---«خلاصه سخنرانی حاج آقا پاک طینت»---
✳️ موضوع:برداشت هایی از دعای کمیل(#جلسه_اول)
✅ تاریخ: ٩٧/۴/٢٨
⌛️ زمان مطالعه: ٣ دقیقه
🔶 شب نیمه شعبان امام علی(ع) پس از نماز عشا در مورد فضیلت این روز عرض میکنند و میگویند:امروز(شب نیمه شعبان) پس از شبهای قدر شبی با فضیلت تر از آن نیست.در ادامه حضرت دعایی را معرفی می کنند که مخصوص این شب است. امیرالمؤمنین(ع) اینقدر مظلوم هستند که حتی در آن جمع یک نفر از ایشان نپرسید که این دعا چیست. حضرت به منزل تشریف بردند.بعد از گذشت لحظاتی در خانه ایشان به صدا در می آید. کمیل بن زیاد - یکی از هشت عبد معروف کوفه - پشت در بود و از ایشان آن دعا را درخواست می کند.امام به او دعا را آموزش می دهد و می فرمایند که کاش 1000نفر مثل تو را داشتم. این دعا امروز به دعای کمیل معروف شده است.
🔶 این دعا، مناجات حضرت خضر(ع) با خدا بوده است و معنای آن این است که مقام این دعا بسیار بالاست.این دعا مخصوص زمان هایی است که ما دلتنگ خدا شده ایم.
هرکس می خواهد وارد خانه شخصی شود اول در می زند و اجازه می گیرد.ابتدای دعای کمیل هم همین است؛این قدر خدا را به زبان های مختلف و صفت های گوناگون صدا میزنیم تا خدا در را به روی ما بگشاید.آخرین صفتی که خدا را صدا می زنیم صفت نور است.خدا خود را در قرآن(سوره نور) , نور معرفی می کند؛ با این زبان که خدا را صدا می زنیم خدا در را باز می کند.
🔶 تا خدا در را باز می کند ما می خواهیم اورا با بهترین صفت صدا کنیم؛می گوییم <یا نور یا قدوس>. زیباتر و منطقی تر از این اسم برای خدا پیدا نمی کنیم. برای اینکه بهتر این صفت را متوجه شویم کمی درباره صفات نور صحبت کنیم.
🔶 نور چیزی است که هم خود روشن است هم دیگری را روشن می کند.به زبان دیگر هم عیان است هم عیان کننده.در دعای جوشن کبیر می گوییم هرچه از نور است از توست.دنیا مصداق کامل ظلمات است. برای حرکت -حتی اگر تمام امکانات را داشته باشیم- نیاز به نور داریم. بدون نور قادر به حرکت نیستیم.قادر به تشخیص صراط مستقیم و دیگر صراط در تاریکی نیستیم.خدا نوری است که ما صراط مستقیم را پیدا کنیم.
🔶 تعبیر دیگر میتوان خدا را به خورشید تشبیه کرد. هرکس خود را در معرض خورشید قرار بدهد نورانی می شود. هرکس از نور دور شود از نورانیت او کم می شود.این دقیقا مصداق عینی انسان کافر و مومن است.انسان مومن خود را در معرض خدا قرار می دهد و نورانی می شود.انسان کافر خود را از خدا دور می کند و نور در وجود او از بین می رود.
🔶 در روایاتی داریم که علم،نماز،فکر و دین نور هستند.این به معنای آنست که هرکس به دنبال اینها برود نور کسب می کند.به طور مثال عقل و فکر نوری دارد که می تواند در دوراهی ها بدرستی راه صحیح را انتخاب کند.سوالی پیش می آید که پس دین چیست؟دین به کمک عقل می آید و هرجا که عقل نمی تواند تصمیم گیرنده مناسبی باشد دین عقل را راهنمایی می کند.
🔶 خود اهل بیت نور هستند به نحوی که اگر ما دنبال علم آموزی باشیم ولی آن علم آموزی بدون نور اهل بیت باشد، مارا از نور دور و به ظلمات نزدیک می کند. روضه ها خود عین نور هستند. حال این نور ها چه جایی به کار ما می آید؟
در عالم قبر ظلمات محض است در حدی که انسان جوارح خود را هم مشاهده نمی کند. نور در آنجا ظلمات را از بین می برد.
ادامه دارد...