علت شهادت شهید در نبرد کربلا
🕌مدفن کربلا
🔴عنوان أَبُوٱلْفَضْل، قَمَر بَنِی هَاشِم، بَاب ٱلْحُسَیْن، بَاب ٱلْحَوَائِج، قُوَّة ٱلْحُسَیْن، أَفْضَل ٱلشُّهَدَاء، ٱلسَّقَیٰ، شاهنشاهِ وفا، علمدار
🔺همسر(ها) لبابه بنت عبدالله فرزندانفضل، قاسم، عبیدالله، حسن
🔻والدین
🔺علی بن ابیطالب (پدر)
🔺امالبنین (مادر)
🍀کنیهاش ابوالفضل است و به او القاب دیگر مانند «قمر بنی هاشم»، «سقای کربلا»، «علمدار حسین» و غیره نیز دادهاند.
🌼زندگی
طبق روایات شیعه او جوانی دلاور، زیبا و بلند قد بودهاست،[۲] در جنگهای صفین و نهروان در کنار پدرش علی بن ابیطالب جنگیدهاست و او یکی از چند نفری است که در بین شیعیان به بابالحوایج معروفند.
او سه برادر تنی به نامهای جعفر، عبدالله و عثمان داشت که همگی آنان در روز عاشورا سال ۶۱ قمری در کربلا کشته شدند. او با لبابه دختر عبیدالله بن عباس ازدواج کرد و دارای چهار پسر به نامهای عبیدالله، فضل، حسن، قاسم و یک دختر شد. در خصوص تعداد فرزندان او اختلاف نظر وجود دارد. همه فرزندان او به جز عبیدالله بلاعقب ماندند.
🌺القاب
قمر بنی هاشم معروفترین لقب وی میباشد. به او بعدها القاب دیگری مانند علمدار، سقای کربلا و بابالحوایج نیز داده شد.
🌸شخصیت
کشتهشدن قهرمانانه عباس در نبرد کربلا باعث ایجاد شخصیتی افسانهوار در میان شیعه و سنی گشته که کشف حقیقت تاریخی را کاری بسیار سخت کردهاست. مشکل اصلی در آنجاست که طبری و بلاذری، منابع اولیه نبرد کربلا، جزئیات کشتهشدن او را در کربلا ذکر نکردهاند. شیخ مفید در کتاب الاختصاص عباس بن علی را با صفت «سقا» به معنی آبدهنده توصیف میکند. گفتهشدهاست که عباس بن علی شجاعت و شهامت را از پدرش علی ابن ابی طالب به ارث برده بود و در جنگها همیشه او عَلَم را با خود حمل میکرد و به همین دلیل به «علمدار» مشهور بود.
🏹نبرد کربلا
طبق تعزیهنامه «شمر و عباس» اثر میرزا کاشانی، در کربلا شمر با دیگر سرداران مشورتی دربارهٔ جنگ فردا با حسین بن علی میکند. تصمیم میگیرند که عباس را بفریبند و به سوی خود جلب کنند. شمر به این مأموریت میرود ولی وعدههای او برای فریفتن عباس مؤثر واقع نمیشود و بازمیگردد.
📙سید بن طاووس از ابو مخنف نقل میکند که در عصر عاشورا، عباس در پی یافتن آب برای اهلبیت با دشمنان زیادی جنگید. پس از قطع شدن دست راست و سپس دست چپش، مشک آب را بر دهان گرفت و به نبرد ادامه داد تا اینکه توسط زید بن ورقاء حنفی و حکیم بن طفیل سنانی شهید شد. حسین واعظ کاشفی در روضةالشهدا او را شصت و هشتمین کشته کربلا میداند.برادر زاده امالبنین به نام عبدالله بن ابی محل بن حظام برای عباس اماننامهای از سوی ابن زیاد آورد که ردش کرد.
📗شیخ مفید مینویسد: عباس به همراه حسین بن علی برای آوردن آب به سمت فرات رفتند ولی سپاه عمر بن سعد مانع شدند. سپس او را محاصره و از حسین جدا کردند. عباس به تنهایی میجنگید تا بر زمین افتاد. در این هنگام او به دلیل زخمهایش نتوانست حرکت کند و زید و حکیم او را به شهادت رساندند. بلاذری حرمله را قاتل عباس میداند و حکیم را کسی میداند که لباس عباس را از بدنش جدا کرد. او در زمان شهادت ۳۴ سال داشت.
🕌آرامگاه
حرم عباس بن علی
آرامگاه او در شمال شرقی آرامگاه حسین بن علی در کربلا قرار دارد و شیعیان مابین آرامگاه او و حسین بن علی را بین الحرمین مینامند.
🏗توسعه و بازسازی حرم وی در زمان شاه طهماسب صفوی و سپس نادر شاه صورت گرفت. پس از حمله وهابیون به کربلا مجدداً توسط فتحعلی شاه بازسازی گردید.
🎨در آثار هنری
به عنوان یکی از شخصیتهای محوری حاضر در کربلا، عباس بن علی بهطور گستردهای در مراسم عزاداری محرم گرامی داشته میشود. در مراسم تعزیه، در شب عاشورا یک دور کامل به زندگی و اعمال او از ولادت تا مرگ اختصاص دارد. تمثال عباس بن علی به صورت جنگجویی سوار بر اسبش در بسیاری از آثار چوبی، قلمکار، پردهداری و غیره کشیدهمیشود. یاد عباس، علاوه بر ایران در نقاط دیگر مانند جمهوری آذربایجان، شبه قاره هند و هرجایی که مراسم عاشورا برپا باشد گرامیداشته میشود.
📘علی ربانی خلخالی مینویسد: عباس بن علی نزد شیعیان و حتی بسیاری از سایر پیروان ادیان، شخصیتی معنوی و بسیار ممتاز شمرده میشود و از احترام بسیاری برخوردار است.
#ادامه_دارد