💐لا اله الا الله الملک الحق المبین...؛
💐عرض تسلیت ویژه شهادت جانگداز آیت الله رئیسی و همراهان بزرگوارشان...؛
💐گرامیداشت خاطره سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر ۱۳۶۱
روزتان بخیر و شادی و وجودتان محفوظ و مسرور در سایهء سخاوت و شفاعت اهل بیت علیه السلام...؛
🌹🏴 الهی آمین 🏴🌹
#روزتان_بخیر/ع
#فتح_خرمشهر۱۳۶۱/۳/۳
🔹امام رضا علیه السلام فرمودند:
🔹هرکس که جنازه ولی از اولیای مارا تشییع کند از گناه خارج میشود مثل روزی که از مادر متولد گردیده که هیچ گناهی بر او نیست.
📚بحار الانوار ج 49 صفحه 98
@ayeha313
🔸 #چهار_نشانه مهم برای شناختن #شخصیت_خواستگار
1⃣ اگر مشاهده کردید خواستگاری در مقابل پدر و مادرش تسلیم مطلق است، از خود هیچ اختیاری ندارد و حتی توصیههای غیرمنطقی آنها را میپذیرد، كمی در انتخاب خود تردید كنید.
2⃣ اگر مشاهده كردید برای خواستگارشما مسائلی مثل شیوه برگزاری مراسم عروسی بهطور افراطی مهمتر از خود رابطه است، آن را به عنوان یک نشانه منفی در نظر بگیرید.
3⃣ اگر خواستگار شما با شما بسیار مهربان است، اما در حین رانندگی یا در تعاملات روزمره در کوچه و خیابان با مردم خشونت میکند، یقین داشته باشید که پس از سپری شدن دوران شیرین اولیه رابطه، خشونت علیه شما را هم آغاز خواهد کرد.
4⃣ آدمها در دوره خواستگار ی تلاش میکنند که بهترین حالت رفتاری خود را بروز بدهند. اگر قسمت عمده دوره خواستگاری شما به بحث و تلخکامی میگذرد، این نشانه بسیار بدی از یک زندگی دردناک پس از عقد و عروسی است.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
سوم خرداد #سالروز_آزادسازی_خرمشهر گرامی باد.
🇮🇷 آزادسازی خرمشهر (۱۳۶۱ش)
✍️ آزادسازی خرمشهر یکی از مهمترین اهداف عملیات بیت المقدس در دوره جنگ تحمیلی بود که پس از ۵۷۸ روز اشغال در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱صورت گرفت. این عملیات توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای بسیج مردمی انجام گرفت.
✅ فتح خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر از نظر سیاسی تکیهگاهش را برای مذاکره از دست داد. این واقعه از لحاظ نظامی نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته میشود. به همین دلیل از آن روز به عنوان نمادی از پیروزی، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن یاد میشود.
✅ با آزادی خرمشهر، ایران توانست بیشتر اراضی اشغال شده از سوی عراق در ابتدای جنگ را بازپس بگیرد و دست برتر را در موقعیت نظامی و تبلیغاتی داشته باشد.
🌷 امام خميني(ره) در اين باره فرمودند: "خرمشهر را خدا آزاد كرد".
✅ شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوم خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نامگذاری کردهاست.
🌷یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم شهدای خدمت حضرت آیت الله دکتر ریسی وهمرانشان گرامی باد شادی ارواح شهدا فاتحه و صلوات بر محمد و آل محمد
@ayeha313
13.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بر هر ایرانی باشرف واجبه اینو نشر بدن تا اون دنیا شرمنده ی رئیسی نشی ...
#شهید_جمهور🏴
💢تقدم نماز قضا بر ادا
#سوال_شرعی
🔰اگر کسی نماز قضا به عهده دارد، آیا میتواند ابتدا نماز واجب یومیه را به جماعت بخواند وپس از آن نماز قضا را بخواند؟
✅پاسخ
❗️بنابراحتیاط واجب نماز قضای همان روز مقدم است. البته در احتیاط واجب می تواند با رعایت الاعلم فالاعلم به مرجع دیگری رجوع نمود.
⭕️مسئله: کسی که نماز قضا به عهده دارد، می تواند نمازی که اکنون بر او واجب شده را بخواند ولی احتیاط واجب آن است که اگر فقط یک نماز است ابتدا نماز قضا را به جا آورد؛ به خصوص اگر نماز قضا مربوط به همان روز باشد.
💠استفتائات رهبری
آیا یک نماز شب اول قبر را می توان برای چند میت خواند ؟
" آیت الله العظمی خامنه ای "
جواب: خواندن یک نماز لیلة الدفن برای چند نفر به امید ثواب، مانعی ندارد
"آیت الله العظمی سیستانی "
جواب :نمی تواند
"آیت الله العظمی مکارم شیرازی"
جواب :این عمل به قصد ورود اشکال دارد (زیرا در اصل باید برای هر میّت، یک نماز لیلة الدفن جدا خوانده شود)، ولی این عمل به قصد رجاء (به امید رسیدن به ثواب) مانعی ندارد.
