گزارش تصویری(۱) بلوطستان از
راهپمایی ۲۲ بهمن ماه امسال در کوهدشت
📸 : احسان بساطی
🅱@baloutestan
گزارش تصویری(۲) بلوطستان از
راهپمایی ۲۲ بهمن ماه امسال در کوهدشت
📸 : احسان بساطی
🅱@baloutestan
#کار_خوب
برکناری مسئولی که راهپیمایی ۲۲ بهمن را شرط رتبهبندی معلمان کرد
انتشار نامه یکی از مناطق آموزشوپرورش استانها درباره امتیاز شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن برای رتبهبندی معلمان با واکنشهای بسیاری همراه شد.
آموزشوپرورش از برکناری رئیس این منطقه خبر داد.
🅱@baloutestan
.
۲۳ بهمن خونینترین روز تاریخ مبارزات لرستان علیه حکومت پهلوی
۲۳ بهمن ۱۳۵۷ خونینترین روز تاریخ مبارزات مردم لرستان، بهویژه شهر خرمآباد است. در این روز برای فتح آخرین سنگرهای حکومت پهلوی، شهر یکپارچه در دود و آتش فرورفت.
در گزارش خبرنگار کیهان آمده است: «پس از تصرف قرارگاه شهربانی استان، همه کلانتریهای خرمآباد توسط مردم تصرف و اموال و مهمات شهربانی ضبط شد. مردم پس از اعدام انقلابی سروان محمدعلی قهرمانی، معاون گارد شهربانی که در چند ماه گذشته مرتکب فجایع فراوانی شده بود، برای تصرف ژاندارمری بهطرف این محل رفتند. بعد از 6 ساعت زد و خورد بین مردم مسلح و افراد ژاندارمری، ستاد تصرف و افراد تسلیم شدند. در این نبرد عشایر مسلح خرمآباد به کمک مردم آمدند و اموال و مهمات ژاندارمری از طرف مردم به غنیمت گرفته شد.
ساختمان هنگ ژاندارمری به آتش کشیده شد و در پی آن عدهای نیز ساختمان شهربانی را آتش زدند. دهها اتومبیل نیز طعمه آتش شد.»
آمار تلفات این روز، بهویژه در گزارشهای اولیه، متفاوت است. شهدا را از ۲۳ تا ۵۰ نفر و زخمیها را از ۱۰۰ تا ۴۰۰ نفر نوشتهاند
🅱@baloutestan
عیدی کارگرانی که در ادارات دولتی کار می کنند(مشاغل کارگری) چقدر است؟
🅱@baloutestan
پیدا شدن جسد دومین جانباخته حادثه سقوط «گَرگر» در الیگودرز
ایمان خسروی؛ فرماندار الیگودرز:
۱۱ بهمن در پی سقوط گرگر در روستای سرتنگ برزه بخش زز و ماهرو سه نفر از اعضای یک خانواده مفقود شدند که هفته گذشته جسد پدر خانواده توسط امدادگران جمعیت هلالاحمر پیدا شد و امروز هم جسد زهرا کلیوند رشیدی مادر این خانواده توسط اهالی منطقه پیدا شد اما همچنان اطلاعی از سرنوشت فرزند این خانواده نیست.
🅱 @baloutestan
رضا بهاروند، نویسنده لرستانیِ سریال پوستِ شیر، تحسین منتقدان را برانگیخت
اعتماد آنلاین در گزارشی فیلمنامه این سریال را که توسط این نویسنده لرستانی را قابل دفاع و مورد تمجید قرار داده
رضا بهاروند نویسنده و کارگردان ایرانی، متولد ۱۱ شهریور ۱۳۷۱ در خرم آباد و کارشناس ارشد رشته کارگردانی تئاتر از دانشکده هنر و معماری تهران است که از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز نموده. او بیش از هشت اثر نمایشی را به روی صحنه برده است
وی سال ۱۳۹۸ در جشنواره بین المللی تئاتر فجر دو جایزه نویسندگی و کارگردانی را برای نمایش شاه ماهی از آن خود کرد. پیش از این هم او جوایز متعددی را در جشنواره های بین المللی دانشگاهی و فجر برای نویسندگی و کارگردانی نمایش های وقت ناهار و جن بچه در حجله عریان دریافت کرده است.
🅱@baloutestan
پایه باید قوی باشد والا همه چیز فرو خواهد ریخت
✍سید موسی موسوی
در خبرهایی در این فضای مجازی شنیدم پیرمردی را زیر آوار پیدا کردهاند اما هنوز نتوانستهاند بیرونش بیاورند. دغدغهٔ پیرمرد، آب برای وضوست. یکی دیگر کل اعضای خانوادهاش را از دست داده اما گریان، الحمدلله میگوید. زنی از زیر آوار درخواست روسری میکند...
