🌱آیه های زندگی🌱
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا 💢اسماء، همسر ولید بن عُتبه: بر اساس نقل الطبقات ابن سعد، در جلسهاى که
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا
💢امّ عبداللَّه، همسر مالک بن نسیر:
مالک بن نُسَیر، از حمله کنندگان به امام حسین علیه السلام در کربلا بود. او پس از ضربه زدن به سر امام علیه السلام، کلاه امام را غارت کرد و آن را به خانه برد. همسرش به شدت از تحفهاى که او به منزل برده بود، ابراز انزجار کرد.
@ayeha313
💬پرسش: با توجه به اینکه کم و زیاد شدن ارکان، نماز را باطل میکند، اگر مأموم سهواً سر از رکوع بردارد و ببیند که امام هنوز در رکوع است، چه وظیفهای دارد؟
✅ پاسخ:
🔹 آیتالله خامنهای و آیتالله مکارم: باید به رکوع برگردد و در این صورت زیاد شدن رکن، نماز را باطل نمیکند؛ ولی اگر به رکوع برود و پیش از رسیدن به حدّ رکوع، امام سر از رکوع بردارد، نمازش باطل است.
🔹آیتالله سیستانی: اگر مأموم سهواً پیش از امام سر از رکوع بردارد، چنانچه اطمینان داشته باشد که اگر برگردد، در رکوع به امام میرسد، بنابر احتیاط لازم باید به رکوع برگردد و با امام سر بردارد و در این صورت، زیاد شدن رکوع که رکن است نماز را باطل نمیکند؛
در صورت فوق اگر عمداً بر نگردد، جماعتش بنابر احتیاط، باطل میشود ولی نمازش به تفصیلی که در مسئله ۱۹۳۸ آمده، صحیح است؛
ولی اگر به رکوع برگردد و پیش از آنکه به رکوع امام برسد، امام سر بردارد، نمازش بنابر احتیاط واجب باطل است.
📚 منابع: استفتائات سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، استفتائات سایت آیتالله مکارم، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد۱،
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢معنای این سخن امام علی(ع) چیست که میفرماید: «من از قضای الهی به سوی قدر #الهی میگریزم» چیست؟
#پاسخ
گریختن از #قضای الهی به سوی قدر الهی، مضمون روایتی است که چنین نقل شده است: «روزی امام علی(ع) از کنار دیواری که در حال #فرو ریختن بود بلند شد؛ برخی پرسیدند آیا از قضای الهی فرار میکنی؟ آنحضرت فرمود از #قضای الهی به قدر الهی فرار میکنم».
ظاهراً مفاد این حدیث با قطع نظر از سند، این است که امام میخواهد بگوید، اگر به #نشستن در کنار دیوار در حال خراب شدن ادامه دهم، حادثه قطعی است، ولی خداوند مقدر کرده که اگر با حسن انتخاب خودم از این دیوار فاصله بگیرم، #حادثه نیز از من دور خواهد شد.
به بیان دیگر، مقصود این است که از امر حتمی خداوند به امری غیر حتمی فرار میکنم؛ زیرا قضا به معنای امر حتمی و قطعی است، و قدر به معنای اندازهگیری است.
البته در مقابل این #حدیث، روایت دیگری نیز وجود دارد که آنحضرت بر عکس عمل کرده، یعنی در کنار دیوار در حال ریزش نشست و #مشغول قضاوت شد که در برابر اعتراض برخی که گفتند دیوار در حال فرو ریختن است، حضرت فرمود: اجل هر کسی نگهبان او است؛ یعنی تا اجل فرا نرسد چیزی به وی آسیبی نمیرساند و هنگامیکه حضرت از کنار #دیوار برخاستند دیوار فرو ریخت.
