خدایا🙏
به یمن این روز مبارک 🌸🍃
میلاد باسعادت حضرت علی اکبر ع💚
از تو میخواهم🙏
بهترین ها را نصیب🌸
همـه بگردانی🙏
خدایا🙏
جوانان ما را
سلامت و هر آنچه
آرزو دارند 🌸🍃
و صلاحشان هست
برایشـان مقدر بفرما🙏
بارالها 🙏
تو رو به
حرمت جوان کربلا🕌
جوانان را در پناه
خودت حفظ و عاقبت
بخیرشان کن 🙏
آمین یا رب العالمین 🙏
ای پروردگار جهانیان 🙏
@ayeha313
آن قدر
حضرت علی اکبر (ع)
شفاعت می کند که نوبت
به امام حسین (ع) نمی رسد ...
- آیت الله کوهستانی -
@ayeha313
فرقه عجیبِ صوفیان « بكتاشيه » 🔻
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ بکتاشیه از طریقتهای صوفیه آسیای صغیر و منطقه بالکان که پیروان بسیاری دارد.
🔷 فرقه بكتاشيه از مذهب اهل حق ناشى شده است: «سلطان صحاك (سهاك) پس از صد سال كه دين اهل حق را آشكار كرد، در پيكر «بكتاش»جاى گرفت.
🔶 بکتاشیان خود را مسلمان و شیعه میدانند. آنان به وحدانیت خدا، نبوت محمد(ص) و ولایت علی(ع) معتقدند؛ اما این سه را در تثلیثی شبیه به تثلیث مسیحی مینگرند.
🔷 غالب منابع تحقیق درباره بکتاشیان به التزام نداشتن آنان به احکام شریعت و ترک نمازهای یومیه، روزه رمضان و سایر عبادات اشاره کردهاند.
♦️ این امر، یکی از وجوه اختلاف این طریقت با شیعه اثنی عشری است.
🔷 تاریخ فرقه بکتاشیه به شخصی به نام حاجی بکتاش ولی باز میگردد که زندگی او در منابع مختلف آمیخته با افسانهها و حکایتهای اغراق آمیز است.
🔶 وی ظاهرا از جمله صوفیان ترکمن خراسانی معروف به «بابا» بوده که از پیروان احمد یسوری بودند، و در قرن ششم هجری قمری همراه موج مهاجران ترکمنی از شرق به آسیای صغیر آمدند.
♦️ حاجی بکتاش پس از سفر به نقاط مختلف شرق آسیای صغیر ، سرانجام در روستایی در نزدیکی قیرشهر ساکن شد و به تدریج در میان قبایل ترکمن اطراف پیروانی یافت.
ادامه دارد...
#مهدویت
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا در زیارت حضرت علی اکبر، از کلمه ولی الله استفاده شده است؟ مگر ولی الله فقط صفت معصومین نیست؟
✍️پاسخ:
✅کلمه «ولی» دارای معانى گوناگون است. به نظر میرسد کلمه «ولی» در این زیارتنامه به معنای دوستدار یا ناصر به کار رفته است. بکارگیری این معنای از ولی در مورد هر مؤمنی نیز جایز است، چنانکه در برخی روایات وارد شده است.[۱]
هر چند به معنایی که در مورد ائمه بکار میرود (یعنی به معنای کسى که از جهاتى بر تصرف در امور شخصى دیگرى، از خود او شایستهتر است و یا کسی که صاحب قدرت بر تصرف در امور تکوینی است)، نیز میتواند بکار رفته باشد؛
زیرا این حقایق دارای مراتب هستند و ائمه(ع) بالاترین مراتب ولایت را دارند و حضرت علی اکبر میتواند برخی از مراتب پایینتر را داشته باشد.
