#بی_سوادی_عاطفی
⚜️ بی سوادی عاطفی چیست؟
افراد وقتی دچار بی حوصلگی، غمگینی، ناراحتی و... میشوند نمیتوانند توضیح دهند و فقط میگویند: حالم بده یا اعصابم خورده ❗️
اما اینکه این حال گرفته شان، ناشی از خستگی، احساس خجالت، طرد شدن از جمع دوستان، حسادت، حس تنفر، احساس گناه، شرمندگی و یا حقارت است، برایشان مشخص و روشن نیست...
🔺این اصطلاح را در روانشناسی کوری عاطفی مینامند که بین احساسات منفی خود، نمیتوانند تفکیکی قائل شوند یا به خوبی ببینند.
⭕️ بعضی افراد نیز دچار بی سوادی عاطفی بوده و نمیتوانند برای بیان احساس درون خود واژگان مناسب پیدا کنند.
📝آدمها نیاز دارند بشنوند که شما دوستشان دارید، چرا امروز ناراحتید، چرا جواب تلفن نمیدهید و ...
تمرین کنید احساساتتان را بیان کنید.
@ayeha313
🏴احکام اربعین
◻️سفر شخص بدهکار
⁉️فردی که به خویشان و یا دوستان بدهکار است، آیا می تواند به زیارت اربعین مشرف شود؟🤔
✅ اگر زمان ادای قرض نرسیده و یا قرض دهنده به او مهلت برای پرداخت قرض بدهد اشکالی ندارد؛ و در صورتی که زمان أدای آن رسیده و بتواند بدهی خود را بدهد، و طلبکار هم مطالبه کند، اول قرض خود را پرداخت نماید. و اگر مکلف به قصد ترک واجب مثل نپرداختن دینی که وقت پرداختش رسیده است به سفر برود، نمازش تمام است؛ اما اگر بدون این قصد سفر میرود، هرچند مستلزم ترک واجب میشود، نماز شکسته است.
📚منبع:پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@ayeha313
چطوری از سرماخوردگی بعد از حمام جلوگیری کنیم؟ 🤔
کافیه قبل از خروج از حمام، پاهاتون رو با آب سرد شست و شو بدید تا سرما نخورید
+ اینکار از واریس هم جلوگیری میکنه
@ayeha313
❌ شبهه
یکی از جوونای مسجد می گفت:
حاج آقا پیامبر وقتی میخواست نماز بخونه تو تشهد نماز چی میگفت؟ میگفت اشهد ان خودم رسول الله؟ یا میگفت اللهم صل علی خودم و آل خودم؟
✅ پاسخ
🔹 بله، شهادت به رسالت خود میداد و بر خود درود میفرستاد، مگه چه اشکالی دارد؟
خود خدا هم در قرآن به وحدانیت خودش شهادت داده:
شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ (آل عمران: ۱۸)
تو سوره بقره هم آمده پیامبر به رسالت خودش ایمان دارد:
آمَنَ الرَّسُولُ بِما أُنْزِلَ إِلَیْهِ مِنْ رَبِّهِ (بقره: ۲۵۸)
🔹همینطور قرآن به خود ما هم دستور میدهد در بعضی از جاها به خودمون سلام و درود بفرستیم:
فَإِذا دَخَلْتُمْ بُیُوتاً فَسَلِّمُوا عَلى أَنْفُسِکُمْ (نور: ۶۱)
در روایتی از امام باقر علیهالسلام در تفسیر این آیه آمده است:
... اگر کسی داخل خانه نبود اینگونه بر خود درود بفرستید: «السَّلامُ عَلَیْنا مِنْ عِنْدِ رَبِّنا» (نور الثقلین ، ج ۳، ص ۶۲۷.)
اصلا در پایان نماز همهی ما بر خودمان اینگونه درود میفرستیم:
«السلام علینا و علی عبادالله الصالحین»
🔹اما سرّ مطلب آن است که نه فقط ما با شهادت روزانه به رسالت پیامبر، همواره نقشه راه زندگی را به خود یادآوری میکنیم، خود حضرت هم لازم است با تکرار همیشگی جایگاه خویش، نقش خود را در هدایت امت همواره به خود و دیگران یادآوری کند. همچنین با نثار سلام و درود الهی بر خود، استمرار نعمت هدایت را برای خود طلب میکنیم.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام: #آرامش_طوفانها نویسنده: #سید_علیرضا_تراشیون انتشارات: مهرستان
آرامش طوفان ها" اثری است از حجت الاسلام و المسلمین "سیدعلیرضا تراشیون" که در آن پیرامون "مهارت های مدیریت ناهنجاری های کودکان و نوجوانان در خانواده" صحبت کرده است. اشتباهات، بدرفتاریها و رفتارهای عجیب و غریب مسائلی هستند که هر انسانی ممکن است به تنهایی یا در جمع دیگران شاهد آن باشد. فرزندان ما نیز ممکن است رفتارهایی از خود نشان دهند که باعث ایجاد نگرانی و اضطراب در والدینشان شود. در چنین شرایطی، نگرش والدین در مقیاس صفر تا صد درجه بندی می شود، برخی از والدین به سرعت به فرزند خود برچسب زده و در افکار ناخوشایند و وحشتناک درباره اعمال او غرق میشوند، در حالی که برخی دیگر همه چیز را به بهانهی کودک بودن، توجیه میکنند. بسیار مهم است که بدانیم کدام یک از رفتارهای کودکان عادی، و کدام غیرطبیعی است. هدف این کتاب پاسخ به این سوال و راهنمایی والدین برای رسیدگی به نگرانیهای غیرمنطقی، تجهیز آنها به ابزار تشخیص صحیح و ارائه تجربهای دلپذیر و رضایتبخش از فرزندپروری و اقدام به موقع با وجود مسائل و ناهمواری هاست.
