ILFH_Volume 7_Issue 4_Pages 308-328.pdf
1.33M
شهر معاصر و ابژگیِ زنان
🔹این مقالهای است که به قلم حقیر اخیرا در مجله پژوهشی "سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت" منتشر شده است. حالا که دوباره بحث حجاب تبدیل به بحث روز جامعه شده خوب است که نگاهی به علل تضعیف عفاف و حجاب داشته باشیم (قبلا هم عرض شده بود که روی دیگر سکهی حجاب زدایی از البسه، حریم زدایی از ابنیه است).
🔹تمدن معاصر غرب درصدد لذتجوییِ هرچه بیشتر از زن بود و برای دستیابی به چنین هدف شومی، چارهای نداشت جز آنکه شأن والای زن را تا حد یک ابژه جنسی تنزل دهد که لازمهی چنین قصدی، ایجاد تحولات اساسی در معماری و شهرسازی بود. مهمترین شرط لذتجویی نیز این بود که فراغت، لذت و تفریح را که پیش از این، عمدتا در فضاهای خصوصی انجام میشد به فضاهای عمومی بکشانند تا ابژههای جنسی به وفور در معرض دید همگان قرار گیرند؛ و چنین شد که در نظام شهرسازی معاصر، فضاهای تفریحی و تفنّنیِ عمومی نظیر پارکها، مراکز تفریحی و حتی مراکز مربوط به روابط نامتعارف جنسی، جایگزین فضاهای فراغتیِ خصوصی نظیر باغچهها و باغهای خصوصی و حیاطهای مفرّحِ خانههای سنتی شد.
🔹به علاوه، جایگزینی آپارتمانهای عریان و بدون حریم با خانههای فراخ و حریممند سبب شد زن حتی در خصوصیترین فضاهای خانهاش نیز از معرض تلذّذ و تمتّع بصری دیگران در امان نباشد؛ و چنین شد که پدیدارهای نوظهوری همچون آشپزخانههای اُپن، حتی خصوصیترین و زنانهترین فضاهای خانه را نیز در هم شکستند. مطالعه این مقاله میتواند به فهم علمی دلایل تضعیف عفاف و حجاب در شهرهای معاصر ما کمک نماید.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
نشست تحلیل تحولات معماری معاصر ایران در نسبت با سبک زندگی اسلامی
دکتر محمدمنان رئیسی
جمعه ۷ اردیبهشت ساعت ۱۶، اصفهان، مدرسه چهارباغ
پخش آنلاین
https://www.skyroom.online/ch/nosazibehsazi/bazafarini
🔸بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
🆔https://eitaa.com/baladetayyeb
🔸 اطلاع رسانی دفتر دکتر منان رئیسی
🆔https://eitaa.com/joinchat/220004614Cf888d0df59
🔹برادر خوبم! بفرمایید که تهیه غذا از بیرون چقدر برای خانوادههای ایرانی که این روزها بخش زیادی از آنها مشکل اقتصادی دارند هزینه دارد و چنین پیشنهادی برای دهکهای مختلف جامعه چقدر توجیه اقتصادی دارد؟! فارغ از اقتصادی نبودن این پیشنهاد، آیا به هزینههای پنهان آن که مهمترینش نابودی سبک زندگی اسلامی ایرانی است اندیشیدهاید؟!
🔹دقت کردهاید که خانههای امروز به دلیل چنین پیشنهاداتی اساساً در حال از دست دادن هویت سابق خود هستند و از خانه به معنای محل زندگی، به سرپناهی برای صرفا خواب تقلیل یافتهاند؟ آنگاه که حتی کوچکترین بهانههای انباشت خاطره همچون طعم غذای مادری را از خانه پدری دریغ ورزیم دیگر چه چیزی از هویت ایرانی برای ما باقی میماند؟! قیمت محبت مادرانهای که با لقمه لقمهی غذای او در خانه پدری، در جان فرزندش مینشیند چقدر باید در دستگاه محاسباتی ما کم ارج باشد که آنرا به مذبح رستورانها و بیرونبرها ببریم؟!