پی نوشت:
[۱]. «قَالَ بَلَغَنِی أَنَّهُ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تَزْهَرُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ وَ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ وَلِیُّ اللَّهِ یُعِینُهُ وَ یَصْنَعُ لَهُ وَ لَا یَقُولُ عَلَیْهِ إِلَّا الْحَقَّ وَ لَا یَخَافُ غَیْرَه». کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ۳، ص ۴۳۸، دار الحدیث، قم، چاپ اول، ۱۴۲۹ق.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰به چه دلیلی تاریخ ولادت حضرت علی اکبر (ع) به صورت قطعی در ۱۱ شعبان تعیین شده است؟
✍️پاسخ:
✅در منابع اولیه تاریخی نظیر "طبقات ابن سعد"[۱] و تاریخ طبری[۲] وهمچنین در کتاب "نفس المهموم اثر شیخ عباس قمی "[۳] که زندگی نامه علی بن الحسین را بیان کرده به تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع) اشاره ای نشده است.
اما عده ای مانند ابن ادریس در سرائر، تولد ایشان را در سالهای پایانی خلافت عثمان می دانند.[۴] علامه عبدالرزاق مقرم، نیز با تقویت این نظریه،سال ولادت وی را ۳۳ هجری قمری می داند که مطابق با نظر ابن ادریس است.[۵] بر این اساس آن بزرگوار در روز عاشورا ۲۷ ساله بوده که بزرگتر بودن ایشان نسبت به سن امام سجاد(ع) که در روز عاشورا ۲۳ سال داشتهاند و مورد اتفاق دانشمندان است، ثابت می شود.
درباره زاد روز ولادت ایشان فقط در کتاب " مقتل الامام الحسین" تألیف علامه عبدالرزاق مقرم و کتاب دیگر وی به نام؛ "علی اکبر"[۶] آمده است: "حضرت علی اکبر(ع) در ۱۱شعبان سال ۳۳ هجری متولد شد".[۷]
تمام کسانی که زادروزی برای حضرت علی اکبر نقل کرده اند از این دو کتاب استفاده کرده اند.
مقرم نیز این تاریخ را از کتاب مخطوط " انیس الشیعة" تألیف سید محمد عبدالحسین جعفری حائری، نقل می کند. و ظاهراً مشخص نیست صاحب انیس الشیعة از چه منبعی نقل می کند.
صاحب "الذریعة الی تصانیف الشیعة" در بیان ویژگیهای کتاب انیس الشیعه می گوید: این کتاب را مؤلف در سال ۱۲۴۱هجری قمری بر اساس ترتیب ماه های قمری و با شروع از ماه ربیع الاول نوشته است."[۸]
بنابراین؛ درباره زاد روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) درمنابع تاریخی قرون اولیه که به دست ما رسیده چیزی بیان نشده است. و در روز ولادت ایشان به نقل علامه مقرم اکتفا شده است.
پی نوشت:
[۱]الطبقات الکبری، ج ۵، ص ۱۶۳،
[۲] طبری، تاریخ طبری ، ج ۱۱، صفحه ۵۲۰ و ۶۲۹، بیروت، دار التراث، ۱۳۸۷هجری قمری.
[۳]نفس المهموم"[۳] ، ص ۳۹۴(انتشارات مسجد جمکران)
[۴]سحاب رحمت،ص ۴۴۹
[۵]مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶، انتشارات المکتبة الحیدریة، قم ، ۱۳۸۳.
[۶]مقرم، علی اکبر، ص ۱۲
[۷]مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶.
[۸]تهرانی ،آقا بزرگ، الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج۲،ص ۴۵۸، نشر اسماععیلیان، قم، ۱۴۰۸.
@ayeha313
💠پنج اصل تربیتی
جوان به پنج تربیت نیاز دارد و علے اڪبر مظهر این پنج تربیت است.
1⃣تربےت دینے : خداشناسے، اهمیت ارتباط باخدا و اهل بیت را باید به جوان آموزش داد و رسول خدا(صل الله علیه واله) روے این موضوع خیلے سرمایه گذارے مے ڪرد. این تربیت آنقدر مهم است ڪه حتے اگر پدر و مادر خلاف آن را گفتند، نباید پذیرفت. افرادی مے گویند نماز تڪرارے است و روزے 5 بار باید خوانده شود و این ڪار خسته ڪننده است. باید دانست ڪه زندگے انسان تڪرار است از خوردن، غذا درست ڪردن، خوابیدن و مدرسه رفتن و ... همه تڪرارے هستند و با تڪرار است ڪه زندگے جریان پیدا مے ڪند.
2⃣تربےت اخلاقے : آموزش مسائل اخلاقے به فرزندان از جمله صداقت و راستگویے و دورے از غیبت و دروغ از مواردے است باید دورے شود. تربیت بچه ها آنچه ڪه ما دلمان میخواهد نمے شود بلڪه آن چه ڪه هستیم، مے شوند.
3⃣تربےت اجتماعے : متاسفانه آمارے ڪه روانشناسان مے دهند نشان از رشد درون گرایے در جوانان است ڪه یک مشڪل جدے است و در آینده بعد از ازدواجشان به مشڪل برمے خورند. انفاق، صدقه، مشارڪت در ڪارهاے عام المنفعه، صله رحم، ملاقات مریض و ... از عوامل رشد اجتماعے جوانان و ڪودڪان است.
4⃣تربےت علمے: این تربیت از اصولے است ڪه باید رعایت شود و در علم نیز اولویت سنجے باید ڪرد.علمی ڪه به درد زندگے جوان بخورد. از شبهه نترسید بلڪه از در شبهه ماندن بترسید. و سعے ڪنید همیشه با یک آدم دینے در ارتباط باشید.
5⃣تربےت سیاسے : نظام ولایت فقیه یک نظام سیاسے نیست بلڪه یک نظام دینے است و امام خمینی(ره) آمد و یک حڪومت دینے را تشڪیل داد و جوانان باید به این موضوع آگاه باشند. دین دارے از سیاست جدا نیست چرا ڪه تمامے امامان و معصومین ما به دلیل سیاسے بودنشان به شهادت رسیدند. حضرت علے اڪبر مظهر تربیت دینے، اخلاقے، اجتماعے، علمے و سیاسے بود و آینه تمام نماے پیغمبر(صل الله علیه واله) بود.
🌹میلاد حضرت علی اکبر (علیه السلام) و روز جوان بر همگان مبارک
@ayeha313
جوان حزباللهی را باید گرامی داشت...
🔺رهبر انقلاب:
اینهمه جوانهای حزباللّهی و انقلابی را برخی از گویندگان و نویسندگان نکوبند به اسم افراطی. جوان انقلابی را باید گرامی داشت، باید به روحیّهی انقلابیگری تشویق کرد؛ این روحیّه است که کشور را حفظ میکند. ۱۳۹۴/۶/۱۸
سالروز ولادت باسعادت حضرت علیاکبر (علیهالسلام) و روز جوان مبارک باد💐
@ayeha313
🌾🌿🌾
حاج آقا دولابی ره:
🔻با نیت کار کن
🔸خانواده ات هر چند نفر که هستند، به آنها نگاه نکن و به نیت همان تعداد از ائمه علیهم السلام از آنها پذیرایی کن.
چند وقت که این کار را ادامه دادی، ببین چه میشود.
🔻با نیت کار کن.
🔸مثلاً در حمام خودت را به این نیت بشوی که داری نفست را از صفات رذیله و از هوی و هوس و آرزوهای دور و دراز میشویی
◽️سرت را به این نیت اصلاح کن که داری گناهان و خیالات باطل را از وجودت قیچی میکنی،
◽️سرت را به نیت شانه کردن سر یک یتیم شانه کن
◽️خانه را که جارو میزنی و لباس ها را که میشویی، به نیت بیرون ریختن دشمنان اهل بیت علیهم السلام از زندگی و وجودت انجام بده
🔰چند وقت که با نیت کار کردی، آن وقت ببین که نور همۀ فضای زندگی ات را پر میکند و راه سیرت باز میشود.
📚مصباح الهدی، ص ۲۱۴
@ayeha313