⚡️اولین و آخرین مرتبه غلو
✍مهدی مسائلی
در دین بر محبت اولیای الهی تأکید شده تا از آنها پیروی شود، ولی تأکید ما بر محبت آنها بیشتر برای بخشیده شدن گناهان و برآورده شدن حاجتها است.
خداوند برای الگوگیری از پیامبران و رسولان الهی بر جنبههای بشری آنها تأکید میکند: «وَ ما جَعَلْناهُمْ جَسَداً لا يَأْکُلُونَ الطَّعامَ وَ ما کانُوا خالِدينَ؛ و ما پیغمبران را ( چون فرشته ) بدون بدن دنیوی قرار ندادیم تا به غذا و طعام محتاج نباشند و در دنیا هم همیشه زنده نماندند.»( انبیاء/ آیه8.)
ولی تصویر ما از ائمه(ع) غالباً تصویری غیربشری است. در نگاه ما بسیاری از محدودیتهای و ویژگیهای بشری را برای آنها وجود ندارد. حداقل این که برای آنها شرایطی در نظر می گیریم که ایشان را تافته جدابافته میکند.
چنین نگاهی به زندگی اهلبیت(ع) الگوپذیری از آنها را مشکل میسازد.
ولی حقیقت این که آنها نیز با همان احساسات و امیال بشری زندگی میکردند. خواستهها و نیازهای موجود در دیگرانسانها برای آنها نیز وجود داشت. آنها نیز با مشکلات و بیماریهای جسمی روبرو بودند. خواب نیز برای آنها شیرین بود، غذاخوردن برای آنها لذت بخش بود و...
ما معمولاً جدا کردن ائمه(ع) را از صفات بشری، یک فضیلت برای آنها در نظر میگیریم، در حالیکه با توجه به مرتبهای از بندگی که آنها به آن دست یافتند، متصف کردنشان به صفات بشری یک مدح و فضیلت برای آنها به حساب میآید.
در میان ما معمولاً غلو به معنای خدا انگاری و اعتقاد به الوهیت ائمه(ع) تفسیر میشود ولی به نظر میرسد اعتقاد به خدایی امامان آخرین مرتبه غلو است، و اولین مرتبه غلو، جدا کردن آنها از صفات بشری است.
🔸در آینده در اینباره مصداقیتر سخن میگویم.
........
@azadpajooh
⚡️آیاتعطیل نکردن روز شهادت ائمه(ع)هتک حرمت آنهاست؟! /چرا بلایی را که تعطیلات به سر حوزهها آورده فراگیر میکنید!
🔻نقل کردهاند امروز ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ آیت الله #وحید_خراسانی در خارج فقه گفتهاند:
«این مملکت باید در عزای حضرت امام موسی بن جعفر علیهما السلام یک پارچه سیاه پوش بشود اگر زمامداران مملکت غیرت دینی داشته باشند باید این امام تعطیل رسمی بشود
این عمل است که باید انجام بشود اگر زعمای مملکت انجام دادند و الا ما به حول و قوه ی خدا این مطلب را عملی می کنیم تا نتیجه ی مطلب ظاهر بشود هفت سال در ظلم مطامیر آن هم مملکتی که یک طرف پسر او و یک طرف دختر او ، روز شهادت او مردم مشغول به کسب و کار باشند ؟!
ای غیرتمندان شیعه فردا همت کنید بازارها را ببندید به این حکومت اعلام کنید که اگر شهادت این امام تعطیل رسمی نشود ما مالیات به این حکومت گمراه نمی پردازیم.»
..... ........
🔺به نظرم اینگونه اصرارها و موضعگیریهای آیت الله وحید خراسانی برای تعطیلی شهادت ائمه (ع) افزون بر تشدید مشاجرات و چند دستگی میان مذهبیون، وهن مرجعیت شیعه را در پی دارد.
مردم هنگامی که میبینند سطح بالای پیگیری مراجع تقلیدشان تعطیلی ایام شهادت است و ایشان هنگامی که هشتم ربیع تعطیل میشود از دولت و مجلس تشکر میکند و هنگامی که شهادتی دیگر تعطیل نمیشود آنها را گمراه مینامند، از مراجع و رهبران دینی دلسرد میشوند!
گرفتاریهای دنیوی مردم را بگذاریم کنار، آیا مشکلات و گرفتاریهای معنوی مردم با تعطیلی ایام شهادت حل میشود؟!
شاید جناب آیت الله ایام شهادت در مجلس روضه حضور دارند و از آنچه در این تعطیلیها بر سایرمردم میگذرد آگاه نباشد، اما خوب است که نزدیکان ایشان، نه آمار سواحل شمال، بلکه اوضاع و احوال شهر قم را که از بیوت مراجع فاصله دارد، به سمع ایشان برسانند.
در سالهای اخیر آقایان از یک طرف از عدم عمق طلاب در درسها گلایه میکنند و از طرفی روزهای بسیاری از ایام درسی حوزه را با عناوینی اینچنین به تعطیلی کشاندهاند.
آیا نمیشود هم به کلاس درس آمد و هم عزادار اهلبیت (ع) بود!؟
آیا نمیتوان در ابتدای درسها یاد اهلبیت (ع) را زنده کرد؟!
چه کسی گفته است که تعطیل نکردن روز شهادت ائمه بر هتک حرمت آنها دلالت میکند؟!
با تعطیل کردن ایام شهادت در حوزه چقدر جایگاه معنویت و ولایتمداری طلاب را بالا بردهایم که میخواهیم نسخه آن را در کل کشور فراگیر کنیم؟!
البته حق آن است که ابتدا ببینیم تعریف آقایان از معنویت و ولایتمداری چیست و ارتقای آن را به چه شکل میبینند؟!
امروز عدهای از طلاب به جای پرداختن به متن دین و پیگیری کردن آرمانهای اصیل اسلامی، گرفتار حواشی مذهبی هستند که نه گرهای از دنیای مردم میگشاید و نه آخرت آنها.
....بگذاریم و بگذریم!
..........
@azadpajooh