🌸پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
🌼نخل را نسوزانيد و آن را در آب غرق نكنيد. درخت بارور را قطع نكنيد. و زراعت را به آتش نكشيد؛ زيرا شما نمى دانيد، شايد در آينده به آن نيازمند شويد.
@ayeha313
💐 آیا سیزده 13فروردین از نگاه اسلام نحس است؟ 💐
🌷 نسبت دادن نحس(نحس عرضی) به ایام در متون دینی، بخاطر حوادث نا گواری است که برای مردمان آن روز اتفاق افتاده و از نظر همان مردمان نحس تلقی می گردد.
🌷الف- نحوست ذاتی و عرضی در قرآن
برخی از آیـات قرآنی ایام فصول اربعه را بستر خیر و برکت و تهیه نیازمندیهای انسان معرفی میکند،چـنانکه برخی دیگر هر نـوع نـقص و عیب را در آفرینش نفی مینمایند. بنابراین،اندیشه نحوست ذاتی با این آیات سازگار نیست.آیاتی که برخی از ایام را نحس و شوم معرفی میکنند،به خاطر پدیدههای ناگواری است که در آنها رخ داده و به اصطلاح شـومی بالعرض پیدا کردهاند. (1) دقت در آیات قرآنی به روشـنی ثـابت میکند که همه ایام فصول چهارگانه مبارک بوده و وسیلۀ تأمین نیازمندیهای انسان هـستند. (سورۀ فصلت،آیه 9 و 10) در عین حال،پاره ای آیات قرآنی،برخی از زمانها و مکانها را مـبارک و فـرخنده مینامند،مـثلا شـب نـزول قـرآن را شـبی مبارک میخواند (سورۀ دخان،آیۀ 3) همچنین در برخی از آیات قرآن،روز و یا روزها به شومی توصیف شده است،مانند(سورۀ فصلت،آیۀ 16) ).(سورۀ قمر، آیۀ 19) ولی در حقیقت نحوست آن بالذات نبوده بلکه به خاطر تـندبادی بـودکه آنها-قوم عاد-را ریشهکن کرد ولی همان روز در نقاط دیگر که مشمول عذاب الهی نبودند به میمنت و مبارکی خود باقی بود. هر چند از سياق داستان قوم عاد كه اين دو آيه مربوط بدانست استفاده مىشود كه نحوست و شئامت مربوط به خود آن زمانى است كه در آن زمان باد به عنوان عذاب بر قوم عاد وزيد، و آن زمان هفت شب و هشت روز پشت سر هم بوده، كه عذاب به طور مستمر بر آنان نازل مىشده اما بر نمىآيد كه اين تاثير و دخالت زمان به نحوى بوده كه با گردش هفتهها دوباره آن زمان نحس برگردد(2)
🌷ب- نحوست ایام از منظر روایات
بررسی روایات نشان می دهد که حضرات معصومین(ع) با خرافه ای بنام« نحوست ایام » مقابله کرده اند.
امام موسی بن جعفر روز جمعه حـجامت مـیکند(گویا حجامت در روز جمعه در عرف آن روز نامبارک شمرده میشد)( 3) محمد بن احمد دقاق نقل میکند:بـه امـام هـفتم نوشتم: مسافرت در آخرین چهارشنبه مـاه کـه بـه«لا تدور»معروف است،چگونه است؟حضرت در پاسخ نوشت:هر کس در چنین روزی که برخی به آن فال بد میزنند و میگویند«یوم الأربعاء لا تدور»سفر کـند از هـر بـلایی و از هر بیماری محفوظ میماند و خدا خواستههای او را برآورده مـیکند (4)
🌸ج- تاملی در نحس بودن 13فروردین
الف- سابقه آن در غرب و مسیحیت
فرخندگی و شومی روزها در فرهنگ بسیاری از کشورها دیده میشود حتی مرکز تمدن غربی،برای طبقۀ سیزده،عدد 1+12 میآورند یا اصلا شمارهای نمیگذارند تا از شومی عدد 13 در امان باشند(1). ما درباره این که ۱۳ از چه زمانی در ایران تبدیل به یک عدد نحس شد، برخی از محققان عقیده دارند که اعتقاد به نحوست عدد سیزده اثری است که از ارتباط و مجاورت با عالم مسیحیت به زرتشتیان و بعد از آنان مسلمانان انتقال پیدا کرد. چون یهودای اسخریوطی یکی از دوازده حواری مسیح، نقشه کشید تا مسیح را تسلیم مخالفانش کند و او سیزدهمین فردی بود که به جرگه مسیح و یازده شاگرد دیگرش در آمده بود، مسیحیان سیزده را نحس دانستند. چون با سیزده نفره شدن جمع مسیح و یارانش، مسیح گرفتار و محاکمه و به دار آویخته شد.
