✨به نام خداوند نیکوسرشت
🍁که او در جهان بذرنیکی بکشت
✨خدایا...
🍁صبحمان را
✨با نام تو آغاز میكنیم
🍁نام تو آرامش
✨لحظههايمان است و
🍁میدانیم امروز بركت و شادی را
✨مهمان لحظههايمان خواهی كرد
🍁 الــهـــی بــه امــیــد تـــو
@ayeha313
☘(( وقتی خواستگار آمد، چه کنیم؟! ))
دختران گرامی و خانواده هایشان که میزبان #خواستگار هستند، بر اساس روایات "معصومین" وظایفی دارند که خوب است با آن ها آشنا باشیم و با عمل به آن ها، زندگی اسلامی را شروع کنیم.
۱. مشورت با دختر:
سابق در میان خانواده های ایرانی، موارد متعددی دیده می شد که پدر بر اساس خواسته های خود و بدون در نظر گرفتن مصالح دخترش، او را به همسری هرکسی که می خواست، در می آورد. این برخلاف روایات و سیره ی معصومین است.
بر اساس روایت منقول، حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) همیشه در زمانی که برای دخترانشان و... خواستگار می آمد، نظر خود #دختر را نیز جویا می شدند و با او مشورت می کردند.
در احادیث منقول مربوط به ازدواج سیدة نسآء العالمین فاطمة(سلام الله علیها) نیز حضرت از دخترشان نظرخواهی کردند و ایشان هم با سکوتشان اظهار رضایت کردند.
لذا حتما وقتی که #خواستگاری آمد، خانواده ی دختر با خود دختر مشورت کنند و از او نظرخواهی کنند.
۲. امروز و فردا نکردن:
بر اساس روایات منقول و متعددی، توصیه ی جدی شده است که وقتی خواستگار آمد و از لحاظ ایمانی #کفو و هم سنگ بود، و از دین و اخلاقش (به خصوص توصیه شده است به تقید به نماز) راضی بودید، برای جواب دادن امروز و فردا نکرده و معطل نکنید و بلکه بی درنگ جواب مثبت دهید. طول دادن پاسخ مثبت صحیح و مورد تأیید اهل بیت نیست. و ظاهرا همچنین است رد کردن، اگر کفو نباشد.
۳. پرهیز از طبقات اجتماعی:
در برخی از روایات اهل بیت عصمت و طهارت، ثروت می تواند زمینه ساز خرابی ها و مفاسد قابل توجهی برای "مؤمنین" باشد که از جمله ی آن ها، ثروت برای مؤمنی است که وقتی یک مسلمان و مؤمنی به خواستگاری دختری از او آمد، او را رد کند به دلیل فقر و نداری آن خواستگار. و به این دلیل که بگوید من از تو ثروتمندتر هستم. از این احادیث بر می آید که اختلاف طبقاتی اجتماعی و اقتصادی را اصلا نباید وارد بحث #ازدواج کرد و شرف در اسلام، بنابر روایات، به اخلاق و تقوا و اسلام است نه شأن اجتماعی و... .
حتی چنین ثروتی بنابر حدیثی، از ۲گرگ درنده که یکی از ابتدای گله و یکی از انتهای گله، حمله کنند، بدتر است.
۴. پرهیز از قبول فاسق و شارب الخمر:
به شدت و با تعابیر محکمی در روایات اهل بیت از قبول خواستگاری افراد فاسق و به خصوص شرابخوار نهی شده است. در برخی از تعابیر وارد شده، قبول خواستگاری شراب خوار، مساوی با کشانده شدن به زنا شمرده شده است.
لذا برای اطمینان از سلامت خواستگار از شرابخواری و فسق و فجور، با جدیت تحقیق باید کرد. به خصوص تحقیق از دوستان خواستگار.
۵. پرهیز از ازدیاد مهریه:
از منظر "معصومین" از نشانه های شوم بودن دختر، زیادی و سختی مهریه اش شمرده شده است و به عکس از نشانه های برکت و میمنت دختر، کمی و آسانی مهریه اش شمرده شده است.
