آغاز می کنیم
اولین روز هفته فصل پاییز را🍁
از کتاب زندگیمان
با ذکر مقدس
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
و مُهر می زنیم
به نام پر برکت صاحب لحظه ها
امام زمان(عج) 🌼
@ayeha313
✨ حدیث شمارهء ۴۶۲ نهج الفصاحه✨
🌸 نبی مکرم اسلام فرموده اند:
می خواهید شما را به عبادتی که از همهء عبادتها بر بدن آسانتر است خبر دهم؟ سکوت و نیکخوئی.
@ayeha313
🔰اربعین واجب نیست اما محل امتحان ماست؛ مثل امتحان اصحاب حسین(ع) در شب عاشورا
🔰گرفتنِ پول از زائر حسین(ع) بهبهانههایی مثل «بیمه» یکنوع راهزنی است
🔻 نکاتی برای ارتقاء محتوا و معنویت سفر اربعین- ۱
🔸 زیارت جامعه دربارۀ اهلبیت(ع) میفرماید: «وَ الْبَابُ الْمُبْتَلَى بِهِ النَّاس» درِ خانۀ اهلبیت(ع) جایی نیست که فقط حاجت بدهد و ما صرفاً بخواهیم به ایشان توسل پیدا کنیم؛ بلکه ما در موقعیتهای مختلف، با اهلبیت(ع) امتحان میشویم.
🔸 مردم کوفه با امامحسین(ع) امتحان شدند و ما الان با اربعین داریم امتحان میشویم. هرکسی هرچقدر بتواند برای اربعین مایه بگذارد، از این امتحان روسفید بیرون خواهد آمد. ما نسبت به اربعین فقط «شوق» نداریم، بلکه «خوف» هم داریم؛ خوف اینکه مبادا کم بگذاریم!
🔸 بهدلیل اینکه بعضیها ممکن است بضاعتش را نداشته باشند، باید تلاش کنیم که سفر اربعین، یک سفر بسیار ارزان بشود؛ هم خیّرین امکاناتش را فراهم کنند، هم دولت.
🔸 یکی از اقدامات شایسته این است که دولتیها لب مرز، پولی از مردم نگیرند، واقعاً گرفتن انواع و اقسام پولها به بهانههای مختلفی مثل «بیمه» یکنوع راهزنی سرِ راه زائر امامحسین(ع) است. دو سه برابر اینجور پولها را میتوانید از جمعیتی بگیرید که تعدادشان هم بیشتر است و برای تفریح به خارج از کشور میروند و ارز مملکت را به حلقوم بیگانگان میریزند.
🔸 در روایات داریم که اگر یکوقتی حج خواست تعطیل بشود و مردم نداشتند به زیارت بروند، حکومت اسلامی باید از بیتالمال هزینه کند و کسانی را بفرستد (کافی/۴/۲۷۲) حالا که در اربعین، مردم خودشان دارند برای زیارت میروند، لااقل سرِ راه آنها قرار نگیریم و به بهانههای مختلف رهزنیِ مالی نکنیم، ضمن اینکه معلوم نیست بیمۀ اجباری، اشکال شرعی و قانونی هم نداشته باشد.
🔸 وای بر دولتمردی که نسبت به اربعین بیتفاوت باشد، ما امروز داریم با اربعین امتحان میشویم. امتحان هم لزوماً آن کاری نیست که بر ما واجب کنند و ببینند ما چه میکنیم؟ آن قسمتِ حساس و پُرامتیازِ یک امتحان و احیاناً آن قسمت پرخطرش-اگر بیاعتنایی کنیم- قسمتی است که به ما تکلیف نکردهاند؛ مثل شب عاشورا که امامحسین(ع) به یاران خودش، تکلیف نکرد که «فردا بمانید!» ولی آنهایی که ماندند، چقدر بُردند!
👤علیرضا پناهیان
@ayeha313
✨﷽✨
💢دوستی قبل از ازدواج
✍سؤال: آیا دوستیهای قبل از ازدواج برای شناخت بیشتر یکدیگر اشکال دارد؟
📝 پاسخ: دوستیهای پیش از ازدواج، افزون بر مشکلاتی که برای دختر و پسر ایجاد میکند و سبب اختلال در نظام زندگی آنان میشود، اشکالات دیگری را نیز دارد:
1⃣ خطرهایی را بهویژه برای دختر پدید میآورد. با توجه به اینکه دو جوان، سرشار از عواطفند و در اوج غرایز جنسی قرار دارند (به گونهای که وقتی کنار هم قرار میگیرند، فعل و انفعالات هورمونی در وجودشان شکل میگیرد و کشش فراوانی در آنها ایجاد میشود)، احتمال بسیاری وجود دارد که به هم نزدیک شوند و گوهر عفت دختر در معرض خطر قرار گیرد.
