فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
سارا فلاحی نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی: این #خیانت است که وقتی مدیری میتواند کار مردم را راه بیندازد اما آن را منوط به تماس نماینده میکند.
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
.
#یادداشت
سیری در سخنان پیشوای سوم شیعیان
احمد لطفی: بلوطستان
هرشخصی به شکلی ارادت خود را به حضرت ابا عبدالله الحسین نشان می دهد. گروهی با مال، گروهی بانوحه گری ، سینه زنی و زنجیر زنی، و جمعی باقلم و بیان، و نقاشی، و تعزیه و سخنرانی و مداحی، و ساختن فیلم، و نذری، و.... در این جوششی که در ماه محرم ایجاد می شود، مردم برای پیشوای سوم شیعیان، و یاران با وفایش سوگواری می نمایند. و یادمان این خون به ناحق ریخته، و تمام مردمی که در راه انسانیت و مقابله با ستمگران خونشان بر زمین ریخته شده است، به شکلی نمادین هرساله یاد اوری می شود ،که انسانهای آزاده، و دلاور که با ستمگری و ضلالت و تاریکی مبارزه کرده و می کنند، از نظر وجدانهای بیدار، فراموش ناشدنی هستند. و یادشان همواره در دل تاریخ گرامی می دارند.
پیامبر اسلام(ص)، در عظمت شهادت امام حسین (ع) چنین فرموده است؛
إنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةٌ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَنْ تَبْرُدَ أَبَداً
"همانا برای شهادت حسین «علیه السلام» حرارتی در قلب های مومنان است که هرگز سرد نخواهد شد."
(مستدرك الوسائل، ج ۱۰ص ۳۱۸)
طبق فرمایش حضرت امام حسین(ع)
«مَنْ اَحَبّنَا كَانَ مِنّا اَهْلَ الْبَيتِ».
«كسى كه ما را دوست بدارد، از ما اهل بيت است».
(نزهة النّاظر و تنبيه الخاطر، ص 85 ح19 )
در اینجا بحث از دوستی و محبت کردن به اهل بیت و تداوم راه آنهاگدشته از آنکه بر عظمت افراد افزوده می شود، این محبت و احترام تا آنجا اشخاص را بالا می برد، که دوستدار اهلبیت،جزو خاندان آنها می گردند.
البته دوستی و تبعیت مخلوقات از خاندان وحی، افتخاری بزرگ است، که بالفطره از سیره ی آنها اطاعت می نماید. و موجودات ذیعقل براین اطاعت و دوستی با آنها افتخار بیشتری کسب می نمایند.
حضرت امام حسین (ع) در این باره چنین فرموده است؛
«وَ اللّهِ مَا خَلَقَ اللّهُ شَيْئاً إِلا وَ قَدْ اَمَرَهُ بِالطّاعَةِ لَنَا».
«سوگند به خدا كه خداوند هيچ موجودى را نيافريد، مگر آنكه او را به اطاعت از ما، امر كرد».
(بحار الانوار، ج 44 ص 181 ح1 )
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس:
عدهای فضا را ترسناک کردند که مردم مشارکت نکنند...
برخی برای تضییع حقوق ملت آنچه روشهای متقلبانه بود، بهکار گرفت...
مدیرانی که با وقاحت برای یک کاندیدای خاص تلاش کردند، باید پاسخگو باشند...
با تخلف و چینش کاری کردند که در یک شهر مشارکت به بالای ۱۰۰ درصد رسید...
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید روشن شود چرا در استانهای لرنشین و غرب کشور آنقدر تقلا برای کاندیدهای خاصی شکل میگیرد؟ اظهار داشت: «در این چهاردهه مرکز ثقل قوه مجریه در شرق و مرکز کشور بوده و حالا یکبار یکی از منطقهای دیگر بهعنوان رییس دولت انتخاب شده که باید از این ظرفیت استفاده شود. چرا باید در لرستان و استانهای غربی اینگونه عمل شود که ادارات دولتی و نهادها به شکل غیرقانونی برای یک کاندیدای خاص تلاش کنند. چهاردهه به غرب کشور نرسیدهاند و منابع را به یک سمت بردند، مردم این مناطق این موضوع را تشخیص میدهند. مردم ما تشخیص دادهاند اما بسیاری از مدیران این موضوع را درک نمیکنند».
