❌پاسخ به شبهات
آیا خداوند میتواند سنگی را به وجود بیاورد که خود قادر به بلند کردن آن نباشد؟ اگر بتواند که خلق کند و قادر به بلند کردن آن نباشد که نقص است. و اگر هم نتواند، باز هم نقص است.
✅ پاسخ
🔹یکی از اوصاف خداوند، صفت «قدرت» و «توانایی» او است، که مانند ذات و دیگر صفات او، بی انتها است.
این مطلب هم در علوم عقلی؛ مانند فلسفه و کلام (مثلاً اسفار ملاصدار ج۶ ص ۳۰۷ ) و هم ادله نقلی مانند آیه «ان الله علی کل شیء قدیر» بارها بیان و اثبات شده است
🔹اما در پاسخ به شبهه مذکور و پس از حذف مقدمات عرض میشود که قدرت خداوند به محالات ذاتی تعلق نمیگیرد، و آنها از دایره قدرت (به طور کلی و از جمله قدرت پروردگار) خارجاند. آفریدن سنگی که خداوند - در حالیکه آفریدگار آن است - بر حرکت دادن آن قادر نباشد، محال ذاتی است زیرا آفریننده هرچیزی بر آن چیز مسلط است و اگر بگوییم آفریدگاری نتواند مخلوق خود را تغییر دهد، به این معنا است که آفریدگار، آفریدگار نباشد!! در حقیقت سوال مذکور یک سوال متناقض است و معنا ندارد بپرسیم آیا چیزی (مثلاً آفریدگار) می تواند همان چیز نباشد؟!
🔻با این حال ممکن است که باز گفته شود که نتیجه این گفته چیزی جز پذیرفتن محدودیت قدرت خداوند و عجز و نقض او نیست، اما در جواب گفته می شود که این امر هیچگونه محدودیتی برای قدرت الهی به دنبال ندارد؛ زیرا این امور اصولاً قابلیت ایجاد ندارند؛ زیرا اصلاً چیزی (شیئ) نیستندکه که قدرت به آن تعلق گیرد در حالیکه در استدلال عقلی و تعابیر قرآنی آمده است که «ان الله علی کل شیء قدیر؛ خدا بر هر #چیزی تواناست»
🔻برای روشن شدن مطلب، توجه به این مثال مفید است:
استاد کوزهگری را در نظر بگیرید که میتواند زیباترین کوزهها را از گل بسازد. حال اگر به جای گل، مقداری آب در اختیار وی قرار دهیم و از او بخواهیم که کوزهای درست کند، بدیهی است که در این فرض، کوچکترین توفیقی برای ساختن حتی یک کوزه ساده نخواهد یافت. اما این عدم توفیق را نمیتوان به ناتوانی یا کم تجربگی او نسبت داد و در مقام استادی او تردید نمود؛ زیرا آنچه در اختیار او بوده، اصولاً قابلیت تبدیل شدن به کوزه را ندارد، و پدید آمدن کوزه از مقداری آب، محال و غیر ممکن است.
@ayeha313
#نام_کتاب: #ایران_در_عصر_امامان
نویسنده: احسان ناظم بکایی
ناشر: سایان
تعداد صفحات:۲۹۶
قیمت: ۸۸۰ هزار تومان
🌱آیه های زندگی🌱
#نام_کتاب: #ایران_در_عصر_امامان نویسنده: احسان ناظم بکایی ناشر: سایان تعداد صفحات:۲۹۶ قیمت: ۸۸
ایران در عصر امامان» مقطعی را روایت میکند که ایران از دورهی باستان به دورهی اسلامی گذر میکند و رویدادهای سیصدوپنجاه سالِ نخست دورهی اسلامی را در برمیگیرد. این مقطع، دورهی مهمی در تاریخ ایران و عربها است. با ظهور اسلام در شبهجزیرهی عربستان، عربها به واسطهی قرآن و کتابت وارد تاریخ شدند. همچنین، با سقوط ساسانیان، ایران از دوران باستان گذر کرد و گام به دورهی اسلامی گذاشت. مردم ایران بعد از الحاق به قلمرو اسلامی، استقلال زبانی و فرهنگیشان را حفظ کردند و مانند دیگر سرزمینها، از جمله مصر، در زبان و فرهنگ رسمی عربها حل نشدند. آنها افزون بر انتقال دانش و راهاندازی نهضت ترجمهی علوم از فارسی و یونانی به عربی، در انتقال خلافت از امویان به عباسیان و ایرانیسازی آن نقش چشمگیری داشتند. در ابتدای سدهی سوم هجری، ایرانیها نخستین مردمانی لقب گرفتند که عَلَم خودمختاری و استقلال از خلافت را برافراشتند. تاریخنگاران دربارهی این دوره، نظرات مختلفی دارند. برخی آن را سالهای سرخوردگی و سکوت ایرانیان میدانند و برخی دیگر، سالهای پرهیاهوی جنبشهای فکری، عقیدتی و خیزشهای گوناگون.
@ayeha313
🔴درخت هرچه پر بارتر،سر به زیر تر!
☑️یک وقت هایی؛
بعد از دو شب #نماز_شب!
بعد از چند روز #روزه_مستحبی!
بعد از چند روز #تسبیح چرخاندن!
بعد از یک کار فرهنگی در #فضای_مجازی و حقیقی!
و ...
🔵کُلی سر و صدا راه می اندازیم که آقا چرا ما امام زمان(عج) رو نمی بینیم؟
کُلی هم خودمون رو تحویل میگیریم!
شاید جلو آیینه هم بریم و ببینیم که به_به!!
چقدر نورانی شدیم...
ببینید...اونی که دونه درشت بشه!
مخلص بشه!
خالص بشه!
برای #امام_زمان عج سر و صدا راه نمیندازه
🔶به قول حاج حسین یکتا:
اون پولِ خوردِ که سر و صدا داره!
اسکناس صدایی ازش در نمیاد...
دونه درشت بشیم!
خالص بشیم!
که امام زمان(عج) ماموریت هاشو به ما بسپاره...
@ayeha313
فردا اولین پنج شنبه #ماه_رجب هست و شب #لیله_الرغائب
اگر میتونید حتما فردا رو #روزه بگیرید...
@ayeha313
الهي...🤲
🌺دستان خالي ما جز به لطف و
🍃 بخشش تو پر نخواهند گشت
🌺و دلهايمان جز به عنايت تو
🍃روشن نخواهند شد و راهمان
🌺جز به نظر تو هموار نخواهد گشت
🍃و عاقبتمان بدون محبت تو ،
🌺ختم بخير نخواهد شد
🍃و دنيا و آخرتمان بي خواست
🌺تو پوچ و تهي خواهد بود
🍃پس بنام اعظمت دستمان گير و
🌺به سر منزل مقصود رهنمون گردان
آمیــن ای فرمانروای حق و آشکار 🙏
@ayeha313
⭕️ ليلة الرغائب شب آرزوها نيست!
🔺در سالهای اخیر در مورد معنای لیلة الرغائب كه اولين شب جمعه ماه رجب است، اشتباهی بزرگ صورت پذیرفته است...
🔸در برنامه های ویژه این شب پر فیض، به اشتباه لیلة الرغائب را شب آرزوها معنا میکنند؛ اين در حالى است که موضوع "ليلة الرغائب" هيچ ارتباطى با "آرزو" و "آرزو کردن" ندارد و اساساً در ادبيات دينى، مؤمنان همواره در آيات و روايات مختلف، از داشتن آرزوهاى دور و دراز، منع شده و "طول الأمل" همواره مذموم شمرده شده است و آنچه به جاى آن مطرح است، موضوعيت اميد و رجاء به رحمت الهى در عين اعتقاد به خوف از عذاب او است.
📝 بررسی لغوى معناى لیلة الرغائب:
"رغائب" جمع مکسر "رغيبة" است که در زبان عربى دو معنا را افاده ميكند:
۱- چيزى که مورد ميل و رغبت انسان است. [کتاب العین، ج۴، ص۴۱۳]
۲- بخششى که فراوان باشد. [جمهرة اللغة، ج۱، ص۳۲۰]
🔸همان طور که ديديم هيچ يک از اين دو معنا، ارتباطى با "آرزو کردن" ندارد و موضوع اين معانى مربوط به فلسفه و هدف خلقت جن و انس، عبادت خدا است.
🔸 ليلة الرغائب شبى است که خداوند خواسته است تا بندگانش با ميل و رغبت به سوى عبادتش بشتابند و ساعتى را به اقامه نماز و استغفار و مناجات با پروردگارشان به سرآورند و بخشش و رحمت و مغفرت او را طلب کنند.
🔅در حدیث است که رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: ملائکه این شب را به این نام نهادند و محدثان در کتابهای دعا نمازی با کیفیت مخصوصی در این شب ذکر کرده اند که پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود:
🔺هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می گوید: ای دوست من مژده می دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار میگوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ای ندیدم و سخنی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ میگوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.
🔖 کیفیت اعمال لیلة الرغائب :
🔸روز پنج شنبه اول ماه رجب روزه گرفته شود.
چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز اقامه شود كه هر دو ركعت به یك سلام ختم می شود و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
و چون دوازده ركعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذكر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود.
پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود.
پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انك انت العلی الاعظم" گفته شود.
دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود.
در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.
ان شاء الله به استجابت می رسد.
@ayeha313
#لیلة_الرغائب
💢آیا #نماز «لیلة الرغائب» دارای سند است و بر فرض پذیرش آیا باید بین مغرب و عشا خوانده شود؟
✅پاسخ
خیر، نماز لیلة الرغائب #اولین بار در کتاب در «اقبال الاعمال» و بدون ذکر سند چنین نقل شده است
و علامه نیز آن را با سندی که چندان قابل اعتماد #نیست نقل کرده است.
در عین حال نمیتوان حکم به استحباب #شرعی چنین نمازی داد و اگر کسی میخواهد آنرا بجا آورد، به قصد امید ثواب انجام دهد.
📚بحار الانوار، ج 95، ص 395،
@ayeha313
✨شیخ رجبعلی خیاط:
قیمت تو به اندازه #خواست توست، اگر خدا را بخواهی، قیمت تو بی نهایت است و اگر دنیا را بخواهی، قیمت تو همان است که خواسته ای!
#شیخ_رجبعلی_خیاط
@ayeha313