خدایا🙏
در آخرین پنجشنبه تیر ماه
دردل همه نورقراره بده،✨
درچشم همه بصیرت،
درنگاهشان پاکی،
درکارشان برکت🌹
درخانه شان آرامش،
دروجودشان آرامش 🙏
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشکار🌹🙏
شهادت امام سجاد علیه السلام تسلیت باد
@ayeha313
🔹امام سجّاد عليه السلام:
🔹گناهانى كه از استجابت دعا جلوگيرى مى كنند عبارتند از: بد نيّتى، خبث باطن، دورويى با برادران، باور نداشتن به اجابت دعا، به تأخير انداختن نمازهاى واجب تا آن كه وقتشان بگذرد، تقرّب نجستن به خداوند عزّ و جلّ با نيكوكارى و صدقه، بد زبانى و زشت گويى
🔹ميزان الحكمه جلد4 صفحه287
@ayeha313
✅اگر قصد آشنایی با دختر یا پسر مورد علاقهتون رو دارین و دوست دارین آشنایی شما به ازدواج ختم بشه و دوست ندارین که این اولین دیدار، دیدار آخرتون باشه، باید هوش و ذکاوت و پختگی به خرج بدین و در همون برخورد اول طرف مقابلتون رو تحت تاثیر قرار بدین به طوری که طرف رو ترغیب کنین تا سعی کنه بیشتر شما رو بشناسه و تا مرحله ازدواج پیش بره.
📌اولین برخورد همیشه نوع شخصیت طرف مقابل رو نشان میده، البته قبل از ملاقات و آشنایی اولیه توجه داشته باشین، طرف مقابلمعیارهای اولیه لازم برای ازدواج رو داشته باشه، در ضمن بهتره این آشنایی زیر نظر خانواده صورت بگیره...
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
💢اگر امام حسین(ع) قصد قیام و شهادت داشت، چرا پیش از شهادت به شمر و عمرسعد پیشنهاد جوایز مادی و زمین داد تا از کشته شدن فرار کند؟
نکته اول:
آنچه در برخی از کتابهای متأخر - به نقل از مقتل ابومخنف(که البته اصل این کتاب در دسترس نیست) - نقل شده تنها این است که؛ امام حسین(ع) پیش از شهادت به شمر فرمود: «جایزه یزید پیش تو محبوبتر است یا شفاعت جدم رسول خدا(ص)؟»، شمر ملعون گفت: دانگی از جایزه یزید پـیش من از شفاعت تو و جدّت محبوبتر است. اما سخنی از دادن زمین شخصی خودش به شمر چیزی نقل نشده است.
📚ینابیع المودة لذو القربى، ج 3،ص 83
ناگفته نماند بر اساس برخی از نقلها پیشنهاد زمین را امام حسین(ع) به عمر بن سعد داد:
حسین(ع)، به عمر بن سعد، پیام فرستاد: «میخواهم با تو گفتوگو کنم. امشب میان لشکر من و لشکر خودت، همدیگر را ببینیم».
عمر بن سعد، با بیست سوار و حسین(ع) نیز با همین تعداد، بیرون آمدند. هنگامى که یکدیگر را دیدند، حسین(ع) به یارانش فرمان داد و آنان، از او کناره گرفتند و تنها برادرش عبّاس(ع) و پسرش على اکبر(ع) در کنارش ماندند. ابن سعد نیز به یارانش فرمان داد. آنان هم از او دور شدند و تنها فرزندش حَفْص و غلامش به نام لاحِق، در کنار او ماندند.
حسین(ع) به ابن سعد گفت: «واى بر تو! آیا از خدایى که بازگشتت به سوى او است، پروا نمیکنى؟ اى مرد! آیا با من میجنگى، در حالىکه میدانى من، فرزند چه کسى هستم؟ این قوم را واگذار و با من باش که در این حال، به خدا نزدیکترى».
عمر به حسین(ع) گفت: بیم دارم که خانهام ویران شود!
حسین(ع) فرمود: «من، آنرا برایت میسازم».
عمر گفت: میترسم که مزرعهام را بگیرند.
حسین(ع) فرمود: «من، بهتر از آنرا از مِلکم در حجاز، به تو میدهم».