یکی دیگر در سرزمینی دور از زیر پتو با دیدن صحنههای زلزله به خدا شک میکند. دلیل این تفاوت چیست؟
مردم با کوهی از پیشزمینهها به حوادث نگاه میکنند. مردم پیش از آنکه حادثهای رخ دهد هزاران ساعت در فضایی زندگی کردهاند و بر اساس شنیدن و خواندن و زندگی در میان طیفی خاص، عقاید و نگاهی را به دست آوردهاند. نگاه یکی است اما قضیه تنها دیدن نیست بلکه تفسیر است. تفسیر هم به همان کوه از پیش زمینهها وابسته است.
برای همین توضیح بعضی چیزها یا پاسخ به برخی سوالها هرچند کوتاه به نظر بیاید نیاز به ساعتها توضیح دارد. تازه توضیح هم نمیتواند خیلی از چیزها را واضح کند. باز آدم نیاز به ساعتها زمان دارد تا آن توضیح را هضم کند. شما هر سوالی را نمیتوانید با یک پاسخ کوتاه جواب دهید. حتی خواندن چند کتاب هم هرچند راهگشاست اما شاید کافی نباشد. دین قطعا پاسخ دارد، اما پاسخش خیلی وقتها نیازمند تصحیح زمینههاست.
شما یک ساختمان را میبینید که در فلان محلهٔ فلان شهر ساخته شده است. اما مسئله فقط ساختن این ساختمان نیست، ساختمان را نمیشود وسط صحرا یا وسط جنگل ساخت، اگر شبکهٔ آب نباشد، شبکهٔ برق نباشد، فاضلاب نباشد، یک اکوسیستم کامل وجود نداشته باشد، ساختن یک ساختمان مسکونی بیهوده است. بگذریم از زیرساخت همین ساختمان که شاید به اندازهٔ خودش، زیرسازیاش وقت و هزینه برده باشد.
پدران ما و انسانهایی که با حمد و با خشنودی با این مصایب روبرو میشوند هرچند شاید در ظاهر سواد دینی زیادی نداشته باشند اما این زیرساخت عقیدتیشان سالم است. همین پایه و همین نگاه درست است که اساس علم است وگرنه علم بدون این بنیان، میشود ساختمانی زیبا بر روی شن در میانهٔ صحرا. (تجوزا این را علم نامیدم، وگرنه همان نگاه درست، اصل علم است).
مشکل خیلی از ایمانهای کنونی همین است. قشنگ نوشتن و قشنگ گفتن کم نیست، اما آن اکوسیستم به شدت در حال تضعیف است و بنیانها در حال نابودی. در جستجوی ایمان پیرزنهای نیشابور و بغداد و جاهای دیگر باشید. آنها علمی دارند که حاصل خیلی چیزهاست. اما جوان ما فکر میکند خیلی میداند. چه فایده از دانستنی که چراغ راه نمیشود. که در اولین مصیبت ایمانت که هیچ، خودت را هم برباد میدهد.
در دوران تضعیف آن اکوسیستم، به ناچار باید برای خود یک چرخه ساخت. مثل آن آدمی که پس از یک جنگ ویرانگر برای خود خانهای ساخته، مرغ و خروس خریده، باغچهای در بیرون، تامین آب با زدن چاه یا از یک رودخانه، برق با پنل خورشیدی. سخت است اما بالاخره میشود ادامه داد. تفاوت گذشتگان و جاهایی که هنوز در فضای درست زندگی میکنند، با کسانی که در محیطهای ناباور زندگی کردهاند این است که در محیط دومی باید روی پای خود ایستاد و برای خود محیط ساخت. زحمت بیشتری میبرد، درست است. ولی تا پایان این ویرانی باید دوام آورد. تا این خانهٔ دور افتاده، روزی شهری شود.
#زلزله
#ترکیه
#بلوطستان
🅱️ @baloutestan
درد دلهای امیرالمؤمنین در نهج البلاغه
نکوهش کوفیان
به من خبر رسيده که مردی از لشکر شام به خانه زنی مسلمان و زنی غير مسلمان که در پناه حکومت اسلام بوده وارد شده و خلخال و دستبند و گردن بند و گوشوارههای آنها را به غارت برده در حالیکه هيچ وسيله ای برای دفاع جز گريه و التماس کردن نداشتهاند. لشکريان شام با غنيمت فراوان رفتند بدون اينکه حتّی يک نفر آنان، زخمی بردارد و يا قطره خونی از او ريخته شود. اگر برای اين حادثه تلخ مسلمانی از روی تأسّف بميرد ملامت نخواهد شد و از نظر من سزاوار است!
