💬آیا موقع شکار، با کندن سر گنجشک یا کبوتر، خوردن اون پرنده حلال میشه؟
#احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
🟢 رفع شبهات ماموریت مهم امام حسن عسکری علیهالسلام (۱)
🟡 على بن حسن بن سابور نقل کرده است: «در زمان امام حسن عسکری(ع) قحطی سختی پیدا شد، به همین جهت خلیفه وقت دستور داد که مردم از شهر بیرون روند و نماز استسقا (نماز باران) بخوانند. پس مردم سه روز بیرون رفتند و دعا خواندند و نماز گزاردند، اما باران نیامد، در روز چهارم جاثلیق بزرگ مسیحیان به همراه تعدادی از مسیحیان و راهبان به صحرا رفتند تا برای نزول باران دعا کنند. در میان اینان راهبى بود که چون دست به دعا برداشت، از آسمان باران بارید. مسیحیان، در روز دوم نیز بیرون رفتند و پس از دعای آن راهب، باران بارید. در نتیجه این واقعه، بسیاری از مردم دچار شک و تردید شده و تعجب کردند و حتی برخی به دین مسیحیت میل پیدا کردند.
خلیفه به نزد امام حسن عسکرى(ع) فرستاد در حالیکه او زندانی بود. او را بیرون آوردند و به او گفتند: به فریاد امت جدّت برس که بیم از هلاک آنها است. امام(ع) فرمود: من فردا بیرون میروم و انشاء اللَّه شک را از میان مردم زایل میکنم. جاثلیق در روز سوم و در حالیکه راهبان با وى بودند، بیرون رفت. امام حسن عسکرى(ع) نیز با تعدادی از اصحاب خود به بیرون رفتند، پس چون امام آن راهب را در حالی دید که دست خود را بلند کرده بود، دستور داد که دست راست آن راهب را باز گردانند و آنچه در میان دو انگشت او است، بیرون بیاورند. از میان دست راهب، یک استخوان سیاهى را بیرون آوردند. آنحضرت استخوان را گرفت و به آن راهب فرمود: الآن دعا کن تا هوا ابری شود و باران ببارد. او دعا کرده و طلب باران نمود، اما هوا گشوده شد و آفتاب نمایان گشت؛ خلیفه وقت به امام رو کرد و گفت: ای ابا محمد!(ابا محمد کنیه امام بوده است) این چه استخوانی است؟ فرمود: این مرد از قبر پیامبرى از پیامبران خدا، عبور میکرد و این استخوان را یافت و آنرا در دست گرفت. و «مَا کُشِفَ عَنْ عَظْمِ نَبِیٍّ إِلَّا هَطَلَتِ السَّمَاءُ بِالْمَطَر»؛ استخوان پیامبری نمایان نمیشود مگر اینکه از آسمان باران خواهد بارید».
گفتنی است؛ این روایت با اندک تفاوتی در برخی منابع اهل سنت آمده است.
(اربلی، علی بن عیسی، کشف الغمة فی معرفة الأئمة، محقق و مصحح: رسولی محلاتی، هاشم، ج 2، ص 429، نشر بنی هاشمی، تبریز، چاپ اول، 1381ق.)
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب تاریک هوای سحرش رامیخواست
شهر انگار خسوف قمرش رامیخواست
گوشۀ حجره کسی چشم به راه افتاده
حسن دوم زهرا پسرش را میخواست
حضرت عسکری از درد به خود میپیچد
زهر از سینۀ آقا جگرش را میخواست
#شهادت_امام_حسن_عسکری(ع)🥀
#بر_شیعیان_جهان_تسلیت_باد🏴
خـــــدایـــــا🤲
در روز پنجشنبه آخر هـفته
بـــرای تــــکــــ تــکــــ
دوسـتــانــم عــطــا فـــرمـــا
هرآنچه خیر و صلاحشان است
از خوبی ها بهترینش
از نعمت ها بیشترینش
از عاقبت عالیترینش و
از زندگی شیرین ترینش
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشکار
@ayeha313
امامحسنعسکری 'علیهالسلام' :
همانا بدانید که رسيدن به خداوند عزوجل ؛ سفرى است كه جز با مركب شبزندهدارى به دست نمیآيد ...!!
