🌼برای امروزتـــون
🧡آرزو کـــردم
🌼کـــه خدای مهــربون
🧡هدیه دهــد به شمـا
🌼طبقی ازشادی هـای
🧡بی دلیـل
🌼روزی آرام و ذهنی پاک
🧡روز تون زیبا و هفته تون پر برکت😇
@ayeha313
🔲 پرهیز از گناه :
💠 امام سجاد علیه السلام: عَجِبْتُ لِمَنْ يَحْتَمى مِنَ الطَّعامِ لِمَضَرَّتِهِ وَ لايَحْتَمى مِنَ الذَّنْبِ لَمِعَرَّتَهِ؛
در شگفتم از كسى كه از غذا میپرهيزد تـا گـرفـتـار زيـان آن نشـود؛ ولى از گـناه پـرهـيز نمیكـند تا گرفتار ننگ و عار آن نگردد.
📚 كشف الغمه: ج 2، ص 107
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام 🔰#حجاج_بن_مسروق 🕌موذن کربلا 🌴🏕او از اهالی کوفه بود که ساله
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام
💢یکی از ان ۷۲نفر
🔰#جعفر_بن_عقیل_بن_ابی_طالب
🌷جعفر بن عقیل بن ابی طالب از یاران امام حسین(ع) و نیز از شهدای کربلا در روز عاشورا است.
🌺کنیه مادرش را برخی ام ثغر و برخی ام البنین گزارش کردهاند.
🌴جعفر نیز مثل مسلم بن عقیل، داماد امام علی(ع) بوده است. سن وی را هنگام شهادت ۲۳ سال گزارش کردهاند.
🏕نسب و زندگی نامه
جعفر فرزند عقیل بن ابی طالب است و در مقاتل الطالبیین مادرش ام ثغر، دختر عامر -هصان بن عامری- از بنی کلاب گزارش شده است اما طبری به نقل از هشام مادر وی را ام البنین، دختر شقر بن هضاب نقل کرده است.و نیز گفته شده مادر جعفر، خوصا، دختر ثغریه بوده است.جعفر نیز مثل مسلم بن عقیل، داماد امام علی(ع) بود.
🍃از تاریخ ولادت و سن جعفر بن عقیل اطلاعات کمی در دست است؛ مولف لباب الانساب، سن وی در هنگام شهادت را ۲۳ سال گزارش کرده است.
⚔🛡حضور در کربلا
📘مولف الفتوح، آورده که پس از عبدالله بن مسلم، جعفر بن عقیل بن ابی طالب، به میدان نبرد آمد.ابن شهرآشوب نیز در المناقب، آورده که سپس جعفر بن عقیل، به میدان آمد، آنگاه، دو نفر و بنا به قولی، پانزده نفر جنگجو - از لشکر عمر سعد - را کشت. سپس بشر بن سوط همدانی، او را کشت.
📙اما صاحب مقاتل الطالبین نقل کرده که جعفر به دست عروة بن عبدالله خثعمی، به شهادت رسید.و طبری آورده که جعفر به دست بشر بن حوط همدانی کشته شد و همچنین طبری در جای دیگر از کتاب تاریخش به نقل از حمید بن مسلم ازدی، قاتل جعفر را عبدالله بن عزره خثعمی گزارش کرده که با تیر او را کشته است.
📜رجزخوانی
در الفتوح نقل شده که جعفر بن عقیل، به میدان نبرد آمد در حالی که این رجز را میخواند:
انا الغلام الابطحی الطالبیمن معشر فی هاشم و غالبو نحن حقا سادة الذوائبهذا حسین سید الاطائبمن، جوان ابطحی (مکی) و از نسل طالبم از خاندان هاشم و غالب و ما بیگمان، سرور بزرگان هستیم این، حسین است، سرور پاکیزگان
📃زیارتهای ناحیه و رجبیه
نام جعفر بن عقیل بن ابی طالب، در زیارت ناحیه و زیارت رجبیه امام حسین(ع)، آمده است و بر قاتل وی بُشر بن خوط همدانی لعنت شده است.
