🌱آیه های زندگی🌱
#سوال_کاربر
سلام قسمت یا سرنوشت همون مفهوم قضاو قدر الهی در دین است. برای درک بهتر میتونید کتاب انسان و سرنوشت شهید مطهری رو مطالعه کنید.
اما جواب اجمالی شما اینه: قضا و قدر میگه هر رخدادی در عالم بدون علت و سبب نیست پس اراده و اختیار ما جزوی از علت اموره. البته علم خدا احاطه داره که در عالم هر لحظه چه اتفاقاتی خواهد افتاد نه اینکه مارو محبور به عملی کنه. این علم خداست.
پس ما اراده داریم و باید برای موفقیت در هردوعالم دست از تلاش و فعالیت نکشیم و هرکاری که لازم و درسته انجام بدیم و ناامید نشیم. گاهی ماچیزی میخوایم، تلاش درست هم میکنیم اما علم خدا میدونه که انجام این کار به ضرر انسانه(دنیایی یا اخروی) لذا چون مارو دوست داره و علم داره نمیگذاره کار انجام بشه قضا(حکم) نمیکنه و گاهی خدا هم حکم میکنه به اون چیزی که ما هم خواستیم.
درنتیجه ما هم جزو علت امور هستیم(نه تمام علت) و اراده داریم. اگر چیزی درسته و راهش هم درسته باید براش تلاش و اصرار کنیم تا جاییکه ممکنه.
@ayeha313
May 11
💠 جریمه تأخیر در پرداخت اقساط
💬 سؤال:
آیا جایز است در حین معامله فروشنده شرط کند در صورت تأخیر در تسویه، خریدار مبلغی به عنوان جریمه پرداخت کند؛ مثلا به ازای هر روز تأخیر یک میلیون تومان بپردازد؟
✅ پاسخ:
دریافت جریمه، به جهت تخلف از تعهد اشکال ندارد؛ اما اگر دریافت جریمه در مقابل مهلت بیشتر برای پرداخت باشد، جایز نیست.
📚پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنهای
#احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
7.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این شعر نیست...
شاعر معجزه کرده!❤️
#حاجمهدی_رسولی
#فاطمیه🏴
🌱آیه های زندگی🌱
📌 چگونه با نوجوانان سرکش و ناسازگار رفتار کنیم؟ ۱. کودکان و نوجوانان ناسازگار اغلب مشکلاتی را برای
📌 چگونه با نوجوانان سرکش و ناسازگار رفتار کنیم؟
2. بهترین راه تشویق کودک یا نوجوان آن است که وقتی را برای او اختصاص دهیم. بسیاری از معلمان که مدت کوتاهی با کودک ناسازگار همراهی کردهاند شاهد تغییرات عمده در رفتار او بودهاند.
@ayeha313
❌ شبهه
آیا جریان پریشان کردن #مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟ در مقابل نامحرم این کار درست است؟
#فاطمیه
✅ پاسخ
در پاسخ به این سوال به نکات ذیل توجه فرمایید:
1⃣در کتاب بحار الانوار نقل شده:
وقتى حضرت علی (ع) را به سوى مسجد بردند، حضرت فاطمه زهرا ( س ) از خانه خارج شدند و فرمودند: «پسر عمويم را رها كنيد. قسم به كسى كه محمد (ص) را به پيامبرى برگزيد، اگر او را رها نكنيد مويم را پريشان مى كنم و پيراهن پيامبر را بر سرم مى گذارم و به درگاه خداوند ضجه مى كنم» (بحار، ج 43، ص 47)
2⃣ از هیچ جای این روایت استفاده نمیشود که حضرت زهرا سلام الله علیها این کار را همانجا و در جلوی دیدگان همگان انجام میدهد بلکه منظور ایشان، انجام اين عمل در تنهایی و در پیشگاه خداست که از رسوم آن زمان بوده است.
این نکته از نقل دیگری بهتر استفاده میشود چون در آن تصریح شده که حضرت زهرا پس از اینکه تهدید به نفرین و پریشان کردن مویش نمود، دست امیرالمومنین را گرفته و از جمع خارج شد:
.... وَ اللهِ لَوْ لَا أَنْ تَکُونَ سَیِّئَهٌ لَنَشَرْتُ شَعْرِی وَ لَصَرَخْتُ إِلَى رَبِّی فَقَالَ رَجُلٌ مِنَ الْقَوْمِ مَا تُرِیدُ إِلَى هَذَا ثُمَّ أَخَذَتْ بِیَدِهِ فَانْطَلَقَتْ بِهِ (الکافی، ج ۸، ص ۲۳۷ )
این نقل کاملاً نشان میدهد که این اقدام نه تنها در جمع صورت نگرفته بلکه ایشان اصل این کار را حتی در تنهایی نیز جایز نمیدانند، چون میفرمایند: «وَ اللهِ لَوْ لَا أَنْ تَکُونَ سَیِّئَهٌ .... یعنی اگر گناه نبود...»
🔻البته طبق روایتی آشکار كردن مو براى زن مناسب حالت دعا مى باشد. مثلاً امام صادق (ع) به خواهرشان به جهت مريضى فرزندش مى فرمايد: «لباست را بپوش و به پشت بام برو سپس مقنعه ات را بردار تا موهايت آشكار شود، سپس اين دعا را بخوان».
خواهر امام صادق (ع) اين عمل را انجام مى دهد و در همان ساعت فرزندش خوب مى شود (بحار، ج 92، ص 10)
اما ظاهراً پریشان کردن مو پسندیده نیست.
@ayeha313
#پرسش_کاربر
دلیل عصمت فاطمه زهرا(علیها السلام) چیست؟
✅پاسخ
قسمت اول:
اثبات عصمت زهرا(علیها السلام) ادله گوناگونى به كار مى آیند كه در اینجا برخى از آنها را مورد بررسى قرار مى دهیم:
1-📌 آیه تطهیر:
بخشى از آیه 33 سوره احزاب كه به آیه تطهیر شهرت یافته، همواره كانون توجه اندیشمندان شیعه و سنى بوده و بحث هاى گوناگونى برانگیخته است. همگان بر این باورند كه این آیه فضیلت والایى را براى اهل بیت به اثبات مى رساند و اندیشمندان شیعه، این فضیلت را برابر با عصمت مى دانند.
🔸بر اساس این آیه، اراده تخلّف ناپذیر خداوند بر این تعلّق گرفته است كه هرگونه پلیدى را از اهل بیت بزداید و آنان را به طور كامل پاك و پاكیزه گرداند. البته جاى آن نیست كه در این نوشتار كوتاه، به تفصیل درباره چگونگى دلالت آیه بر عصمت اهل بیت سخن برانیم و عمق واژه هاى به كار رفته در آن را بكاویم.
🔹از این رو، به بیان روایتى از پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله) كه در كتب اهل سنّت نقل گردیده است، بسنده مى كنیم. بر اساس این روایت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) پس از قرائت آیه تطهیر فرمودند:
🌱(فأنا و اهل بیتى مطهرون من الذنوب) «پس من و اهل بیتم از گناه پیراسته ایم». (1)
🔹بى تردید، فاطمه زهرا(علیها السلام) جزو اهل بیت پیامبر است و اگر در بیان فضیلت او دلیل دیگرى نمى داشتیم، همین آیه كافى بود كه او را در صدر زنان عالَم بنشاند. پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله) با شیوه هایى به یادماندنى، اهل بیت را به همگان معرفى نموده و راهِ هرگونه توجیهى را بسته است.
🔸بر اساس روایات فراوانى كه به حدیث كساء، شهرت یافته اند، رسول خدا(صلى الله علیه وآله) پارچه اى را بر روى خود و على و فاطمه و فرزندانشان، حسن و حسین انداخته، جمله (اللهم هؤلاء اهل بیتى) را براى آیندگان به یادگار گذاشتند و در پاسخ به ام سلمه - كه یكى از شایسته ترین همسران پیامبر بود و پیوستن به اصحاب كساء را درخواست مى نمود - فرمودند:
🍀«رحمت خدا بر تو باد. تو همواره به راه خیر و رستگارى بوده اى و چقدر من از تو راضى ام! لیكن این فضیلت ویژه من و این چند نفر است». (2)
🔹پیامبر گرامى براى آنكه وظیفه خویش را در تبیین آیات الهى به گونه شایسته اى بجاى آورند، به این مقدار نیز بسنده نكرده، با به كارگیرى شیوه اى فراموش نشدنى و در مدت زمانى نسبتاً طولانى، آن هم به صورت هر روزه، به معرفى اهل بیت پرداختند. در روایتى از ابن عباس در این باره آمده است:
🌱«رسول خدا تا نُه ماه، روزى پنج مرتبه، هنگام فرارسیدن وقت نماز به در خانه على بن ابى طالب مى آمدند و مى فرمودند: درود و رحمت و بركات خدا بر شما اهل بیت باد. خداوند اراده نموده تا هرگونه پلیدى را از شما اهل بیت دور گرداند و به طور كامل و شایسته پاكتان سازد. وقت نماز است، آماده شوید. رحمت خدا بر شما باد» (3)
ادامه دارد...
پی نوشت:
1. الدر المنثور، جلال الدین سیوطى ج 5، ص 199.
2. بحارالانوار، محمدباقرالمجلسى، ج 10، ص 141. همچنین ر.ك: الدر المنثور، پیشین، ص 198.
3. الدر المنثور، پیشین، ص 199.
▫️مرکز ملی پاسخگویی
@ayeha313