👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا در زیارت حضرت علی اکبر، از کلمه ولی الله استفاده شده است؟ مگر ولی الله فقط صفت معصومین نیست؟
✍️پاسخ:
✅کلمه «ولی» دارای معانى گوناگون است. به نظر میرسد کلمه «ولی» در این زیارتنامه به معنای دوستدار یا ناصر به کار رفته است. بکارگیری این معنای از ولی در مورد هر مؤمنی نیز جایز است، چنانکه در برخی روایات وارد شده است.[۱]
هر چند به معنایی که در مورد ائمه بکار میرود (یعنی به معنای کسى که از جهاتى بر تصرف در امور شخصى دیگرى، از خود او شایستهتر است و یا کسی که صاحب قدرت بر تصرف در امور تکوینی است)، نیز میتواند بکار رفته باشد؛
زیرا این حقایق دارای مراتب هستند و ائمه(ع) بالاترین مراتب ولایت را دارند و حضرت علی اکبر میتواند برخی از مراتب پایینتر را داشته باشد.
پی نوشت:
[۱]. «قَالَ بَلَغَنِی أَنَّهُ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تَزْهَرُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ وَ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ وَلِیُّ اللَّهِ یُعِینُهُ وَ یَصْنَعُ لَهُ وَ لَا یَقُولُ عَلَیْهِ إِلَّا الْحَقَّ وَ لَا یَخَافُ غَیْرَه». کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ۳، ص ۴۳۸، دار الحدیث، قم، چاپ اول، ۱۴۲۹ق.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰به چه دلیلی تاریخ ولادت حضرت علی اکبر (ع) به صورت قطعی در ۱۱ شعبان تعیین شده است؟
✍️پاسخ:
✅در منابع اولیه تاریخی نظیر "طبقات ابن سعد"[۱] و تاریخ طبری[۲] وهمچنین در کتاب "نفس المهموم اثر شیخ عباس قمی "[۳] که زندگی نامه علی بن الحسین را بیان کرده به تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع) اشاره ای نشده است.
اما عده ای مانند ابن ادریس در سرائر، تولد ایشان را در سالهای پایانی خلافت عثمان می دانند.[۴] علامه عبدالرزاق مقرم، نیز با تقویت این نظریه،سال ولادت وی را ۳۳ هجری قمری می داند که مطابق با نظر ابن ادریس است.[۵] بر این اساس آن بزرگوار در روز عاشورا ۲۷ ساله بوده که بزرگتر بودن ایشان نسبت به سن امام سجاد(ع) که در روز عاشورا ۲۳ سال داشتهاند و مورد اتفاق دانشمندان است، ثابت می شود.
درباره زاد روز ولادت ایشان فقط در کتاب " مقتل الامام الحسین" تألیف علامه عبدالرزاق مقرم و کتاب دیگر وی به نام؛ "علی اکبر"[۶] آمده است: "حضرت علی اکبر(ع) در ۱۱شعبان سال ۳۳ هجری متولد شد".[۷]
تمام کسانی که زادروزی برای حضرت علی اکبر نقل کرده اند از این دو کتاب استفاده کرده اند.
مقرم نیز این تاریخ را از کتاب مخطوط " انیس الشیعة" تألیف سید محمد عبدالحسین جعفری حائری، نقل می کند. و ظاهراً مشخص نیست صاحب انیس الشیعة از چه منبعی نقل می کند.
صاحب "الذریعة الی تصانیف الشیعة" در بیان ویژگیهای کتاب انیس الشیعه می گوید: این کتاب را مؤلف در سال ۱۲۴۱هجری قمری بر اساس ترتیب ماه های قمری و با شروع از ماه ربیع الاول نوشته است."[۸]
بنابراین؛ درباره زاد روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) درمنابع تاریخی قرون اولیه که به دست ما رسیده چیزی بیان نشده است. و در روز ولادت ایشان به نقل علامه مقرم اکتفا شده است.
پی نوشت:
[۱]الطبقات الکبری، ج ۵، ص ۱۶۳،
[۲] طبری، تاریخ طبری ، ج ۱۱، صفحه ۵۲۰ و ۶۲۹، بیروت، دار التراث، ۱۳۸۷هجری قمری.
[۳]نفس المهموم"[۳] ، ص ۳۹۴(انتشارات مسجد جمکران)
[۴]سحاب رحمت،ص ۴۴۹
[۵]مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶، انتشارات المکتبة الحیدریة، قم ، ۱۳۸۳.
[۶]مقرم، علی اکبر، ص ۱۲
[۷]مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶.
[۸]تهرانی ،آقا بزرگ، الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج۲،ص ۴۵۸، نشر اسماععیلیان، قم، ۱۴۰۸.
@ayeha313
💠پنج اصل تربیتی
جوان به پنج تربیت نیاز دارد و علے اڪبر مظهر این پنج تربیت است.
1⃣تربےت دینے : خداشناسے، اهمیت ارتباط باخدا و اهل بیت را باید به جوان آموزش داد و رسول خدا(صل الله علیه واله) روے این موضوع خیلے سرمایه گذارے مے ڪرد. این تربیت آنقدر مهم است ڪه حتے اگر پدر و مادر خلاف آن را گفتند، نباید پذیرفت. افرادی مے گویند نماز تڪرارے است و روزے 5 بار باید خوانده شود و این ڪار خسته ڪننده است. باید دانست ڪه زندگے انسان تڪرار است از خوردن، غذا درست ڪردن، خوابیدن و مدرسه رفتن و ... همه تڪرارے هستند و با تڪرار است ڪه زندگے جریان پیدا مے ڪند.
2⃣تربےت اخلاقے : آموزش مسائل اخلاقے به فرزندان از جمله صداقت و راستگویے و دورے از غیبت و دروغ از مواردے است باید دورے شود. تربیت بچه ها آنچه ڪه ما دلمان میخواهد نمے شود بلڪه آن چه ڪه هستیم، مے شوند.
3⃣تربےت اجتماعے : متاسفانه آمارے ڪه روانشناسان مے دهند نشان از رشد درون گرایے در جوانان است ڪه یک مشڪل جدے است و در آینده بعد از ازدواجشان به مشڪل برمے خورند. انفاق، صدقه، مشارڪت در ڪارهاے عام المنفعه، صله رحم، ملاقات مریض و ... از عوامل رشد اجتماعے جوانان و ڪودڪان است.
4⃣تربےت علمے: این تربیت از اصولے است ڪه باید رعایت شود و در علم نیز اولویت سنجے باید ڪرد.علمی ڪه به درد زندگے جوان بخورد. از شبهه نترسید بلڪه از در شبهه ماندن بترسید. و سعے ڪنید همیشه با یک آدم دینے در ارتباط باشید.
5⃣تربےت سیاسے : نظام ولایت فقیه یک نظام سیاسے نیست بلڪه یک نظام دینے است و امام خمینی(ره) آمد و یک حڪومت دینے را تشڪیل داد و جوانان باید به این موضوع آگاه باشند. دین دارے از سیاست جدا نیست چرا ڪه تمامے امامان و معصومین ما به دلیل سیاسے بودنشان به شهادت رسیدند. حضرت علے اڪبر مظهر تربیت دینے، اخلاقے، اجتماعے، علمے و سیاسے بود و آینه تمام نماے پیغمبر(صل الله علیه واله) بود.
🌹میلاد حضرت علی اکبر (علیه السلام) و روز جوان بر همگان مبارک
@ayeha313
جوان حزباللهی را باید گرامی داشت...
🔺رهبر انقلاب:
اینهمه جوانهای حزباللّهی و انقلابی را برخی از گویندگان و نویسندگان نکوبند به اسم افراطی. جوان انقلابی را باید گرامی داشت، باید به روحیّهی انقلابیگری تشویق کرد؛ این روحیّه است که کشور را حفظ میکند. ۱۳۹۴/۶/۱۸
سالروز ولادت باسعادت حضرت علیاکبر (علیهالسلام) و روز جوان مبارک باد💐
@ayeha313
🌾🌿🌾
حاج آقا دولابی ره:
🔻با نیت کار کن
🔸خانواده ات هر چند نفر که هستند، به آنها نگاه نکن و به نیت همان تعداد از ائمه علیهم السلام از آنها پذیرایی کن.
چند وقت که این کار را ادامه دادی، ببین چه میشود.
🔻با نیت کار کن.
🔸مثلاً در حمام خودت را به این نیت بشوی که داری نفست را از صفات رذیله و از هوی و هوس و آرزوهای دور و دراز میشویی
◽️سرت را به این نیت اصلاح کن که داری گناهان و خیالات باطل را از وجودت قیچی میکنی،
◽️سرت را به نیت شانه کردن سر یک یتیم شانه کن
◽️خانه را که جارو میزنی و لباس ها را که میشویی، به نیت بیرون ریختن دشمنان اهل بیت علیهم السلام از زندگی و وجودت انجام بده
🔰چند وقت که با نیت کار کردی، آن وقت ببین که نور همۀ فضای زندگی ات را پر میکند و راه سیرت باز میشود.
📚مصباح الهدی، ص ۲۱۴
@ayeha313
خدایا🙏
در این يکشنبه زیبا🌷🍃
کمکمان کن
تا دستی را
به گرمی بگیریم
تابتوانیم قلبی را💕
غرق در شادی کنیم
خدایا🙏
به قلب کوچکمان
وسعت بده تا بتوانیم
بزرگیت را درک کنیم🙏
آمیـــن یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام 🙏
ای صاحب جلال و بزرگواری 🙏
@ayeha313
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله:
زیاد استغفار کنید؛
زیرا خداوند عزوجل
استغفار را به شما یاد نداد،
مگر براى این که
میخواهدشما را بیامرزد..
📚:منتخب میزان الحکمة:428
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
فرقه عجیبِ صوفیان « بكتاشيه » 🔻 قسمت (اول) 1️⃣ ♦️ بکتاشیه از طریقتهای صوفیه آسیای صغیر و منطقه با
فرقه عجیبِ صوفیان « بكتاشيه » 🔻
قسمت (دوم) 2️⃣
♦️ حاجی بکتاش با افزوده شدن بر شمار مریدانش، اندک اندک طریقتی با اعتقادات ویژه بنیان نهاد .
🔷 این فرقه در ابتدا دارای آئینهای سادهای چون استفاده از شمع در مراسم، یک وعده غذای آئینی، مجلس سماع و نیز تراشیدن موی سر، پوشیدن کلاه «الفی تاج» و تکبیر گفتن در مراسم پذیرش تازه واردان بود. در قرنهای بعد این آیینها، صورت منسجمتر و مفصل تری یافت.
🔶 جریان تحول طریقت بکتاشیه در دو قرن پس از مرگ حاجی بکتاش و پیش از مطرح شدن نام بالیم سلطان چندان روشن نیست.
🔷 اما این دوره از تاریخ این طریقه با نام دو تن یکی ساری صالتق، از مریدان حاجی بکتاش، و دیگری سیدعلی سلطان از «ابدالان» پیوند خورده است.
♦️ ساری صالتق شخصیتی تاریخی داشته و ظاهرا یکی از درویشان مبلّغی بوده است که حاجی بکتاش به نقاط مختلف میفرستاده است.
♦️ بالیم سلطان خاستگاه مسیحی داشته است و اهمیت وی در طریقه بکتاشیه چنان است که وی پس از حاجی بکتاش به «پیرثانی» مشهور شده است.
🔷 بالیم سلطان طریقت بکتاشیه را سامان بخشید وآیینهای جدیدی آورد و سلسله مراتبی در طریقه بکتاشیه بنیان نهاد که پس از او ساختار این طریقه بر اساس آن شکل گرفت.
🔶 پس از درگذشت بالیم سلطان، به تدریج عقاید شیعی افراطی در میان بکتاشیه پذیرفته شد و این طریقه هر چه بیشتر با اعتقاداد اهل تسنن رایج در محیط پیرامون خود فاصله گرفت.
🔷 در حدود همین زمان بکتاشیان با آموزههای حروفیه که توسط علی الاعلی (۸۸۲ق/۱۴۷۷م) از شاگردان فضل الله حروفی (د۷۹۶ق/۱۳۹۴م) به آناتولی وارد شده بود، آشنایی یافتند.
🔻 ارتباط بکتاشیه با قزلباشها
🔷 از جمله موضوعات مهم در تحولات بعدی این طریقه، ارتباط آن با قزلباشها و ینی چریان است، در طول قرن دهم هجری /۱۶ م. قزلباشها که شیعه و طرفدار دولت صفوی بودند به تدریج در میان بکتاشیان جای گرفتند و با آن درآمیختند.
🔶 در این دوره، طریقه بکتاشیه ظاهرا به تشویق دولت عثمانی نقش واسطهای میان حکومت و طوایف قزلباش که با قیامهای خود، حکومت را دچار مشکل ساخته بودند ایفا میکرد.
🔷 چون دولت عثمانی با نظارت بر بکتاشیان میتوانست قزلباشها را نیز زیر نظر داشته باشد و از قیامهای پی در پی آنان جلوگیری کند. جذب قزلباشها در طریقه بکتاشیه، خود از جمله عوامل موثر در پذیرش عقاید شیعی در این طریقه بوده است.
🔻ارتباط بکتاشیه با سپاه ینی چریان
🔷 بکتاشیه از سوی پیوندی محکم با ینی چریان داشت. ینی چریان سپاه برگزیده در فتوحات نظامی عثمانیها بودند. پیوند میان بکتاشیه و سپاه ینی چری از جمله عوامل بسیار مهم در بقای این طریقه در محیط متعصب سنی مذهب بود.
🔶 اما همین ارتباط با ینی چریها موجب کاهش فعالیت بکتاشیان گردید زیرا سلطان محمود دوم که از شورشهای ینی چریان به تنگ آمده بود در سال ۱۲۴۱ق/۱۸۲۶م این سپاه را منحل و برخی از بکتاشیان را اعدام کرد.
🔷 سلطان محمود دوم بسیاری بکتاشیه را به نقاط سنی نشین که علمای دینی در آنجا نفوذ بسیاری داشتند تبعید کرد، و از آن پس این طریقه را هرچه بیشتر در تنگنا قرار داد.
🔻بکتاشیه در دوران سلطان عبدالحمید
🔷 طریقه بکتاشیه با پشت سر گذاشتن این بحران پس از چندی به تدریج دوباره جان گرفت و به ویژه در دوره سلطان عبدالحمید با چاپ کتاب های طریقه و نفوذ در حرکت های سیاسی، عضویت در فراماسونری و همراهی با ترک های جوان فعالیت گستردهای را آغاز کرد.
🔻 اعلام انحلال فرقه بکتاشیه از سوی دولت سلطان محمود خان دوم خليفه عثمانى
🔷 در سال ۱۳۰۴ش/۱۹۲۵م طریقه بکتاشیه همچون دیگر طریقهها در کشور ترکیه منحل اعلام شد و از آن پس رهبری این طریقه به آلبانی انتقال یافت.
🔶 به طور کلی طریقه بکتاشیه در خارج از سرزمین آناتولی تنها در میان جماعات ترک پذیرفته شده بود و در آلبانی بیش از هر جای دیگر پیرو داشت.
🔷 این طریقه در قرن نهم هجری / ۱۵م به آلبانی وارد شد و به تدریج در میان مردمان آن منطقه که از عثمانیان متعصب سنی مذهب، دل زده بودند پیروانی یافت. تا آنجا که پس از انحلال این طریقه در ترکیه بیشترین جمعیت بکتاشی خارج از ترکیه در آلبانی ساکن بودند.
🔶 پیروان طریقه بکتاشیه در مناطق بالکان همچون تراکیه، مقدونیه، کوزوو و نیز بلغارستان فعالیت داشتند. اما همه آنان با سخت گیری نظامهای کمونیستی در این سرزمینها به تدریج از فعالیت افتادند.
🔷 طریقه بکتاشیه در مصر نیز پیروانی در میان جماعت ترک و آلبانی تبار ساکن قاهره داشت.
🔶 این جماعت در قرن های ۱۲ـ۹ق/۱۸ـ۱۵م تکیه هایی مخصوص به خود در مصر داشتند اما با آغاز قرن سیزدهم قمری/۱۹م تنها تکیه قصرالعین در قاهره فعالیت داشته است.
♦️ بکتاشیان در کربلا نیز تکیهای به نام «عبدالمومن بابا» داشتند.
ادامه دارد....
#مهدویت
@ayeha313
#دلایل_خواستگار_نداشتن(۱)
🔺️نداشتن خواستگار می تواند به دلیل عدم حضور در اجتماع، بداخلاقی یا توقع زیاد دختران باشد. با توجه به علت خواستگار نداشتن می توانید فرد مورد علاقه خود را برای ازدواج جذب کنید.
🔺️در سال های اخیر سن ازدواج بالاتر رفته است و به علت سخت شدن شرایط ازدواج (به خصوص شرایط اقتصادی)، پسرها کمتر از گذشته زیر بار#مسئولیت_ازدواج می روند.برخی از دختران با وجود ظاهری زیبا و و موفقیت های فردی و شرایط نسبتا مناسب برای ازدواج، در امر ازدواج و پیدا کردن شریک زندگی، ناموفق هستند و هیچ خواستگاری ندارند.
🔺️جذب خواستگار به میزان مهارت ها و توانایی های فرد در#روابط_عاطفی بستگی دارد. با کسب مهارت و یادگیری برخی از روش ها و دانستن علت نداشتن خواستگار، می توانید فرد دلخواهتان را برای ازدواج به سمت خودتان#جذب کنید.
🔻در این بخش به بررسی این موضوع می پردازیم که علت خواستگار نداشتن دختران مجرد چیست و چه عواملی سبب می شوند بعضی از دخترها خواستگار مناسبی نداشته باشند.
❌فعالیت اجتماعی اندک
🔸️علت نداشتن خواستگار ممکن است عدم حضور دختر خانم در#اجتماع و ندیده شدن او توسط افراد دیگر باشد. برخی از دختران بیشتر وقتشان را در خانه می گذرانند و تنها با دوستان قدیمی و افراد کمی#معاشرت و رفت و آمد دارند بنابراین خیلی کم توسط خواستگاران دیده می شوند...
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
#مجردانه
امروز ۵ مارس روز جهانی پفک !
بهتر است بدانید که تحقیقات نشان می دهد که پفک تا 9 برابر وزن خود آب جذب می کند بنابراین معده کودکان را پر کرده و منجر به بی اشتهایی آنها در وعده های غذایی می شود !
و کودکان در اثر مصرف آن به کمخونی ، کوتاهی قد ، پوکی استخوان و ریزش مو دچار میشوند !
همچنین خوردن پفک چسبندگی روده را افزایش میدهد و باعث یبوست میشود و با سخت کردن عمل دفع باعث ابتلا به سرطان روده میشود !
مصرف پفک همچنین عامل ایجاد کیست های تخمدان در زنان نیز هست !!
+ پفک با اینکه طرفداران زیادی دارد اما توصیههای پزشکی آن را پیشنهاد نمیکنند با این حال امروز با خیال راحت، پفک نوش جان کنید
@ayeha313