#ادامه_دارد
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️بعد از کربلا چه گذشت...(قسمت 9) 🌺اهل بیت علیه السلام در پاسخ یزید گفتند: ما برای حسین علیه السل
⚫️بعد از کربلا چه گذشت...(قسمت 10)
☑️ بعد از مراسم عزاداری،امام سجاد و اهل بیت ابا عبدالله نزدیک مدینه رسیدند.
امام فرمود خیمه ها را سرپا کنند و زنان و اهل بیت وارد شدند.
🌺سپس به بشیر فرمود: وارد مدینه شو و مردم را از شهادت اباعبدالله و آمدن ما باخبر کن.
✳️ بشیر اطاعت کرد و وارد مدینه شد و به مسجد رفت. سپس صدایش به گریه بلند شد و اشعاری سرود وگفت: من بشیر ابن جنلم فرستاده امام سجادم،
علی ابن حسین یا عمه ها و خواهرانش بیرون دروازه مدینه اند و مرا فرستاده تا مکانش را به شما معرفی کنم.
🌾مردم شتابان به خارج مدینه هجوم آوردند،
زنی نماند در مدینه که بیرون نیامده باشد. همگی صدایشان به گریه و شیون بلند شد و مدینه یکپارچه ضجه و ناله شد....▪️
◼️وقتی مردم خارج از مدینه تجمع کردند، امام از خیمه خارج شد در حالی که گریان بود و دستمالی در دست داشت که اشکهایش را پاک میکرد.
☑️مردم با دیدن حضرت صدایشان به شیون بلند شد و حضرت را تسلیت و تعزیت گفتند.
🌹امام روی صندلی نشست و سپس با دست اشاره کرد که مردم ساکت شوند
🌷سپس ضمن ایراد خطبه فرمود:
خدا را حمد و سپاس میگویم که ما را با ابتلا به مصیبتهای بزرگ در معرض امتحان و آزمایش قرار داد...
🌺 حسین و افراد و اهل بیتش را کشتند و زنان و کودکانش را اسیر کردند و سر بریده اش را شهر به شهر گرداندند.
🔴این مصیبتی است که مثل و مانندی ندارد. مردم!
ما از شهر خود رانده شدیم و در بیابانها سرگردان شدیم، بدون انکه جرمی مرتکب شده باشیم و یا شکافی در اسلام پدید آورده باشیم.
🌑چه مصیبت بزرگ و جانسوز و رنج دهنده ای بود که به مارسید و ما به حساب خدا میگذاریم که او عزیز است و انتقام گیرنده...
⚫️ ورود اهل بیت به مسجد رسول الله
✳️ اهل بیت به محض ورود به مدینه قبل از رفتن به خانه هایشان به کنار قبر مطهر رسول الله میروند تا گزارش سفرشان را به رسول خدا بدهند و شکایت کنند.
💠چه گفتگوهایی بود و چه دردودل هایی کردند که تاریخ از بیان آن عاجز است و مختصرا آورده میشود:
🌸زینب سلام الله علیها دستها را دو طرف درب مسجد گذاشت و سر را داخل مسجد برد و صدا زد: یا جداه! خبر قتل برادرم حسین را آورده ام....
🌹سکینه با صدای بلند فریاد کشید: ای جد گرامی از آنچه برماگذشته است پیش تو شکایت آورده ام،
بخدا قسم سنگدل تر از یزید 🔥ندیدم و کافر و مشرکی بدتر از او ندیدم .
🔴با چوب خیزران بر لب و دندان پدرم حسین میزد و میگفت: حسین چوبها را چگونه میبینی...؟
✍ادامه دارد...
