📌وفات عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها
🔹حضرت زینب کبری (س) را تجسم و نماد صبر جمیل نامیدهاند. مقاومت در راه پاسداری از حریم دین، کنترل نفس خویش، در برابر ناملایمات و ضعف نشان ندادن در مقابل دشمن را از ویژیگیهای حضرت زینب (س) نام بردهاند.
🔸امام موسی صدر در مورد حضرت زینب (س) فرمودند: «نقش قهرمانانه حضرت زینب در برابر ماست. ما به این زن احترام میگذاریم و او را بزرگ میداریم. همانگونه که مرد میتواند حسین علیهالسلام باشد، زن مسلمان نیز میتواند زینب (س) باشد. اگر امام حسین (ع) نمونهای است برای قهرمانان و کمالی است برای مردان. زینب (س) نیز نمونهای است برای زنان. آنچنان که مرد مسلمان میتواند قهرمان و مجاهد باشد، زن مسلمان نیز میتواند قهرمان و مجاهد باشد.»
🔹مشهور تاریخ وفات را در ۱۵ رجب سال ۶۲ در ۵۷ سالگی میدانند و در مورد محل دفن سه دیدگاه مطرح است:
➖دیدگاه اول: مشهور این است که قبر حضرت زینب (س) در شام است. این مکان اکنون در جنوب دمشق قرار دارد و به سبب وجود حرم این بانوی بزرگوار، این منطقه «شهرک السیده زینب» نام گرفته است.
➖دیدگاه دوم: برخی از مورخان مقبره زینب (س) را در مصر دانستهاند. این مکان که به مقام حضرت زینب یا مسجد السیده زینب مشهور است، در منطقه سیده زینب قاهره قرار دارد.
➖دیدگاه سوم: قبرستان بقیع در مدینه را محل دفن ایشان دانستند.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۱۵
#وفات_حضرت_زینب_علیها_سلام
✳️ @bahjat_alabd
📌تغییر قبله از بیت المقدس به سوی کعبه بنابر قول مشهور
🔹 تغییر قبله واقعهای که در آن قبله مسلمانان از مسجد الاقصی به سمت کعبه تغییر یافت. در ۱۵ رجب سال دوم هجری و پس از نزول آیه ۱۴۴ سوره بقره رخ داد.
🔸 بنابر نقل بیشتر تاریخنویسان، تغییر قبله در مسجدی در مدینه که بعد از تغییر قبله، نامش مسجد ذو قبلتین شد در بین نماز ظهر انجام گرفته است. چگونگی تغییرِ بیش از ۱۶۰ درجهای قبله در بین نماز جماعت، از مسائل قابل توجه در این واقعه است.
🔹بنابر نقل منابع اسلامی، پیامبر(ص) در مکه و سالهای نخست پس از هجرت در مدینه، به سوی بیتالمقدس نماز میگزارد؛ خداوند با نزول آیه قبله، ایشان را خشنود کرد و مسلمانان را به تغییر قبله به سوی کعبه فرمان داد.
🔸کعبه در آن سالها به صورت بتخانهای درآمده بود و نماز گزاردن به سوی آن، شبهه احترام به بتها را برمیانگیخت. همچنین قبله بودن بیت المقدس زمینه سرزنش یهودیان نسبت به مسلمانان را فراهم ساخته بود.
🔹آیه ۱۴۴ سوره بقره، حکم تغییر قبله را بیان کرده و به آیه قبله مشهور است. از آیات ۱۴۲، ۱۴۳ و ۱۵۰ سوره بقره نیز بعنوان آیه تغییر قبله یاد کردهاند. بعضی از مفسران آیات ۱۴۲ تا ۱۴۴ سوره بقره را از آیات تغییر قبله دانستهاند.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۱۵
#تغییر_قبله_مسلمانان
✳️ @bahjat_alabd
12.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ بوی تربت
🎤 با نوای سید امیر حسینی
🔻چی بهتر از این که پا بذارم تو حرم
چی بهتر از این که سایته روی سرم
چی بهتر از این که فاطمه شد مادرم
💠 #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: مَن بَكى عَلى مُصابِ هذِهِ البِنتِ (زَينَبَ بَنتِ عَلِيٍ عليهاالسلام) كانَ كَمَن بَكى عَلى أخَوَيهَا الحَسَنِ و الحُسَينِ عليهماالسلام ؛
🔹هر كس بر مصيبت هاى اين دختر (زينب عليهاالسلام) بگريد ، همانند كسى است كه بر برادرانش ، حسن و حسين عليهماالسلام ، گريسته باشد .
📚 وفيات الأئمه ص ٤٣١
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
✍ از زمان های استجابت دعا...🔻
🔸امام جعفرصادق علیه السلام:
🔹اِنّ اللهَ تباركَ وَ تعالی فَرَضَ الصَلوةَ فی اَفضَلِ السّاعاتِ فَعَلَیكُم بِالدُّعاءِ فی أَدبارِ الصَّلوةِ.
🔹خدای تبارک و تعالی نماز را در افضل اوقات شبانهروز قرار داده شما (غنیمت بدارید و) خود را ملزم کنید که بعد از هر نماز دعا نمائید.
📚وسائل، ج ٤، ص ١١٤٨
➕#آداب_دعا
✳️ @bahjat_alabd
☫بِسْـــــمِالـلَّـهِالرَّحْـمَنِالرَّحِیـــــمِ☫
انسانی که طهارت داشته باشد، خوابهای خوش میبیند و در خواب نفس ناطقهی او به سلسلهی طولی موجودات ارتباط پیدا میکند و سعهی وجودی مییابد و خوابهایی را میبیند که خیلی دیر تعبیر میشوند.
زیرا او خیلی بالاها را در آن خوابش خوانده که تا آنها از آن مرتبهی بالا به پایین تنزّل یابند طول میکشد،
برخلاف خوابهای دمدستی این نشئه که خیلی زود تعبیر میشوند، معلوم میشود که خواب بیننده قوی نشده که بالاترها را بخواند.
📔دروس شرح فصوصالحکم
عـــــلامه ذوالفنـــون#حســـن_زاده_آمــلی
📚متن دروس و شرح دستورالعملهای عرفانی و اخلاقیِ سیر و سلوک علامه ذوالفنون
✳️ @bahjat_alabd
-
آيـتﷲخویی(ره):
همانا حضرتزینب سلامﷲعلیها
شریک برادرش حسین علیهالسلام
در دفاع از اسلام و جهاد در راه خدا
و نیز دفاع از شریعت جدش پیامبرﷺ
است.
در فصاحت چنین بود که گویا گوشهای
از لسان پدرش بود و نیز در ثبات قدم
هم به مانند پدرش بود.در مقابل افراد
سرکش سر تعظیم فرود نمی آورد و از
کسی غیر از خداوند پروا نداشت.
و کلامش حق و راستگویی بود.
طوفان و تندباد روزگار او را تکان نمیداد
و از بین نمیبرد. و حقا که او خواهر
حسین علیهالسلام و شریک او در راه
عقیده و جهاد است..!
•📚معجمرجالالحدیث|ج ۲۴|ص ۲۱۹•
#حضرت_زینب سلام الله علیها
✳️ @bahjat_alabd
17.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت بیست و دو
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
موضوع: چهار حقی که باید رعایت شود
🗓۱۳۸۳/۰۱/۳۰
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
✳️ @bahjat_alabd
«هدف از خلقت، عبودیت است برای همۀ بشر!»
✅العبد آیتالله محمدتقی بهجت:
🔻باید همۀ ما متوجه و ملتفت باشیم که هدف از خلقت، عبودیت است برای همۀ بشر. باید بدانیم که این یک کلمه «إِلّا لِیَعْبُدُونِ»[ذاریات: ۵۶]، معنایش این است که هرچه هست و نیست، در همین عبودیت خداست. هرچه هست و نیست، در تحصیل رضای خداست؛ در اعتقادات و در عملیات. باید بدانیم که حقِّ میل به یمین و یسار [تمایل به راست و چپ] نداریم [بلکه] باید در صراط مستقیم [حرکت کنیم.] «أَنِ اعْبُدُونِی هَذَا صِرَاطٌ مُستَقِیمٌ».[یس: ۶۱]
🔻باید بدانیم که تمام نتیجه و تمام سعادت در این است که ما موفق باشیم که عزم ثابتِ مستمر بر ترک معصیت، در اعتقادیات و در عملیات داشته باشیم. باید همین را هم از خدا و از مقربین خدا و از انبیا و اوصیا و وصیّ وقت [امام زمان علیهالسلام] بخواهیم [که] از خدا بخواهند که ما موفق باشیم به اینکه در هر آن، هرجا باشیم، فقط و فقط رضای خدا را در نظر داشته باشیم. بخواهد، برویم؛ بخواهد، بایستیم. بخواهد، حرکت کنیم؛ بخواهد، ساکن باشیم.
📚بیانات در مراسم افتتاح ضریح مطهر حرم حضرت معصومه علیهاالسلام، ١٢ اسفند ١٣٨٠
✳️ @bahjat_alabd
📌خروج "فاطمه بنت اسد" از کعبه، بعد از ولادت امام علی علیهالسلام
🔹 فاطمه بنت اسد، مادر امام علی علیهالسلام، همسر ابوطالب و از زنانی بود که جزء اصحاب پیامبر صلاللهعلیهوآله به شمار میرود. فاطمه بنت اسد یازدهمین فردی است که مسلمان شد و از نخستین زنانی است که با پیامبر (ص) بیعت کرد.
🔸 از آنجا که پیامبر اکرم (ص) در کودکی، پدر، مادر و جدش را از دست داد، از ۸ سالگی تحت سرپرستی عمویش ابوطالب و فاطمه بنت اسد در آمد. مهربانی وی نسبت به پیامبر (ص) چنان بود که پس از درگذشت ایشان، پیامبر (ص) فرمود: «امروز مادرم وفات کرد» و او را در پیراهن خویش کفن کرد و در قبرش رفت و در لحد او خوابید.
🔹فاطمه بنت اسد تنها زنی است که در کعبه وضع حمل کرده است. هنگامی که زمان وضع حمل ایشان نزدیک شد، در کنار کعبه از خدا خواست، ولادت نوزادش را بر او آسان گرداند. ناگهان دیوار کعبه شکافته شد و او به درون کعبه رفت و۳ روز بعد در ۱۶ رجب سال ۳۰ عام الفیل، در حالی که فرزندش امام علی علیهالسلام را در آغوش داشت، از کعبه بیرون آمد.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۱۶
#فاطمه_بنت_اسد
✳️ @bahjat_alabd