منبع : 👇
کتاب شریف بحارالأنوار، ج۷۵، ص۳۸۰
@ayeha313
#مجردانه
✅ در نگاه اول، وارد شدن به یک رابطه و یا ازدواج کار بسیار آسونی به نظر میرسه. اما باید بدونیم که تداوم رابطهی توأم با عشق، علاقه و صمیمت که هر روز زندگی رو برای شما بهتر از قبل بکنه و لذت آرامش رو به شما بچشونه کار چندان آسونی نیست، بلکه سختم هست...
✳️ قطعا برای دستیابی به یک رابطه موفق باید آموزش دید. باید در زمینه سواد رابطه کتاب خوند، از مشاوران کمک گرفت و یا حتی در دورههای مربوطه شرکت کنید. به بیان دیگر برای ایجاد یه رابطهی خوب باید هزینه کنید و زمان بذارین...
📌 پس باید دقت کنید زمانی که ازدواج میکنید و وارد یک رابطه جدی میشید، هیچ وقت فکر نکنید که به پایان راه رسیدین و به موفقیت بزرگی دست یافتین؛ درواقع این تازه اول راهه و زمان یادگیری شما تازه شروع شده.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
به بهانه ی شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام )؛
#عسکری صحیح است یا #عسگری
1. عسگری به معنای عقیم و بیدانه است؛ همانطور که انگور عسگری به جهت بی دانه بودنش به این نام مشهور شده است. لذا دشمنان از این شهرت برای اثبات عقیم بودن امام و عدم وجود امام زمان استفاده میکرده و میکنند!
2. در حالیکه عسکر محلهای بوده در شهر سامرا که لشکرگاه و محل توقف سپاه خلفای عباسی در آنجا قرار داشت.
3. خلفای عباسی برای زیر نظر داشتن فعالیتهای فرهنگی، علمی و سیاسی امام هادی(علیه السلام)، آن حضرت را در سال 236 ه.ق از مدینه به سامرا انتقال و در محله عسکر سکونت دادند. چون امام حسن عسکری (علیه السلام) و پدر بزرگوارش امام هادی(علیه السلام) در محله عسکر قرارگاه سپاه در شهر سامرا زندگی میکردند، به « #عسکری » لقب یافتند و این لقب مشترک بین آن حضرت و پدرشان امام هادی(علیه السلام) است و آنها را عسکریین گفتهاند.
4. اگر بنا بود این لفظ به (گاف) نوشته یا تلفظ شود، باید امام هادی نیز عقیم میبود و از نعمت فرزند محروم تلقی میشد.
5. از سوی دیگر عسکر لفظی عربی است و اصولا در زبان عربی حرف گاف وجود ندارد. پس آنچه صحیح است، عسکری (با کاف) است، نه عسگری (با گاف).
6. در به وجود آمدن شایعه عقیم بودن حضرت، عوامل مختلفی چون خلفای عباسی، جعفر کذاب و فردی به نام زبیری تاثیری بهسزا داشتند.
7. شایسته است با بازنشر این مطلب در ترویج کلمه صحیح عسکری به جای عسگری کوشش نماییم.
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠#وصل_به_جماعت
💬تا کدوم قسمت از نماز میتونیم به نماز جماعت برسیم؟
🔹اگه رکعت دوم ما باشه، ولی رکعت سوم امام، باید تشهد رو بخونیم یا نه؟
🔹اگه رکعت سوم امامه، ولی رکعت اول یا دوم ما و ما نتونیم سوره توحید رو بخونیم، نمازمون باطله؟
⭕️ نکات تکمیلی:
1️⃣ اگه در حال تشهد آخر نماز به جماعت برسیم، برای درک ثواب جماعت، بهتره اقتدا کنیم و بشینیم و تشهد رو با امام بخونیم، بعد موقع سلام آقا سکوت کنیم و بعد از سلام پاشیم و بدون اینکه دوباره نیت کنیم یا تکبیرةالاحرام بگیم، حمد و سوره رو بخونیم و نماز رو ادامه بدیم.