📜 خطبه ۲۷ #نهج_البلاغه
🅱@baloutestan
شایعه وجود جیوه قرمز در چرخخیاطیهای قدیمی صحت ندارد
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان کرمانشاه:
پیامی با موضوع «توی این چرخخیاطیهای خیلی قدیمی مادهای است به اسم جیوه قرمز که هر گرمش ۱۰ میلیارد تومان قیمت داره این جیوه برای تسلیحات اتمی کاربرد داره و خیلیم سمی و خطرناکه… این ماده بجز چرخ خیاطی، توی بعضی یخچال و تلویزیون و وسایل برقیه بالای ۵۰، ۶۰ سال پیشم موجوده » در شبکههای اجتماعی در حال بازنشر است و متأسفانه این خبر موجب تشویش اذهان عمومی در میان کاربران فضای سایبری شده و این احتمال وجود دارد این موضوع دستمایه کلاهبرداری افراد سودجو قرار بگیرد.
انتشار آگهی جعلی مبنی فروش چرخخیاطی قدیمی یا معیوب باقیمت پایین از جمله مواردی است که میتواند برای کلاهبرداری مورد استفاده قرار بگیرد.
🅱@baloutestan
بارش سنگین برف راه ۲۵۰ روستای الیگودرز را مسدود کرد/ هشدار سطح نارنجی هواشناسی
مدیرکل مدیریت بحران لرستان از مسدود شدن ۲۵۰ راه روستایی الیگودرز خبر داد و گفت: راه ارتباطی این روستاها به دلیل بارش سنگین برف قطع شده است.
مهدی پازوکی امروز در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به بارش باران و برف، اظهار کرد: در حال حاضر بارش باران و برف را در بیشتر نقاط استان داریم.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس پیشبینی هواشناسی فعالیت این سامانه بارشی تا بامداد روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت، ضمن اینکه هشدار سطح نارنجی هواشناسی نیز صادر گردیده است.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان از مسدود شدن ۲۵۰ راه روستایی الیگودرز خبر و ادامه داد: راه ارتباطی این روستاها به دلیل بارش سنگین برف قطع شده است.
پازوکی با بیان اینکه راههای اصلی استان باز هستند، افزود: تردد در گردنههای الیگودرز نیز به دلیل کولاک برف امکان پذیر نیست.
وی بیان داشت: برق هیچ نقطهای از استان به دلیل بارش برف و باران قطع نشده، همچنین تاکنون تصمیمی برای تعطیلی مدارس نوبت عصر در شهرهای مختلف استان گرفته نشده است.
🅱@baloutestan
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری: شرایط برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در استان تسهیل می شود
سیروس ابراهیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان در جلسه با سرمایه گذار بخش خصوصی بر لزوم تسهیل شرایط برای حضور سرمایه گذاران در طرح های اقتصادی استان تاکید کرد .
به گزارش بلوطستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان درجلسه با سرمایه گذار بخش خصوصی برای فعالیت اقتصادی در شهرستان دورود گفت: در پی مراجعه سرمایه گذار فعال در زمینه مونتاژ خودروهای سنگین بهویژه اتوبوس، به منظور سرمایهگذاری در استان، جلسه ای با محوریت بررسی ایجاد شرایط فعالیت برگزار شد.
مهندس ابراهیمی اظهار داشت: در این جلسه تمامی شرایط از جمله توانایی و قابلیتهای سرمایه گذار مذکور مطرح و در این رابطه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه شرایط برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در پروژه های استان تسهیل می شود، افزود: با توجه به بررسیهای انجام شده مقرر گردید؛ این سرمایه گذار به منظور تسریع در روند اجرایی شدن سرمایهگذاری، نسبت به تهیه مدارک لازم و ثبت در سامانه بهینیاب اقدام کند.
معاون استاندار لرستان ادامه داد: همچنین مقرر شد مدیر کل صمت لرستان نسبت انجام مکاتبات اداری با وزارتخانه متبوع در زمینه تسهیل در فرایند حضور سرمایه گذار در استان، اقدامات لازم را اجرایی کند.