📕 لهوف ص 197
📗بحار ج 45 ص 147
📘 نفس المهموم ص 469
📓حیات الحسین ج 3 ص 425
💢 مشکل ما در دینداری، کمبود ایمان نیست، سبک زندگی است!
➖ ما برای دینداری کردن بیش از نیاز به آگاهی، عقیده، ایمان و عواطف معنوی، نیاز به سبک زندگی داریم. سبک زندگی یعنی چگونه زندگی کردن. سبک زندگی ما، شخصیت و عادات ما را میسازد، سبک زندگی، رفتار ما را شکل میدهد، اینجاست که اجرای دستورات خدا سخت میشود یا آسان.
➖بیشتر دین، دستور زندگی است و میگوید بیا تا من رفتارت را تنظیم کنم. رفتارت را که تنظیم کردم درست میشوی. حالا شما میخواهی فرزندت دیندار شود، چهکاری باید انجام دهی؟ مقابلش قرآن یا مفاتیح بخوانی؟! اینطوری بچه دیندار میشود؟
➖در سبک زندگی، بچهات را چابک، سختکوش، خوب از خواب بیدار شو بار بیاور، بچهات با یکذره اعتقادات نماز میخواند. جوانهای که نماز نمیخوانند، تقریباً همه خدا را دوست دارند و به خدا معتقد هستند، خیلی هم آدمهای نازی هستند. مشکلشان چیست؟ تنبلی!
➖یکی از ارکان اصلی سبک زندگی، با حسابوکتاب زندگی کردن است. کسی که اهل محاسبه در زندگی دنیایش، نیست، در زندگی معنویاش هم اهل محاسبه نخواهد بود. «امام باقر(ع): مَنْ كَسِلَ عَنْ أَمْرِ دُنْيَاهُ فَهُوَ عَنْ أَمْرِ آخِرَتِهِ أَكْسَل»(کافی، ج۵، ص۸۴) کسی که حال ندارد زندگی دنیایش را درست کند، این آدم بیشتر حال ندارد آخرتش را درست کند.
🔲 به چه دلیل باید محاسبه نفس کنیم؟
➖ ما در جهان بهشدت با حساب و کتابی زندگی میکنیم که بدون حساب و کتاب نمیشود در آن زندگی کرد.
➖ انسان موجود پیچیدهای است که بدون حساب و کتاب رمزگشایی نمیشود.
➖ بالاخره ما قیامتی داریم که در آن از ما حساب میکشند. قبل از آن حسابرسی، خودمان به حسابمان برسیم. امام سجاد (ع) جداگانه برای جهنم گریه میکنند، جداگانه برای حسابوکتاب روز قیامت.
علیرضا پناهیان
@ayeha313
❌تغییر اسم، خرافه یا واقعیت❓
❎اخيراً ديده مى شود، عده اى براى رفع مشكلات خود و خویشان و يا جهت رهائی از بیماری به افرادی مراجعه می کنند که پیشنهاد #تغییر_اسم به آنان داده تا آن جا كه به افراد مى گويند نام های نیک و خوب خود را مانند علی و زهرا را با اسم های بی محتوا و بیگانه با فرهنگ و عقیده ما، جا به جا کنند.
آیا تغییر اسم می تواند برطرف کننده ی مشکلات و سختی ها باشد؟
برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب نکاتی تقدیممی شود:
1⃣نکته ی اول: اسم، نام و عنوان، نشانه و تابلوي کاشف از هويت و ماهيت هر چيزي است. اسم لفظي است که انسان با شنيدن آن بدون اختيار به معنا و صاحب آن منتقل مي شود. براى همه موجودات گياهان، حيوانات، جمادات و... وجود نام و اسمي که تداعي کننده و مشخص کننده آنان باشد ضرورت دارد.