🌺ب- وجود برخی روایات ضعیف در بحار که علت نحوست روز 13هرماه را هم بیان می کند از جمله اینکه پسر حضرت نوح و همسر لوط – که هردو ناصالح بودند- در سیزدهم ماه مردند(5).... دلایل عقلی و نقلی دیگر، بی اعتباری این حدیث بدون سند و مرسله را تایید می کند..
🌻🌸نتیجه👇👇
اگر در متون اسلامی، نحوستی به ایام خاصی نسبت داده شده (آنهم نقل نظر مردمان خاص) به خاط اتفاق (عذاب الهی) است که بر آن مردم از از جمله قوم عاد نازل شده است.و این ایام نسبت به آنان نحس تلقی می گردد نه به همه انسان ها در سرزمین های دیگر.
از نظر اسلام، روز 13فروردین، نحس نیست. این خرافه از فرهنگ های دیگروارد شده است
🌻منابع و پا نوشت ها
1-سبحانی،جعفرفرخندگی و شومی روزها از دیدگاه عقل و شرع فصلنامه .کلام اسلامی » بهار 1390 - شماره 77 .از صفحه 5 تا 14
2- طباطبايى، محمدحسين، ترجمه تفسير الميزان، ج19 ص116
3- ابن بابويه، محمد بن على، الخصال ؛ ج2 ؛ ص391
4-ابن شعبه حرانى، حسن بن على، تحف العقول ص: 483
5-مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوار (ط - بيروت) (ط - بيروت) ؛ ج56 ؛ ص66
@ayeha313
آیا عدد۱۳ نحس است؟
یکی از مسائلی که باعث ضربه زدن به ریشه های اعتقادی و فرهنگی ما می شود اعتقاد به مسائل خرافی است.
مثلاً درباره اعداد، از همه مظلوم تر عدد ۱۳ است.
این خرافه فقط مختص ملت ما هم نیست، ملت های به اصطلاح پیشرفته، اروپایی ها و آمریکایی ها بیشتر از ما به این عدد حمله کرده اند. مثلاً سازمان ملل طبقه ۱۳ندارد! در ایتالیا پلاک خانه ها را به جای سیزده، ۱۲+۱ می نویسند! مسیحیان هیچ وقت سیزده نفری سر یک میز غذا نمی خورند! مردم سوئد اگر تعطیلات آخر هفته شان به سیزدهم بیفتد می گویند هفته نحسی در راه دارند! در برخي كشورها درون هواپيماها جاي صندلي شماره ۱۳ را خالي مي گذارند! گويا اگر هواپيما خواست سقوط كند فقط صندلي شماره ۱۳ سقوط مي كند! يا گاه ديده مي شود كه برخي از ورزشكاران از پوشيدن لباس شماره ۱۳خود داري مي كنند!
اعداد و روزها چه جرم و جنایتی مرتکب شده اند که آنها را نحس بدانیم!! اصلاً اختیاری دارند؟!
ما نتیجه ی بدِ افکار و کارهای اشتباه خود را به گردن روزها و اعداد بی گناه انداخته ایم، به جای اینکه مسئولیت کار خود را بپذیریم.
عطسه می کنیم می گوییم صبر آمد! خطای خود را به گردن گربه و کلاغ و جغد بی گناه می اندازیم! با سبزه عید گره زدن از نحسی خارج نخواهیم شد، ۱۳ چه گناهی دارد؟!
اگر سیزده عدد نحسی بود !
هجرت پیامبر از مکه به مدینه در سال ۱۳ بعثت نبود، اگر ۱۳ نحس بود خدا حضرت علی با آن همه عظمت را در خانه خدا روز سیزده رجب به دنیا نمی فرستاد.
کلمه نحس در قرآن درباره نزول عذاب بر قوم عاد آمده است. آن روزی که مردم با عمل اشتباه، سرنوشت خود را به تباهی می کشاند، آن روز، روز نحس است.
این حرفها که ایام را گناهکار بدانیم و برای آنها نحوست قائل شویم، نه تنها فایدهای به حالمان ندارد، بلکه خدا علیه ما اعلام جرم خواهد کرد و در قیامت از ما سوال خواهد کرد که چرا مخلوق بیگناه مرا مجرم دانستید؟
اگر بخواهيم اين مسائل خرافی را ريشه يابي كنيم، مي بينيم كه عدد ۱۳ بر مي گردد به روز ولادت امير المومنين علي(ع).
یا مقدس بودن نعل اسب در برخي مناطق که ريشه آن بر مي گردد به روز عاشورا كه اسبها توسط حرام زادگان يزيد بر پيكر مطهر امام حسين (ع) تاختند.
یااستفاده از اسم امامان معصوم در ضرب المثل هاي منفي و... مثلا: طرف خودش را زده به كوچه علي چپ!
یا اسامی ای كه در مورد چيزهاي بنجول به كار مي برند، مثلاً فلان چيز جواده!
به نظر شما آيا اسم ديگري وجود نداشت كه از اسم امامان معصوم در چنين مواردي استفاده مي شود.
برگرفته از کتاب ده گفتار شهید مطهری و سخنرانی دکتر غلامی
@ayeha313
⭕راه و روش صحیح انتقاد از همسر
🔹انتقاد در زمان مناسب باشد
انتقاد را در زمانی مطرح کنید که همسرتان خسته یا گرسنه نباشد.
بیان یک انتقاد بلافاصله بعد از مهمانی یا تفریح هم کار درستی نیست.
🔹پدر و مادر همسرتان نباشید
نباید بیش از حد از همسر خود حمایت کنید. چیزی که او احتیاج دارد، شریک زندگی دلسوز و مهربان است.
🔹برای بیان انتقاد اجازه بگیرید
با گفتن جملههایی مثل "میشه یه نکتهای بهت بگم؟" یا "وقت داری یکم باهم حرف بزنیم؟"
هیچگاه در آغاز کلام از کلمه انتقاد و نقد استفاده نکنید.
🔹استفاده از ضمیر “من” به جای ضمیر “تو”
به جای این که بگویید “تو به ظاهرت نمی رسی” بگویید ” من دوست دارم بیشتر به خودت برسی.”
🔹پیشنهاد بدهید نه دستور
بهتر است که نقدتان را به صورت یک پیشنهاد مطرح کنید؛ مثلا نگویید که "تو نسبت به من بی توجهی" بلکه بگویید "میتونی یکم به من بیشتر توجه کنی؟"
🔹از شگرد مقایسه استفاده نکنید
هرگز همسرتان را با دیگران مقایسه نکنید و مزایای آنها را به رخش نکشید. همچنین تعمیم دادن یک رفتار همسر به تمام رفتار و شخصیت وی، ضربه بزرگی به سلامت روان خانواده می زند.
@ayeha313
💢روزه #مستحبی فردا
در مفاتیح الجنان آمده است که روزه در #چهار روز سال ثواب بسیار دارد.
امام صادق(ع):
روزه، روز بیست و هفتم ماه رجب را [که روز مبعث پیامبر اکرم(ص) میباشد] نیز فراموش مکن؛ زیرا آن روزى است که نبوّت در آن روز، بر محمد نازل شد، و ثواب آن با #شصت ماه برابر است.
📚من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 90
@ayeha313
❤️ازحرا آیات رحمن رحیم آمد پدید
❤️بانخستین حرف،قرآن کریم آمد پدید
❤️صوت"اقرا باسم ربک"میرسد برگوش جان
❤️یاکه از"غارحرا"خلق عظیم آمد پدید
🌟مبعث پیامبر(ص)برآقاامام زمان عج وهمگان مبارک✨🌹
@ayeha313