2️⃣ در تجافی (نیمخیز) اکثراً زانو رو زمین میذارن، اما درستش اینه که زانوها رو بالا بیارن.
#احکام
@ayeha313
#سوال
چرا بعد از شهادت امام حسن عسکری
امامت حضرت مهدی رو جشن می گیریم
چرا برای بقیه امام ها نه؟
#پاسخ
امامت حضرت مهدی وعده هزاران پیامبر و چهارده معصومه
پایان وظیفه و تکمیل کننده تمامی دستورات خداست
منجی که هر پیامبری به اون وعده داده بلاخره به جایگاه خودش رسید
به علاوه امامیه که به اون امام منصور می گن
یعنی هیچ پایانی بجز نصرت خودش و پیروانش وجود نداره و قرار نیست قبل از آباد کردن و نجات دنیا به دست دشمنانش شهید بشه
رسیدن به این نقطه و پیدا کردن این فرد که در تمام تاریخ به دنبالش می گشتن
ارجحیت داره بر هر عزا و ماتمی
@ayeha313
َاللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ البَرِّ التَّقِیِّ ، الصَّادِقِ الوَفِیِّ ، النُورِ المُضِیءِ ، خازِنِ عِلْمِكَ وَ المُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ ، وَ وَلِیِّ أمْرِكَ وَ خَلَفِ أئِمَّةِ الدِّينِ ، الهُداةِ الرَّاشِدِينَ ، وَ الحُجَّةِ عَلَى أهْلِ الدُّنْيا ، فَصَلِّ عَلَيْهِ يا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيائِكَ وَ حُجَجِكَ وَ أَوْلادِ رُسُلِكَ ، يا إِلهَ العالَمِينَ.
صلوات خاصه #امام_حسن_عسکری علیهالسلام
@ayeha313
🟢 رفع شبهات ماموریت مهم امام حسن عسکری علیهالسلام
🟡 نجات از مرگ یا رفع شبهه؟
🔹 شخصي نزد امام حسن عسکري(عليه السلام) آمد و گفت: اي آقاي ما، اگر يکي از برادران شيعه ما در دست کفار اسير شده، جانش در خطر باشد؛ از سويي ديگر شخصي از شيعيان گرفتار يک فرد بدانديش و گمراه شده که البته نميخواهد او را بکشد، ولي شبهههايي القا ميکند که ايمانش ضعيف شود، نجات دادن کدام يک ارزش بيشتري دارد؟ گرچه شايد براي رهايي شخص اول خود به خطر افتاده، کشته شوم، رهايي شخص دوم تنها نيازمند فرصت و نيرويي است که نگذارم عقيدهاش دگرگون و ايمانش زايل شود، با آنکه خودش سالم و حتي به دور از زيان مالي و جاني است.
🔹 امام در پاسخ فرمودند: آيا ميداني اين دو قلمرو چقدر با هم تفاوت دارند؟
آن مرد گفت: آمدهام از شما بپرسم در ميان اين دو راه تکليفم چيست.
🔹 امام(عليه السلام) فرمودند: در کنار دريايي ايستادهاي، گنجشکي در دريا افتاده و در حال غرق شدن است؛ در کنارش هم مؤمني شريف و ارزشمند در آب غوطه ميخورد و هر لحظه امکان دارد در آب غرق شود. بايد کدام را نجات دهي؟ ثواب کدام بيشتر و نجات کدام مقدم است؟ اگر آن پرنده را برهاني، آن ديگري که انساني شريف است خفه ميشود.
مرد پاسخ داد: بسيار روشن است. البته بايد آن شخص را نجات دهم؛ زيرا آن پرنده در برابر چنين انساني ارزشي اندک دارد.