مهندس ابراهیمی خاطرنشان کرد: حوزه اقتصادی استان با هدف کمک به سرمایه گذاران بخش خصوصی و تسهیل شرایط، تمامی اقدامات را برای حضور سرمایه گذاران در بخش صنعت استان اجرایی و پیگیری خواهد کرد .
🅱@baloutestan
تبدیل وضعیت باز هم به کما می رود!؟
اما و اگرهای تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت؛ اجرای “ساماندهی” ۱۲۰هزار میلیارد اعتبار میخواهد
لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور
بهواسطه عدم پختگی لازم که طرح ساماندهی کارکنان دارد، اختلافنظرات دولت و مجلس در ارتباط با این طرح همچنان بهقوت خود باقی است.
دولت یک سری نکات و ابهاماتی در رابطه با طرح ساماندهی دارد که باید برطرف شود، بهطور مثال در شرایط فعلی خیلی از دستگاههای دولتی هستند که از نظر جایگاه شغلی در وضعیت اشباع قرار دارند، سؤال این است؛ آیا قرار است برای اجرایی کردن طرح ساماندهی اقدام به تعریف پُستهای جدید کنیم؟ اگر اینطور باشد این طرح قطعاً در مغایرت با سیاست کوچکسازی دولت خواهد بود.
دوستان ما در مجلس باید تکلیف خود را با این طرح مشخص کنند اگر واقعاً سیاست مجلس کوچکسازی دولت است، این طرح بدون شک دولت را بزرگتر میکند و متأسفانه نمایندگان محترم مجلس تاکنون پاسخی به این ابهام ما ندادهاند.
در واکنش به اظهارات طراحان طرح ساماندهی که معتقدند این طرح هیچگونه بار مالی برای دولت نخواهد داشت، باید گفت ما پیش از این نیز به نمایندگان محترم مجلس یادآور شدهایم که حتی اگر ابهامات موجود در طرح ساماندهی نیز برطرف شود، اجرای آن نیازمند اعتبار ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی است. با همه این توصیفات، این مجلس است که باید سرنوشت طرح ساماندهی را مشخص کند.
در پاسخ به این سؤال که “در نهایت سرنوشت طرح ساماندهی کارکنان چه میشود؟” اینکه نمایندگان مجلس بهدنبال جلوگیری از تخلفات پیمانکاران در بحث پرداخت حقوق و مزایای نیروهای تحت نظر خود هستند، قابل احترام است و دولت نیز اقداماتی در این راستا انجام داده است، اما راهکار آن این نیست که همه نیروهای #شرکتی را تبدیل وضعیت کنیم و با این کار حجم دولت را بهشکل قابلتوجهی بالا ببریم، برای این کار ما باید نظارت بر شرکتهای تأمین نیروی انسانی را افزایش دهیم که در وهله اول وزارت کار و کنار آن سازمان برنامه و بودجه متولی اجرای آن هستند.
البته ما از ابتدای دولت سیزدهم بحث تشدید نظارت بر شرکتهای تأمینکننده نیروی انسانی را در دستور کار قرار دادیم و برای ساماندهی وضعیت کارکنان شرکتی منتظر تصویب طرح یا لایحه نماندهایم.
🅱@baloutestan
برخورد انضباطی با ماموران خاطی آزادراه خرمآباد به اندیمشک
فرمانده انتظامی استان لرستان، دستور برخورد انضباطی با ماموران خاطی محور آزادراه خرم آباد به اندیمشک را صادر کرد.
در پی انتشار کلیپی مربوط به تعقیب و گریز گشت انتظامی باخودرو سواری در محور خرم آباد – اندیمشک در شبکه های اجتماعی ، رسیدگی به این موضوع در دستور کار بازرسی استان قرار گرفت.
راننده متخلف خودرو سمند ، که بدون توجه به هشدار ماموران اقدام به فرار در مسیر مخالف آزادراه می نماید و پس از طی مسافت طولانی وخطر آفرین برای جانِ رانندگان خودروهای عبوری، در نهایت خودرو متوقف و در بازرسی از آن مقادیری کالای قاچاق کشف وتحویل مراجع قضایی داده شد.
رفتار تند و ناصواب ماموران در حین بازرسی اتومبیل و برخورد با راننده خاطی نه تنها قابل اغماض و مورد تأیید پلیس نیست بلکه نامبردگان جهت بررسی و برخورد انضباطی به بازرسی استان معرفی شدند.
🅱@baloutestan
سخنی با مخالفان حجاب اسلامی
بخش اول
✍سید موسی موسوی
آنچه در این مطلب ارائه میگردد به موضوع وجوب حجاب و نیز حکم انکار کننده آن و نیز تفاوت در فعل و یا ترک فعل شرعی پرداخته میشود تا ثغور و مرزهای لازم در مواجه با آن معلوم گردند.