عمر گفت: من خانوادهاى دارم که بر آنها بیمناکم.
حسین(ع) فرمود: «من، سلامتِ آنها را ضمانت میکنم».
عمر، ساکت ماند و پاسخى نداد و حسین(ع)، از او روى گرداند و بازگشت و فرمود: «تو را چه شده؟! خداوند، تو را هر چه زودتر در بسترت بکُشد و تو را در روز حَشْر و نشرت، نیامرزد! به خدا سوگند، امید دارم که جز اندکى از گندم عراق، نخورى!»
این روایت با اندکی تفاوت در تاریخ طبری و الکامل فی التاریخ نیز آمده است. البته ناگفته نماند؛ این پیشنهاد امام حسین(ع)، نوعی اتمام حجت بود و امام تلاش داشت از این فاجعه جلوگیری نمایند و این تدبیر عاقلامه بود تا آخرین لحظه تلاش کنند. در هیچ کدام از جنگ های اهل بیت آغازگر جنگ نبودند اما بدین معنا هم نیست که تسلیم دشمن شوند.
📚الفتوح ج 5، ص 92 – 93،
@ayeha313
💠 پرداخت نفقه به فرزند
💬 سؤال:
تا چه زمانی پرداخت نفقه از سوی پدر به فرزند واجب است؟
✅ پاسخ:
در صورتی که فرزند فقیر باشد و پدر توان مالی داشته باشد، لازم است نفقه فرزند را تأمین نماید و موکول به زمان و سن خاصی نیست.
🔹 پرداخت هزینه ازدواج فرزند بر پدر واجب نیست؛ هر چند احتیاط مستحب است، پدر هزینه ازدواج فرزندی را که نیاز به ازدواج دارد و خود، توان پرداخت آن را ندارد، پرداخت کند.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
@ayeha313
❌ شبهه
یکی از شبهاتی که در این ایام در فضای مجازی و حقیقی مطرح میشود، این است که میگویند کوفه پایگاه شیعیان بوده و تمامی لشکریان چند هزار نفری که روبروی امام حسین(ع) ایستادند، همه از شیعیان کوفی بودهاند، بنابراین شیعیان خودشان امامشان را دعوت و پس از آن ایشان را کشتهاند و حالا پس از هزار و چند صد سال هنوز برای او عزاداری میکنند و اشک میریزند!
✅ پاسخ
بیشک نسبت دادن لشکر ابن زیاد ملعون به شیعه، جفای عظیمی است، چرا که طبق تاریخ حداقل نیمی از مردم کوفه مخالف امیرالمؤمنین (ع) بودهاند و نیم دیگر هم «شیعه» نبودند بلکه حداکثر هواخواه حضرت علی (ع) بودند، چنانچه «ابن ابی الحدید» شارح اهل سنت نهجالبلاغه این مطلب را میگوید و سپس تصریح میکند که البته آنها شیعه نبودند بلکه فقط هواخواه حضرت علی (ع) بودند؛
البته عقل سلیم حکم میکرد که امیرالمؤمنین (ع) مرکز خلافتشان را جایی انتخاب کنند که بیشترین پذیرش را دارند منتهی این که گفته میشود کوفیان «شیعه» بودند، این یک دروغ و جفای بزرگ تاریخی نسبت به شیعه است، زیرا «شیعه» به کسی اطلاق میشود که حضرت علی (ع) را امام اول و جانشین بلافصل پیامبر اکرم (ص) بداند و خلافت خلفای سهگانه را قبول نداشته باشد، این در حالی است که در تاریخ آمده، امیرالمؤمنین (ع) در کوفه چندین بار که خواستند از روش خلفای پیشین انتقاد کنند، کوفیان فریاد "وا ابوبکرا و واعمرا" سر دادند تا جایی که حضرت مجبور به سکوت شدند و نتوانستند بسیاری از بدعتهای خلفاء را در کوفه بردارند! و حتی در تاریخ آمده که کوفیان «حی علی خیرالعمل» که خلیفه دوم برداشته بود را در اذان نمیگفتند و اصلاح آن را از امیرالمؤمنین نپذیرفتند!
