✨﷽✨
🔴ارزش واقعی زن
✍ اوج شخصيت و ارزش انسانی زن در اسلام، در کلام موعود امتها ولیّ عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است که فرمود:«دختر پيامبر برای من الگویی نيکوست.»
🌸 پيامبر اسلام با سيره رفتاری خویش به زنان همچون مردان ارزش بخشيد، چنان که در جریان بيعت، زنان نيز هم پای مردان، با ایشان بيعت میکردند. همچنين در ماجرای هجرت، زنان مؤمنی نيز به همراه مردان مؤمن، به مدینه هجرت کردند. همچنان که همدوشی زنان و مردان در ایمان و جهاد، در جریان ظهور و قيام منجی جهان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نيز خواهد بود و بر اساس روایت پنجاه زن در رکاب ایشان به همراه مردان، خواهند جنگيد.
🌸 در سرتاسر قرآن کریم از زنان همدوش با مردان یاد شده است، آنجا که میخوانيم:
«إِنّ الْمُسْلِمينَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ الْقانِتينَ وَ الْقانِتاتِ وَ الصّادِقينَ وَ الصّادِقاتِ وَ الصّابِرینَ وَ الصّابِراتِ وَ الْخاشِعينَ وَ الْخاشِعاتِ وَ الْمُتَصَدِّقينَ وَ الْمُتَصَدِّقاتِ وَ الصّائِمينَ وَ الصّائِماتِ وَ الْحافِظينَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحافِظاتِ وَ الذّاکِرینَ اللّهَ کَثيرًا وَ الذّاکِراتِ أَعَدّ اللّهُ لَهُمْ مَغْفِرَهً وَ أَجْرًا عَظيمًا.»
صدق و ایمان و اسلام و خشوع و صبر و تمام برتریها و ویژگی در این آیه، ميان مردان و زنان به صورت برابر بيان شده که نشان دهنده استعداد و توانایی زن در رسيدن به مراتب بالای کمال و قرب الهی است.
🌸 بنابراین به روشنی پيداست که یکی از حکمتهای تشکيل خانواده «بقای نسل» است؛ چون زمانی خانواده شکل خواهد گرفت که زنان در مقام مادری و تربيت فرزند ایفای نقش کنند.
🌸 به این دليل، رهبر معظّم انقلاب اسلامی بارها زنان جامعه را به جایگاه زن و رسالت او در خانواده توجه داده و فرمودهاند:«فرزندآوری یکی از مهمترین مجاهدتهای زنان و وظایف آنان است.» و نيز فرمودهاند:«خانه داری یک شغل است؛ شغل بزرگ، شغل حساس، شغل آیندساز. مهمترین کار برای زن این است که زندگی را سر پا نگه دارد.»
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
✍امام صادق عليه السلام:
كَم مِن طالِبٍ لِلدُّنيا لَم يُدرِكها، ومُدرِكٍ لَها قَد فارَقَها ، فَلا يَشغَلَنَّكَ طَلَبُها عَن عَمَلِكَ ، وَالتَمِسها مِن مُعطيها ومالِكِها، فَكَم مِن حَريصٍ عَلَى الدُّنيا قَد صَرَعَتهُ، وَاشتَغَلَ بما أدرَكَ مِنها عَن طَلَبِ آخِرَتِهِ ، حَتّى فَنِيَ عُمُرُهُ وأدرَكَهُ أجَلُهُ
چه بسيار دنياطلبانى كه به آن نرسيدند و چه بسيار كسانى كه به دنيا رسيدند و از آن جدا شدند [و رفتند]! پس مبادا كه طلب دنيا ، تو را از عمل كردن[براى آخرت] باز بدارد . و دنيا را از دهنده آن و مالكش (خداوند) بخواه. اى بسا آزمندِ به دنيا كه دنيا او را به خاك افكنْد و به جهت آنچه از دنيا به دست آورْد، از طلب آخرتش بازمانْد، تا آن كه عمرش سپرى شد و مرگش فرا رسيد!
📚الكافی جلد2 صفحه455
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
#پیامبر_اکرم♥️ :
هر كس كه برايش دختر به دنيا آيد و او را اذيّت نكند و حقيرش نشمارد و پسران خود را بر او ترجيح ندهد، خداوند به واسطه آن دختر او را به بهشت مى برد.
📚میزان الحکمة ج 13ص 44
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
✨﷽✨
🔴شبیه مداد باشیم
✍پیرمردی بود که هرگز خودکار به دست نمیگرفت و همیشه با مداد مینوشت. روزی نوهاش پرسید: چرا تا این اندازه، مداد را دوست دارید؟ پدربزرگ گفت: سه ویژگی در مداد هست که در خودکار نیست.
1⃣ مداد این فرصت را میدهد که اگر اشتباه نوشتی و به اشتباه خود پی بردی، زود با پاککن آن را پاک کنی. خدا هم به انسان فرصت میدهد که اگر اشتباهی کرد، سریع توبه کند تا گناهش پاک شود.
2⃣ در زیبا نوشتن مداد، هرگز نوع و رنگ و زیبایی چوب نقشی ندارد و مهم مغزی است که درون مداد است. برای خدا هم، زیبایی و رنگ و نوع پوست انسان مهم نیست، زیبایی درون انسان مهم است.
3⃣ یک خودکار، شاید جوهر داخل لولهاش خشک شود و تو را گول بزند و در زمان نیازت ننویسد. ولی مداد، مغزش خشک نمیشود و هرگز تو را فریب نمیدهد و تو را در روزهای سخت، تنها نمیگذارد. اگر با خدا روراست باشی، خدا نیز با تو روراست است و هرگز در سختیها و مشکلات تو را تنها نمیگذارد.
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
💢حضور امام مهدی علیهالسلام و امرار معاش آن حضرت در میان مردم چگونه است؟
⬅️درباره معاش آن بزرگوار میتوان گفت: ایشان امام حاضر و زنده است و با بدن جسمانی زندگی میکند و طبیعی است دارای زندگی عادی و مادی مانند سایر انسانها میباشند؛ زیرا بدن مادی، نیازهای مادی متناسب خود را میطلبد و بر این اساس است که خداوند به پیامبرش فرمود: «قل إنما أنا بشر مثلکم؛ بگو: من بشری همچون شما هستم».[۱]
⬅️امام مهدی علیهالسلام نیز چنین است.
درباره حضور آن بزرگوار میان مردم، باید گفت: اینکه حضرت میان مردم حضور دارد، مستند روایات است.
از امام صادق علیهالسلام نقل شده است:
چگونه این امت انکار میکنند که خدای تعالی با حجتش همان کند که با یوسف کرد که برادرانش او را دیدند، ولی نشناختند. او (قائم علیهالسلام) در بازارهایشان راه میرود و بر بساط آنها گام مینهد، اما آنها [هر چند او را میبینند] او را نمیشناسند.[۲]
⬅️همچنین امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرماید:
سوگند به پرودرگار علی! حجت خدا، میان مردم هست و در راهها [کوچه و بازار] گام برمیدارد، به خانههای آنها سر میزند و در شرق و غرب زمین رفت و آمد میکند. گفتار مردم را میشنود و بر ایشان سلام میکند و میبیند، لکن تا وقت معین و وعده الهی شناخته نمیشود.[۳]
⬅️به ویژه با توجه به اینکه امام زمان رهبر و مقتدای مردم بوده، سرپرستی امور آنان را به عهده دارد؛ ازاینرو، بسیار طبیعی است که میان مردم و دوستان خود برود و ضمن سرکشی، به نیازها و حاجتهایشان رسیدگی کند.
البته باز هم اشاره میکنیم، کیفیت این حضور و نحوه امرار معاش حضرت برای ما روشن نیست.
📚۱. کهف: ۱۱۰.
۲. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج۵۱، ص۱۴۲.
۳. الغیبة، نعمانی، ص۱۴۶، ح۳.
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
🟢امام علی علیه السلام:
عَجِبتُ لِمَن یَجهَلُ نَفسَهُ، کَیفَ یَعرِفُ رَبَّهُ؟!
در شگفتم از کسى که خویشتن را نمى شناسد، چگونه [توقّع دارد]پروردگارش را بشناسد!
غرر الحکم: ج ٤ ص ٣٤١ ح ٦٢٧٠
#اهمیت_انسان_شناسی
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
✨🌹✨
خردمند كسى است كه زبان خود را در بند كشد.
«العاقِلُ مَن عَقَلَ لِسانَهُ»
[ #امام_علی علیه السلام ]
📚 غررالحكم حدیث ۵۰۲
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
🔹امام صادق (علیه السلام):
خدايا ...آن ديدگان را كه اشكهايش در راه ترحم و عاطفه بر ما [اهل البیت ] جاری شده و دل هایی را كه به خاطر ما نالان گشته و سوخته و آن فريادها و نالههایی را كه در راه ما بوده است، مورد رحمت قرار بده.
🔹 «بحار الانوار، ج۹۸ ص۸»
▪️شهادت مظلومانه امام جعفر صادق (صلواتُ اللهِ و سلامُه عليهِ) تسليت باد .
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 حجت الاسلام عالی:
رفتاری دینی داریم
ولی اخلاق دینی نداریم
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.
🔷 امام زمان(علیه السلام) می فرمایند: «وَالْعاقِبَةُ بِجَمیلِ صُنْعِ اللّهِ سُبْحانَهُ تَکُونُ حَمیدَةً لَهُمْ مَا اجْتَنَبُوا الْمَنْهِیَّ عَنْهُ مِنَ الذُّنُوبِ؛
با ساخت نیکوى خداوند، فرجام کار، مادامى که شیعیان از گناهان دورى گزینند، پسندیده و نیکو خواهد بود.»[1]
👇شرح حدیث:
این حدیث، بخشى از نامه اى است که امام زمان(علیه السلام) براى شیخ مفید(رحمه الله) مرقوم داشته اند. حضرت مهدی(علیه السلام) به نکته اى مهم اشاره کرده اند که اگر شیعیان ما، عاقبت بخیرى را مى خواهند، سببش لطف و توجّه خاصّ خداوند است؛ پس باید از گناهانى که خداوند متعال از آن ها منع کرده است، اجتناب کنند؛ زیرا هر عملى، اثر مخصوص خود را دارد و نَفْس ما، مطابق کارها، سخنان و حتّى افکارى که داریم، ساخته مى شود. آن کس که از انجام دادن گناه باکى ندارد ـ حال آن گناه کم باشد یا زیاد، کوچک باشد یا بزرگ ـ بداند که حقیقت خود را تیره و تار کرده، شایستگى ورود به جایگاه نور و پاکى را ندارد. یک گناه، آتشى است که در خرمنى مى افتد. انسان سال ها تلاش مى کند و ثواب ها براى خویش فراهم مى آورد، ولى با یک گناه، حاصل عمرى را به هدر مى دهد؛ از این رو، حضرت، در این حدیث، خطر گناه را گوشزد کرده است.
📚پی نوشت:
[1]. احتجاج، ج٢، ص٣٢۵ ؛ بحارالأنوار، ج۵٣، ص١٧٧، ح٨.
منبع: شرح چهل حدیث از حضرت مهدى(علیه السلام)، على اصغر رضوانى، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (١٣٨٢).
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
✨✨✨
@ba_khodabash1
✨✨✨
.