در جمع بین این دو #نوع رفتار از امام علی(ع)، برخی از محققان بر این باورند که مفاد #روایت اول بر اساس علم عادی و رفتار عقلایی است؛ زیرا دور از شدن از خطر(مثلاً از دیواری که در حال #فرو ریختن است) یک امر عقلایی است. امام(ع) اینجا – مانند رویکردی که در بیشتر رخدادهای زندگی خویش داشتند - بر اساس همین قواعد عقلایی عمل نمودند، اما رفتار ایشان بر طبق روایت دوم بر اساس علم خاص و آگهی از غیب و واقعیت باطنی بود که میدانستند دیوار در چه زمانی سقوط میکند، به همین جهت به مجرد بلند شدن آنحضرت #دیوار فرو ریخت.
📚کافی کافی، ج 2، ص 58
@ayeha313
بیماریهای شایع در فصل تابستان
توصیهها برای جلوگیری از ابتلا به این بیماریها 👇🏻
▫️مقدار زیادی آب بنوشید
▫️لباسهای گشاد و رنگ روشن بپوشید
▫️دستهای خود را قبل از پختوپز و حتی قبل از صرف غذا بشویید
▫️از کرم ضد آفتاب استفاده کنید
▫️ کلاه و عینک آفتابی را فراموش نکنید
@ayeha313
#معرفی_کتاب
#نام کتاب: #بازی_با_تشکیلات
مؤلف: #بهزاد_جهانگیری
ناشر: #موسسه فرهنگی هنری خراسان
سال چاپ: 1393
نوبت چاپ: 1 تیراژ: 3000
شابک: 9786009319008
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب #نام کتاب: #بازی_با_تشکیلات مؤلف: #بهزاد_جهانگیری ناشر: #موسسه فرهنگی هنری خراسان
توضیح کتاب:
کتاب حاضر، مجموعه خاطرات «بهزاد جهانگیری» عضو سابق فرقه بهاییت است. «بهزاد جهانگیری» فردی است که با دریافتن پوچی و بیمایگی فرقه بهاییت از آن بریده و به دامان اسلام پناه آورده است. وقوع ماجراها در زندگی او اتفاقاتی را رقم میزند و سختیهای جدیدی را فرا روی او قرار میدهد، اتفاقاتی که مجموعه حاضر شرح و بیان آنهاست. جهانگیری نیز مانند هر انسانی، فرازوفرودهایی را در زندگی داشته و نمیتوان انتظار داشت که در تمام شرایط رفتاری ایده آل داشته باشد. اما نگاه دقیق او به خاطرات او میتواند عبرتهای گرانسنگی را برای هر آنکه میخواهد راهی بیابد فراهم آورد
.
@ayeha313
⚫️خسرالدنیا ترین شخصیت کربلا!
علی شریعتی می گوید:
در حادثه کربلا با سه نمونه شخصیت روبرو میشویم.
✍اول: حسین (علیه السلام)
حاضر نیست تسلیمِ حرفِ زور شود.
تا آخر میایستد.
خودش و فرزندانش شهید میشوند.
هزینه انتخابش را میدهد
و به چیزی که نمیخواهد تن نمیدهد.
از آب میگذرد، از آبرو نه
✍دوم: یزید
همه را تسلیم میخواهد.
مخالف را تحمل نمیکند.
سرِ حرفش میایستد.
نوه پیغمبر را سر میٔبرد.
بی آبرویی را به جان میخرد
تا به چیزی که میخواهد برسد
✍سوم: عمرِ سعد
به روایتِ تاریخ تا روز ٨ محرّم در تردید است.
هم خدا را میخواهد هم خرما،
هم دنیا را میخواهد هم اخرت.
هم میخواهد حسین (علیه السلام)را راضی کند هم یزید را.
هم اماراتِ ری را میخواهد،هم احترامِ مردم را.
نه حاضر است از قدرت بگذرد،نه از خوشنامی.
هم آب میخواهد هم آبرو.
🔥دستِ آخر اما عمرِ سعد تنها کسی است
که به هیچکدام از چیزهایی که میخواهد نمیرسد
نه سهمی از قدرت میبرد نه از خوشنامی!
💠ما آدمهایِ معمولی راستش نه جرات و ارادهِ حسین (علیه السلام) شدن را داریم،
نه قدرت و ابزارِ یزید شدن را...
