👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا در دل ذکر گفتن ثوابي دارد؟
🔰گاهي براي اينکه مزاحمتي ايجاد نشود مجبوريم در دل ذکر بگوييم نه زباني( مخصوصا شبها هنگام خواب)
✍️پاسخ:
✅اصل ذكر در واقع همان ذكر قلبي است، اينكه انسان قلباً به ياد خداوند باشد آثارش هم در اعمال انسان ظاهر ميشود. وقتي كه گناهي پيش ميآيد انسان با ياد خدا از آن گناه منصرف ميشود. اين ذكر عملي و واقعي و دروني ميباشد. يا با ياد خدا، حالت شكر و سپاس و حالت عبادت دارد.
🖊ذكر خدا مراتب دارد، كه ذكر زباني، مرتبه آغازين و مقدمهاي براي رسيدن به آن است.
🔹ذكر حقيقي، به ياد خدا بودن و ياد خدا در قلب و دل و توجه قلبي و حضور باطني است كه در روايات از آن به عنوان دشوارترين اعمال ياد شده است.(1)
🍃رسول اكرم(ص) يكي از مواردي كه آن را فوق طاقت امت شمردهاند، ذكر خدا در تمام احوال است، بعد توضيح دادهاند كه مراد از ذكر سبحان الله والحمد الله ولا إلله إلاّ الله والله اكبر نيست، بلكه ذكر عبارت است از اين كه: وقتي كار حرامي پيش آمد، از خدا بترسد و آن را ترك كند.(2) پس ذكر زباني را بايد مقدمهاي براي ذكر قلبي دانست و در آن نبايد توقف كرد.
🌹نکته: مطمئنا وقتی انسان نمی تواند اذکار خدا را بنا به دلایلی به زبان آورد، گذراندن آنها از ذهن و قلب ودل ثواب زیادی را نصیب انسان می کند و خوب است انسان یاد خدا را در همه حال زنده نگه دارد و این یاد خدا منجر به اطاعت اوامر الهی و ترک محرمات خدا باشد
📚پينوشتها:
1. بحار الانوار، ج 90، ص 155.
2. همان، ص 151.
📎 #اخلاقی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
📢 #اخبار_بلاغ
🔻مدیر کل تبلیغ عمومی:
✍🏻محتوای تبلیغی خانواده باید کارشناسی شده و متقن باشد
مشروح خبر👇🏻
https://www.balagh.ir/content/13937
🔻هدف از رسالت پیامبران اجرای عدالت است
مشروح خبر👇🏻
https://www.balagh.ir/content/13948
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - حدیثی زیبا از امام باقر.mp3
4.66M
♨️حدیثی زیبا از امام باقر(ع)
🎤 #آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
💢پرسش:
🔰آیا گریه کردن هنگام خواندن قرآن، ثواب دارد؟
✍️پاسخ:
✅يكى از مستحبات تلاوت قرآن ، آميختن تلاوت با حزن و گريه است . قارى قرآن بايد هنگام تلاوت ، خود را محزون و اندوهگين ، فروتن و با گريه جلوه دهد. رواياتى در اين باره وارد شده است از جمله :
♻️رسول اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: قرآن را تلاوت كنيد و بگرييد و اگر نگريستيد، حالت حزن و گريه به خود بگيريد. در صورتى كه قلب محزون شود زمينه گريه فراهم مى شود. از اين رو پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله در سخن ديگرى فرمود: قرآن با حزن و اندوه نازل شده است پس هنگام تلاوت آن ، محزون شويد و بگرييد.
نيز از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود: قرآن همراه با اندوه نازل شده پس با صداى حزين بخوانيد.
☘️در همين مورد حفص مى گويد:
نديدم كسى را مانند امام كاظم عليه السلام كه بر خود بيم ناک و هم اميدوار باشد. قرآن را با حزن و اندوه مى خواند. هنگامى كه قرآن را تلاوت مى كرد گويا انسانى را مخاطب خود ساخته بود.
نيز نقل شده است ، هنگامى كه آن حضرت قرآن را تلاوت مى فرمود صدايش را حزن انگيز مى كرد و مى گريست و شنوندگان تلاوت حضرتش نيز مى گريستند.
💠تلاوت قرآن با صوت حزين اثر معنوى و روحانى خاصى را به قارى مى بخشد و زمينه بسيار خوبى براى گريه اش فراهم مى كند.
📌راه محزون شدن قارى قرآن اين است كه در وعده ها و عهد و پيمان هاى قرآن دقت كند و سپس به اعمال خويش بنگرد كه اگر در اجراى امرها و ترک نهى ها كوتاهى كرده است ، محزون شود و گريه كند.
🗞اميرالمؤ منين عليه السلام درباره صفات متقين مى فرمايد: پرهيزكاران ، با خواندن قرآن جان خويش را محزون مى سازند.