🔹آیا سپردن پروش کودکان به پرورشگاهها و مهارت ورزی آنها به آزمایشگاهها و تفریح و بازی آنها به ورزشگاهها، برای تهی شدن خانه پدری از سبک زندگی اسلامی ایرانی کافی نبود که اکنون حتی غذا خوردن کودکانمان را نیز به رستورانها و بیرونبرها بسپاریم؟! و آیا به نظرتان تقلیل خانه مولّد ایرانی به سلولی برای صرفا خواب، بخشی از فرایند به محاق بردن تمدن اسلامی ایرانی نیست؟!... اینکه حتی برخی دوستان مذهبی نیز فهم درستی از مباحث تمدنی و سبک زندگی اسلامی ایرانی ندارند و همان نسخه لیبرالها را تجویز میکنند حقیقتا جای تامل دارد.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر به دنبال یک ویدئوی مختصر و مفید هستید که با آن بتوانید هم به عمق زن زندگی آزادی در غرب پی ببرید و هم ارزش حقیقی علم و عالِم در جامعه آمریکا را متوجه شوید این یک دقیقه را مشاهده بفرمایید. انصافا اگر پلیس ما یک دهم چنین رفتاری را نه با یک زن، که با یک مرد؛ و نه با یک استاد، که با یک استادیار؛ و نه در خود دانشگاه، که در خیابانهای اطراف دانشگاه انجام بدهد منورالفکرهای ما چه خواهند کرد؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
بلد طیّب/منان رئیسی
به بهانه داغ الداغیها 🔹پرسهزن (به زبان فرانسوی فلانور: Flâneur) مفهومی است برگرفته از تمدن معاصر
امروز اولین سالگرد شهادت شهید غیرت، شهید الداغی است که با تیغ تیز اوباش در سبزوار به شهادت رسید. حالا که دوباره بحث عفاف و حجاب به موضوع روز جامعه تبدیل شده است و هنوز در عبور از معلولها و پرداختن به علتها و درک تاثیر عمیق شهر و فضای شهری در گسترش آسیبهای اجتماعی کم توفیق بودهایم مراجعه مجدد به این یادداشت خالی از لطف نیست:
https://eitaa.com/baladetayyeb/274
🔰منتخب قم: دال مرکزی گفتمان رهبر معظم انقلاب، تمدن اسلامی است
🔹منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: دال مرکزی گفتمان رهبر معظم انقلاب، رسیدن به تمدن نوین اسلامی است، و یک بخش مهمی از تمدن اسلامی هم فقه است، ولی کنار این رویکرد فقهی، سایر ظرفیت های اسلامی به صورت کلان و جامع دیده شود.
🔹به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمنان رئیسی روز شنبه در جمع محققان و پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آفت برخی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی فروکاهی رویکرد اسلامی به رویکرد فقهی صرف است و این رویکرد ممکن است نوع نگاه به مسائل را محدود کند، در حالی که باید از همه ظرفیتهای اسلامی در حوزه حکمرانی و حل مسائل کشور استفاده شود.
🌐 مشروح خبر 🔻
https://irna.ir/xjQpXS
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نتیجه بازدید امروز از یکی از مساجد و یک ایده تمدنی که جا دارد خیلی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید!
گرچه به اینکه برخی از شهروندان، شهروند درجه یک باشند و مجوزهایی بگیرند که دیگران حتی نصف آن را هم نمیتوانند بگیرند عادت کردهام! اما خطاب به آنهایی که چنین مجوزی را صادر کردهاند عرض میکنم که خوش انصافها! لااقل حرمت جامعه الزهرا(س) که بزرگترین حوزه علمیه خواهران در جهان تشیع است و از بیش از ۸۰ ملیت جهان طلبه داشته است را رعایت میکردید و اگر قصد داشتید با چنین مجوزی بخورید و بیاشامید و درآمدزایی کنید لااقل به اندازه صادر میکردید و اسراف نمیکردید!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹حکیم وارسته، مرحوم آیت الله حائری شیرازی: "اصلاً شما از ترجمۀ کتابهایی که در ایران مینویسند خبر دارید؟ در اندونزی ۹۷ کتاب و مقاله از آقای طباطبایی و آقای مطهّری به زبان مالایی منتشر شده!