در حدیث منقول از پیامبر خدا آمده است که بهترین زنان امت من آن هایی هستند که خوب رو و زیبا چهره باشند و کمترین مهریه را داشته باشند و از همه مهمتر حدیث منقول از امیرالمؤمنین(علیه السلام) است که فرمودند غلو و زیاد کردن مهریه، موجب "عداوت" بین زن و شوهر می شود.
لذا بر اساس احادیث و فقه اهل بیت، توصیه ی ما "مهر السنة"(مهریه ی زنان پیامبر و همسر حیدر و بقیه ی اهل بیت) است. مقدار مهر السنة به تومان، بر اساس اختلافات در محاسبه ی آن، از بیشتر از ۲سکه تا حدود ۱۴ سکه است.
نکته ی قابل توجه، "کراهت" بیش از مهر السنة بودن مهریه است.
خوب است بدانید که حضرت آیت الله بهجت(رحمه الله) هم برای مهریه ی عروسشان(همسر شیخ علی بهجت)، مهرالسنة را پیشنهاد داده بودند.
إن شاء الله عامل باشیم. و جهت هبوط افضل مصلحت، توسل فراموش نشود...
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷این خصوصیات، درد و رنج انسان را افزایش میدهند:
۱- اهمیت دادن به قضاوت دیگران
۲- گیر کردن در گذشته یا پیشخور کردن آینده
۳- حواسپرت بودن
۴- بی اخلاقی
۵- گریز از مسئولیت یا پاسخگویی
۶- عجول بودن یا شتاب زده رفتار کردن
۷- وراجی یا پرگویی
۸- کتاب نخواندن
۹- نداشتن اوقات فراغت
۱۰- پُر کاری یا بی کاری
۱۱- ناتمام گذاشتن کارها
۱۲- داشتن منبع کنترل بیرونی
۱۳- زیاده از حد اهمیت دادن
۱۴- برهم خوردن ریتم خواب
@ayeha313
💠 شک در صحّت قرائت نماز
💬 اگر پس از وارد شدن در آیهای، در صحّت آیه قبل آن شک کند، به شک خود اعتنا نکند. همچنین اگر پس از وارد شدن در جمله بعدی، شک در صحّت جمله قبل کند، مانند اینکه هنگام گفتن «اِیّاکَ نَستَعِینُ» شک کند که «إِیَّاکَ نَعبُدُ» را صحیح ادا کرده یا نه، به شک خود اعتنا نکند.
🔸 البته اگر آنچه را که در صحیح ادا کردن آن شک دارد، احتیاطاً دوباره بخواند، اشکال ندارد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
📚 #احکام_دین
@ayeha313
📌متن شبهه👇
چرا در قرآن اومده اگر زنی را ۴ نفر بهش شهادت دادن باید تا آخر عمر در منزل زندانی بشه؟ چرا راجب مردا یه همچنین چیزای در قرآن نیست؟
📌پاسخ به شبهه👇
♥️حبس ابد در خانه در آغاز اسلام، کیفر زن فاحشه، در صورت شهادت شهود است.
💠"والـتی یاتین الفـحشة من نسائکم فاستشهدوا علیهن اربعة منکم فان شهدوا فامسکوهن فی البیوت حتی یتوفـهن الموت...
✍ و کسانی از زنان شما که مرتکب زنا شوند، چهار نفر از مسلمانان را بعنوان شاهد بر آنها بطلبید! اگر گواهی دادند، آنان(زنان) را در خانهها (ی خود) نگاه دارید تا مرگشان فرارسد یا اینکه خداوند، راهی برای آنها قرار دهد "
🌸مفسرین روایتی هم نقل کردهاند، که رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم وقتی آیه تازیانه در اول سوره نور نازل شد فرمود: این همان راه علاج و سبیلی است که خدای تعالی در آیه پانزده سوره نساء وعده اش را داده است.
🔆در این جمله مساله حبس کردن دائمی زن مورد بحث را مشروط کرده بر شهادت دادن شهود، نه بر اصل وقوع عمل زشت، و خلاصه کلام اینکه، تنها وقتی حکم حبس ابد از ناحیه حاکم صادر میشود که چهار شاهد بر صدور عمل فاحشه از زن شهادت دهد، و اگر شهود شهادت ندهند حکم صادر نمیشود
🔰حکم نامبرده حبس دائمی است، به قرینه اینکه نهایت مدت حبس را مرگ زن قرار داده، و فرموده: " حتی یتوفاهن الموت" (تا مرگ ایشان را دریابد)
🌹چیزی که هست تعبیر حبس ابد آن هم در زندان نیاورد، بلکه فرمود آنها را در خانهها نگه بدارید تا مرگشان فرا رسد، این نیز دلیل روشنی است بر اینکه خواسته است کار را بر مسلمانان آسان بگیرد، و از سخت گیری اغماض کند
🔰 و اینکه فرمود: (تا مرگشان برسد) (و یا خدا راه نجاتی برایشان مقرر بدارد)
اشارهای است به اینکه امید آن هست که حکم حبس ابد نسخ شود، هم چنان که همین طور هم شد، برای اینکه حکم تازیانه حکم حبس ابد را نسخ کرد، و این از ضروریات است که حکم جاری در باره زناکاران در اواخر عمر رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم نازل شد، و بعد از رحلت آن جناب در بین مسلمانان جاری گردید، و مساله زندانی کردن بعد از رحلت آن جناب اصلا مورد عمل واقع نشد.
🌸پس آیه شریفه بفرضی که دلالت کند بر حکم زنان زناکار، هیچ تردیدی نیست در این که به وسیله آیه تازیانه نسخ شده است.
🔆امام صادق (علیهالسلام) از پدرانش از امیرمؤمنان (علیهالسلام) در حدیث ناسخ و منسوخ روایت کرد که آن حضرت فرمود: یکی از احکام جاهلیت این بود که زن اگر زنا میداد در خانهای حبس و جلو انحرافش گرفته میشد تا مرگش فرارسد و اگر مرد زنا میکرد او را به مجالس خود راه نمیدادند، به او دشنام میدادند، مورد آزار قرار میگرفت و تقبیح میشد و غیر از این چیزی نمیدانستند. خداوند متعال در آغاز اسلام فرمود:
«… و از میان شما، آن دو تن را که مرتکب زشتکاری میشوند، آزارشان دهید؛ پس اگر توبه کردند و درستکار شدند از آنان صرفنظر کنید؛ زیرا خداوند توبهپذیر مهربان است.»
ولی وقتی مسلمانان زیاد شدند و اسلام قوی شد و از کارهای جاهلیت دوری گزیدند خداوند این آیه را نازل فرمود: الزّٰانِیَةُ وَ الزّٰانِی فَاجْلِدُوا کُلَّ وٰاحِدٍ مِنْهُمٰا مِائَةَ جَلْدَةٍ …؛ به هر زن زنادهنده و مرد زناکاری صد تازیانه بزنید. این آیه، آیات حبس و آزار را نسخ کرد.
🔰طبق آیه تعداد تازیانه زن ومرد(مجرد) زناکار باندازه هم هست و صد تازیانه مجازات میشوند
@ayeha313
🛑ظرفیت و جنبه روح و شخصیت ما چقدر هست؟
▫️آیت الله مشکینی(ره):
💠بعضی از انسانها روح کوچکی دارند. بدن قوی، هیکل قوی امّا روح خیلی کوچک است.
💠به اندک چیزی آزرده میشود. اندک ناراحتی او را به جزع و فزع درمیآورد. تاب اندک مرضی را ندارد، قدرت اندکی فقر را ندارد، خیلی کوچک است، عصبانی میشود، کنترل خود را از دست میدهد، حتّی گاهی برای خدا اوقات او تلخ میشود.
اینطور نباشید. إنشاءالله این نوع افراد در محیط دیدن ما نیست.
💠بعضی از انسانها خیلی بزرگ هستند و بزرگوار هستند، کوه هستند. المؤمن گاهی اینطور است که مثل دریا خیلی بزرگ هستند. قلب آنها خیلی وسیع است
💠و چه نیکو میفرماید علیّ بن ابیطالب:
کمیل، این دلها را که میبینی در سینهها وجود دارد همه مثل ظرف هستند. بعضی از ظرفها استکان است، بعضی از ظرفها استخر است.
🛑هرچه عظیم و بزرگ باشد هیچ مصیبتی او را از جا تکان نمیدهد، هیچ ناراحتی او را تکان نمیدهد. عظیم و بزرگ است.
@ayeha313