#فروغی_بسطامی
زادهٔ: ۱۲۱۳ ه. ق.
کربلا
درگذشت: ۲۵ محرم ۱۲۷۴ ه. ق.
تهران
دیگر نامها: میرزا عباس بسطامی
سبک: غزلسرا
عنوان: فروغی در ابتدا «مسکین»
فُروغی بَسطامی (زادهٔ ۱۲۱۳ در کربلا – درگذشتهٔ ۲۵ محرم ۱۲۷۴ در تهران) از غزلسرایان دوره قاجار بود. او شاعر معاصر سه تن از پادشاهان قاجار بود: از زمان فتحعلی شاه نامور گشت، و در دورههای محمد شاه و ناصرالدین شاه به کار خویش ادامه داد.
از آن جهت که وی از دودمان معیرالممالک بوده نسب وی به روستای ابرسج شهرستان شاهرود میرسد اما از آن جهت که شهر بزرگ در آن زمان بسطام بوده وی به بسطامی خوانده شد
میرزا عباس فرزند آقا موسی بسطامی فرزند حسنعلیبیگ بسطامی، معروف به میرزا عباس بسطامی با تخلص فروغی، در سال ۱۲۱۳هجری قمری، حین سفر خانوادهاش به عتبات عالیات،در اندرات زاده شد. پس از چندی به همراه خانوادهاش در ساری مازندران اقامت گزید. او پس از مدتی بهگرگان آمد.
او در نوجوانی در زمان فتحعلی شاه، مدتی را در شهر بسطام به سر برد؛ وزهمانروی به بسطامی منتسب گشت. او چندی را نیز در شهر کرمان، در خدمت حسنعلی میرزا شجاعالسلطنه گذراند که در همان دوران، بنا به درخواستشجاعالسلطنه، تخلص خود را به نام فرزند او «فروغالدوله»،فروغی نهاد. فروغی بسطامی تا پیش از آن در شعرهایش، تخلص مسکین را بهکارمیبرد.
عموی او، دوستعلیخان معیرالممالک، خزانهدار فتحعلی شاه قاجار بود. فروغی بسطامی پس از یک سال کسالت شدید
در روز ۲۵ محرم ۱۲۷۴ قمری در گرگان درگذشت.
بیشترین و برجستهترین شعرهایش در قالب غزل است. فروغی بسطامی از جرگهٔ شاعران صوفیمنش بود. او در بهترینغزلهای عارفانهاش لطافت و شیرینی را با رسایی و سادگی واژگان، بههم میسرشت
هرچند که گفته میشود فروغی بسطامی، حدود بیستهزاربیت شعر داشتهاست، اما آنچه از او برجا ماندهاست و در زمان خود او هم به صورت پیوست دیوان قاآنی به چاپ رسید، چیزی در حدود پنجهزار بیت است.
@ayeha313
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله⇩
《ما بُنِیَ فِی الاِسلامِ بِناءُ
اَحَبُّ اِلَی الله وَ اَعَزُّ مِنَ التَّزویجِ》
در اسلام هیچ بنائی نزد خدا
محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج نیست
↲بحارالانوار، جلد۱۰۳، صفحه۲۲۲
@ayeha313
#مجردانه
#فن_بیان_در_خواستگاری (در مراسم خواستگاری چطور صحبت کنیم؟)
قسمت اول
🍂اهمیت خواستگاری و دیدار خانوادهها با یکدیگر در مراسم خواستگاری بر هیچکس پوشیده نیست. خیلی از مواقع به دلیل خوب پیش نرفتن خواستگاری ازدواج صورت نمیپذیرد. امکان دارد خواستگاری به دلیل صحبت نامناسب در مورد مسایل مهمی از جمله مهریه، جهیزیه و غیره خوب پیش نرود. در مراسم خواستگاری علاوه بر اینکه مسائل مهمی وجود دارد که باید به شکل مناسب گفته شود موضوعاتی وجود دارد که ملزم به گفتن آنها نیستید. با آموزش فن بیان در خواستگاری خواهید آموخت چگونه صحبت کنید که حرفهای شما موثر واقع شود و مخاطبینتان را تحت تاثیر قرار دهید.