حالا چگونه میتوان گفت که کوفیان «شیعه» بودند؛ آنها حداکثر هوادار حضرت امیر (ع) در دورهای به عنوان خلیفه چهارم بودند و از خلفای پیشین در همه چیز حتی در بدعتهایشان پیروی میکردند، لذا در نهجالبلاغه میبینید که چگونه کوفیان، دل حضرت امیر (ع) را به درد آورده و نسبت به آنها گلایهها کردهاند؛
بنابراین اگر میبینیم برای امام حسین (ع) دوازده هزار نامه از کوفیان رسیده، این موضوع به این معنا نیست که کوفه ١٢ هزار شیعه داشته است، اگر اینطور بود که اصلاً عالم اسلام دگرگون میشد؛
درست است که نهضت نامهنگاری با امام را برخی شیعیان در کوفه، مانند سلیمان ابن صرد، حبیب ابن مظاهر، و مسلم ابن عوسجه، و عابس آغاز کردند، اما پس از آن، بسیاری از غیر شیعیان به این حرکت پیوستند و این موضوع به دلیل تحقیری بود که کوفیان در زمان حاکمیت بنیامیه با آن مواجه شده بودند و آنها میخواستند به واسطه دعوت امام از این ذلت بیرون بیایند لذا برای امام حسین (ع) هزاران نامه نوشتند؛
البته مخالفان و دشمنان مکتب اهلبیت که میخواهند اینطور القاء کنند که هر کس امام را دعوت کرده و با حضرت مسلم (ع) بیعت نموده شیعه است، خودشان بهتر میدانند که کوفیان به سبب همین موضوع که شیعه و پیرو اهلبیت (ع) نبودند و به امامت و ولایت الهی امام حسین (ع) اعتقادی نداشتند، اینقدر زود جا زدند و متأسفانه در روبروی امام قرار گرفتند؛
بر این اساس با قاطعیت میتوان گفت که در کربلا، حتی یک شیعه را نمیتوان پیدا کرد که با امام جنگیده باشد؛ البته مسلماً برخی از آنها ترسیده و به کمک امام خود نیامدند، اما هرگز شیعیان در بین لشگر جنایتکار کربلا نبودهاند.
@ayeha313
#تربیت_فرزند
برای جلوگیری از بازیگوشی 🙇🏻کودک در مکانهای عمومی :
قبل از رفتن با کودک صحبت کنید و برایش توضیح دهید که کجا میروید و کارتان چقدر طول میکشد.
انتظاراتی که از او دارید را صریح برایش بیان کنید.
@ayeha313
#معرفی_کتاب
نام کتاب: #مناجات_خمس_عشر
نویسنده: امام #سجاد علیه السلام
گردآورنده: #حبیب_الله_قدرت_آبادی
موضوع: مجموعه دعا واذکار
زبان دعا از عناصر مشترک و مهم همۀ انسان ها و فرهنگ ها است و جایگاه ویژه ای در فرهنگ شیعی دارد. این زبان مبارک، منشأ فطری و تاریخی به قدمت تاریخ انسان دارد و ترجمان دعای حقیقی بوده و ارتباط ویژه و مقدّسی بین فقیر محض و غنی مطلق برقرار می کند. پس، هر دعایی که در این راستا و هماهنگ با فطرت انسانی باشد، خواندن آن جایز است.
خواندن دعاهایی مانند مناجات پانزده گانه که در مفاتیح الجنان نیز آمده اند، به خود سازی و ترک گناه کمک می رساند؛ و علمای اخلاق نیز به خواندن آنها سفارش کرده اند؛ همان طور که محمدتقی مجلسی – پدر علامه مجلسی- می گوید: «شایسته است که سالک الی الله مداومت بر خواندن مناجات خمس عشر داشته باشد»
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️بعد از کربلا چه گذشت..(قسمت2) 🔷 در این روز دفن شهدای کربلا توسط قبیله بنی اسد و با راهنمایی و نظا
⚫️بعد از کربلا چه گذشت...(قسمت 3)
✳️بعد از سخنان شجاعانه حضرت زینب که باعث بیداری مردم در آن مجلس شد،
ابن زیاد به منظور پیاده کردن قدرت خود و پیشگیری از حرکت احتمالی مردمی که از جنگ با ابی عبدالله پشیمان شده بودند و صدای گریه و شیونشان بلند بود،
♨️دستور داد سر حسین علیه السلام و سایر شهدا را در کوچه های کوفه بگردانند تا مردم بدانند قدرت از آن کیست!