امام فرمودند: به همان اندازه که نجات آن مؤمن بر نجات آن پرنده کوچک برتري دارد، حفظ ايمان يک انسان از امواج شبههها بر نجات مسلماني که تنها از نظر بدني و جاني در دست کفار اسير است و هر لحظه امکان دارد کشته شود، برتري دارد.
📚 آفتاب مطهر؛ آیت الله مصباح یزدی ص ۱٣۴ و ۱٣۵
@ayeha313
#سوال_کاربران
🟡 قضیه چاه جمکران چیست؟ چرا مردم تو این چاه عریضه میندازن؟ این درسته که امام زمان علیهالسلام اونجا زندگی میکنند؟
🟢 پاسخ
🔹 خیر امام زمان در این چاه زندگی نمیکنند. نحوهی زندگی امام زمان علیهالسلام با بقیه مردم هیچ تفاوتی ندارد. تنها تفاوت در این است که ایشان به اذن خدای متعال عمر طولانیتری دارند. حتی طبق روایات ایشان در کوچه و بازار شهرهای ما رفت و آمد دارند و چه بسا بارها ایشان را دیده باشیم.
🔻اما قضیه عریضه نویسی مختص این چاه نیست، بلکه همانطور که مرحوم حاج شیخ عباس قمى در کتاب مفاتیح الجنان مى فرماید: از حضرت صادق(ع) نقل شده است که هرگاه تو را حاجتى به سوى خداى تعالى باشد یا از امرى خائف باشى در کاغذى این عبارات را بنویس «بسم اللَّه الرحمن الرحیم اللهم انى اتوجه الیک...» (تا آخر عریضه که در مفاتیح هست و میتوانید آن را اینجا ببینید) و در آخر آن حاجت خود را بنویس و آن را پیچیده در گلوله اى از گِل قرار بده و در آب جارى (مثل آب رودخانه) یا در چاهى بینداز (انشاءاللَّه) خداوند به زودى گشایش در کارت ایجاد مى کند، (مفاتیح الجنان، ص ۹۷۴)
🔹بنابراین نه تنها عریضه نویسی مخصوص چاه جمکران نیست، بلکه معناى آن این هم نیست که حضرت حجت آن نوشته را باز مى کند یا مى خواند؛ بلکه در واقع خواسته اند به ما یاد دهند که با محبوب و صاحب خود ارتباط برقرار کنیم چرا که اثر روحی و روانی نامه نگاری در خود شخص عمیقتر است وگرنه خدا و رسول او و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام حتی از نیت هاى ما و آنچه در ذهن و دل ما مى گذرد، آگاهند.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا برادر امام حسن عسکری (ع) را جعفر کذاب می گویند؟
✍️پاسخ:
✅از حضرت علىّ بن الحسين (ع) روايت شده كه فرمود: امام و حجّت بعد از من پسرم محمّد و نام او در تورات باقر است، و بعد از محمّد پسر او جعفر (ع) و نام مبارك او در نزد أهل آسمان صادق (ع) است.
راوي گويد: يا سيّدى و مولائى اى صاحب و مالك من همگى و تمامى أئمّه صادقان و امناء حضرت ايزد منّانند.
وجه تخصيص اين اسم به او چيست؟ بايد كه از روى مرحمت و احسان براى اين بنده بيان نمائى.
حضرت (ع) فرمود : پدرم حكايت كرد از پدر بزرگوار خود حضرت علىّ (ع) گفت كه: حضرت رسول ايزد معبود فرمود كه: هر گاه فرزندم جعفر بن محمّد بن علىّ بن الحسين بن علىّ بن أبى طالب عليهم السّلام متولّد گردد بايد كه او را به صادق مسمّى گردانيد. زيرا كه پسر پنجم او كه مسمّى به جعفر است دعوى امامت نمايد و جرأت بر حضرت ربّ العزّت از روى كذب فرمايد.
پس او در نزد خداى وهّاب كذّاب و مرتاب و مفترى بحضرت خداى وهّابست و او مخالف حكم پدر و حاسد برادر است و اين آن كس است كه كشف ستر خداى تبارك و تعالى در هنگام غيبت ولىّ ايزد نمايد.