2⃣ موضع تهمت است؛ زیرا دیگران در صورت مشاهده دختر و پسر با هم نمیدانند که ارتباط آن دو برای شناخت ازدواج است و گمان میکنند رابطهای نامشروع دارند و این مطلب بر ازدواج آنان بهویژه دختر (در صورت منتهی نشدن رابطه به ازدواج) اثر منفی خواهد داشت.
3⃣ در اینگونه ارتباطات، شناخت جدی امکانپذیر نیست؛ زیرا دو طرف مراقب خود هستند و طبیعی است که فهرستی از معایب خود را در اختیار دیگری قرار نمیدهند.
4⃣ اگر این دوستیها به ازدواج بینجامد، با توجه به ویژگی غیرت در مرد، ممکن است سؤالاتی در ذهن او شکل گیرد که چرا همسرم پیش از محرمیت با من رابطه برقرار کرد و نکند مشابه این رابطه را با دیگران نیز داشته است و اعتمادش از وی سلب میشود و هرقدر رابطه دوستی تنگاتنگتر بوده باشد، میزان این سؤالات و سلب اعتماد نیز افزونتر خواهد شد.
5⃣ در صورتی که این دوستیها به ازدواج منتهی نشود که در موارد بسیاری هم به دلیل تغییر شرایط طرفین یا مخالفت خانوادهها چنین میشود، آثار منفی بسیاری بهویژه بر دختر خواهد داشت که احساس سرخوردگی و شکست روحی، افسردگی، نفرت از جنس مخالف و ازدواجگریزی و در مورد دختران، از دست دادن خواستگاران، برخی از این آثار است؛ پس توصیه میشود برای دوری از این مشکلات و پیامدهای منفی، همسر آینده خود را در فرآیند خواستگاری بشناسید.
📚منبع: کتاب گلبرگ زندگی
@ayeha313
🔴عاقبت دنیا پرستی و بی دینی!
✅حضرت عيسي (علیه السلام) با پيروانش سياحت مي كرد. به دهكده اي رسيد كه تمام ساكنين آن در بين راه و خانه هايشان مرده بودند.
حضرت عيسي فرمود:
- اينان به مرگ طبيعي نمرده اند، قطعا گرفتار غضب الهي شده اند، اگر غير از اين بود يكديگر را دفن مي كردند.
🙏🏻پيروانش گفتند:
- اي كاش ما مي دانستيم قضيه اينان چه بوده است!
به عيسي (علیه السلام) خطاب رسيد مردگان را صدا بزن! يك نفر از آنان تو را جواب خواهد داد.
✅حضرت عيسي صدا زد:
- اي اهل قريه!
يكي از آنان پاسخ داد:
- بلي! چه مي گويي يا روح الله؟
- حالتان چگونه است و قضيه شما چه بوده است؟
- ما صبحگاه با كمال سلامتي و آسوده خاطر سر از خواب برداشتيم، شبانگاهان اما همه در هاويه افتاديم!
- هاويه چيست؟
- دريايي از آتش🔥 است كه كوههاي آتش در آن موج مي زند.
- به چه جهت به اين عذاب گرفتار شديد؟
❌- محبت دنيا و اطاعت از طاغوت و ظالم ما را چنين گرفتار نمود.
- چه اندازه به دنيا علاقه داشتيد؟
- مانند علاقه كودك شيرخوار به مادر! هر وقت دنيا به ما روي مي آورد خوشحال مي شديم و هرگاه روي برمي گرداند غمگين مي گشتيم.
🌷آن گاه حضرت عيسي مكثي كردند و سپس پرسيدند:
- تا چه حد از طاغوت اطاعت مي كرديد؟
- هر چه مي گفتند اطاعت مي نموديم.
⛔چرا از ميان مردگان فقط تو جوابم دادي؟
- زيرا آنان دهانشان لجام آتشين زده شده و ملائكه تندخو و سختگيري مأمور آنان هستند.