@ayeha313
❓احکام نماز شب اول قبر.
↩️این نماز را نمیتوان بصورت جماعت خواند و باید فرادی خوانده شود.
اگر تدفین متوفی بنابه دلایلی عقب بیفتد( مثلا به شهری دیگر ببرند و …) نماز را باید شب دفن متوفی خواند....
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
❓احکام نماز شب اول قبر. ↩️این نماز را نمیتوان بصورت جماعت خواند و باید فرادی خوانده شود. اگر تدف
❓چه زمانی نماز شب اول قبر خوانده میشود؟
↩️نماز شب اول قبر را در اولین شب پس از دفن متوفی میخوانند. و زمان آن از اول شب تا قبل از نماز صبح میباشد. البته بسیار بهتر است که این نماز در اول شب یعنی پس از خواندن نماز عشاء بخوانیم....
@ayeha313
چرا جنگ پس از فتح خرمشهر ادامه پیدا کرد؟
✅ پاسخ
🔹 شبههافکنان در این موضوع دانسته یا نادانسته چنین القاء میکنند که پس از فتح خرمشهر، امکان بدون هزینه و شرافتمندانه پایان دادن به جنگ وجود داشته اما ایران نپذیرفته است!! درحالیکه پس از فتح خرمشهر هنوز اوضاع به وضع قبل از تجاوز بازنگشته بود و عراق پنج هزار کیلومتر مربع از خاک ایران را در اشغال داشت. عراق همچنان نه تنها تهدیدی برای ایران بود، بلکه صدها میلیارد دلار خسارت جبران نشده و بدون تضمین جبران به ایران وارد کرده بود. حال در چنین وضعیتی برای حل مسائل چگونه باید تصمیم گرفت؟
🔹 راهحل اول:
👈اول آتشبس کنید، تا ببینیم بعداً چی میشود!
فرمانده وقت سپاه در سخنانی میگوید: «اینکه گفته میشود بعد از آزادی خرمشهر چرا صلح نکردید، باید بگویم که هیچ پیشنهاد صلحی تا چهار سال بعد از آزادی خرمشهر به ایران نشد و فقط چند طرح آتشبس ارائه شد که اگر قبول میکردیم جنگ پنجاه سال به درازا میکشید.»
👈چند نفری که آمدند و مذاکره کردند؛ اما رفتند و نیامدند:
وزیر خارجه وقت نیز در این باره میگوید: «نفر اول آقای حبیب شطی، دبیرکل کنفرانس اسلامی بود که برای مذاکره آمد، یک رقمی را ایشان گفت و ما هم یک رقمی مطرح کردیم قرار شد ایشان جواب بیاورند؛ ولی دیگر خبری نشد. نفر دوم، معاون وزیر خارجه هند بود که تلاش زیادی کرد و با ایشان هم روی رقم بحث کردیم؛ ولی رفت و خبری نشد.»
درباره غرامت، نقل قولهای مختلفی وجود دارد و آمار و ارقام ذکر شده از ۲۵ میلیارد تا ۱۵۰ میلیارد دلار متغیر است، ولی تاکنون هیچ گونه سند معتبر و مشخصی مشاهده نشده است. آقای هاشمی در کتاب «حقیقتها و مصلحتها» این موضوع را شایعات میداند و میگوید: «وقتی خرمشهر فتح شد، شایعاتی در مورد پیغام صلح یا دادن پول در کشور مطرح بود، ولی ما که مسؤول بودیم، میدانستیم این شایعات دروغ است.»
🔹 راهحل دوم:
ترک مخاصمه بدون اتمام جنگ راه حل دیگری بود که فراروی ایران قرار داشت؛ بدین معنا که ایران راه حل اول را نمیپذیرفت، در عین حال از ورود به داخل خاک عراق خودداری میکرد و در مرز خود مستقر میشد. انتخاب این گزینه با توجه به اینکه عراق «نفتشهر» را در اختیار داشت و روی ارتفاعات و مناطق سرکوب مستقر شده و در عین حال به دنبال فرصت برای بازسازی و تجدید قوا بود چه معنایی داشت؟ آیا با این روش جنگ به پایان میرسید یا اینکه عراق پس از تجدید قوا مجددا حملات خود را از سر میگرفت؟ ضمن اینکه از نظر حقوقی هیچ گونه آتشبسی میان دو طرف برقرار نشده بود و بهانههای لازم برای از سرگیری مجدد تجاوزات عراق وجود داشت.