پس آنگاه حضرت علىّ بن الحسين (ع) گريه بسيار كرد و گفت: گوئيا من جعفر كذّاب را مى بينم كه طاغيان زمان خود را ترغيب و تحريص بر تفتيش أمر ولىّ اللَّه تعالى كه غايب و در حفظ و حمايت اله و در پناه بود مي نمايد و متوكّل را به حرم محترم پدر مكرّم از روى جهل و حرص راهنمائي مي كند تا مطّلع بولادت آن صاحب سعادت و مظفّر بر آن ولىّ ربّ العزّت شده او را بطمع ميراث پدر بقتل آرد و أخذ حقّ او بغير حقّ نمايد.(۱)
پي نوشت:
۱. احتجاج طبرسي، ترجمه نظام الدين احمد غفارى مازندرانى، ناشر مرتضوى، ج۳، ص ۲۰۴-۲۰۳.
@ayeha313
. ⛔️هشدار درباره عیدالزهرا!⛔️
💚مقام معظم رهبری:
یک عدّهای خیال میکنند اثبات تشیّع به این است که انسان به بزرگان مورد اعتقاد اهل سنّت و دیگران بنا کند مدام بدوبیراه گفتن. نه! این خلاف سیرهی ائمّه است.
اینکه شما میبینید رادیوها یا تلویزیونهایی در دنیای اسلام به وجود میآید که کار آنها این است که بهعنوان شیعه و به نام شیعه، به بزرگان مورد اعتقاد بقیّهی فِرق اسلامی بدگویی کنند، این معلوم است که بودجهاش بودجهی خزانهداری انگلیس است؛ این بودجهاش بودجهی انگلیس [است]، این شیعهی انگلیسی است. هیچکس خیال نکند که گسترش شیعه و اعتقاد تشیّع و استحکام ایمان شیعی به این بدوبیراه گفتن و به این [طرز] حرف زدن است. نخیر! اینها عکس عمل میکند. وقتی شما بدوبیراه گفتید، دُور او یک حصاری کشیده میشود از عصبانیّت، از احساسات، و دیگر حرف حق هم برایش قابل تحمّل نیست. ما حرف حسابی خیلی داریم، حرف منطقی خیلی داریم، حرفهایی که هرکسی که صاحب فکر است، اگر بشنود؛ آنها را قبول میکند
@ayeha313
#خرافه_عیدالزهرا
💢 آیا نهم ربیع روز #قتل خلیفه دوم است؟
"این متن بدنبال دفاع از #خلیفه_دوم نیست؛ بلکه هدف رفع یک داستان تخیلی در بین #شیعیان است"
✅تاریخِ #دقیق قتل عُمَر بن خطاب به دست ابولولو :
طبق منابع تاریخی شیعه و سنی ، عمر بن الخطاب ( خلیفه دوم ) در بیست وششم ذی الحجه ترور شد و بعد از حدود سه روز درگذشت. بنابراین وی در آخر ذیحجه یا اول محرم درگذشته است. این مطلب را همه ی مورخان اعم از شیعه و سنی در آثار خود آورده اند.
بنابراین اقلیت قلیلی که در نهم ربیع الاول مراسم عمرکشان ( عید الزهرا یا فرحة الزهراء ) برگزار می کنند اساسا حدود هفتاد روز تأخیر می کنند و کارشان حتی اگر توجیه شرعی و عقلی دشته باشد ، دستکم از نظر تاریخی دچار اشکال است.