🌸حزن متقين و قاريان حقيقى قرآن ، به علت وعيد الهى است ، و اين كه مبادا اين تهديدها گريبان گير آن ها شود. از اين رو به ياد عذاب افتاده و محزون مى شوند.
☘️علماى اخلاق حزن را چنين تعريف كرده اند:
🔹حسرت و ناراحتى براى از دست دادن شخصى كه او محبوب انسان بوده ، يا از دست رفتن چيزى كه مطلوب او بوده است .
☘️حزن جهت ترس از خدا
🔹آنان با تلاوت قرآن ، به ياد طولانى بودن راه آخرت و كمى زاد و توشه مى افتند و نمى دانند در نهايت ، عاقبت آن ها بر چه پايه اى استوار است . با تلاوت قرآن به ياد فرصت هاى از دست رفته مى افتند كه مى توانستند بيشتر بهره ببرند ولى نبردند. آن ها به ياد مرگ و قبر و سئوال نكير و منكر و برزخ و عقاب و فراز و نشيب مسير خود به طرف آخرت مى افتند، گرچه اميدوارند، ولى محزونند كه آخرالامر چه مى شود. آيا با اين مقدار طاعات و عبادات ، جوابگوى سؤالات دادگاه الهى خواهيم بود يا خير؟! اين ها واقعا خداترسان روزگاراند، اين ها كسانى هستند كه با تلاوت و مرور به قرآن به خود آمده و بر خود مى لرزند، گويا پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله را مى بينند كه آيات قرآن را بر آنان مى خواند. چرا نترسند! خداوند خطاب به پيامبرش مى كند و مى فرمايد:
📌«وَ أُوحِيَ إِلَيَّ هَذَا الْقُرْآنُ لأُنذِرَكُم بِهِ وَمَن بَلَغَ» ؛ اى پيامبر (به مردم ) بگو اين قرآن به سوى من نازل شد تا شما را و كسانى كه اين آيات به آنها مى رسد بترسانم .
☘️اين خدا ترسان ، نمونه هاى بارزى هستند كه انذار خدا و رسولش را پذيرفتند و به دنبال اين ترس ، از جهل و بى خبرى خويش محزون شدند، آن ها نواى قرآن را در فضاى گوش جان خود جاى دادند. گويا قرآن با آنها گفتگو نموده و امر و نهى مى كند اين ويژگى قرآن است . چرا آنان نترسند؟ زيرا جاى تعجب نيست ، كسانى كه با دل و جان ، كلام الهى و سخنان ائمه و هاديان راه را مى شنوند بلرزند و قالب تهى كنند. كسانى كه حقيقت روز واپسين را درک كنند و قابليت معارف الهى را داشته باشند، بايد بترسند.
📎 #قرآنی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🌟مسابقه بزرگ کتابخوانی ویژه سالگرد شهید سلیمانی
✍️معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، به مناسبت اولین سالگرد شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، مسابقه کتابخوانی را با محوریت کتاب "شاخص های مکتب سلیمانی" برگزار می کند.
👈گفتنی است زمان برگزاری این مسابقه از ۱۴ الی ۲۵ دی ماه ۱۳۹۹ می باشد.
💠شایان ذکر است به نفرات برتر این مسابقه، جوایزی نقدی اهدا خواهد شد.
🌟10 نفر اول هرکدام ۵۰۰هزار تومان
🌟10 نفر دوم هرکدام ۴۰۰هزار تومان
🌟10 نفر سوم هرکدام ۳۰۰هزار تومان
💢لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در مسابقه روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13941
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
بلاغ | دستیار فرهنگی
🌟مسابقه بزرگ کتابخوانی ویژه سالگرد شهید سلیمانی ✍️معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه ع
💢اطلاعیه: مسابقه کتابخوانی در حال برگزاری می باشد شرکت کنندگان محترم تا ۲۵ دی ماه می توانند در این مسابقه که بصورت مجازی برگزار می شود شرکت کنند.
✅تعداد سوالات مسابقه ۲۰ و زمان آزمون ۲۰ دقیقه می باشد.
📲لینک سامانه مسابقه؛
🖥 quiz.balagh.ir
khtb_z_trf_0 (1).pdf
1.32M
📥 دانلود مستقیم فایل pdf کتاب شاخص های مکتب سلیمانی
#منبع_مسابقه
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۱۴ دی ۱۳۹۹
میلادی: Sunday - 03 January 2021
قمری: الأحد، 19 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام صادق علیه السلام:
🔹التواضع ما يكون للَّه و في اللَّه، و ما سواه فكبر(مكر)
🔅تواضع چيزى است كه براى خدا و در راه خدا باشد، و اگر نه، آن تكبر(مکر) است(اگرچه به صورت تواضع باشد)
📚مصباح الشریعه ص 242
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - راه تواضع.mp3
3.42M
♨️راه تواضع
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰خدا در قرآن ميفرمايد هر کس از ياد من روي گردان شود زندگي سختي خواهد داشت ولي آدمهايي رو ميبينيم که گناه مي کنند و غرق در نعمت هستند !!