رضا سپهوند افزود: «آقایانی که در انتخابات دخالت کردهاند بدانند که یک رییسجمهور در غرب کشور میتواند برای استان ما مفید باشد و مسائل و مشکلات ما را بهتر درک کند. مسئولان باید ببینند ذائقه مردم به کدام سمت است و به همان سمت حرکت کنند نه برخلاف جهت آن، نه اینکه در یک شهر کاری کند که میزان مشارکت با تخلف و چینش بالای ۱۰۰ درصد شود».
رضا سپهوند با اشاره به اینکه در این انتخابات دولت مستقر برای تضییع حقوق ملت و رقیب آنچه روشهای مهندسی و متقلبانه است بهکار گرفت، افزود: «مگر در سال ۱۴۰۰ دولت دست آقای روحانی نبود، آیا از روشهای متقلبانی و غیرعرف استفاده کرد؟ آیا نهادها را بسیج کرد؟ آیا ادارات با چنین شدتی برای یک کاندیدای خاص کار کردند؟».
سپهوند با اشاره به اینکه عدهای تلاش میکنند برخلاف منویات رهبری که رای مردم حقالناس است، عمل کنند، افزود: «اگر رهبری را قبول دارید؟ تاکید ایشان بر مشارکت بالا است. چرا بعضیها مردم را از نظام دور میکنند؟ کجای این کار پیروی از ولی فقیه است؟ چرا فضا را ترسناک میکنید که عدهای مشارکت نکنند؟ آن ۳۰ میلیون به همین دلایل شرکت نکردند، چون اعتقاد دارند انتخابات مهندسی شده و شرکت در آن بیهوده است».
نماینده اصلاحطلب لرستان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: «آدمهایی که در ادارات و نهادها، در طول این چهاردهه دست به این حرکات زدهاند، به خودشان بیایند که برای چه؟ آیا منفعتی به لرستان رسیده است؟ چرا اجازه ندادید استان به آن شکلی که باید دیده شود؟ چرا در مرحله اول در لرستان پزشکیان اول میشود ولی در مرحله دوم بدین شکل عقب میافتد؟ چرا در روستاها آن کار را کردید؟ چرا برای جهتدهی آرا به یک سمت خاص به کارمندان فشار آوردید؟ باید پاسخگو باشید، ما در مقابل دولت چه بگوییم؟ خواه ناخواه این موضوع تاثیرگذار است، گرچه دولت باید همه را به یک چشم ببیند ولی با چه زبانی باید بگوییم که در لرستان فلان اتفاق افتاده است؟ این موضوع در ادوار مختلف به استان ضربه وارد کرده است».
وی ادامه داد: «به آنهایی که دست به چنین کارهایی زدند میگویم مسیرتان را عوض کنید، به فکر نظام باشید و مردم را برای تصمیمگیری آزاد بگذارید، شما دخالت نکنید. شما به نظام ضربه زدهاید، شما ۶۰ میلیون رایدهنده را به ۳۰ میلیون تقلیل دادهاید، دست از این حرکات بردارید».
سپهوند با تاکید بر اینکه این افراد باید پاسخگو باشند، عنوان کرد: «فکر نکنند که آنها را رها میکنیم، بابت تخلفاتی که در زمان انتخابات انجام دادهاند، باید پاسخگو باشند. باید با این افراد برخورد شود تا اعتماد به جامعه برگردد تا دیگر هیچ مدیری جرأت و جسارت نکند در انتخابات آنقدر وقیح ورود کند. یکی از مسائلی که موجب عقبافتادگی منطقهی غرب کشور و استان لرستان شده دقیقاً همین موضوع است».
نماینده مردم خرمآباد و چگنی با اشاره به اینکه این موضوع باید درس عبرتی شود برای آنان که فکر میکنند فقط روش آنها درست است، گفت: «اگر روشتان درست بود وضعیت مملکت در این ۳ سال گذشته بدین شکل نبود. همه از وزرا، استانداران، بخشداران، تمام ادارات و بسیاری از نهادها پشت آقایان بودند اما پیروز نشدند چراکه روششان اشتباه بود. پیام ما این است که مردم را آزاد بگذارید، مردم همیشه درستتر از شما تشخیص میدهند چون بهدنبال منافع ملی هستند و شما بهدنبال منافع گروهی، محفلی و شخصی هستید».