قبل از شروع مراسم خواستگاری صحبت هایتان را با خانواده مرور کنید
⚡قبل از حضور در مراسم خواستگاری با خانواده خود در مورد مهریه، مراسم عقد و عروسی، مدت زمان عقد، خرج و مخارج، محل زندگی بعد از ازدواج، جهیزیه و تمام نکات مهم صحبت کنید و به توافق برسید تا در مراسم خواستگاری تنها نیاز به صحبت و توافق خانواده ی عروس و داماد باشد
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢شبهاتی در مورد واژه #سید بین ملی گرایان مطرح می شود و از آن در مورد اسلام سوء استفاده می کنند
اصلا واژه سید که به فرزندان حضرت زهرا اطلاق می شود از #کجا آمده است و چرا آنان را به این نام می خوانند؟
#پاسخ
كلمه ى «سيد» در اصل به معناى كسى است كه صاحب مجد و عظمت است. و به همين اعتبار، نسل پيامبر اسلام را سيد مى گويند.
از سخنان ابن شهر آشوب به دست مى آيد كه در قرن ششم هجرى قمرى كلمه #سيد رواج كامل داشت و اولاد پيامبر را سيد مى گفتند. تحقيقات نشان مى دهد كه در قرن چهارم و پنجم كلمه «سيد» به همراه قرينه بر #اولاد پيامبر اطلاق مى شد و در قرن ششم بدون قرينه استعمال مى گرديد. در عصر حاضر، در ايران به بنى هاشم سيد مى گويند و به غير آن به كسى سيد نمى گويند. در #حجاز كسانى را كه از طريق امام حسين به پيامبر مى رسند، سيد مى گويند. در #قسطنطنيه عموم مردم را سيد مى گويند و در آنجا كلمه سيد دلالت بر هاشمى بودن ندارد. در عهد صفوى به اولاد پيامبر كلمه ى ميرزا را اطلاق مى كردند ولى در زمان ما ميرزا دلالت بر #هاشمى بودن ندارد .
📚جامع الأنساب، آيت الله روضاتى، ج 1، ص 32
مامقانى مى نويسد:
« در غير حجاز #كلمه سيد به بنى هاشم و بنى عبدالمطلب اطلاق مى شود. در كشورهاى عربى شيعيان اين كلمه را به اولاد هاشم و عبدالمطلب #اطلاق مى كنند ولى #عرب غير شيعه در معناى لغوى آن بكار مى برند،
📚علم النسب، ج 1، ص 144.
امروزه از #ذریه حضرت زهرا سلام الله علیها با تعبیر سید یا سادات یاد می شود چرا آنان منسوب به پیامبر گرامی هستند و در روایات متعددی دستور به اکرام و احترام آنان به خاطر پیامبر گرامی داده شده است ، تعبیر #سید نیز نوعی #تکریم و احترام آنان است .
📚وسایل الشیعه، ج16 ص332 باب 17
البته #سادات گرامی نیز باید توجه کنند که صرف انتساب آنها به پیامبر گرامی و حضرت زهرا سلام الله علیهما #موجب بهشتی شدن آنها نمی شود و نباید از #احترام دیگران نسبت به خود سوء استفاده کنند .
در #نقلی آمده است ؛
«زيد بن موسى بن جعفر عليه السّلام در مدينه #خروج كرد، گروهى را آتش زد و گروهى را به قتل رسانيد. بدين لحاظ او را زيد النار ناميدند.
مأمون فرستاد تا او را گرفتند و اسير نمودند و نزد مأمون بردند، #دستور داد: وى را نزد امام رضا عليه السّلام ببريد.ياسر مى گويد: وقتى زيد به حضور حضرت رضا آمد امام به او فرمود: اى زيد... تو اين طور گمان مى كنى كه اگر خداوند را معصيت كنى داخل #بهشت خواهى شد و موسى بن جعفر هم اطاعت پيشه كند و داخل بهشت شود، آنگاه تو نزد خداوند از آن بزرگوار #عزيزتر باشى؟
✅ به خداوند سوگند كسى از ما نزد خداوند به #مقامى نخواهد رسيد مگر به اطاعت نمودن پروردگار، ولى تو گمان مى كنى كه اگر عصيان بورزى به اين مقام خواهى رسيد؟! زيد در جواب حضرت رضا گفت: من هم برادر و پسر پدر تو مى باشم. امام رضا فرمود: آرى، تو مادامى برادر من خواهى بود كه خداوند را اطاعت نمايى. حضرت نوح گفت: پروردگارا! پسر من هم از اهل من #محسوب مىشود، وعده تو حق و تو بهترين حكم كنندگان #خواهى بود. خداوند حكيم فرمود: اى نوح! او از اهل تو نيست، او معصيت كار است. خداوند او را براى اينكه مرتكب معصيت شد از اهل #نوح ندانست.