آن چیزی که در اینجا اهمیت دارد بیان موارد مذکور است هرچند ممکن میباشد عدهای این ایراد را وارد نمایند که بیان مقولهی احکام حجاب در شرایط ملتهبی که رسانهها با فوت مرحومه مهسا امینی در پی ایجادشبوده و هستند ، با مصلحت جامعه بدور است امّا باید توجه داشت که یکی از رسالتهای همین رسانهها ایجاد چنین فضایی برای ترک احکام شرعی در جامعه است، بنابراین نباید فریب رسانهها و افرادی را خورد که به قول معروف از آب گل آلود میخواهند ماهی بگیرند، زیرا سکوت در مقابل کسانی که قصد تیشه زدن بر ریشه احکام را دارند نه تنها مصلحت نیست بلکه عین مفسده میباشد.
آری، بر این قاعدهی نیکو واقف هستیم که اگر دو (یا چند) مصلحت باهم در تعارض باشند یا مصلحتی با مفسدهای متعارض گردند، و در این حالت جمعبندی بین انجام مصلحت و ترک مفسده امکان پذیر نباشد، حق تقدم با موردی است که با اهمیتتر است.
امّا این با خاموش شدن و تأیید سخنان معاندین اسلام که در رسانههای خود شب و روز به مبارزه با حجاب فراخوان میدهند تفاوت اساسی دارد چون در این شرایط با یک جنگ نرم و سازماندهی شدهی خاص روبرو هستیم که دقیقاً دین و فرهنگ اسلامی را مورد هدف شنیع خود قرار دادهاند. در چنین وضعیتی هرگز نباید سکوت کرد بلکه شیوهی مقابله را میبایست ب اساس نوع نگاه و حرکت دشمنان تغییر داد و این خود مصداقی از انتخاب مصلحت مهمتر برای مبارزه میباشد.
اکنون در قالب پرسش، به برخی از مهمترین سؤالات پیرامون حجاب و حواشی آن بطور اختصار پاسخ خواهیم داد که گاهی این پرسشها در اصل بعنوان شبهاتی در فضای مجازی منتشر شدهاند که ما آن را در قالب سؤال استخراج و بدانها جواب میدهیم.
حکم حجاب در اسلام چیست و محدودهی آن چگونه است❓
جواب:
بطور قطع و به اتفاق علماء براساس مستنداتی از قرآن کریم و سنّت صحیح ، حجاب مطلوب شرعی، (واجب ) است ، از این رو نزد جمهور پوشش کل بدن زنان بجز قرص چهره و دو کف دستها (تا مچ) لازم و ضروری است.
حکم انکار حجاب شرعی چیست❓
جواب:
اولاً: همانطور که بیان گردید، حجاب شرعی، واجب است چراکه ادلهی قطعی و صریحی از قرآن و سنّت برای آن وارد است و زنان و مردان مسلمان باید این حکم را بپذیرند و بدان ایمان راسخ داشته باشند و نسبت به آن در دلشان تزلزلی راه ندهند.
ثانیاً: کسی که حجاب شرعی را ترک نماید، لیکن به وجوب آن قائل باشد در این حالت همچنان مسلمان است گرچه در عمل به این واجب شرعی کوتاهی نموده و دچار معصیت گشته است اما اگر وجوب شرعی آن را هم انکار نماید و به انکار آیات و احادیث در این باره مبادرت نماید، در چنین شرایطی در وادی کفر افتاده است چراکه یکی از ضروریات دین را انکار نموده که تکذیب قرآن و سنّت صحیح تلقی میشود.
▪️ثالثاً: گاهی ممکن است برخی از مسلمانان از روی جهل به ظاهر انکار حجاب اقدام نمایند که در وهلهی اول چنین برداشت شود که انکار عموم حجاب شرعی باشد اما بعد از گفتگو با این افراد و تبیین موضوع، مقصود خود را از نوعی از حجاب بیان نمایند و قصدشان انکار اصل فریضهی حجاب نباشد، در نتیجه باید مواظب بود که سریع به کفر و اخراج آنها از دایرهی اسلام حکم داده نشود بخصوص اینکه تکفیر، امری شرعی و خطیر و دارای ضوابط و شروطی است که بعد از اقامهی حجت توسط کسانی که اهلیّت و صلاحیت آن را دارند صادر میشود.
ادامه دارد...
🅱️ @baloutestan