🌱آیه های زندگی🌱
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا 💢زینب کبری علیهاالسلام: حضرت زینب علیهاالسلام از آغاز قیام امام حسین ع
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا
💢سکینه دختر امام حسین علیه السلام:
سکینه در کربلا، حدود نُه سال داشت و نوعروس بود و شوهرش عبداللَّه بن الحسن علیه السلام در کربلا به شهادت رسید. امام حسین علیه السلام به شدت به وى علاقه داشت. این علاقه در شعرى از امام علیه السلام بیان شده است. وى در زمره اسیران به کوفه و شام و سپس به مدینه رفت و در آنجا زیست. او در سفر اسارت، نقشى مؤثر داشت و این جمله او خطاب به یزید: «اى یزید! آیا دختران پیامبر خدا، باید اسیر باشند؟!» مجلس یزید را دگرگون ساخت.
سکینه را زنى خوشخو، ظریف، زیبا، عفیف، اهل شعر و ادب و از راویان حدیث شمردهاند. بزرگان قریش و بزرگان شعر و ادب در مجلس وى حاضر مىشدند.
@ayeha313
سلام بر صبحی که شور حسینی به شعور مهدوی پیوند بخورد!
سلام بر صبحی که کاروان ظهور از راه کربلا به مقصد خویش برسد!
صبح خونخواهی مظلوم،
صبحی که قریب است...
#صبحی_که_با_سلام_تو_آغاز_می_شود
#السلام_علیک_یا_بقیّة_اللّه
@ayeha313
🍃ازدواج پیش از هر انتخاب زندگي، كاري است جدي و عاقلانه.
👈 عاقلانه يعني:
✅ پرهيز از شتابزدگي،
✅ احساساتي بودن،
✅ هوس پرستي،
✅ لجبازي
✅ ترحم
✅ دلسوزي.
👈 يعني نه يك روز و يك هفته، بلكه سالهاي طولاني آينده را ديدن.
👈 به خوشبختي خود و سلامت و عاقبت فرزندان انديشيدن.
🙏عاقلانه يعني به پايان كار و راه بازگشت و برونرفت، در صورت ناسازگاري و ناهماهنگي، فكر كردن.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا در زیارت حضرت علی اکبر، از کلمه ولی الله استفاده شده است؟ مگر ولی الله فقط صفت معصومین نیست؟
✍️پاسخ:
✅کلمه «ولی» دارای معانى گوناگون است. به نظر میرسد کلمه «ولی» در این زیارتنامه به معنای دوستدار یا ناصر به کار رفته است. بکارگیری این معنای از ولی در مورد هر مؤمنی نیز جایز است، چنانکه در برخی روایات وارد شده است.[۱]
هر چند به معنایی که در مورد ائمه بکار میرود (یعنی به معنای کسى که از جهاتى بر تصرف در امور شخصى دیگرى، از خود او شایستهتر است و یا کسی که صاحب قدرت بر تصرف در امور تکوینی است)، نیز میتواند بکار رفته باشد؛
زیرا این حقایق دارای مراتب هستند و ائمه(ع) بالاترین مراتب ولایت را دارند و حضرت علی اکبر میتواند برخی از مراتب پایینتر را داشته باشد.
پی نوشت:
[۱]. «قَالَ بَلَغَنِی أَنَّهُ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تَزْهَرُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ وَ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ وَلِیُّ اللَّهِ یُعِینُهُ وَ یَصْنَعُ لَهُ وَ لَا یَقُولُ عَلَیْهِ إِلَّا الْحَقَّ وَ لَا یَخَافُ غَیْرَه». کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ۳، ص ۴۳۸، دار الحدیث، قم، چاپ اول، ۱۴۲۹ق.
@ayeha313
🏴احکام عزاداری
◼️ مالیدن گِل به سر برای عزاداری
⁉️آیا مالیدن مقدار کمی گِل به سر و پیشانی در ایام عزاداری اشکال دارد؟
✅ اگر به نحو متعارف و به گونهای باشد که از نظر عرفی از مظاهر حزن و اندوه در عزاداری محسوب شود، اشکال ندارد.
📚منبع:پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_محرّم
@ayeha313
قابل توجه #مجردان :
💠 قاطع باشید
⚜️ اگر طرف مقابلتان بهانههایی مثل اینکه:
🔸 تو فرد ایده آل من هستی اما من آدم زندگی مشترک نیستم،
🔸 تو گزینههای بهتر از من میتوانی داشته باشی،
🔸 دوستت دارم اما نمیتوانم به خاطر برخی مشکلات با تو ازدواج کنم و...