📚عیون الاخبار ج 2 ص 234
@ayeha313
#مطالعه_شود👇👇👇👇
✅ کدام دیکتاتور!؟
🇮🇷 در ناآرامی ها و فتنه های دو دهه گذشته ، یکی از شعارهای معترضان و در نهایت آشوبگران ، شعار «مرگ بر دیکتاتور» بوده است.
در این نوشتار بنا داریم تا به طور اختصار صحت و سقم این شعار را بررسی کنیم.
🔴 در وهله اول ، بایستی تعریفی از دیکتاتور ارائه کرد. در ویکیپدیا درباره کلمه «دیکتاتور» آمده است :« دیکتاتور در واژه به معنی «کسی که دیکته میکند» و معمولا عوام معتقدند، دیکتاتور خود را مستقل از مردم می داند و خود را فراتر از هر قانونی می داند . دیکتاتور کسی است که می تواند خواست و اراده خود را بر خواست و اراده اکثریت دیکته کند.»
🟠حال بررسی می کنیم تا ببینیم حکومت جمهوری اسلامی یا رهبران آن دیکتاتور بوده اند یا خیر؟
🟡 در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که پیش بینی می شد یک شخص روحانی به عنوان نخست وزیر انتخاب شود، اما امام خمینی ره به توصیه اعضای شورای انقلاب گوش دادند و مهندس بازرگان نخست وزیر دولت موقت شد. امام خمینی همچنین با اینکه می توانستند بدون توجه به خواست ملت ، جمهوری اسلامی را به عنوان نوع حکومت اعلام کنند، اما این موضوع را به رأی و نظر مردم گذاردند. این اعتقاد امام به نظر مردم ، تا امروز با برگزاری چهل و چند انتخابات ، تبلور داشته است. امامین انقلاب همیشه معتقد بودند خودشان هم مانند سایر مردم یک رأی دارند و حتی امام خمینی در جریان همه پرسی جمهوری اسلامی در قم، در حالی که صداوسیما نتوانسته بود به دلیل ازدحام جمعیت در محل اخذ رأی، تصویر درستی از لحظه رأی امام بگیرد، امام حاضر نشدند که دوباره رأی بدهند.
🟤ایشان با اینکه بعدها فرمودند به ریاست جمهوری بنی صدر رأی ندادند، اما با احترام به خواست ملت ، حکم او را تنفیذ کردند.
امام امت همچنین در جریان قائم مقامی منتظری با وجود اینکه مخالف انتخاب وی بودند، اما نظر نمایندگان مجلس خبرگان را بر نظر خود ترجیح دادند. در سال ۶۷ با وجود اینکه در آخرین پیام خود قبل از پذیرش قطعنامه ،از ایستادگی و مقاومت سخن می گفتند ، اما نظر کارشناسان نظامی و سیاسی را پذیرفتند و جام زهر را نوشیدند.
🟢 مقام معظم رهبری به عنوان خلف صالح ایشان ، در طول چند دهه ، با وجود اختلاف نظر با برخی منتخبین، اما تمام منتخبین مردم در انتخابات های ریاست جمهوری را تنفیذ کردند و خواست خود را بر خواست اکثریت دیکته نکردند . مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام که به عنوان دو نهاد تصمیم گیری با اعضای مختلف از جریانات سیاسی است، مگر در یکی دو مورد، معمولا مورد تأیید مقام معظم رهبری قرار می گیرد و نظر جمع ترجیح داده می شود.
🔵 آیت الله خامنه ای همچنین در طول مسئولیت سنگین رهبری ، به افرادی نظیر : موسوی خوئینیها ، میر حسین موسوی و ... حکم مشاوری دادند و معمولا با این افراد و از جناح های مختلف جلسات متعدد برگزار کرده و می کنند.
🟣رهبر معظم انقلاب همچنین هرساله چندین جلسه با اساتید و دانشجویان دارند که اتفاقاً نقدهای جدی در این برنامه ها صورت می گیرد.
⚪️با این توصیف ، یا معترضان ، معنای دیکتاتور را نمی دانند یا از این مواردی که از نظرتان گذشت با خبر نیستند! البته چندان هم عجیب نیست چون جهادگران عرصه تبیین همچون بنده در اینباره کم گذاشته ایم و جوان امروزی در فضای هیجانی شاید حتی معنای دیکتاتور و دیکتاتوری را هم نداند. بیچاره تقصیر ندارد چون تاریخ نخوانده است و با دیکتاتورهای واقعی آشنا نیست. در جنگ شناختی ، برای او جای شهید و جلاد عوض شده است. دشمنان خود را دوست و دوست را دشمن جا زده اند.