آیا شما میتوانید ۹۷ اثر از آثار آقای طباطبایی و آقای مطهّری را حتّی نام ببرید؟! بروید در کتابخانه، اگر ۹۷ تا پیدا کردید؟! عالَم اینطور است، این مسائل دارد بیسروصدا پیش میرود و موجب بیداری اسلامی میشود".
🔹حالا لطفا این ویدئو را مشاهده بفرمایید؛ اینجا نه دانشگاه قم است و نه دانشگاه کوفه و نه دانشگاه دمشق! این جوانانی که چفیه به سر، خودشان را به شکل و شمایل مبارزان فلسطینی درآوردهاند، دانشجویان دانشگاه کلمبیا در قلب آمریکا هستند! دانشگاهی که آنرا کاملا بسته اند تا افراد متحصن را کاملا محصور کنند، ولی مردم به آنها غذا میرسانند!
🔹امروز که سالروز شهادت استاد مطهری و روز معلم است یادی کنیم از همه معلمانی که همچون ایشان، با قلمشان نور معرفت و بیداری را در اقصی نقاط جهان تابیدند تا امروز شاهد چنین صحنههای شورانگیزی از بیداری ملتها در مهد استکبار جهانی باشیم. روز معلم بر همه معلمان و همکاران عزیزی که با قلمهای معرفت بخششان "مِدادُ الْعُلَماءِ افْضَلُ مِنْ دِماءِ الشُّهَداء" را وجاهت بخشیدند مبارک باد 🌹
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به آخرالزمان سلام کنید
اینجا ورزشگاه سلتیک اسکاتلند (یعنی بخشی از بریتانیای کبیر) است. همان بریتانیایی که مَبدا و مُبدع ایده تشکیل رژیم صهیونیستی بود. حالا قرنها پس از داستان موسی(ع)، تاریخ دوباره در حال تکرار است و شعارهای آزادیخواهانه مردم در این ورزشگاه در قلب بریتانیا، یادآور قدرت نمایی خدای متعال در داستان موسی(ع) است؛ آری موسی(ع) از همان شهری برآمد که در آن کودکان را میکشتند! به آخرالزمان سلام کنید... فَرَدَدْنَاهُ إِلَىٰ أُمِّهِ كَيْ تَقَرَّ عَيْنُهَا وَلَا تَحْزَنَ وَلِتَعْلَمَ أَنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقّ (قصص/۱۳).
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از دفتر دکتر رئیسی
نشست تخصصی "تحلیل شهرسازانه سبک زندگی اسلامی"
✅ ارائه دهنده: دکتر محمدمنان رئیسی (دانشیار معماری و منتخب مردم شریف قم در انتخابات مجلس شورای اسلامی)
🗓 شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
🕌 مشهد مقدس، حرم مطهر امام رضا(ع)، مدرسه پریزاد، ساعت ۱۲:۱۵
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
🆔https://eitaa.com/baladetayyeb
اطلاع رسانی دفتر دکتر منان رئیسی
🆔https://eitaa.com/joinchat/220004614Cf888d0df59
بلد طیّب/منان رئیسی
بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید! گرچه به اینکه برخی از شهروندان، شهروند درجه یک باشند و مجوزهایی
مطلع شدم که برخی از کانالها یا افراد، این یادداشت و ویدئوی بنده را بدون آنکه اطلاع کافی از زمان صدور پروانه آن داشته باشند بر فرد خاصی تطبیق داده اند. گرچه متاسفانه این نوع شاهکارهای به ظاهر قانونی، منحصر به دوره خاصی نیست و طی سالهای اخیر تقریبا در همه کلانشهرهای مختلف ما صدور چنین مجوزهایی عمومیت داشته اما اینکه با تطبیق بر فرد خاص، از ویدئوها یا یادداشتهای حقیر برداشت سیاسی شود خوشایندم نیست. سعی بنده (همانطور که از قبل اعلام کرده بودم) این است که مباحث تمدنی را فدای خط کشی ها و جناح بندی های پوچ سیاسی ننمایم.