⚡️ منادی هم صدا میزد: قَتَّلَ کَذاب اِبنِ کذّاب..
🍀زید ابن ارقم میگوید: در غرفه خود نشسته بودم دیدم سر حسین را بالای نیزه در کوچه ها میگردانند،
🌹شنیدم که آیه ای از سوره کهف میخواند:
" آیا گمان میکنی که داستان اصحاب کهف و رقیم از آیات عجیب ماست"
🌿 از شنیدن این آیه از سربریده اباعبدالله مو بر تنم راست شد و بی اختیار صدا زدم:
یابن رسول الله! 🌸حرف زدن سرِ تو از داستان زنده شدن اصحاب کهف هم عجیبتر است!
🔴 پس از آنکه اسرای کربلا وارد کوفه شدند از سوی مردم کوفه که فضائل اهل بیت را زیاد شنیده بودند و از عدالت علی علیه السلام پنج سال برخوردار بودند،
از هر طرف صدای لعن بر کشندگان فرزند پیغمبر بلند شد و به گوش دشمنانشان میرسید.
💥دشمنان ابی عبدالله بدتر از سگان از کرده خود پشیمان شدند ،
⚫️چنانکه عمر سعد بعد از برگشتن از کربلا آنچنان پشیمان بود که به یکی از بستگانش که از او احوالپرسی میکرد گفت:
هیچ کس نزد خانواده اش برنگشته که بدتر باشد از وضعی که من برگشته ام،از مرد فاسقی چون ابن زیاد اطاعت کردم و خدای حکیم را معصیت بزرگی مرتکب شدم و رحم و خویشاوندی را قطع نمودم...
🌷بعد از شهادت امام حسین علیه السلام سیل انتقادات بر کشندگان پسر پیغمبر وارد شد حتی از سوی نزدیکترین بستگان :
⚡️ عثمان ابن زیاد به برادرش عبیدالله گفت: بخدا قسم دوست داشتم بر بینی تمام فرزندان زیاد تا قیامت علامت بردگی میزدند ولی حسین کشته نمیشد و این لکه ننگ بر خاندان زیاد نمینشست.
⚡️مرجانه مادر عبیدالله ابن زیاد بر فرزند خبیثش خشم گرفت و گفت: ای پست فطرت پسر رسول خدا صلی الله علیه و آله را کشتی ،بخدا قسم هرگز خدا را با روی خوش ملاقات نخواهی کرد.
⚡️معقل ابن یسار به شدت از عبیدالله انتقاد میکرد و از او کناره گرفت.
⚡️مردم هرگاه عمربن سعد را میدیدند اورا لعنت میکردند و هرگاه وارد مسجد میشد از مسجد خارج میشدند.
✨حصین ابن عبدالرحمن میگوید: چون خبر قتل حسین به ما رسید سه روز به حالت بهت باقی ماندیم گویی بر سر ما خاکستر پاشیده شده است.
🍃خواجه ربیع بیست سال سکوت اختیار کرده بود وقتی خبر قتل حسین به او رسید رنگش متغیر شد و گفت: براستی حسین را به شهادت رساندند؟ سپس فرمود : بخدا جوانمردانی را کشتند که رسول خدا انها رابسیار دوست میداشت و با دست خود لقمه بر دهانشان مینهاد..سپس به سکوت برگشت تا از دنیا رفت.
✨حسن بصری وقتی خبر شهادت امام حسین را شنید آنقدر گریه کرد تا پهلوهایش ورم کرد و گفت: آه چه ذلت و خواری است برای ملتی که فرزند زنا زاده فرزند پیغمبرش را بکشد،بخدا قسم جد و پدر حسین از پسر مرجانه انتقام میگیرند.
⚫️حتی عده ای شهر را ترک کردند و گفتند: در شهری که پسر پیغمبر در ان شهید میشود سکنی نمیگزینیم....
✍ادامه دارد...
📘 حیات الحسین ج3 ص119
📗ارشاد مفید ص 229
📕 بحار ج 45 ص18
📔 طبری ج 7 ص385
@ayeha313
✅ نهضت عاشورا سه فصل دارد
1⃣فصل خون
2⃣ فصل خطابه
3⃣فصل ثار
فصل خون، فصل ايثار و شهادت بود، فصل جهادِ حسينى كه صبح عاشورا آغاز شد و عصر عاشورا پايان يافت.
اما فصل خطابه كه پرچمداران آن امام سجاد و حضرت زينب عليهما السلام بودند و اگر اين فصل نبود، فصل نخست، ابتر مى ماند و اينچنين جاودانه و تاثير گذار نمى شد.
اين فصل كه همچنان ادامه دارد با ايراد خطابه در دروازه شهر كوفه آغاز شد.
در دربار عبيد الله بن زياد و دربار يزيد ادامه يافت و سپس با سخنرانى ها و مجالس عزائى كه ائمه برگزار مى كردند، زيارت نامه ها، نثر ها و شعرهايى كه در وصف واقعه عاشورا سروده شدند، سينه به سينه و نسل به نسل منتقل شد
و اينگونه زنجيره پيام حسينى كه از عاشورا آغاز شده بود، در بستر تاريخ امتداد يافت.
هر ذكر مصيبت و هر مجلس عزاى اباعبدالله و هر آنچه ياد عاشورا را زنده كند، در واقع حلقه اى است از اين زنجير كه چون ميراثى ارزشمند به ما رسيده و ما هم با انتقال آن به آيندگان منتظریم كه فصل سوم اين نهضت كه فصل ثار و خونخواهى است به دست يگانه منتقم خون حسين عليه السلام برپا گردد
@ayeha313
⁉️ آیا نعل اسب خوش شانسی می آورد !
یکی از خرافاتی که هنوز در بین برخی افراد وجود دارد خوش شانسی نعل اسب است.
👈اما ریشه این خرافات بر می گردد به واقعه عاشورا که نعل های اسبی که روی بدن حسین بن علی علیه السلام تاخته بودن رو جماعتی به عنوان خوش شناسی در خانه آویزان کردند.
این مطلب علاوه بر کتاب بالا که اسکن آن را قرار دادیم در کتاب "التعجب من أغلاط العامة في مسألة الإمامة الكراجكي" نیز آمده است
@ayeha313
الهی🙏
🌹در آغاز هفته مقدر فرما
🌹سلامتی
🌹ایمان
🌹رزق حلال
🌹عشق و ایمان
🌹موفقیت و شادی
برای همه عزیزانم...🙏🌹
آمیـــن یا رَبَّ الْعالَمین 🙏
ای پروردگار جهانیان 🙏
@ayeha313
امیرالمؤمنین ؛ امام علی علیه السلام :
وَ لَيْسَ لِلْعَاقِلِ أَنْ يَكُونَ شَاخِصاً إِلَّا فِي ثَلَاثٍ :
مَرَمَّةٍ لِمَعَاشٍ أَوْ خُطْوَةٍ فِي مَعَادٍ أَوْ لَذَّةٍ فِي غَيْرِ مُحَرَّمٍ
خردمند را نشاید جز آنكه در پی سه چیز حركت كند :
كسب حلال برای تامین زندگی ؛ یا گام نهادن در راه آخرت ؛ یا به دست آوردن لذتهای حلال...!
منبع : ❗️
کتاب شریف نهج_البلاغه ، حکمت ۳۹۰
@ayeha313
✅با توجه به شرایط فعلی جامعه و افزایش تعداد ازدواجهایی که زنان از مردان بزرگتر هستند، دیگر مشاوران مانند گذشته با این نوع ازدواجها به شدت مخالفت نمیکنند بلکه تصمیم نهایی را بیشتر به خود فرد و شرایط فکری و روحیاش واگذار می کنند.