✅برای اطمینان می توانید به منابع تاریخی زیر مراجعه فرمایید که همگی آخر ذی الحجه را به عنوان تاریخ قتل عُمَر بیان کرده اند:
✅منابع تاریخی #شیعه یا متمایل به تشیع :
۱. تاریخ الیعقوبى ، یعقوبی، ج۲ ، ص۱۵۹ ، قرن سوم ، مولف آن شیعه است. همچنین تاریخ یعقوبى/ ترجمه فارسی آیتی ، ج۲ ، ص۴۹
۲. التنبیه و الإشراف ، مسعودی ، ص۲۵۰ ، قرن چهارم ، مؤلف آن شیعه یا متمایل به تشیع است
۳. مروج الذهب ، مسعودی ، ج۲ ص۳۰۴ و ص۳۲۱ ، قرن چهارم ، مولف آن شیعه یا متمایل به تشیع است.
۴. الفتوح ، ابن اعثم کوفی ، ج۲ ، ص۳۲۳ ، قرن چهارم ، مولف متمایل به تشیع است.
۵. مَسارّ الشیعه ، ص42 ، مؤلف: شیخ مفید (ره) پیشوای بزرگ شیعیان در اوایل قرن پنجم که خوشبختانه نسخه خطی اصلی این کتاب با دستخط مؤلف موجود است. در این کتاب نیز مرگ عمر در ذیحجه ذکر شده است. می دانیم که شیخ مفید(ره) از نظر عظمت علمی و تقوایی در حد عالی هستند تا جایی که برخی بر این باورند که به دریافت توقیع ( نامه ) از امام عصر (عج) مشرف شده اند.
✅برخی دیگر از #منابع تاریخی:
۶. الإمامة و السیاسة ، مولف ناشناس، ج۱ ص۳۹ ، قرن سوم ، مذهب مولف: نامعلوم
۷. المعارف ، ابن قتیبه، ص ۱۸۳ ، قرن سوم ، مذهب مولف: سنی
۸. أنساب الأشراف، بلاذری، ج۱۰، ص۴۱۷ ، قرن: سوم ، مذهبِ مولف: سنی
۹. الطبقات الکبرى، محمد بن سعد، ج۳ ، ص:۲۵۸ ، قرن سوم ، مذهب مولف: سنی
۱۰. تاریخ الطبری، طبری، ج۴، ص:۱۹۱ ، قرن چهارم ، مذهب مولف: سنی
✅بد نیست بدانیم که #علمای قدیم ما شیعیان درباره اینکه « عمر در ذیحجه کشته شده » اتفاق نظر داشته اند و حتی مرحوم علامه مجلسی(ره) نیز به این موضوع اعتراف کرده است
📚بحارالانوار، ج۳۱، ص ۱۱۸
✅البته مجلسی(ره) خود سعی کرده به هر قیمت شده #نهم ربیع الاول را تایید کند!! بعید نیست ایشان که در عصر صفوی می زیست از سوی حکومت یا جو جامعه تحت فشار بوده اند و از این رو به روایتی که از نظر سندی ضعیف است و از نظر متن نیز با مسلمات تاریخی و روایی در تعارض است استناد کرده اند! روایتی که مجلسی به آن استناد کرده از طریق دو راوی مجهول الهویه به احمد بن اسحاق قمی(ره) منسوب شده که سند و متن آن بسیارِ ضیعف است.
✅کفعمی از ابن ادریس حلی (صاحب کتاب السرائر) نقل کرده که درباره تاریخ نهم ربیع گفته است: " مَنْ زَعَمَ أَنَّ عُمَرَ قُتِلَ فِیهِ فَقَدْ أَخْطَأَ بِإِجْمَاعِ أَهْلِ التَّوَارِیخِ وَ السِّیَرِ " ترجمه: « هر کس بپندارد عمر در نهم ربیع کشته شده به اجماع صاحبان کتب تاریخ و سیره در اشتباه است». سپس خود کفعمی تاریخ ذیحجه را صحیح دانسته می افزاید: « الإجماعُ حاصلٌ مِن الشیعةِ و أهلِ السنّةِ على ذلک» یعنی «شیعه و سنی بر این موضوع اتفاق نظر دارند»
📚کفعمی، مصباح الکفعمی = جنة الأمان الواقیة ، ص: 511 و مجلسی، بحارالانوار، ج۳۱، ص ۱۱۹
@ayeha313