🔹راهحل سوم
تنبیه متجاوز با هدف تأمین صلح شرافتمندانه راه حل دیگری بود که ایران انتخاب کرد. امام خمینی بر این نظر بودند: «امروز که ما قدرت داریم، اگر مجرم را رها کنیم این به معنای آتشبس و صلح نیست» «ضمن اینکه منطق حکم میکند، دشمن عقب رانده شده را باید به نحوی مجازات کرد که برای سالهای سال خیال تهاجم مجدد را از سر بیرون کند.»
#دفاع_مقدس
@ayeha313
#معرفی_کتاب
نام کتاب: #دا
(خاطرات سیده زهرا حسینی)
نویسنده: #سیده_زهرا_حسینی
ناشر: #چاپی
موضوع کتاب : #کتابهای انقلاب و دفاع مقدس
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #دا (خاطرات سیده زهرا حسینی) نویسنده: #سیده_زهرا_حسینی ناشر: #چاپی موضوع
کتاب «دا» را میتوان بهترین نمونه در این راستا به شمار آورد که در واقع امروزه به مثابه یک نقطه عطف در تاریخ نشر کشور شناخته شده و کارکرد دارد. این کتاب، خاطرات سیدهزهرا حسینی از روزهای آغازین جنگ تحمیلی در دو شهر بصره و خرمشهر است و سالهای محاصرهٔ خرمشهر توسط نیروهای عراقی محور مرکزی کتاب را تشکیل میدهد.
حسینی در آن زمان دختر هفده سالهای بوده و گوشهای از تاریخ جنگ را بازگو میکند که غالباً به اشغال و فتح خرمشهر مربوط میشود. حسینی در این کتاب، خاطرات خود از روزهای آغاز مقاومت و روزهای پس از آن را با جزئیترین موارد روایت میکند تا آنجا که این گونه جزیینگری و بیان لحظه به لحظه وقایع باعث شده تا بسیاری آن را رمان بنامند؛ حال آنکه این کتاب سراسر مبتنی بر رویدادهای واقعی و خاطرات حقیقی سیده زهرا از آن روزهاست. راوی در آن روزها تنها 17 سال داشته و اهمیت این کتاب شاید در این باشد که وقایع جنگ ما برای اولین بار از زاویه دید یک دختر نوجوان روایت شده است؛ خاطراتی که راوی حدود 20 سال آنها را درون سینه خود همچون یک راز حفظ کرد و حرفی از آن نزد. در این کتاب ناگفتههایی از جنگ بیان شده که تاکنون کسی از آنها حرف نزده است.
@ayeha313
بسم الله الرحمن الرحیم
درود بر ملت حماسه ساز ایران که قلب های سوخته را با شکوه حضور خود تسلی دادند.
خبر، جانسوز و دردناک و تلخ بود.
حداقل نسل دهه هفتاد به بعد تلخ ترین خبر و تلخ ترین یکشنبه شب خود را سپری کردند و فراموش نخواهند کرد.
این سوز و درد ریشه در چند مظلومیت داشت،
ناامید بودیم و از تلاش های او غافل ...
نگو که او برای دوای مشکلاتمان نه راه میرفت و نه میدوید بلکه بال بال میزد...
گفتند پرده می کشد؛
دورترین مختصات ایران؛ از تبریز تا بیرجند را برای خدمت به محرومین و توسعه زیرساخت ها قدم زد و به هم متصل کرد.
در غمناک ترین آب و هوا؛ جاییکه عباس میرزا برای از دست دادن بادکوبه و آذربایجان شمالی خون گریه کرد و ستارخان جان داد، به شهادت رسید.
حماسه ساخت، مکتب ساخت.
گفتند هرجای دنیا بره دستگیرش میکنند؛
تا سازمان ملل رفت از مظلومین دفاع کرد، از حقوق ایران دفاع کرد
، از نظام خانواده در سطح جهانی صحبت کرد.
تا بازار های سوریه رفت و قدم زد و برای اولین بار یک رئیس جمهور یک شب را در دمشق خوابید.
یعنی دمشق تا این حد امن شده و این دستاورد شهیدان سلیمانی، امیرعبدالهیان و رئیسی بود.
گفتند کشور را منزوی میکند؛
پروژه منزوی سازی ایران را شکست داد، وارد بریکس و شانگهای و کشورهای آفریقایی شد، بدون برجام، بدون بهانه، کرونا را شکست داد؛
یک چهارم جهان برای او عزای عمومی اعلام کردند.
چندین رئیس جمهور برای اولین بار به خاطر او به ایران سفر کردند.
گفتند بگذار امام رضا(ع) برای مردم بماند امام رضا(ع) را سیاسی نکن؛
پیکرش با ۴ میلیون زائر وارد حرم سلطان شد و امام رضا علیه السلام خریدارش شد.