📌اگر این اختلاف سنی معکوس، برای هر دو نفر و خانوادههای آنها قابل هضم باشد، از ظاهر دو طرف قابل تشخیص نباشد و دختر و پسر در درک متقابل به مشکل برنخورند، در زندگی آینده هم مشکلی جدی به وجود نخواهد آمد.
✅ در چنین ازدواجی دو طرف باید سعی کنند که جایگاههای واقعی خود را علیرغم این تفاوت سنی پیدا کنند. یعنی زن در جایگاه زن خانواده باشد و نه مادر. و مرد در جایگاه مرد و تکیه گاه و شوهر باشد، نه پسر خانواده.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
#احکام_شرعی
✅سوال
آیا به راه انداختن دسته عزاداری در معابرعمومی که گاهی اوقات باعث اذیت و بسته شدن راه برای عابرین و وسائل نقلیه میشود، اشکال دارد؟؟
🔰پاسخ
طبق نظر مقام معظم رهبری (حفظه الله):
به راه انداختن دسته های عزاداری برای سیدالشهدا و اصحاب ایشان وشرکت در امثال این مراسم امری بسیار پسندیده ومطلوب است و از بزرگترین اعمالی است که انسان را به خداوند نزدیک میکند ولی باید از هرعملی که باعث اذیت شدن دیگران شود ویا فی نفسه ازنظر شرعی حرام باشد پرهیز شود.
@ayeha313
#همسرانه
✍🏽 وقتی شوھرتان به منزل می آید...
وقتی شوھرتان از سر کار به خانه میآید، به خاطر شادی خودتان ھم که شده بدخلقی را کنار بگذارید.
‼️چيزی از این مھم تر نيست که با تبسمی از او استقبال کنيد. فنجان چای به او بدھيد و در دل خدا را شکر کنيد که او به خانه برگشته است.
❌به جای طرح مسائل جزئی و بی اھميت و به جای این که از مشکلات روز خود شکایت کنيد بکوشيد که این مسائل را شخصاً حل و فصل نمائيد. زن خوب کسی است که پشه ھا را شخصاً بکشد، مسائل جزئی و بی اھميت را حل و فصل کند و بعد از شوھرش بخواھد که به جنگ ببرھا برود و آن ھم تنها بعد از زمانی که "به قدر کافی استراحت کرده است"
♨️ تا نود دقيقه بعد از ورودش به منزل ھيچ حرف ناخوشایندی به او نزنيد. به این رسم عادت کنيد چرا که در زندگیتان معجزه میکند.
@ayeha313
❌ شبهه
چرا امام حسین در قضیه عاشورا برای رسیدن به آب چاهی حفر نکرد؟ ایشان می توانست با کندن چاهی تنها به عمق دو متر می توانست به آب برسد.
✅ پاسخ
♦️اگر با کندن تنها دومتر در کربلا می توان به آب رسید، بنای هیچ خانه ای در کربلا ممکن نبود. چون خانه ها نشست و ریزش می کرد. مخصوصا امروزه که ساختمان ها و هتل های بزرگی ساخته می شود که نیاز به پی ریزی عمیقی دارد.
♦️امام حسین برای پیشگیری از حمله دشمن، در پشت خیمه ها خندقی حفر نمودند که اگر همین مقدار کافی بود، به آب می رسیدند.
♦️ظاهراً حفر چاه (حداقل چاه کم عمق) در سرزمین کربلا به دلیل مجاورت با دریاچه نمکی «بحیرة الملح» نتیجه ای جز دسترسی به آب شور و تلخ نداشته است.
♦️با توجه به اینکه تنها سه روز خیمه های امام علیه السلام با کمبود آب مواجه شد، ایشان با فرستادن حضرت عباس علیه السلام به همراه ۵۰ نیروی پیاده و سواره، به شریعه فرات، اقدام به تأمین آب مورد نیاز می کردند. اما در روز آخر به دستور عمرسعد، محاصره آب شدید (طبق گزارشی ۴۰۰۰ تیرانداز) شد و همین مسئله موجب سختی کار، و درنتیجه بحران آب و شهادت قمربنی هاشم ع شد.
لازم به ذکر است که طبق نقل برخی منابع مانند مقتل الفتوح، امام علیهالسلام برای کندن چاه هم تلاش کردند.
@ayeha313