May 11
بلد طیّب/منان رئیسی
دو دقیقه از صحبتهای متفاوت دکتر محمدمنان رئیسی در خصوص تمدن اسلامی و مجلس تمدن ساز https://eitaa.co
تهرانیها و شیرازیهای عزیز
در آستانه دور دوم انتخابات مجلس و به عنوان منتخب مردم شریف قم و کمترین خادم ملت شریف ایران در مجلس شورای اسلامی، از آنجایی که بخش مهمی از مشکلات فعلی کشور را نتیجه نگاه های سیاسی و غیر تمدنی میدانم لذا ضمن احترام به همه نامزدهای دور دوم انتخابات، استدعا دارم از نامزدهایی که نگاه و ایدههای تمدنی دارند و جهت گیری های تمدنی را فدای سیاسی کاری و بازیهای پوچ سیاسی نمیکنند حمایت ویژه بفرمایید. حسب بررسی انجام شده، دو نامزد زیر در حوزه انتخابیه تهران را مصداق این مهم میدانم:
۱. دکتر مهدی عسکری
۲. دکتر حسین صمصامی
همچنین از حوزه انتخابیه شیراز نیز آقای دکتر سید اسماعیل حسینی را مصداق یک نامزد حُر و انقلابی یافتم که انشاالله شرافت خود را فدای بازیهای کثیف سیاسی نخواهد کرد و امیدوارم با حمایت مردم شریف شیراز شاهد حضور این دانشمند جوان و انقلابی در مجلس دوازدهم باشیم.
مبرهن است که این پیام حقیر به معنای نفی سایر نامزدهای محترم تهران و شیراز و سایر شهرهای کشور نیست اما چون شناخت مکفی و اطمینان آور برای اعلام حمایت از سایر عزیزان ندارم به همین سه نام بسنده میکنم. به امید غلبه نگاه تمدنی بر نگاههای مخرّب سیاسی در مجلس دوازدهم با درایت شما مردم شریف ایران.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
از شهر تمدن ساز تا شرّ تمدن سوز
🔹افتضاحات ورزشگاه آزادی را دیدید؟ مشاهده کردید که برخی بانوان ایرانی به چه حال و روزی افتادهاند و چه رفتارها و شعارهایی را سر میدهند که گاها حتی برخی آقایان هم از بیان آن شرم دارند؟! مگر نمیگفتند که حضور بانوان در ورزشگاه سبب تلطیف فضای ورزشگاه و اصلاح رفتار آقایان خواهد شد؟! چه شد پس؟! زیر پوست کلانشهرهای ما چه گذشته که شهری که بستر تمدن سازی بود به شرّی برای تمدن سوزی بدل شده است؟!
🔹این تصویری است از یک مرکز خرید و یک مال بزرگ در منطقه هروی تهران. قبلا بارها عرض شد که در مقابل دو مفهوم حجاب و حریم در شهر تمدن ساز سنتی، در شرّ تمدن سوز معاصر، دو پدیده حجاب زدایی از البسه و حریم زدایی از ابنیه، دو بال اصلی تمدن سوزی هستند. وقتی با سیاستهای اشتباه معماری و شهرسازی، شهر تمدن ساز و عفیف سنتی را به مذبح شرّ تمدن سوز و عریان معاصر برده ایم آنگاه دیدن چنین صحنههایی از سرویس بهداشتیهای حریمزده در قلب تهران به عنوان ام القرای جهان اسلام کاملا طبیعی است! حالا به نظرتان در کنار این حجم از حریم زدایی از ابنیه، آیا اوج گیریِ حجابزدایی از البسه در کف خیابانها و به تبعش پیوستهای تمدن سوز (شبیه به آنچه از برخی بانوان در ورزشگاه آزادی دیدیم) خیلی چیز عجیبی است؟! از کوزه همان برون تراود که در اوست...