✍️پاسخ:
✅(وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَةً ضَنْکاً وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ أَعْمی) [1]؛ «و هر کس از یاد من روی گرداند، پس حتماً زندگی (سخت و) تنگی برای اوست؛ و او را روز رستاخیز نابینا گرد میآوریم»
📎درباره این که معیشت ضنک (تنگ) به چه مناست مفسران نظراتی مطرح کردهاند از جمله علامه طباطبایی میفرماید:
🔅 و اگر فرمود: کسی که از ذکر من اعراض کند «معیشتی ضنک» یعنی تنگ دارد، برای این است که کسی که خدا را فراموش کند، و با او قطع رابطه نماید، دیگر چیزی غیر دنیا نمیماند که وی به آن دل ببندد، و آن را مطلوب یگانه خود قرار دهد، در نتیجه همه کوششهای خود را منحصر در آن کند و فقط به اصلاح زندگی دنیایش بپردازد، و روز به روز آن را توسعه بیشتری داده، به تمتع از آن سرگرم شود، و این معیشت، او را آرام نمیکند، چه کم باشد و چه زیاد، برای اینکه هرچه از آن به دست آورد به آن حد قانع نگشته و به آن راضی نمیشود و دائماً چشم به اضافهتر از آن میدوزد، بدون اینکه این حرص و تشنگیش به جایی منتهی شود.
🔹 پس چنین کسی دائماً در فقر و تنگی به سر میبرد و همیشه دلش علاقهمند به چیزی است که ندارد، صرف نظر از غم و اندوه و قلق و اضطراب و ترسی که از نزول آفات و روی آوردن ناملایمات و فرارسیدن مرگ و بیماری دارد، و صرف نظر از اضطرابی که از شر حسودان و کید دشمنان دارد، پس او علیالدوام در میان آرزوهای بر آورده نشده، و ترس از فراق آنچه بر آورده شده به سر میبرد.
🔅در حالی که اگر مقام پروردگار خود را میشناخت و به یاد او بود و او را فراموش نمیکرد، یقین میکرد که نزد پروردگار خود حیاتی دارد که آمیخته با مرگ نیست و ملکی دارد که زوالپذیر نیست و عزتی دارد که مشوب با ذلت نیست و فرح، سرور، رفعت و کرامتی دارد که هیچ مقیاسی نتواند اندازهاش را تعیین کند و یا سر آمدی آن را به آخر برساند، و نیز یقین میکند که دنیادار مجاز است و حیات و زندگی دنیا در مقابل آخرت پشیزی بیش نیست، اگر او این را بشناسد دلش به آنچه خدا تقدیرش کرده قانع میشود و معیشتش هرچه باشد به رایش فراخ گشته، دیگر روی تنگی و ضنک را نمیبیند(ترجمه المیزان، ج 14، ص 316.
💠تفسیر نمونه:
🔹گاهی تنگی معیشت به خاطر این نیست که درآمد کمی دارد، ای بسا پول و درآمدش هنگفت است، ولی بخل و حرص و آز زندگی را بر او تنگ میکند نه تنها میل ندارد در خانهاش باز باشد و دیگران از زندگی او استفاده کنند، بلکه گویی نمیخواهد آن را به روی خویش بگشاید، به فرموده علی(ع) «همچون فقیران زندگی میکند و همانند اغنیاء و ثروتمندان حساب پس میدهد». (تفسیر نمونه، ج13، ص: 328.)
✍️شهید مطهری می گوید:
🔅وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکاً)؛ آن کسی که از یاد ما اعراض میکند، معیشت سخت و تنگی پیدا میکند. با اینکه لازمه در یاد خدا نبودن این نیست که اسباب و وسایل مادی زندگی انسان (مثل قرض و بیپولی) انسان را تحت فشار قرار بدهد، ولی انسان از ناحیه درون تحت فشار قرار میگیرد برای اینکه چیزی را دارد که مطلوب واقعیاش نیست و از مطلوب واقعی چیزی در آن وجود ندارد. (مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج 4، ص 653.)
🔹سختی که در آیه مطرح شده فقط سختی مادی نیست بلکه مطلق است و میتواند شامل دو نوع سختی مادی و روحی باشد. بلکه میتوان گفت سختی و راحتی مسألهای روحی و روانی است که ارتباط صددرصدی با سختی و راحتی جسمی ندارد.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️علاقه ویژه پیامبر اکرم (ص) به دخترشان
🎤حجت الاسلام #نظری_منفرد
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir