⁉️متن شبهه: 👇👇👇
بعد از این همه بدبختی و گرانی و تحریم و... که همه رکوردهای دنیا رو جابجا کردیم هیچ فکر کردین چرا هنوز #امام_زمان برای ملت ایران کاری نمیکنه؟؟!
خیلیا قبل از #کرونا میگفتن فلانی و بهمانی و... با امام زمان در ارتباطند پس چی شد؟! تو خوشیا نیست! تو سختیها هم نیست! از خود پرسیدهاید پس بود و نبودش چه فرقی داره؟؟!!
من که امام دارم چه سودی بردم نسبت به اون چینی که امام نداره؟!
✅پاسخ شبهه: 👇👇👇
1️⃣ اول باید به این سوال که وظیفه امام چیست پاسخ داد:
✅ وظیفه امام هدایت جامعه به سمت امورات معنوی و خداوند متعال است نه پرداختن به امورات مادی مردم مثل درمان بیماریها. (امام پزشک نیست)
🔸همانطور که امام علی(ع) میفرمایند
از جمله حقوق شما بر من این است که... به شما تعلیم دهم تا نادان نمانید و شما را ادب کنم و تربیت نمایم تا (آداب لازم را) فراگیرید
🔹اما بعضی وقتها برای اثبات امامت خود و درخواستهای مومنان کمکهایی نیز میکردند.
🔸روایات ما تصریح دارند که امام زمان(عج) در دروان غیبت کارهای فراوانی انجام میدهند. ازجمله روایات که به کارهای مخفیانه امام اشاره میکند خطبه ۱۵۰ نهج لبلاغه است. امام علی(ع) در این خطبه اشاره میکنند به کسی از اهل بیت (ع) که دوران غیبت را درک میکند و آن امام غایب است که در جامعه حرکت میکند، امام در جامعه اسیری را آزاد میکند، گرفتاری را رها میکند و بندهای را آزاد میکند، امام جمعهایی را متفرق میکند، توطئهها را متفرق میکند و گروهی را دور هم جمع میکند و همه این کارها را همه در پردهای پوشیده از مردم انجام میدهد، حتی اگر کسی بخواهد بررسی کند که چه کسی است، نمیتواند متوجه شود.
🔹امام عصر(عج) در مورد آثار کارهایشان میفرمایند: ما هرگز رعایت حال شما را وا نمیگذاریم و شما را فراموش نمیکنیم اگر این طور نبود شدت سختی و گرفتاریهای زندگی، شما را از پا درمیآورد و دشمنان شما شیعه را ریشهکن میکردند.
2️⃣ خداوند متعال اراده کرده که جهان طبق اسباب و سبب پیش برود و اگر قرار باشد با معجزات کارها انجام بگیرد نظم جهانی از بین میرود.
▪️لذا در حدیث آمده:
«أَبَی اَللَّهُ أَنْ یُجْرِیَ اَلْأَشْیَاءَ إِلاَّ بِأَسْبَابٍ فَجَعَلَ لِکُلِّ شَیْءٍ سَبَباً»
«خدا خودداری و امتناع فرموده که کارها را بدون اسباب فراهم آورد پس برای هر چیزی سبب و وسیلهای قرار داد»، این حدیث به این معناست که در غالب موارد، خداوند متعال اجازه میدهد امور عالم به صورت طبیعی و بر مسیر اسباب و مسببات پیش رود و جلوی آن را نمیگیرد.
🔹کما اینکه اهل بیت وقتی دچار بیماری میشدند با وجودی که میتوانستند خود را درمان کنند اما به پزشک مراجعه میکردند
3️⃣ بابد در نظر داشته باشیم که شاید علت برخی مشکلات و بیماریها(مثل کرونا و خیلی بیماری تازه کشف شده) غضب الهی از گناهان ما باشد
🔺لذا امام رضا(ع) میفرمایند:
«کُلَّمَا أَحْدَثَ الْعِبَادُ مِنَ الذُّنُوبِ مَا لَمْ یَکُونُوا یَعْمَلُونَ أَحْدَثَ اللَّهُ لَهُمْ مِنَ الْبَلَاءِ مَا لَمْ یَکُونُوا یَعْرِفُونَ/ هرچه بندگان، گناهان تازه و ناکرده انجام دهند خداوند هم برایشان بلاهای تازه و ناشناخته به وجود خواهد آورد»
4️⃣ اما در مورد اینکه امام چه فایده برای ما دارند:
امام دقیقا مثل خورشید هستند که پشت ابر هست با وجودی که ما او را نمیبینیم اما باز هم به ما نور میرسانند
🔹در مقابل باران هر چه سطل ما بزرگتر باشد میتوانیم آب بیشتری دریافت کنیم و سود امام نسبت به شیعیان نیز همینطور هست هر چه معرفت بیشتر باشد سود بیشتری دریافت میکند.
@ayeha313
چرا به ابوعلی سینا، ابن "سینا"میگویند؟
شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که چرا #ابن_سینا را به این نام می شناسند در حالیکه نام پدر او عبدالله بوده است!!
نام ابنسینا حسین و نام پدرش عبدا... که فرزند حسن و حسن فرزند علی و علی فرزند سینا بود بنابراین به ابنسینا یا ابوعلی سینا ملقب شد در واقع #سینا نام #جد وی است اما اینکه چرا به نام جدش خوانده اند نکته جالبی است!
در ایران باستان، نماد پزشکی سیمرغ است و نماد بیماری مار، حال آن که در طب یونانی و طب جدید نماد پزشکی مار است.
سیمرغ در زبان اوستایی «سئن» و در سانسکریت «سیئنه» است که در زبان پارسی سینا خوانده می شود.
نقش سیمرغ در پزشکی ایرانی به حدی است که پزشکان را نیز لقب سیمرغ میداده اند و از این رو، مکتب پزشکی ایرانی را «مکتب سینایی» میخوانده اند و بسیاری از پزشکان را «سینا » نام می نهاده اند.
گفته شده است که از آنجایی که اجداد ابن سینا پزشک بوده اند به این نام مشهور شده اند و احتمالا پور سینا نیز به همین دلیل به این نام شهرت یافته است.
نکته جالب این که واژه «مدیسین»medicine در لغت انگلیسی امروز به معنای پزشکی، برگرفته از «مَذَ سَئِنَ » اوستایی است که در آن مذ به معنای دارو و سئن به معنای سیمرغ است.
@ayeha313
#سوال
در مناجات امام سجاد علیهالسلام اومده گناهان دل را میمیراند:
إلهی ألبَسَتنی الخَطَایا لِباسَ مَسکنَتی وَأماتَ قَلبی عَظیمَ جَنایتی
«مردن دل» دقیقاً یعنی چه؟
✅ پاسخ
🔹 این داستان جواب کوتاه و رسایی به پرسش شما است:
سوار تاکسی شد، راننده قرآن گذاشته بود، با بیحوصلگی گفت:
مگه کسی مرده که قرآن گذاشتی؟
راننده جواب داد: بله!
مسافر یه کم خودش را جمع و جور کرد و از سوال خودش خجالت کشید.
راننده ادامه داد:
بله! دلهامون مُرده، همینکه از خواندن و شنیدن کلام خدا #لذت نمیبریم، و فکر میکنیم قرآن فقط مخصوص قبرستانه، پیداست خیلی وقته که دلامون مرده است!
مسافر هیچی نگفت و فقط به فکر فرو رفت.
🔹 پینوشت
شاخصه ظاهری فردی که مرده است اینه که دیگه آب و غذا نمیخورد، انسانی هم که احساس نکند دل او به غذای روحانی (رابطه با خدا از طریق نماز، قرآن، مناجات سحری و...) احتیاج دارد، هرچه سریعتر باید برای دل خود قبری تهیه کند و آن را دفن کند که احتمالا خیلی وقت است که مُرده یا اگر هنوز برخی علایم حیاتی دارد، بدون فوت وقت آن را احیاء کند!
@ayeha313
نام: #مرضیه_دباغ( مادربزرگ انقلاب)
تاریخ تولد: ۱۲ ژوئن ۱۹۳۹، همدان
فوت: ۱۷ نوامبر ۲۰۱۶، بیمارستان خاتم الانبیا (ص)، تهران
همسر: محمد حسن دباغ
فرزند: رضوانه میرزا دباغ
حزب: جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران
والدین: علی پاشا حدیدچی، فاطمه احمدی
مرضیه حدیدچی در سال 1318 در همدان و در خانواده ای مذهبی متولد شد. او تحصیلاتش را از مکتب خانه آغاز کرد، و قرآن و نهج البلاغه را از پدرش آموخت.
وی در سال 1333 با آقای محمدحسن دباغ ازدواج کرد، حاصل ازدواج آنان 8 فرزند است. این ازدواج تحولاتی عمیق در زندگی او پدید آورد. پس از ازدواج در روزهای نخست به همراه همسر راهی تهران شد، و تحصیلات دینی اش را تا سطح (شرح لمعه) در تهران ادامه داد، او شاگرد اساتیدی چون مرحوم حاج آقا کمال مرتضوی، حاج شیخ علی خوانساری، شهید آیت الله محمدرضا سعیدی و نیز شهید سیدمجتبی صالحی خوانساری بود.
مرحومه حدیدچی همزمان با تحصیل به فعالیت های سیاسی نیز می پرداخت، او با پخش اعلامیه ها در سال 1340-1341 فعالیت هایش را آغاز کرد و پس از آن با ورود به تشکیلاتی تحت رهبری شهید سعیدی فعالیت هایش را تشدید کرد، او در این دوران با دانشجویان مبارز در دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، صنعتی شریف و علم و صنعت نیز در تعامل و همکاری بود.
وی در سال 1349 بعد از به شهادت رسیدن آیت الله سعیدی بار دیگر مبارزاتش علیه رژیم شاه را شدت بخشید، و سرانجام در سال 1352 توسط ساواک دستگیر شد. او شدیدترین شکنجه ها در کمیته مشترک به همراه دخترش تحمل کرد و به سختی بیمار شد، تا جایی که امیدی به زنده ماندش نبود و از زندان آزاد شد، اما دخترش رضوانه در زندان ماند.
پس از آزادی تحت عمل جراحی قرار گرفت و از مرگ نجات یافت، و بعد از گذشت چند ماه دوباره دستگیر شد، او در سال 1353 از کشور خارج شد و تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت های مبارزاتی اش را در هجرت ادامه داد.
او مدتی در لبنان و سوریه زیرنظر محمد منتظری و امام موسی صدر آموزش های چریکی دید و در این زمینه همراهی و فعالیت می کرد. و برای انجام ماموریت به کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس رفت و آمد داشت. مدتی در لندن به عنوان نظافتچی در یک هتل فعالیت و در اعتراضات ایرانیان مقیم آنجا شرکت داشت. در فرانسه نیز به جمع یاران امام د نوفل لوشاتو پیوست و وظیفه حفاظت از امام خمینی (ره) و انجام امورات بیت ایشان را برعهده داشت. خانم حدیدچی خارج از ایران با اسامی و عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهری شناخته می شد.