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از مصاحبه اخیر منان رئیسی با ایسنا
_ آیا منان رئیسی پدیده انتخابات اخیر بوده است؟!
_ منظور از گفتمان تمدنی که دائما بر آن اصرار دارید چیست؟
_ به کدام حزب یا جریان سیاسی تعلق دارید؟
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
بایستههای مجلس دوازدهم؛ ریل گذاری مجلس جدید برای تسهیل مسکن و زندگی مردم چه میتواند باشد؟
با حضور محمدمنان رئیسی (منتخب مردم شریف قم در مجلس شورای اسلامی).
چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت، ساعت ۲۲، برنامه زنده جهان آرا (شبکه افق).
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
خواهر بزرگوارم! اولا بفرمایید که منظورتان از تصمیم نظام، دقیقا کدام نظام است؟ نظام جمهوری اسلامی یا نظام استکبار جهانی؟! آیا تبعیت از پروتکلهای بینالمللی در چنین مواردی، به معنای هضم ما در هاضمه استکبار جهانی و سبک زندگی غربی نیست و آیا چنین هاضمهای، همان چیزی نیست که رهبر انقلاب بارها درباره آن هشدار دادهاند؟
ثانیا گمان میکنید که در میان این همه مسئله ریز و درشت بانوان، اساسا چنین مسئلهای دغدغه چند درصد از بانوان کشور ما است؟! آیا روا است که با گرفتار شدن در بازی رسانهها، چنین موضوع کاملا فرعی را به مسئله اصلی بانوان تبدیل کنیم؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کدام مجلس مرکز همه قدرتهاست؟
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای بانک خصوصی، لطفا وجدان داشته باش! دم خروست را باور کنیم یا قسم حضرت عباست را ؟!
بخش کوتاهی از صحبتهای منان رئیسی (منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی) در برنامه جهان آرا
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از جهان آرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منتخب مردم قم در مجلس: آمدهام بزنم زیر میز
محمد منان رئیسی - منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی:
🔹آمدهام تا میز بازی را به هم بزنم و برای این کار هم همراه میخواهم و دست یاری به سوی نمایندگان آزاده و مستقل دراز میکنم.
🔸دکانی که شهرداریها به نام کمیسیون ماده 5 باز کرده و شروع به شهرفروشی و تراکم فروشی کردهاند باید توسط مجلس بر هم زده شود، آن هم توسط دوستانی که به تمدن اسلامی ایمان و اعتقاد دارند.
⏰ «جهان آرا»؛ روزهای زوج ساعت ٢٢ از شبکه افق
🆔 @ofogh_tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازی برد-برد برای مدیران شهری و سرمایهداران و باخت برای مردم!
🔹محمد منان رئیسی (منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی): افزایش بیشتر قیمت زمین نسبت به مسکن، سبب شده ساخت و ساز به صرفه نباشد و یک بازی برد برد برای مالکان و مدیریت شهری و باخت برای مردم شکل بگیرد.
🔹هرگاه ساخت و ساز و تراکمفروشی رونق بگیرد، درآمد شهرداری بیشتر میشود، بنابراین با ایجاد انحصار در عرضه زمین، میتوان تراکمهای مد نظر را به قیمت مد نظر فروخت!
