وی تمام روستاهای بدخشان را گشت. حکیم ناصر خسرو در بین اهالی بدخشان دارای شأن، مقام و منزلت خاصی است تا حدی که مردم او را بهنام «حجت»، «سید شاه ناصر ولی»، «پیر شاه ناصر»، «پیر کامل»، و غیره یاد میکنند. او در ۴۸۱ قمری (۱۰۸۸میلادی، ۴۶۷ خورشیدی) درگذشت. مزار وی در یمگان زیارتگاه است.
از ناصر خسرو زن و فرزندی نماند؛ زیرا وی تا پایان زندگانی مجرد بود
مهمترین و معروفترین اثر ناصر خسرو سفرنامه ناصر خسرواست که مختصری از گزارش مشاهدات مسافرت هفت ساله ناصر خسرو است و به زبانهای متعددی ترجمه شدهاست.
آثار ناصر خسرو عبارت اند از:
دیوان اشعار فارسی دیوان اشعار عربی (که متأسفانه در دست نیست). خود دربارهٔ دو دیوان فارسی و تازی چنین گوید:
بخوان هر دو دیوان من تا ببینی یکی گشته با عنصری بحتری را
یا:
این فخر بس مرا که با هر دو زبان حکمت همی مرتب و دیوان کنم
روشنایینامه - رساله ای به نظم فارسی است.سعادتنامه - رساله ایست منظوم شامل سیصد بیت.دلیلالمتحرین - مفقود. (در بیان الادیان ابوالمعالی از آن نام برده شدهاست)دیوان ناصر خسرو قبادیانیجامعالحکمتین - رساله ایست به نثر دری (فارسی) در بیان عقاید اسماعیلیان.خوانالاخوان - کتابیست به نثر در اخلاق و حکمت و موعضه.زادالمسافرین - کتابی است در بیان حکمت الهی به نثر روان.گشایش و رهایش - رسالهای است به نثر روان فارسی، شامل سی پرسش و پاسخ آنها.وجه دین - رساله ایست به نثر در مسائل کلامی و باطن و عبادات و احکام شریعت.بستانالعقول - که از آن اثری در دست نیست.سفرنامه ناصرخسرو - این کتاب مشتمل بر بخشی از مشاهدات سفر هفت ساله ایشان بوده و یکی از منابع مهم جغرافیای تاریخی به حساب میآید.
غیر از کتابها و رسالههای فوق کتابها و رسالههای دیگری نیز به حکیم ناصرخصرو و نسبت داده شدهاند که بعضی افراد در تعلق آنها تردید کردهاند. نام این کتابها و رسالات عبارت است از: اکسیر اعظم، در منطق و فلسفه و قانون اعظم؛ در علوم عجیبه - المستوفی؛ در فقه - دستور اعظم - تفسیر قرآن - رساله در علم یونان - کتابی در سحریات - کنزالحقایق - رسالهای موسوم به سرگذشت یا سفرنامه شرق و رسالهای موسوم به سرالاسرار.
به غیر از اینها کتب و رسالات دیگری نیز منسوب به حکیم ناصر خسرو هستند که ازین قرارند:
اکسیر اعظم، قانون اعظم، دستور اعظم، کنزالحقایق، رسالة الندامه الی زادالقیامه و سرالاسرار.
@ayeha313
🌸خدایا آنگونه زندهام بدار
که نشکند دلی از زنده بودنم
و آنگونه بمیرانم
که کسی به وجد نیاید از نبودنم...
🌸خداوندا تو را ستایش میکنم زیرا وقتی در تنگنا بودم و تو را طلبیدم فریاد برآوردم و از تو کمک خواستم تو به دادم رسیدی
🌸خدایا رحمت و محبت تو دائمی است آنانی که به تو امیدوارند هرگز سرافکنده نخواهند شد
🌸آمیـن
@ayeha313
●آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
اگر در سخنگفتن شکست خوردی در #سکوتکردن شکست نخور.