گفتند آیت الله اعدام است؛
در سال ۹۸ و ۱۴۰۱ تلاش کرد و با فرمان رهبرانقلاب برای جوانان فریب خورده عفو صادر شد.
هیچ نقطه سیاهی در کارنامه اش پیدانکردند گفتند آقای رئیسی تو قاضی هستی بیا همه ما را دستگیر کن، تخریبش کردند گفتند بیسوادی؛
در دوران قدرتش برخلاف روسای جمهور و روسای قوه قبلی از هیچ منتقدی و مخالفی شکایت نکرد.
گفتند عکسش را با شهید سلیمانی پخش کرده تا رای بگیرد؛
ولی او دست در دست سلیمانی داد.
گفتند پست بی قرار دارد خیز برداشته برای مقام بالاتر (جانشینی که لایقش بود) ؛
به عرش الهی خیز برداشت
و مظلومانه و اربا اربا...
گفتند محبوبیت ندارد؛
عزتی پیداکرد خمینی گونه، میلیونی،
رای داده و نداده، منتقد و پشیمان، همه و همه آمدند، آمدند و اشک ریختند...
خدا نگهدار مظلوم تر از بهشتی؛ خونت و پیکر سوخته ات تلنگر زلزله گونه ای بود بر تنمان...
نامت با عزتِ تمام در تاریخ نوشته شد.
مرحبا به این مردم و عظمت و عزت و بدرقه و وفا 🇮🇷
۱۴۰۳/۳/۳
#ایرانشناسی
#مسجد_وکیل_شیراز
معماری: معماری اسلامی
معمار: کریمخان زند
تاریخ افتتاح: ۱۷۷۳
استان: فارس
تاریخ ثبت ملی: ۱۸ تیر ۱۳۱۱
مسجد وکیل یا مسجد سلطانی، مسجدی تاریخی مربوط به دوره زندیان در شیراز است که به دستور کریمخان زند ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شدهاست طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.
شبستان جنوبی با ستونهای سنگی یکپارچه و مارپیچ از شاخصههای معماری ایرانی و از مناطق دیدنی این مسجداست که دارای ۴۸ ستون سنگی یکپارچه میباشد.
مساحت این شبستان در حدود ۵ هزار متر مربع است و منبر چهارده پلهای یکپارچه از سنگ مرمر از زیبائیهای قسمت شبستان میباشد. گویند به فرمان کریم خان این سنگ از مراغه به شیراز آورده شد.
در سمت شمال مسجد طاق بلند و مهمی ساخته شده که به طاق مروارید معروف است و در دور این طاق با قلم درشت و خط ثلث عالی یکی از سورههای قرآن به صورت هلالی نوشته شدهاست.
این مسجد بر طبق بافت معماری سنتی این مرز و بوم در یک مجموعه اجتماعی قرار گرفته و هماهنگی زیبایی را در پیوند دین و دنیا، به وجود آوردهاست. کاشی کاری صحن و ایوانهای شمالی و جنوبی نیز بسیار زیبا و از انواع هفت رنگ و معرق میباشد.
مسجد وکیل در سفرنامه به سوی اصفهان پیرلوتی این گونه معرفی شدهاست: "امروز خوشبختانه موفق شدم وارد مسجد کریم خان شوم بی شبهه اگر مدتی در این جا بمانم به همه محلهایی که دخول به آنها اکنون بهطور کامل برایم ممنوع است، وارد میشوم. مردم این شهر نسبت به من بسیار ملایم و مهربانند. خطوط و نقوش معماری مسجد، ساده و بیآلایش است، ولی در همه جا، میناکاری و رنگهای سبز و قرمز دیده میشود و این تجمل به حد افراط رسیدهاست هیچ قسمتی از دیوار را نمیتوان یافت که به دقت میناکاری نشده باشد. اکنون در کاخی لاجوردین و فیروزه فام هستیم."
@ayeha313
پروردگارا
🌸✨در اولین روز هفته
🌸✨هر آنچه خوب و ناب است
🌸✨نصیب کسانی کن که در هر
🌸✨شرایط تو را میخوانند
🌸✨آنان که از سر صدق
🌸✨دل امید به رحمت تو دارند
🌸✨همراهشان باش
🌸✨و گره از مشکلاتشان بگشا
آمیـــن یا رَبَّ الْعالَمین 🙏
ای پروردگار جهانیان 🙏
@ayeha313
مولا امیرالمومنین ؛ امام علی عليه السلام فرمودند:
چه زيباست تواضع و فروتنى ثروتمندان در برابر فقرا ، براى رسيدن به پاداش هاى الهى...!
و از آن بهتر بى اعتنايى و بزرگ منشى مستمندان است در برابر اغنيا براى توكل بر خدا...!
منبع : 👇
کتاب شریف نهج البلاغه، حکمت 406
@ayeha313