🔹اگر انحصار در عرضه زمین شکسته شود، قیمت زمین افت پیدا میکند و دیگر مدیریت شهری نمیتواند مجوزهای تراکم را به قیمتی که میخواهد بفروشد.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
لینک کامل برنامه اخیر جهان آرا و یک نکته تکمیلی
🔹بعد از حضور حقیر در برنامه جهان آرا، بازخوردهای فراتر از انتظاری از سراسر کشور دریافت کردم که این بازخوردها هنوز هم ادامه دارد. اما چرا باید وضعیت به نحوی باشد که اگر یک نفر روی آنتن زنده از لزوم شکستن انحصارها، اصلاح رویهها و تغییر وضعیت به نفع مردم صحبت کند اینقدر مردم را بر سر ذوق بیاورد که تا چند روز بعد از برنامه، دائما پیامهای شیر مادرت حلالت و ... ارسال کنند و چرا رسانههای رسمی نباید از ظرفیت برنامههای مختلف خود برای تغییر وضعیت به نفع مردم بهره حداکثری ببرند؟ (میتوانید ویدئوی کامل این برنامه را در این لینک ببینید).
🔹 نکته تکمیلی آنکه در کنار لزوم شکستن انحصار در موضوع زمین و مسکن و خودرو که در این برنامه به آن پرداختم، یکی دیگر از زمینههای انحصار که فرصت نشد در این برنامه به آن بپردازم، انحصار در زمینه مدیریت کشور است؛ مدیرانی که با انحصار طلبی، همزمان چندین شغل مهم و کلیدی را عهدهدار هستند (شغلهایی که هر کدامش یک مدیر تمام وقت را میطلبد) و یا مدیرانی که با وجود رسیدن به سن کهنسالی، در حال تکاپو برای دور زدن قانون بازنشستگی هستند تا به هر نحو ممکن، مسئولیت خود را به سایر افراد باانگیزه و شایسته واگذار نکنند؛ چون در قاموس فکری آنها گویی مملکت قحط الرجال است و از آسمان فقط وجود مبارک آنها برای آن مسئولیت نازل شده و هیچکس دیگری توانایی انجام آن مسئولیت را ندارد! در صورت لزوم و به امید خدا، در برنامههای آتی به موضوع انحصارهای مدیریتی نیز ورود خواهم کرد.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
تفاوتهای سبزینگی در دو نوع سبک زندگی و یک سوال اساسی
🔹به تفاوت فضای سبز در دو نوع سبک زندگی سنتی و معاصر دقت کردهاید؟ در اولی فضای سبز، جزیی از فضای خصوصی خانه بود که به حیاط آن حیات میداد و اولا هزینه نگهداری آن با خود صاحبخانه بود و نه با مدیریت شهری؛ ثانیا چون در دل خانه بود عموما به درختان مثمر اختصاص مییافت و به چرخه اقتصاد خانواده و شهر کمک میکرد؛ ثالثا به عنوان فضایی خصوصی، در خدمت فراغت و تفریح خانواده در فضایی مفرّح و متناسب با فرهنگ محرمیت و سبک زندگی اسلامی ایرانی بود.
🔹اما با حذف حیاط و تبدیل خانه به لانه در سبک زندگی معاصر و کشاندن فضای سبز از حریم خصوصی خانهها به فضای عمومی پارکها و بوستانها، اولا هزینه مضاعفی را بابت احداث و نگهداری این فضاها به مدیریت شهری تحمیل کردهایم؛ ثانیا چون فضای بوستانها عمومی است غالبا فضای سبز موجود در آنها به درختان غیر مثمر اختصاص مییابد و به رغم مصرف آب فراوان کمک چندانی به چرخه اقتصاد شهر نمیکند؛ ثالثا در چنین بوستانهای عمومی امکان تفریح متناسب با حریم خانوادههای ایرانی و فرهنگ اسلامی ایرانی میسر نیست.
🔹لذا سوال اساسی این است که حالا که این نوع انتقال فضای سبز از حیاطهای خصوصی به بوستانهای عمومی سبب تحمیل هزینههای مضاعف به مدیریت شهری شده و حالا که این نوع انتقال سبزینگی از فضای حریمزای خصوصی به فضای حریمزدای عمومی نه توجیه اقتصادی دارد و نه توجیه فرهنگی، پس چرا حیات را از حیاطهای مفرّح گرفتیم و خانه را به لانه فروکاهیدیم؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb