#معلمی
#طلبگی
در مطالعه برای تدریس تفسیر سورهٔ مبارک یوسف، دو روایت خیلی زیبا و درسآموز خواندم که با عزیزان بزرگوار و بامعرفت کانالم به اشتراک میگذارم:
اوّلی در تفسیر شریف مجمعالبیان علامه طبرسی(ره) هست که وقتی برادران یوسف بنیامین را به حضور ایشان آوردند و طبق صریح آیه قرآن حضرت خودش را به برادرش معرفی کرد و بقیّهٔ ماجراها، از بنیامین سؤال کرد که در فراق برادرت چه حالی داشتی؟ عرض کرد من ازدواج کردم و خداوند یازده پسر! به من داد که نام همهٔ آنان را از اسم یوسف گرفتم (اشتقاق یکی از ظرفیّتهای زبانی مهم زبان عربی است و زبان عبری هم با عربی خانوادهٔ مشترک زبانی هستند)
حالا حال ما در فراق یوسف گمگشتهمان چگونه است!!!😔💔
روایت دوم در سفینة البحار شیخ عبّاس قمی(ره) نویسندهٔ مفاتیح الجنان است:
فى «سفينة البحار»: روى انّه لما اجتمع يعقوب مع يوسف عليهما السّلام قال: حدّثنى يا بنىّ بخبرك.
قال: يا أبت لا تسألني عمّا فعل بي إخوتي و اسألني عمّا فعل اللّه بي.
وقتی پدر و برادران و خانوادهٔ حضرت یوسف از کنعان به مصر آمدند و ... حضرت یعقوب از حضرت یوسف خواستند داستان سرنوشتش را تعریف کند و حضرت در پاسخ عرضه داشت: «پدر! از من مپرس که برادرانم با من چه کردند
از من بپرس خدا با من چه کرد!»
@ayyamollah
#هل_تعلم؟
اگر سرزنش کردن راه حلّ بود، حضرت یوسف آن را در برخورد با برادران معلومالحالش، در دل خویش پنهان نمیکرد!
«قَالُوا إِن يَسْرِقْ فَقَدْ سَرَقَ أَخٌ لَّهُ مِن قَبْلُ ۚ فَأَسَرَّهَا يُوسُفُ فِي نَفْسِهِ وَلَمْ يُبْدِهَا لَهُمْ» (یوسف، ۷۷)
@haltaalam
#مترجمی
#طلبگی
#شهروندی
مواضع علمای نجف در قبال آرمان فلسطین نقشههای غربی -عربی را خنثی کرد
https://www.hawzahnews.com/news/1118875/%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B6%D8%B9-%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%AC%D9%81-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%A2%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%81%D9%84%D8%B3%D8%B7%DB%8C%D9%86-%D9%86%D9%82%D8%B4%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AE%D9%86%D8%AB%DB%8C
#مترجمی
#طلبگی
موضع یکپارچه عراق ضدّ اشغالگری اسرائیل؛ از ملت و مرجعیت تا احزاب سیاسی
https://www.hawzahnews.com/news/1116444/%D9%85%D9%88%D8%B6%D8%B9-%DB%8C%DA%A9%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%86%D9%87-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D8%B6%D8%AF-%D8%A7%D8%B4%D8%BA%D8%A7%D9%84%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%84%D8%AA-%D9%88-%D9%85%D8%B1%D8%AC%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%A7-%D8%A7%D8%AD%D8%B2%D8%A7%D8%A8
@haltaalam
#طلبگی
#معلمی
👓 نظر آیتالله خویی؛ تشکیل جمهوری اسلامی
📝 دستخط مهم آیتالله خویی (ره)
🔹 رأی اینجانب این است که همگی نسبت به تشکیل حکومت جدید، #جمهوریت_اسلامی را انتخاب نمایید.
شکر و سپاس بی حد خداوند متعال را که ملت مسلمان غیور ایران در اثر مجاهدات و فداکاریهای خود توانستند آزادانه و بدون هیچ تحمیلی رأی خود را اظهار دارند و در این زمینه رأی اینجانب این است که همگی نسبت به تشکیل حکومت جدید جمهوریت اسلامی را انتخاب نمایند.
و از آنجایی که اکثریت ساحقه این ملت شیعه اثنیعشری میباشند لازم است برای مراعات حقوقشان قوانین مجعوله نسبت به این اکثریت موافق مذهب آنها گردد.
توفیقات همه برادران ایمانی را از درگاه خداوند متعال خواستارم.»
📌 پ.ن:
این دستخط در اوج خفقان حزب بعث، (که چندی بعد شهید صدر را به شکل فجیعی به شهادت میرسانند!) نشان از شجاعت ایشان دارد.
#آیت_الله_خویی
@HozeTwit
@ayyamollah
#مترجمی
#طلبگی
جهادی طولانی برای تبیین و اعتلای اسلام سیاسی
http://www.sedaye-shia.com/fa/news/25891/%d8%ac%d9%87%d8%a7%d8%af%db%8c-%d8%b7%d9%88%d9%84%d8%a7%d9%86%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%a8%db%8c%db%8c%d9%86-%d9%88-%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d9%84%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%b3%db%8c
نشریّۀ جوان، ص ۹👇
https://www.pishkhan.com/Archive/1399/12/13991219/Javan749711097118495057203609.pdf
@ayyamollah
#شهروندی
#مرگ_مدنی!
چند دقیقۀ پیش این خبر را خواندم و برام جالب بود؛ خصوصاً مجازات آن! بر اطّلاعات عمومی حقوقیام افزوده شد!😁
«کسانی که سیم کارت یا کارت عابربانک یا خانه استیجاری به اتباع غیرمجاز میدهند، افرادی که در طول مسیر در مرز و عمق کشور خوابگاه در اختیار اتباع غیرمجاز میگذارند، دارندگان خودروهای شوتی که اتباع را به صورت قاچاق جابجا میکنند، صرافانی که نقل و انتقال پول اینها را انجام میدهند، همه اینها در حال شناسایی و رصد هستند و قوانین بسیار سخت از جمله مرگ مدنی (محرومیت از خدمات اجتماعی) دراینباره پیشبینی شده است و مجازات خواهند شد.»
@ayyamollah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «ساخت ایران» از کجا آمد
🔹«هدایتالله دهش» اولین تولیدکننده ایرانی بود که روی محصولاتش «ساخت ایران» نوشت؛ آنهم در دهۀ ۴۰ و ۵۰ که بازار پر از کالاهای خارجی بود. او در زندگی شخصیاش هم از کالای ایرانی استفاده میکرد.
@Farsna
💞روزهای خدایی💞
🎥 «ساخت ایران» از کجا آمد 🔹«هدایتالله دهش» اولین تولیدکننده ایرانی بود که روی محصولاتش «ساخت ایران
#طلبگی
سلام و ارادت
این مطلب را یکی از رفقا و طلبههای همحوزهای در یکی از گروههای طلبگیمون گذاشته بود و یکی دیگر از رفقا حاشیه جالب و قابل تاملی بر آن نگاشتند که به نظرم برای عزیزان این کانال هم جالب باشه:
اگرچه متن نوشته ممکنه دقیق باشه و عبارتی با واژگان "ساخت ایران" پیش از این در محصولات ایرانی استفاده نشده باشه، اما ترویج کالای ایرانی سابقهای بسیار بیشتر دارد. از حوالی دوره مشروطه (شاید اندکی پس و پیش) و با هدایت روحانیون اصفهان نظیر آقا نورالله نجفی انقلابی در این شهر توسط برخی از تولیدکنندگان و بخصوص نسّاجان به وجود آمد که تاحدودی گستره ملی پیدا کرد. ایشان استفاده از کالای خارجی را تحریم کردند و حتی پیش از اینکه نساجی در ایران رشد پیدا کند، کرباس به تن میکردند.
این انقلاب آنقدر در اذهان و دلها عمیق شد که بسیاری گمان کردند نماز خواندن با لباس و پارچه خارجی باطل است. هنوز هم بقایای این گمان را در پیرمردهایی که در مساجد شلوار بیرونی خود را از پا درمیآورند میبینیم.
@ayyamollah
#مترجمی
فلسطینیان یک کلام معروفی دارند: «فصل #صبر تمام شده!»
اشتباه نکنین! منظور از #صبر تاب و تحمّل آنان برای مقاومت در برابر ظلم رژیم #کودککُش و پیامدهایی مثل محاصره، دستگیری، آوارگی و نسلکشی و سختیهای معیشت نیست؛ بلکه منظورشون از #صبر میوۀ خوشطعم، شیرین و آبداری است که به #انجیر_خاردار هم معروفه!
#صبر میوۀ محبوب فلسطینیان، #نماد_صبر و مقاومت به حساب میاد و چیدنش مثل #زیتون، سنّت و آداب خاصّی داره، از جمله، همراهی اعضای خانواده.
صبر از خانواده کاکتوسهاست و درختش در جاهای گرم و خشک رشد میکنه و بهشدّت در برابر خشکسالی مقاوم است.
درخت صبر، زمین را در برابر حشرات مضر حفظ میکنه و با وجود خارهای تیز، غذای مورد علاقه شترها در مناطق بیابانی محسوب میشه.
#محمد_العارضه یکی از اسرای معروف، طرّاح نقشۀ #تونل_آزادی و فرار از امنیتیترین و مستحکمترین زندان اسرائیل، #جلبوع، به همراه ۵ فلسطینی دیگر در سال ۲۰۲۱ م، (#ایّام_الله) در روزهای بعد از فرارش از زندان گفته بود: «بعد از بیست سال از میوۀ صبر دشت مرج بن عامر خوردم و به خاطرش خداوند رو شکر کردم!»
پینوشت:
سالها پیش در جایی خواندم که این میوه، میوۀ مورد علاقۀ #جهاد_مغنیّه، شهید مقاومت و فرزند شهید #حاج_رضوان، فرماندۀ شجاع و اسطورهای حزبالله، بوده است.
امیدوارم ملت #فلسطین علاوه بر طعم میوۀ شیرین صبر، طعم آزادی رو هم بهزودی بچشند؛ همانگونه که امام خامنهای عزیز، اخیراً وعدۀ آن را پس از عملیّات شجاعانۀ #طوفان_الاقصی دادهاند.
به محضر شهدای جبهۀ مقاومت و بهویژه بیش از ۱۸ هزار شهید عزیز #غزّه😭 صلواتی هدیه کنیم.
@ayyamollah
⚡️به بهانه هجدهم دسامبر، روز جهانی «حرف ضاد» و چالشهای آن در جهان
✍به قلم: سید علی بطحائی
🔹نام دیگر زبان عربی در عُرف بین المللی «لغه ضاد» یا "zad language" است که همه ساله در تقویم جهانی ١٨ دسامبر به همین مناسبت آن را پاس می دارند.
🔸زبان شناسان تصریح کرده اند که زبان عربی از چه ظرفیت بالا، انعطاف پذیری و سازگاری خیره کننده ای برخوردار است و این به دلیل گرامر و قوانین منعطف زبانی نهفته در آن زبان است.
🔹ابواب متعدد زبان عربی (ثلاثی مجرد و ثلاثی مزید و…) همچون کارگاه تولیدی و پردازش گر قالب ها و واژگان متعدد به شمار میرود و نو به نو؛ واژه های جدید می زایند.
🔸ارنست رِنان (Ernest Renan) مستشرق، متخصص زبان های سامی و لغت شناس فرانسوی و نویسنده کتاب تاریخ ادبیات در ایران درباره جایگاه زبان عربی می نویسد: «زبان عربی بی مهابا و ناگهان در اوج پختگی و زیبایی رخ می نماید. این شگفت انگیزترین زبان تاریخ بشریت است. این لغت نه کودکی دارد و نه سالخوردگی و مانند جوانی شاداب هر روز رخی تازه می نمایاند.»
🔹 معنای واژه عربی هم به معنای «زبان مردم عرب» است و هم به معنای «فصیح و روشن». بنابراین عربی هایی که در کلام وحی آمده است (لِسَانًا عَرَبِیًّا) را بهتر است به معنای شفاف و روشن ترجمه کنیم و آنها را وصف زبان عربی بدانیم؛ نه اسم زبان قرآن.
🔸مسأله اینجاست که علت اینکه زبان عربی را «زبان ضاد» گفته اند و ۱۸ دسامبر را به نام لغت ضاد نامگذاری کردهاند چیست؟ به دلیل آنکه عربی تنها زبانی است که تلفظ حرف «ضاد» با گویش متفاوت دارد و تلفظ آن برای غیر اعراب بسیار ثقیل است.
🔹این اصطلاح در قرن دوم و آغاز قرن سوم رایج شد. هنگامی که لغویون در آن دوران متوجه صعوبت تلفظ این حرف توسط غیر اعراب شدند این اصطلاح را به کار بردند و سیبویه متوفی (م ۱۸۰ ق) نخستین کسی بود که به این مسأله پی برد و در آثار خود به آن اشاره کرد.
🔸کتاب دقیق «الفرق بین الضاد و الظاء» نوشته صاحب بن عَبّاد (م٣٨٠ ق) نیز در همین راستای چالش های تاریخی ایرانیان برای تلفظ ضاد نوشته شده است.
🔹در حقیقت حرف «ضاد» با گسترش اسلام در جوامع غیر عرب به حاشیه سازترین واژه زبان عربی تبدیل شد. نومسلمانان قادر به تلفظ صحیح آن نبودند و هنوز هم حتی برخی مسلمانان عرب در آفریقا با تلفظ آن مشکل جدی دارند. از همان زمان تلفظ آن را با «ظاء» و «ز» اشتباه میگرفتند؛ به دلیل اینکه مخرج دهانی هر دو بسیار نزدیک به هم هستند. امروزه حتی در شامات هم برخی «ضاد» را «دال» تلفظ میکنند.
🔸 از همان سدههای نخست اسلامی پای این اختلاف به مذاهب فقهی باز شد و فقها «فتاوایِ متضاد ِضادی» دادند و هنوز هم بحث هایی فقهی در برخی کتب فقهی موجود است. علّت این اهتمام هم وجود این حرف در سوره حمد است که امر وجوبی بر قرائت آن در نمازهای پنجگانه وجود دارد. این حرف در دو واژه «المغضوب» «الضالین» در این سوره وجود دارد که اگر به شکل صحیح تلفظ نشوند، معنای مطلوب را بجا نمی آورد.
🔹 فقهای جهان اسلام در برابر دشواری تلفظ این حرف در بلاد اسلامی غیر عربی و حتی در میان برخی مردمان عرب فتوا دادند که اگر نمازگزار در تلفظ این حرف اشتباه کند، نمازش صحیح است و استدلال به این آیه میکنند که «لا یُکلّفُ اللّه نفساً الا وُسعَها» (خداوند هیچ کسی را جز به اندازه تواناییاش تکلیف نمیکند)
🔸 هنوز هم عده اندکی از فقهای جهان اسلام پیشنمازی امامی که حرف ضاد را درست تلفظ نمی کند را صحیح نمیدانند.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
@haltaalam