❎من در ميان آنان بودم ولي در رفتار از ايشان پيروي نمي كردم.
اما هنگامي كه عذاب خداوند نازل شد، مرا نيز فرا گرفت. اكنون با يك موي كنار جهنم آويزانم، مي ترسم در ميان آتش بيفتم!
✳️عيسي (علیه السلام) رو به جانب پيروانش كرد و گفت:
💡در زباله دان خوابيدن و نان جوين خوردن شايسته خواهد بود، اگر دين انسان سالم بماند...
🔰منبع : بحار الانوار جلد 1
@ayeha313
⚫️در ظهر عاشورا چه گذشت...(قسمت هشتم)
🌺حسین علیه السلام هنگامی که دید یارانش یکی پس از دیگری به شهادت میرسند، آنها را به استقامت دعوت کرد:
✨ تحمل و بردباری پیشه کنید ای فرزندان آزاده، که مرگ پلی است که شماها را از سختی و مرارت عبور میدهد و به نعمتهای پایدار میرساند.
🌿مرگ برای مومن پلی است به سمت بهشت و برای کافر پلی به سمت جهنم..🔥
⚫️فرار ضحاک ابن عبدالله مشرقی
✳️براستی روز عاشورا روز امتحان و محک بزرگی برای انسانها بود، اکثر افراد واقع بین و وقت شناس در آخرین لحظات خود را از آتش جهنم نجات دادند و به سعادت ابدی رسیدند و عده ای هم سعادت عظیمی را از دست دادند...
💥عبدالله مشرقی از جمله دسته ی اخیر بود که سعادت ابدی را از دست داد...
⚡️خودش نقل میکند:
مابر حسین علیه السلام وارد شدیم و آن حضرت به ما خوش آمد گفت.
🌷سپس پرسید برای چه آمدید؟ گفتیم آمدیم شما را از اخبار مطلع کنیم مردم کوفه تصمیم به جنگ با شما گرفتند. حسین علیه السلام فرمود: حسبی الله و نعم الوکیل.
🌹 سپس فرمود: چه میشود که مرا یاری کنید؟
🌾گفتم من شخصی مقروضم باید برگردم. اما اگر اجازه بدید تا جایی که احساس کنم مفیدم میمانم ولی اگر دیدم دیگر یاری ندارید و ماندنم فایده ندارد اجازه بدهید که بروم.
🌹امام فرمود: باشد،هرگاه چنین شد بیعتم را برمیدارم.
⚫️از دست دادن سعادت ابدی
⚡️ضحاک تا اخرین ساعات زندگی امام حسین علیه السلام در روز عاشورا در کربلا بود.او میگوید: در روز عاشورا من اسب خود را پشت خیمه ها بستم و پیاده جنگیدم و دو نفر را هم کشتم تا اینکه دیدم از یاران حسین کسی باقی نمانده و دشمن بر اهل بیتش چیره شده اند.
▪️نزد حسین علیه السلام رفتم و از او اذن ترک جنگ خواستم.
🌺امام فرمود اگر میتوانی برو،اما چگونه میخواهی فرار کنی؟ گفتم اسبم تازه نفس است. سپس سوار اسب شدم و به تاخت از آنجا دور شدم...
✍ادامه دارد...
📕 ابصار العین ص 133
📒قاموس الرجال 129/7
📗نفس المهموم ص 298.
📘طبری 235/7
📓کامل 73/4
@ayeha313
⚫️رعایت ادب و احترام هنگام زیارت امام حسین علیه السلام
✳️مفضّل بن عمر می گوید: امام صادق عليه السّلام فرمودند: زيارت برويد، بهتر است از اين كه به زيارت نرويد و زيارت نرويد بهتر است از اينكه به زيارت برويد.
🔰راوى مى گويد: محضر مبارك حضرت عرض كردم: كمر مرا با اين كلام شكستيد.
🌷حضرت فرمودند: به خدا قسم! يكى از شما وقتى به زيارت قبر پدرش مى رود غمگين و اندوهناك مى رود...
⛔️ ولى به زيارت قبر مطهّر آن حضرت مى رويد در حالى كه با خود سُفره ها مى بريد!!
نه، اين طور نبايد به زيارت آن جناب برويد بلكه با حالى افسرده و حزين و گرفته زيارتش كنيد...
📙كامل الزيارات، ص: 130
@ayeha313