اما در درونِ همه ما یک عمرِ سعد هست!
من بیش از همه از عمر سعد شدن میترسم...
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️بعد از کربلا چه گذشت...(قسمت 6) 🔥در همین وقت ماموران ابن زیاد وارد شدند و سرها را نزد یزید قرار
⚫️بعد از کربلا چه گذشت...(قسمت 7)
🔵بعد از سخنرانیهای حضرت زینب سلام الله علیها،مردمی که در کاخ جمع شده بودند منقلب شده و احساس ندامت میکردند.
🍃در این هنگام که امام سجاد علیه السلام را بر یزید وارد کردند، یزید که سرشکسته شده بود و دنبال بهانه ای برای شهید کردن امام سجاد علیه السلام بود از او سوالاتی میپرسید و امام هم به کوتاهی پاسخ میداد.
🌹در حالیکه تسبیح کوچکی در دست داشت و آنرا میچرخانید.
🔥یزید گفت: این چه کاری است که من با تو سخن میگویم و با تسبیح بازی میکنی و احترام نمیگذاری؟
🌺امام علیه السلام فرمود: پدرم از جدم برایم نقل کرده که وقتی نماز صبح را انجام میداد تسبیح به دست میگرفت و ذکری میگفت.
✨سپس تسبیح را در دست میچرخانید و به کارش میرسید بدون اینکه ذکری بگوید
و میفرمود: چرخاندن تسبیح ذکر به حساب می آید و چون در رختخواب میرفت تسبیح را زیر بالشش قرار میداد و میخوابید و میفرمود تا صبح تسبیح ذکر میکند.
من از روش آنها پیروی میکنم.
🔥یزید گفت: با هرکدام از شما که سخن میگویم به گونه ای سخن میگوید که در گفتار پیروز میشود!
✳️ در تاریخ آمده است که بعد از این سخنان یزید امام سجاد و اهل بیت را در خرابه ی بی سقفی منزل داد که از سرما و گرما در پناه نبودند.
🔰 انقدر بر اهل بیت سخت گذشت که صورتشان پوست انداخت و مجروح گردید.
🔴 منهال عمرو میگوید:
امام سجاد را دیدم که تکیه بر عصا دیده و پاهایش مانند دوتا نی خشک و خون از آنها جاری بود، رنگ شریفش نیز زرد شده بود.
🌱 از او پرسیدم: یابن رسول الله چگونه صبح کردید؟
🌹 امام سجاد فرمود: چگونه است حال کسی که در دست یزید اسیر است؟ زنهای ما تابحال از طعام سیر نشده اند و سرهایشان پوشیده نگردیده است..
🔥هروقت هم که یزید مارا میطلبد گمان میکنم قصد کشتن مارا دارد. منهال! عرب به عجم افتخار میکند که محمد صلی الله علیه و آله عربی است ولی ما خاندان مردانمان کشته میشود توسط خود اعراب و زنان و اطفالمان اسیر میشوند!
💠 پرسیدم : کجا میروید؟ فرمود جایی که به ما داده اند حفاظی ندارد و آفتاب پوست مارا گداخته است.
💥جهت ضعف بدن بیرون آمده ام تا قدری استراحت کنم و برگردم از جهت ترس بر زنان....
🌼 در این حال صدای زنی بلند شد: نور دیده ام کجا میروی؟ برگرد که از دشمن بر جان تو میترسم!امام با شنیدن صدای عمه اش مرا گذاشت و به خرابه بازگشت...
✍ادامه دارد...
#امام_حسین #اربعین #ماه_محرم #محرم
📒 مقتل مقرم ص 453،
📗بحار ج45 ص 140،
📘 لهوف ص 193.
📕 نفس المهموم ص 459
@ayeha313
#ایرانشناسی
نام بنا: #خانه_داروغه
بک معماری: معماری قاجاری
استان: استان خراسان رضوی
تاریخ ثبت ملی: ۷ مهر ۱۳۸۱
دورهٔ ساخت اثر: دوره قاجار
شمارهٔ ثبت: ۶۳۵۷
خانه داروغه مربوط به دوره قاجار است و در مشهد، خیابان نواب صفوی، راسته حوض مسگران، کوچه داروغه واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۳۵۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
خانه تاریخی داروغه مشهد که یکی از جاهای دیدنی مشهد به شمار میرود، در اواخر دوره قاجار به دستور آخرین داروغه شهر ساخته شد. یوسف خان هراتی اولین رئیس نظمیه پس از مشروطه بود که دستور ساخت این خانه را بهمنظور اقامت شخصی و پذیراییهای رسمی از مهمانان خود صادر کرد. یوسف خان چند سالی در این خانه زندگی کرد و سپس این خانه تا سال ۱۳۶۰ در اختیار ورثه او قرار گرفت.
سپس در طرح بهسازی و نوسازی شهر مشهد واقع شد. خانه داروغه در سال ۱۳۸۱ شمسی با شماره ثبت ۶۳۵۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۱ توسط شهرداری منطقه و شرکت عمران و مسکنسازان ثامن با مبلغ ۳۷ میلیارد ریال خریداری شد و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.
مکان های دیدنی استان خراسان رضوی است که در بافت تاریخی شهر مشهد در محدودهای به وسعت ۳۶۶ هکتار قرار دارد. این محدوده در سال ۱۳۷۹ در طرح نوسازی شهر مشهد قرار گرفت. بسیاری از خانههای این محدوده خریداری شدند و ساکنان بومی این محله کوچ کردند. خانههای قدیمی تخریب و بهجای آنها ساختمانهای ۱۰ تا ۱۲ طبقه تجاری برافراشته شدند. تنها ۴۱ بنا با وسعت حدود سه هکتار (یعنی کمتر از یک درصد بافت) باقی ماند که خانه داروغه نیز یکی از آنها بود
در این زمان بود که یک گروه معماری، تصمیم به مرمت این خانه و برخی دیگر از بناهای تخریب نشده این منطقه گرفتند. سپس شرکت مسکن سازان ثامن این خانه را که در معرض نابودی قرار گرفته بود از وارثان خانه خریداری کرد و عملیات مرمت خانه داروغه در سال ۱۳۹۱ آغاز شد. هدف از مرمت خانه داروغه نگهداری از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر مشهد و نمایش آن به زائران و گردشگران شهر بوده است
خانه تاریخی داروغه مشهد در زمینی به مساحت ۱۱۰۰ مترمربع قرار دارد. معماری این بنا تلفیقی از معماری ایرانی و روسی است. این خانه در ابتدای کوچه داروغه قرار دارد و درب ورودی آن در ضلع جنوبی خانه واقع شده است. بهمحض عبور از درب خانه و ورود به حیاط متوجه میشوید که این خانه حدود ۷۵ سانتیمتر از سطح کوچه پایینتر است.
در حیاط خانه داروغه حوضی زیبا و دو باغچه کوچک توجه شما را جلب میکند. سپس نمای خانهای دوطبقه را مشاهده میکنید که دو ضلع نشیمن و یک ضلع غلامرو به هم متصل دارد. این خانه بهگونهای ساخته شده که ضلع شمالی، شرقی و غربی حیاط را بهطور کامل پوشانده است. در معماری به این شیوه «سه طرف ساخت» میگویند. این شیوه معماری در بیشتر خانههای تاریخی ایرانی مشهود است.
خانه داروغه مشهد بهگونهای طراحی و معماری شده است که نیازهای ساکنان آن به کمک نیروهای طبیعی به وسیله انرژی باد، آب و خورشید تامین شود. در این خانه دو قسمت تابستاننشین و زمستاننشین وجود دارد که هرکدام برای استفاده در فصلهای مختلف به کار میرود. قسمت زمستاننشین رو به آفتاب قرار دارد تا بتوان در فصلهای سرد از نور و انرژی خورشید بهره گرفت. مطبخ نیز در این قسمت خانه قرار گرفته است. در زیرزمین نیز وسایل گرماساز واقع شده است تا بهوسیله آنها دمای خانه گرم و مطبوع شود.
اولین حمام اختصاصی و شومینه در خانه داروغه مشهد ساخته شد
قسمت عجیب دیگر خانه داروغه وجود پنجرههای دوجداره و شومینه در قسمت زمستاننشین است که از نخستینهای این خانه به شمار میرود و بسیار هوشمندانه به نظر میرسد. برخلاف خانههای قدیمی که بخش تابستاننشین و زمستاننشین در دو طرف حیاط قرار میگیرد، در خانه داروغه هر دو بخش تابستاننشین و زمستاننشین در هر دو طرف حیاط ساخته شده است.
@ayeha313
🌸خدای مهربانم
✨به دلهایمان صفای صبح
✨به دیدگانمان توان دیدن
✨ زیباییها و به دستهایمان
✨توان و قدرت هدیه دادن
✨عشق را عنایت فرما
🌸در اولین روز هفته
✨نوری از آسمانهای الهی
✨برای تابیدن به اجابت
✨آرزوهایتان میطلبم الهی که
✨بهترینها در بهترین زمان
✨برای شمـا حاصـل شود
🌸آمیـن
@ayeha313
🌸 امام صادق عليه السلام فرمودند:
🍁 ثَلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ فَهُوَ مُنافِقٌ وَاِنْ صامَ وَصَلّى: مَنْ اِذا حَدَّثَ كَذِبَ وَاِذا وَعَدَ اَخْلَفَ وَ اِذَا ائْتـُمِنَ خـانَ.
سه خصلت عـلامت نفاق اسـت، گر چه صاحبش اهل نماز و روزه باشد: دروغگويى، خلف وعده و خيانت در امانت.
📚 تحف العقول،ص 229
@ayeha313
✔️ تأثیر دوستی دختر و پسر در زندگی آینده آن ها چه اندازه خواهد بود⁉️
🔹 دختران و پسرانی که از راه غیر مشروع با فردی از جنس مخالف رابطه دوستانه برقرار میکنند از جهات مختلف آسیب میبینند آسیب ها هرچند متوجه دختر و پسر است اما دامنه و شدت آن درباره دختران بیشتراست و این اسیب ها عبارتند از
1⃣ آسیب روانی
دختری که به پسری علاقه مند شده خود را در اختیار وی قرار میدهد پس از بی وفایی پسر و ترک وی به شدت دچار سرخوردگی میشود و گاهی تا مرز افسردگی و بیماریهای روانی پیش میرود اعتماد چنین شخصی از جنس مخالف به خاطر بی وفایی هایی که در نتیجه آن را دیده شده سلب خواهد شد و در زندگی آینده نمی تواند متعادل باشد
2⃣ آسیب های اجتماعی
دختری که با پسر ارتباط دارد و ارتباط آن آشکار می شود که این شخصیت جایگاه و شخصیت اجتماعی خود را از دست میدهد و تغییر می شود حتی اگر ازدواج کند نمی تواند زندگی متعادل داشته باشد زیرا ازطرف همسر و خانواده شوهر سرزنش می شود و به هر بهانه ای روابط قبلی وی را به رخ او میکشند
ادامه دارد...
@ayeha313
💠تعریف خیار تخلف شرط، عیب، شرکت و رویت:
#خیار_تخلف_شرط: اگر فروشنده یا خریدار شرط کند که کاری را انجام دهد یا شرط کند جنسی را که تحویل میدهد، طور مخصوصی باشد و به آن عمل نکند، طرف مقابل حق فسخ دارد
#خیار_عیب: اگر در جنس یا عوض آن عیبی باشد، خواه در حین عقد بوده باشد یا پس از عقد و قبل از تحویل، میتوانند معامله را بر هم زنند یا تفاوت قیمت را بگیرند.
#خیار_شرکت: اگر معلوم شود که مقداری از جنس فروخته شده مال دیگری است، یعنی شریک دارد، اگر صاحب آن مقدار (شریک فروشنده) به آن معامله راضی نشود، خریدار میتواند معامله را بههم بزند یا پول آن مقدار را از فروشنده بگیرد. این مسئله در مورد جنسیکه مشتری به فروشنده تحویل داده نیز صادق است.
#خیار_رؤیت: اگر خریدار یا فروشنده، جنس و کالای مورد نظر خود را دیده باشد یا طرف مقابل خصوصیات جنس معینی را که طرف دیگر ندیده به او بگوید و معلوم شود آنگونه که او گفته، نبوده است یا آن را برخلاف آنچه قبلاً دیده، بیابد؛ میتواند معامله را بههم بزند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📚 #احکام دین
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا 💢امّ عبداللَّه، همسر مالک بن نسیر: مالک بن نُسَیر، از حمله کنندگان به ا
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا
💢امّ وَهْب، همسر عبداللَّه بن عُمَیر کلبى:
هنگامى که همسر شجاعش قصد خود را براى پیوستن به لشکر امام علیه السلام اعلام کرد، وى ضمن تشویق شوهرش از وى خواست که همراهش برود.
در تاریخ الطبرى، ماجراى این بانو در روز عاشورا، چنین آورده شده است: اُمّ وَهْب، همسر او نیز عمود خیمهاى را برداشت و به سوى شوهرش رفت و به او گفت: پدر و مادرم، فدایت باد! براى پاکانِ نسل محمد صلى اللَّه علیه و آله بجنگ. او نیز به سوى زنش آمد و وى را نزد زنان بازگرداند؛ اما زن، به لباس او چسبید و گفت: من، تو را وانمىنهم تا آن که همراه تو جان بدهم. امام حسین علیه السلام او را ندا داد و فرمود: «براى خانواده شما، پاداش نیکو باد! خدا، رحمتت کند! به نزد زنان بازگرد و کنار آنان بنشین که جنگ بر زنان، واجب نیست». اُمّ وَهْب هم به سوى زنان، بازگشت... سپس از هر سو بر حسین علیه السلام و یارانش، هجوم آوردند و [عبداللَّه] کلبى، کشته شد... همسر کلْبى به سوى شوهرش آمد و نزد او نشست و غبار را از او زُدود و گفت: بهشت، گوارایت باد! شمر بن ذى الجوشن به غلامش رستم گفت: با عمود خیمه بر سرش بکوب. او بر سرِ آن زن کوبید و سرش شکست و سپس همانجا، جان داد.
گفتنى است که در الأمالى صدوق از امّ وهبى دیگر، ماجرایى نقل شده که شباهتها و تفاوتهایى با نقل طبرى دارد. چنان که برخى از محقّقان مطرح ساختهاند، ممکن است این دو در اصل یک نفر باشند که در این صورت از نظر ما نقل طبرى رجحان دارد.
بخشى از نقل الأمالى صدوق، چنین است: وَهْب بن وَهْب به میدان آمد. او و مادرش مسیحى بودند که بدست امام حسین علیه السلام، مسلمان شده و تا کربلابه دنبال او آمده بودند. وَهْب بر اسب سوار شد و عمود خیمه را بدست گرفت و جنگید تا هفت یا هشت تن [از سپاه دشمن] را کشت و سپس اسیر شد. او را نزد عمر بن سعد - که خدا لعنتش کند - آوردند. فرمان داد تا گردنش را بزنند. او را گردن زدند و [سرش را] به سوى لشکر امام حسین علیه السلام انداختند. مادرش، شمشیر او را برگرفت و به میدان آمد. امام حسین علیه السلام به او فرمود: «اى امّ وَهْب! بنشین که خداوند، جهاد را از دوشِ زنان برداشته است. تو و پسرت با جدم محمّد صلى اللَّه علیه و آله در بهشت خواهید بود...».
در مقتل خوارزمى نیز سرنوشت مادر وَهْب بن وَهْب نصرانى، به مانند سرنوشتى که طبرى براى اُمّ وَهْب همسر عبداللَّه بن عُمَیر تصویر کرده، رقم مىخورد؛ یعنى توسط غلام شمر به شهادت مىرسد
.
@ayeha313