@ayeha313
حتما بعد از شام پیاده روی کوتاهی داشته باشید 🚶🏼♂
▫️باعث هضم بهتر غذا
▫️سوزاندن کالری
▫️کنترل بهتر قند خون و تری گلیسرید
▫️بهبود عملکرد دستگاه گوارش
▫️خواب راحت و کاهش استرس
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا حقيقت داره کسي رو که شب جمعه خاک کنند سوال و جواب
شب اول قبر نداره؟
✍️پاسخ:
شب و روز جمعه در بین ایام هفته از یک امتیاز و شرافت خاصی برخوردار است که یکی از آنها این است که اگر انسان مؤمنی در این وقت از دنیا رفت به برکت و شرافت آن برخی از مشکلات و حوادث عالم قبر و برزخ از او برداشته می شود.
از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که جمعه سرور ایام است و خداوند در آن حسنات را مضاعف و گناهان و معاصی را محو می کند، درجات مؤمنان را بالا می برد، دعاها را مستجاب می کند، حوایج را بر می آورد و ...[1] در این باره روایاتی در منابع دینی آمده است که به عنوان نمونه به چند مورد اشاره می شود:
وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أَوْ لَیْلَةَ الْجُمُعَةِ رَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ عَذَابَ الْقَبْرِ.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسی که در شب یا روز جمعه بمیرد، عذاب قبر از او برداشته می شود.[2]
همین طور از امام صادق (ع) روایت شده است:
قَالَ الصَّادِقُ ع مَنْ مَاتَ مَا بَیْنَ زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْخَمِیسِ إِلَى زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ أَمِنَ مِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْرِ.
کسی که بین ظهر روز پنج شنبه تا روز جمعه از دنیا برود، از فشار قبر در امان خواهد بود.[3] به همین مضمون نیز روایاتی وارد شده است؛
وَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع...وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أُعْتِقَ مِنَ النَّارِ.
کسی که در روز جمعه از دنیا برود عذاب قبر از او برداشته و از عذاب جهنم آزاد می شود.[4]
با وجود این روایات؛ به جهات مختلف نمیتوان این روایات را به صورت کلی پذیرفت، بلکه باید آنها را مشروط به وجود شرایط مختلف کرد؛ زیرا اصل و قوام امور بر اعمال و اعتقادات انسانها پیریزی شده است و اگر امور دیگری دخیل میباشند؛
بر اساس این اصل هستند. مرگ در زمانی مشخص، یک امر اختیاری برای انسان نیست و انسان در آن نقشی ندارد؛ حال چگونه میتوان پذیرفت که امری غیر اختیاری چنین ثمراتی برای انسان داشته باشد. علاوه بر این؛ بسیاری از انسانهای فاسد و فاسق در شب و روز جمعه مردهاند؛ حال چگونه میتوان تنها به جهت مرگ در این زمان خاص، امتیازات مطرح شده در روایات را برای آنان نیز عمومیت داد.
حال که مشخص شد منظور از این روایات، مطلق انسانها نیستند؛ باید به دنبال مراد این دسته از احادیث باشیم.
امام باقر(ع) میفرماید: «شخصی که در روز جمعه بمیرد، در حالیکه به حق ما اهل بیت آگاه باشد؛ خداوند او را از آتش جهنم رهایی میبخشد و او را از عذاب دور میکند».[5] این روایت که برخی آنرا از امام صادق(ع) نیز نقل کردهاند[6] نشان میدهد که مرگ در این زمان، تنها کمککننده میباشد.
اگر انسان در زندگی خود راه درست را پیموده باشد و در عین حال خطاهای اندکی از او سر زده باشد، مردن در این ایام به او کمک خواهد کرد. طبیعی است که برخی ایام دارای شرایطی هستند که خداوند آنها را مبارک گردانیده و در آن زمانها رحمت الهی، شامل افراد بیشتری میشود؛ لذا پیامبر اسلام(ص) فرمود: «براى پروردگار شما در دوران عمرتان، نسیمهاى رحمتى است ...».[7]
[1] الکافی، ج 3، ص 414،
[2]منلایحضرهالفقیه، ج 1، ص 138، ح 371
[3] همان، ح 372،
[4] همان، ح 373.
[5]. کافی، ج 3، ص 415.
[6]. الاختصاص، ص 130.
[7]. کشف الأسرار، ج 8، ص 116،
@ayeha313