2⃣نکته ی دوم: از آن جا که انسان اشرف مخلوقات و موجودات است؛ و هر يک از افراد انسان داراي شخصيت مسقلي هستند، شايسته است زيباترين و با ارزش ترين اسم ها براي او انتخاب شود. نامي که متناسب با حال و شرافت و کرامت انسانى او باشد. پيامبر اسلام (ص) فرمود: يکي از حقوق فرزند بر پدر اين است که نام نيک و زيبا براي او انتخاب کند.»[1]
3⃣نکته ی سوم: در اسلام داشتن نام و لقب نيکو يک ارزش است و مي تواند در روحيه و جسم انسان اثرات مثبتي داشته باشد. از اين رو شايسته است هر مسلماني براي فرزندان خود از نام ها و القاب خوب و با معنا انتخاب کند؛ زيرا نام خوب تداعي کننده معناي خوب و نام بد تداعي کننده معانى و مفاهيم بد و نا مناسبي است که موجب هتک حرمت انسان مي گردد.
4⃣نکته ی چهارم: در تعاليم اخلاقي اسلام معيارها و ضوابطي براي نام نيک افراد انسان بيان شده است از جمله:
✅اسم بايد در حد شخصيت صاحب آن بوده و متناسب با تمام دوران هاي زندگي او (کودکي، نوجواني جواني و کهن سالي) باشد.
✅از اسامي خاص ذات باري تعالي نباشد. مثل ذات، رحمان
✅درست ترين نام آن است که بر بندگي دلالت نمايد؛ مانند عبدالله، عبدالرحمن و عبدالرحيم و ...[2]
✅اسامي پيامبران (ع) و ائمه اطهار (ع)، در روايت وارد شده است بهترين نام ها، اسامي پيامبران (ص) است.[3] امام صادق (ع) از پيامبر اسلام (ص) نقل مي کند که فرمود: کسي که سه فرزند پسر داشته باشد و نام هيچ کدام را محمّد نگذارد بر من جفا کرده است.[4]
✅داراي معناي زشت يا از اسامي افراد بد نام نباشد.
در روايتي امام باقر (ع) از پيامبر (ص) نقل نمودند که آن حضرت (ص) بهترين و بدترين اسم را چنين برمي شمردند: بهترين اسم: عبدالله، عبدالرحمن و ... بدترين اسم: ضرار، مرة، حرب و ظالم.[5] در برخي ديگر از روايات نام هاي حکم و حکيم و خالد و مالک نيز بر اين نام ها افزوده شده است.[6]
در بين اسامي خوب و زيبا نيز بعضي از بعض ديگر باارزشتر و بالاتر هستند. هرکس بايد سعي کند بهترين اسم را که داراي امتيازات و معیارهای بيشتري است انتخاب نمايد.
5⃣نکتهی پنجم: اينكه عدهای با محاسبههای غیرقابلاعتماد و بر اساس حروف ابجد، عدد مربوط به اسمى را تعيين کرده و سپس آن عدد را نسبت به امرى ديگر مثل عددِ مربوط به اسم همسر آن فرد، مقايسه میکنند و ادعا مینمایند، اين دو عدد همخوانى ندارند؛ پس بايد اسمهايشان را عوض كنند تا همخوانى پيدا كنند؛ یا مشکل و بیماری آن برطرف شود؛ نهتنها حرف بیپایه و اساسى است، بلكه پشت كردن به عقل و دستور شريعت الهى است.
6⃣نکتهی ششم: پروردگار عالم انسان را مسلح به عقل و اراده و اختیار نموده است و راهنمایانی چون انبیاء فرستاده است تا راه و روش صحیح زندگی و رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی را بیاموزند.
این انسان است که میتواند در سایهی عقلانیت و تلاش و کوشش و بهرهگیری از آموزههای دینی، مشکلات زندگی را یکی پس از دیگری حل کرده و با انجاموظیفه، سعادت دنیا و آخرت خود را رقم میزند.