شما را معطل میکند، خیلی زود رابطه را تمام کنید. این افراد نه آنقدر شهامت آن را دارند که بگویند هیچوقت فکر ازدواج با شما نیستند و هدفشان صرفاً دوستی و وقتگذرانی است، و نه آنقدر قابل اعتماد هستند که بتوانید به تغییر نظرشان درباره ازدواج امیدوار باشید.
✅ در مقابل این افراد، قاطعیت داشته باشید و به او بگویید در گفتگو با شما از کلمات محبتآمیز استفاده نکند. برای خودتان ارزش قائل شوید و موقعیتهای بعدی زندگیتان را به خاطر بودن در یک رابطه عقیم و بیسرانجام هدر ندهید.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا 💢سکینه دختر امام حسین علیه السلام: سکینه در کربلا، حدود نُه سال داشت و
فاطمه دختر امام حسن علیه السلام:
فاطمه دختر امام حسن علیه السلام، همسر امام زین العابدین علیه السلام و مادر امام باقر علیه السلام است. درباره او از امام صادق علیه السلام روایت شده که: چنان شخصیت راستگو و درستکردارى بود که در میان خاندانامام حسن علیه السلام زنى چون او دیده نشده است. وى از جمله راهیان سفر سخت اسارت است.
@ayeha313
16.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آفرین به این مداح
قابل توجه مداحین عزیز
گوش کنید و یاد بگیرید مداح بودن رو
ولایی بودن رو
حسینی بودن رو
@ayeha313
#پیشنهاد_دانلود
❌ شبهه
سینهزنی و عزاداری شیعیان از مسیحیان و یهودیان الگوبرداری شده!
اخیرا کلیپی در فضای مجازی منتشر شده که با نشان دادن برخی مراسمات مسیحیان و یهودیان، ادعا میشود که عزاداری شیعیان دیوانه بازی است و از آنها گرفته شده. این ادعا چقدر صحت دارد؟
✅ پاسخ
اولا ما طبق سفارشات اهلبیت علیهمالسلام عمل می کنیم حال دیگر مذاهب هم شبیه این رفتار را داشته باشند یا نداشته باشند مهم نیست. البته آنچه از سوی اهلبیت علیهمالسلام سفارش شده، اصل گریه و عزاداری است، اما شکل و شیوه آن می تواند متأثر از فرهنگ بومی یا عوامل دیگر باشد.
ثانیاً شباهت اعمال ما با اعمال دیگر مذاهب چیز عجیبی نیست همانگونه که اصل عبادت نیز بین ادیان مشترک است. یا پارک رفتن و فوتبال دیدن هم بین مردم دنیا مشترک است.
ثالثا درست است که اصل مسیحیت و یهود از اسلام، قدیمی تر است، اما دلیل نمیشود که این اعمال آنها هم به قدمت دین آنها باشد. بلکه ممکن است آنها این رفتار را از شیعیان الگوبرداری کرده باشند
آخرین نکته اینکه صرف نظر از آموزههای مذهبی، امروزه گریه درمانی، روش موثری برای تخلیه غم و اندوه و انرژیهای منفی است. به همین دلیل همهی افرادی که در روضه شرکت میکنند، در پایان مراسم، احساس دلپذیری از نشاط و سبکی را تجربه کردهاند. بنابراین دیوانه بازی، این است که ادعا و شعار احترام به عقاید سر بدهی، اما به رفتار و عقیده میلیونها شیعه توهین کنید. آن هم عقایدی که آثار و برکات زیادی در ایجاد وحدت ملی، عزت و دمیدن روح حماسه در جامعه به همراه داشته است.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️بعد از کربلا چه گذشت..(قسمت 1) ◾️ شام غریبان کربلا نخستین شب عزا خاندان پیامبر پس از شهادت سید
⚫️بعد از کربلا چه گذشت..(قسمت2)
🔷 در این روز دفن شهدای کربلا توسط قبیله بنی اسد و با راهنمایی و نظارت امام سجاد علیه السلام که به صورت معجزه(طی الارض) به کربلا برگشته بود تا اجساد را شناسایی و دفن کنند، در کربلا صورت گرفت.
🔵چون اسرا را وارد کوفه کردند ابن زیاد دستور داد تمام مردم شهر در قصر اجتماع کنند
🌸سر حسین ابن علی علیه السلام در داخل سپر کنار ابن زیاد قرار داشت،با چوب بر لب و دندان ابی عبدالله می زد و میخندید...
🌹 زید ابن ارقم که از صحابه رسول خدا بود وقتی مشاهده کرد ابن زیاد ضربات خود را مانند باران بر لب و دندان ابی عبدالله وارد میکند...
صدا زد:
📛 ابن زیاد! چوب را از لبان حسین بردار که بخدا قسم مکرر در مکرر دیدم که رسول این لبها را میبوسید...
☘سپس شروع به گریستن کرد.
♨️ابن زیاد گفت: خدا همواره چشمانت را بگریاند که برای پیروزی خدا گریه میکنی! اگر نبود که پیر و خرفت شده و عقلت را از دست داده ای، میدادم همین الان سرت را از بدنت جدا کنند!
🌹زید گفت: پسر زیاد با امانت رسول خدا چه کردی...؟!
سپس از مجلس خارج شد و گفت: شما مردم عرب از امروز همگی برده خواهید بود که پسر پیغمبر خدا را کشتید و پسر مرجانه را امیر خود قرار دادید تا نزدیکان شما را بکشد !
🌷حضرت زینب سلام الله علیها در حالیکه پست ترین لباسها را بر تن داشت در گوشه ای از مجلس ابن زیاد نشست . زنان و کنیزان اطرافش را گرفتند.
💠 ابن زیاد سه بار پرسید: این زن که اینچنین گوشه نشینی اختیار کرده کیست؟ کسی جواب او را نداد تا اینکه یکی از زنان گفت: این زینب دختر فاطمه دختر رسول خداست.
♨️این بار ابن زیاد با شماتت گفت: خدا را سپاس که شما را کشت و حرکتتان را باطل گردانید.
🌹زینب کبری فرمود: خدا را حمد میکنم که به وسیله پیامبرش مارا گرامی داشت و از پلیدیها پاک ساخت،همانا فاسق رسوا میشود و فاجر دروغ میگوید و او غیر از ماست پسر مرجانه!
♨️ابن زیاد: دیدی خدا با برادرت چه کرد؟
🌷حضرت زینب: من جز زیبایی و خوبی چیزی ندیدم،اینها جماعتی بودند که خدا شهادت را بر ایشان مقدر کرده بود و به قتلگاه آمدند.و روزی خدا میان تو و ایشان را جمع میکند و با تو مخامصه میکنند آنگاه خواهی دید که پیروز کیست،
مادرت به عزایت بنشیند پسر مرجانه.
♨️ابن زیاد از نحوه ی پاسخگویی حضرت زینب به خشم آمد و خواست او را بکشد.
عمروبن حریث گفت: این زن از مصیبت نزدیکانش ناراحت است و نباید اورا مواخذه کرد.
♨️ابن زیاد: خدا قلب مرا شفا داد و راحت نمود از طرف برادر سرکش تو و پیروانش!
🌷حضرت زینب: بجانم قسم بزرگان مرا کشتی و خاندان مرا نابود ساختی و ریشه های مرا بریدی ،اگر اینها شفای توست..،پس شفا یافتی!
♨️ابن زیاد با مغالطه گری گفت: این زن شاعر و سخنور است مانند پدرش!
♨️سپس ابن زیاد نگاهی به اسرا انداخت و امام زین العابدین را دید و پرسید: کیست این؟
گفتند: علی ابن الحسین.
♨️ابن زیاد: مگر خدا علی ابن الحسین را در کربلا نکشت؟
🌺امام سجاد: برادر دیگری داشتم به اسم علی که شما او را کشتید.
♨️ ابن زیاد با وقاحت فریاد کشید: نه خدا او را کشت!
🌸 امام سجاد فرمود: آری خدا جان هرکس را هنگام مرگ میگیرد و هیچکس نمیمیرد مگر به اذن او.
🔥 جسارت و حاضرجوابی امام خشم ابن زیاد را برانگیخت و فریاد زد: تورا چنین جراتی است که جواب مرا میدهی!!جلاد نفسش را بگیر!
🌹حضرت زینب با شنیدن این سخن از جا پرید و امام سجاد را در بغل گرفت و گفت: پسر مرجانه! خونهایی که از ما ریختی کافی نیست برایت ؟ غیر از این جوان چه کسی را برای ما باقی گذاشتی؟ اگر میخواهی اورا بکشی اول مرا بکش!
🔥 ابن زیاد نانجیب شرمنده شد و با تعجب گفت: چه خویشاوندی عمیقی! براستی حاضر است با او کشته شود...
✍ ادامه دارد...
📘ارشاد ص228،
📘طبری 371/7
📘 نفس المهموم ص 404
📘 کامل 81/4
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا این مطلب درست است که ریا در عزاداری برای امام حسین (ع) اشکالی ندارد؟
✍️پاسخ:
✅شاید این مطلب از روایتی که در زمینه تباکی نقل گردیده برداشت شده است.
روایت بدین مضمون نقل شده است:
وَ رُوِّيتُ عَنِ الْأَئِمَّةِ الصَّادِقِينَ (ع) قَالُوا مَنْ بَكَى أَوْ أَبْكَى غَيْرَهُ وَ لَوْ وَاحِداً ضَمِنَّا لَهُ عَلَى اللَّهِ الْجَنَّةَ وَ مَنْ لَمْ يَتَأَتَّ لَهُ الْبُكَاءُ فَتَبَاكَى فَلَهُ الْجَنَّة:(۱)
از امامان نور امام باقر(ع) و صادق (ع) آوردهاند كه: كسى در سوگ حسين (ع) بگريد و يا ديگرى- گر چه يك تن - را با يادآورى مصائب و رنجهاى ما در راه خدا بگرياند، ما بهشت پرطراوت و زيباى خدا را بر چنين انسان با ايمان و شايسته كردارى تضمين مى كنيم. و هر آن كس هم كه گريه اش نيامد و نتوانست ديگران را بگرياند، امّا حالت و هيئت سوگواران را بر خود گيرد و بسان آنان براى حسين (ع) سوگوارى نمايد، باز هم بهشت پرطراوت و زيبا بر او زيبنده مى شود.
براي عزاي امام حسين (ع) حداقل كاري كه مي توان كرد، تباكي است، يعني خود را به گريه زدن. تباكي مي تواند به قصد ريا و خود نمايي باشد و مي تواند براي خدا باشد ، همان طوري كه گريه چنين است. تباكي يك عمل است. ريا و اخلاص مربوط به دل است.
اين عمل بستگي به نيت شخص دارد. اگر بلند گريه كردن به نيت خودنمايي باشد، ريا و گناه است. عمل را باطل مي كند. اما اگر نيتش خودنمايي نباشد، بلكه براي تشويق كردن ديگران باشد، اشكالي ندارد. البته تشخيص اين موضوع بسيار مشكل و ظريف است. گاهي افراد خود را گول مي زنند و نمي دانند ريا مي كنند.
گريه در فرهنگ عاشورائيان سلاح هميشه برّاني است كه فرياد اعتراض به ستمگران را دارد. اشك زبان دل است و گريه فرياد عصر مظلوميت، رسالت اشك نيز پاسداري از خون شهيد است. به تعبير حضرت امام خميني «گريه كردن در عزاي امام حسين، زنده نگهداشتن نهضت است. گريه بر مظلوم، فرياد مقابل ظالم است».(۲)
ريا در هر عبادتى حرام محسوب مىشود ولى تظاهر به عزادارى امام حسين (ع) و تعظيم شعائر دين به قصد قربت جايز بلكه مستحب است، مثل اين كه پرداختن صدقه آشكار قربۀ الى الله براى تشويق ديگران همان طور كه در قرآن آمده، مستحب است.(۳)
پس اگر در شام دادن قصدش فقط مردم باشد هيچ بهره اي نمي برد. اما اگر قصدش لله باشد. اما اين كار را علني و به منظور تشويق ديگران انجام دهد ثواب مي برد.
پي نوشت:
۱. مثير الأحزان، ابن نما حلى، ناشر مدرسه امام مهدى، چاپ قم، سال ۱۴۰۶ ق، نوبت سوم ص ۱۴؛ اللهوف على قتلى الطفوف، سيد ابن طاوس،ناشر جهان، مكان چاپ تهران، سال ۱۳۴۸ ش، نوبت چاپ اول، ص ۱۱.
۲. صحيفه نور، امام خميني، ج ۸، ص ۷۰.
۳. شيرازى، ناصر مكارم، استفتاءات جديد (مكارم)، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب (ع)، قم، دوم، ۱۴۲۷ ه ق، ج۱، ص ۵۰۳.
@ayeha313
#نام_آوران_ایران
#شیخ_فضل_الله_نوری
زاده:
یکشنبه ۳ دی ۱۲۲۲
لاشک، کجور، استان مازندران، ایران
درگذشته:
شنبه ۹ مرداد ۱۲۸۸ (۶۵ سال)
میدان توپخانه، تهران
آرامگاه:
حرم فاطمه معصومه، قم
همسر:
فائزه محدث نوری
فضلالله نوری، فضلالله کجوری طبرسی مازندرانی از خاندان رستمدار (یا اسم امروزی نوری) میباشد.
او فرزند عباس کجوری نوری پیشنماز (شیخ عباس لاشکی کجوری طبرسی مازندرانی)
از طایفهٔ رستمدار
و آسیه مجتهد نوری طبرسی مازندرانی (خواهر ارشد حسین محدث نوری) از طایفهٔ رویان فرزند میرزا محمدتقی نوری مازندرانی بود.
فضلالله نوری تحصیلات ابتدایی را در بلده (دهکدهای کوهستانی در شهرستان نور مازندران) آغاز کرد. پس از آن به تهران مهاجرت کرد و تحصیلات خویش را تا پایان دورهٔ سطح در آنجا ادامه داد.
در مدرسه علمیه مروی (تهران) شاگرد میرزا ابوالقاسم کلانتری (۱۲۳۶–۱۲۹۲ ق) فرزند میرزا محمدعلی نوری فرزند میرزا هادی نوری مازندرانی بود.
او به همراه دایی خود حسین محدث نوری به نجف رفت و نزد میرزا حبیبالله رشتی و محمدتقی رازی
به تحصیل پرداخت و بعد از مدتی در درس میرزای شیرازی شرکت کرد. با مهاجرت میرزای شیرازی به سامرا، فضلالله نوری نیز با او راهی سامرا شد و پس از تحصیل علوم دینی مقیم تهران گشت.
وی از شاگردان میرزا حبیبالله رشتی، شیخ راضی و میرزای شیرازی در نجف بود و برای هدایت و پیشوایی جامعه ایران روانه تهران شد. او از جمله علمایی بود که در امر سیاست ورود پیدا کرد و حمایت از نهضت عدالتخانه، مقابله با روشنفکران غربزده و فراماسونها در تهیه و تصویب قانون اساسی منهای دین و شریعت، مخالفت با کیفیت حکومت مشروطه و رهبری مشروطه مشروعه از جمله اقدامات اجتماعی و سیاسی شیخ فضلالله بود. سرانجام مشروطهخواهان بعد از پیروزی بر نیروهای دولتی و فتح تهران و تشکیل حکومت، به تصفیه حساب با مخالفان مشروطه پرداخته و شیخ را در دادگاهی محاکمه و به دار آویختند.
مخالفان شیخ، با فتح تهران، نزد مجاهدان و یپرمخان رفته و گفتند که هرگاه شیخ نوری زنده بماند، امکان دارد در سراسر کشور مردم را وادار به مخالفت با فاتحان تهران کند و حرکتی مذهبی توسط مردم علیه آنها به وجود آورد و اگر فرصت از دست برود بیم وقوع همه گونه حوادث مخاطرهآمیز خواهد رفت. یپرم خان تصمیم گرفت اعدام وی را به موقع اجرا بگذارد.
روز ۱۲ رجب جمعی از مجاهدین به خانهٔ وی رفتند و او را دستگیر نمودند و به وسیله درشکه به میدان توپخانه آوردند و در یکی از اتاقهای طبقه فوقانی محبوسش نمودند
اعضای دادگاهی که محاکمه نوری را انجام داد، عبارت بودند از ۱۳ نفر: منتصرالدوله پیشکار سپهدار، نظام سلطان، حمیدالملک شیبانی، جعفرقلی خان استانبولی، سالار فاتح، یمین نظام، میرزا علی محمدخان، میرزا علی محمدخان عمیدالسلطان، میرزا محمد مدیر روزنامه نجات، اعتلاء الملک، سید محمد ملقب به امامزاده، جعفرقلی خان بختیاری، ابراهیم زنجانی عضو لژ بیداری
از حوزه تعلیم و تدریس شیخ فضلالله، شخصیهای بزرگواری برخاستهاند، از آن جملهاند:
حاج شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم؛
سید حسین طباطبایی قمی؛
آقا سید محمود مرعشی (پدر آیتالله سید شهابالدین مرعشی (ره))
سید اسماعیل مرعشی؛
ملا علی مدرس؛
میرزا ابوالقاسم قمی؛
شیخ حسن تهرانی؛
علامه محمد قزوینی
@ayeha313
▪️شهادت یادگار کربلا
▪️نگین آرامش قلب اهل حرم
▪️حضرت سید الساجدین،امام زین العابدین
▪️بر آقا امام زمان عج و تمام عاشقان اهل بیت تسلیت باد..▪️🌷
▪️هرگز نگذاشت تا ابد شب باشد
▪️او ماند که در کنار زینب باشد
▪️سجّاد که سجّاده به او دل میبست
▪️تدبیر خدا بود که در تب باشد..
@ayeha313