@ayeha313
✅نکات مهم قبل از ازدواج ":
قبل از ازدواج در #انتخاب خود نهایت دقت را بکنید.
🚺 شما #استحقاق همسر مناسب را دارید.
برخی از افراد #پیشنهاد ازدواج را فقط به دلایل زیر قبول می کنند:
فکر می کنند #شاید دیگر یک چنین اتفاقی در زندگی برایشان رخ ندهد، بچه دارند
و شاید کسی #حاضر به زندگی کردن با آنها نباشد،
فکر می کنند که: “من آدم خاصی نیستم به همین دلیل #حق انتخاب ندارم”،
یا “دوستش ندارم
ولی این فرد با #ثبات است و می تواند حامی خوبی برای من باشد.
❌هیچ کدام از این موارد نمی توانند دلیل خوبی برای#بله” گفتن به شمار روند.
از آنجایی که ازدواج را#خداوند پایه ریزی کرده می تواند مکان امنی برای اجتماع دو انسان که پایبند ارزش های الهی هستند، باشد.
✅هدف #اصلی ازدواج این است که انسان ها ابتدا بتوانند یکدیگر را #دوست بدارند ، یکدیگر را خوب و #متعالی بشناسند.
به خدا برسند و درک حضور او کنند.
💎 از#خداوند بخواهید که شریک #مناسب زندگیتان را پیش رویتان قرار بدهد.#منتظر نشانه خداوند باشید و جان فشانی نکنید.
@ayeha313
👇👇👇
♨️ سوال:
🔰 عهد اخوت چیست؟ چگونه خوانده می شود؟ و چه حقوق و مسئولیت هایی را به دنبال دارد؟
✍️ پاسخ:
✅ عهد و عقد اخوت، یک نوع پیمان برادری دو مسلمان با یکدیگر است که در شداید یار و کمک کار یکدیگر باشند . همدیگر را به انجام کارهای خیر سفارش کنند و برای یک دیگر دعا کنند. این کار بسیار خوب را پیامبر (صلی الله علیه و آله)در سال اوّل هجرت در مدینه بین مسلمانان ایجاد کرد تا در ضمن این که محبتشان به یکدیگر زیاد می شود, از تفرقه و جدایی که بین افراد پیش می آید, جلوگیری کند.
عقد اخوت به اين صورت است كه دو نفر يا چند نفر مؤمن با هم متعهد مي شوند در صورت توان، مشكلات يكديگر را برطرف كنند حتي در دنيا پشتيبان يكديگر باشند، نيز در آخرت و پس از مرگ ، از همديگر شفاعت كنند. اگر يكي اهل بهشت بود، ديگري را شفاعت كند.
در عقد اخوت لازم نیست که صیغه خاصی خوانده شود و همچنین لازم نیست که حتما در عید غدیر باشد بلکه اگر دو نفر انسان مسلمان برای اینکه در خوبی ها و انجام واجبات و ترک کارهای حرام کمک کار هم باشند با یکدیکر تصمیم بگیرند که همدیگر را یاری کنند کافی است و با این توافق ، همدیگر را مانند برادر می دانند.
مکان و زمان خاصی در عقد اخوت شرط نیست اگر چه بهتر است که این کار در روز عید غدیر و همراه با خواندن صیغه خاص آن باشد. (۱)
به این صورت که دست خود را بر دست راست برادر خود بگذارد و بگوید:
« وَاخَيْتُكَ فِي اللَّهِ وَ صَافَيْتُكَ فِي اللَّهِ وَ صَافَحْتُكَ فِي اللَّهِ وَ عَاهَدْتُ اللَّهَ وَ مَلَائِكَتَهُ وَ كُتُبَهُ وَ رُسُلَهُ وَ أَنْبِيَاءَهُ وَ الْأَئِمَّةَ الْمَعْصُومِينَ (ع) عَلَى أَنِّي إِنْ كُنْتُ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ الشَّفَاعَةِ وَ أُذِنَ لِي بِأَنْ أَدْخُلَ الْجَنَّةَ لَا أَدْخُلُهَا إِلَّا وَ أَنْتَ مَعِي؛ آن گاه برادر مؤمن می گوید: قبلت؛ آن گاه بگوید: أَسْقَطْتُ عَنْكَ جَمِيعَ حُقُوقِ الْأُخُوَّةِ مَا خَلَا الشَّفَاعَةَ وَ الدُّعَاءَ وَ الزِّيَارَةَ». (۲)
وقتی که طرف مقابل قبول کرد، برادر معنوی یک دیگر خواهند شد.
همان گونه که در متن صیغه عقد برادری آمده، اقتضای برادری، شریک ساختن طرف دیگر در دعا ، زیارت وشفاعت است. یعنی اگر دعا نمود، به برادر خویش نیز دعا کند. اگر به زیارت اولیای خدا مانند پیامبر(صلی الله علیه و آله) و ائمه(علیهم السلام)نائل شد، از جانب او نیز زیارت کند. همچنین در قیامت اگر حق شفاعتی نصیب او گردید، از وی شفاعت نماید.
عقد اخوت یک تعهد اخلاقی است که تعهد و التزام به آن نیز اخلاقی است ؛ بنا بر این اگر دو طرف توافق کنند ،می تواند لغو شود.
عقد اخوت ربطی به محرمیت بین دو نفر ندارد و خود این دو نفر و خانواده های این دو نفر به یک دیگر محرم نمی شوند. فقط برادر معنوی یک دیگر می شوند.
و این عقد صرفا برای این است دو نفر مومن همدیگر را در انجام کار های خوب و ترک گناه کمک کنند و همدیگر را دعا کنند.
با توجه به اینکه در هنگام خواندن صیغه دو نفر باید دست یک دیگر را بگیرند لازم است که کنار یک دیگر باشند اما اگر امکان این کار ، نباشد اشکال ندارد.
بخشیدن حقوق برادری یا نبخشیدن آن به دست انسان نیست که بخواهد برای آن وقت تعیین کند و با عقد اخوت فقط همان مواردی که بیان کردیم بر عهده طرفین می آید.
پی نوشت ها :
۱. آیت الله خامنه ای ، اجوبه استفتائات ، س ۱۴۶۴ و س ۱۴۶۵.
۲. مستدرک الوسائل ج۶ ، ص ۲۷۹ ؛ مفاتیح الجنان ،اعمال روز عید غدیر.
@ayeha313
💠 خمس بیمه عمر
💬سوال: پولی که بابت بیمه ی عمر به فرد بیمه گذار پرداخت می کنند خمس دارد؟
✅ جواب:
اگر فقط بیمۀ عمر باشد، که اقساط پرداختی به عنوان هزینۀ بیمه کردن به بیمه تملیک می شود ـ و به بیمه گذار برگردانده نمی شود ـ و پس از فوت بیمه گذار، مبلغی به عنوان بیمۀ عمر به کسی که بیمه گذار معیّن کرده، پرداخت می شود، اقساط پرداختی خمس ندارد.
اما اگر ـ مثلا ـ بیمۀ عمر و سرمایه گذاری یا عمر و پس انداز باشد، که پس از مدتی مبالغ پرداختی همراه با مقداری مازاد به بیمه گذار عودت داده می شود، اقساط پرداختی از درآمد بین سال سر سال خمسی متعلق خمس است.
📚 پینوشت:
استفتاء از سایت آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: nzg552g
📚 #احکام_دین
#الان
#شب_جمعه
💢این فرصت را در شب بافضیلت جمعه از دست ندهید
از امام صادق(ع):
هنگامی که #شب_جمعه فرا رسد ملائکه ای به تعداد مورچگان[حاکی از کثرت آنهاست] از آسمان فرود می آیند و در دستانشان قلم هایی از طلا و کاغذهایی از نقره است و تا شب شنبه چیزی نمینویسند جز صلوات بر محمد و آل محمد. پس زیاد #صلوات بفرست.
📚الکافی جلد3ص 416
@ayeha313