♦️نتیجه اینکه: تغییر اسم برای حل مشکلات هیچ دلیل عقلی و نقلی نداشته و این عمل با توکل داشتن به خدا و بهرهگیری از موهبات الهی در تعارض است.
شایسته است مردم عزیز، فریب اشخاص بیبهره از علم و تقوا را نخورده و برای مشورت و همفکری به علمای ربانی و جهادگران عرصهی علم و تقوا مراجعه کنند.
منابع:
[1]. حق الولد على والده ان يحسن اسمه و ادبه».
[2] بحارالانوار، ج 101، ص 130.
[3] بحارالانوار، ج 101، ص 130.
[4] بحارالانوار ج: 101 ص: 130 و 131.
[5] حر عاملی، وسایل الشيعة، ج 21، ص 399، 27403، المکتبة الاسلامية، چاپ پنجم، 1398 ق.
[6] حر عاملی، وسائلالشيعة، ج 21، ص 398، 27399.
@ayeha313
💢 آیا پیاده روی و #زیارت_اربعین ابداع جمهوری اسلامی در سالهای اخیر است؟ آیا این حرکت در تاریخ سابقه دارد؟
.
خب بیایید مرور کنیم آیا اشاره به زیارت امام حسین(ع) ابداع #چهل ساله جمهوری اسلامی است؟
.
در وسائل الشیعه جلد10، صفحه 373 امام حسن عسکری(ع) برای مومن پنج ویژگی نام میبرند: عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ
که یکی از آن پنج مورد #زیارت_اربعین است.
.
از حدود ۷۲۵ #حدیث در کتاب شریف کامل الزیارات قریب به ۵۰۰ حدیث به اهمیت زیارت امام حسین(ع) و پیاده رفتن به این سفر اشاره شده است.
.
باب چهل و نهم:
مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَهَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ ص إِنْ کَانَ مَاشِیاً
.
کسى که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حضرت حسین ابن على علیهما السّلام باشد اگر #پیاده رود خداوند منّان به هر قدمى که برمیدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو میفرماید.
.
در همین باب ۴۹ کتاب کامل الزیارات که در سال متوفای ۳۶۷ق تدوین شده یعنی قرن ها پیش از #جمهوری_اسلامی ایران هشت حدیث دیگر به زیارت پیاده امام حسین(ع) اشاره شده است.
.
این #سبک امروزی پیاده روی اربعین در دوره شیخ انصاری نیز رونق داشت اما پس مدتی توسط میرزا حسین نوری احیا شد و خود ایشان #آخرین بار در سال ۱۳۱۹ در این حرکت عظیم شرکت داشت.
.
در دوره حزب بعث و #قدرت صدام به دلیل سرکوب شدید مردم فروکش کرد اما به محض رهایی از شر #دیکتاتور مجددا جان گرفت
.
#دشمنان اهل بیت تا جایی که می توانستند در این سالها سعی کردند این جمعیت و اجتماع عظیم را نادیده بگیرند و با #سانسور از کنار آن عبور کنند اما شکوه بی مانند اجتماع میلیونها انسان در یک نقطه، آنان را از #سانسور به سمت تخریب کشانده و این ذات دشمن حقیر است
@ayeha313
خدایا 🙏
صبحمان رابا یاد تو آغاز میڪنیم🌼🍃
به همه ما لذت بندگی خالصانہ عطاڪن
و درڪسب روزی حلال یاری ڪن
زندگیمان را لبریزازمهربانی ڪن
به ما قدرت بخشش هدیہ ڪن
پناہمان باش و قلبمان رامهمان
آرامشت گردان🌼🍃
آمیـــن یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام 🙏
ای صاحب جلال و بزرگواری 🙏
@ayeha313
🌸 مولی امیرالمومنین(ع):
بدترين مردم کسي است که
از او عذرخواهی شود ولی نپذیرد
و عيب و خطا را نمي پوشاند.
📒 غرر الحکم، ح 5735
@ayeha313