🅱 @baloutestan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 پزشکیان در جمع اعضای ستاد انتخاباتی استان تهران: صادقانه آنچه که با شما پیمان بستم را روی آن خواهم ماند
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
.
شرکت بیشاز ۲۸ هزار داوطلب لرستانی در کنکور
نظری؛ رئیس دانشگاه لرستان:
۲۸ هزار و ۴۲۸ داوطلب استان در نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ شرکت میکنند که ۶۳ درصد خانم و ۳۷ درصد آقا هستند.
آزمون گروه ریاضی و علوم انسانی صبح امروز برگزار شد و عصر امروز نیز داوطلبان گروههای زبان خارجه و هنر با هم به رقابت میپردازند.
فردا صبح هم ۱۷ هزار و ۱۳۱ نفر در آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی شرکت میکنند.
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
کاسبی با پشه آئدس!
سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛ فریب تبلیغات غیرواقعی فرآوردههای دفع پشه آئدس برای پیشگیری از تب دنگی رو نخورید.
فرآوردههای دفع حشرات از قبیل انواع روغنهای گیاهی و دیگر محصولات برای پیشگیری از این تب معتبر نیستند.
بهترین روش برای جلوگیری از کاهش خطر ابتلا به بیماری تبدِنگی محافظت در برابر نیش پشه آلوده با استفاده از لباسهای پوشیده و مجهز کردن پنجرهها به توری است.
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
.
👈نامه سرگشاده مردم به فعالان سیاسی اصلاح طلب مقیم ....
بسمه تعالی
«و اعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرقوا»
همه با هم برای طرهان بزرگ! سوختن فرصتها بیش از این سزاوار نیست
ضمن تبریک پیروزی معنادار دکتر مسعود پزشکیان به مردم شریف ایران، بویژه مردمان نستوه طرهان بزرگ(کوهدشت و رومشکان و بخشهای تابعه)
ما جمعی از فعالان سیاسی_اجتماعی دیار طرهان، همنوا با مردم بر این باوریم که دکتر مسعود پزشکیان صدای یک تغییر در سپهر سیاسی ایران عزیز است. بعبارتی دانش، بینش و نگرش ایشان، آغاز گفتمانی است که ایران را برای همه ایرانیان میخواهد. بدور از دستهبندیها و اختلافات طیفی! و دعواهای درون حزبی!
امروز که به لطف خداوند بزرگ این اتفاق مبارک رقم خورده است. نیازمند آنیم که این فرصت را غنیمت شماریم. چرا که زنگار صدای محرومیت و نابسامانی این سامان در گوش جانمان رخنه کرده است.
همانگونه که همگان مستحضرند همواره مردم نجیب این دیار به ندای فعالان اصلاح طلب کوهدشتی مقیم....برای مشارکت سیاسی و فعالیتهای اجتماعی لبیک گفتهاند. اما در چند دههی گذشته بنا به هر دلیلی در اندرونی جریان اصلاحات این سامان، نابسامانی و عدم همگرایی، موجبات زیان و خسران برای منطقه را در پی داشته است.
حال که در آستانهی پوستاندازی در سپهر سیاسی کشور بر مبنای وحدت هستیم. انتظار میرود، کنشگران این جریان برای نجات طرهان، دست در دست هم، بدور از اغراض شخصی مردم را مبنا قرار دهند. بلکه بتوانیم چراغ امید را در این دیار، روشن نگاه داریم
باور بفرمایید کوهدشت و رومشکان بیش از این تاب محرومیت را ندارند.
باور بفرمایید مردمان نستوه و رنج کشیدهی این سامان بیش از این تحمل سوختن استعدادها و فرصت هایشان را ندارند.
باور بفرمایید مهاجرت جوانان به کلانشهرها داغ بر دل و دیدهی پدران و مادران گذارده است.
بنابراین از شما درخواست داریم این بار شمایان که همواره مورد احترام مردم بودهاید. در این بزنگاه تاریخی دِین خود را به مردم ادا نمایید و به خواست مردم توجه بفرمایید و بر مبنای وحدت، همدلی و برادری توان خود را تجمیع نموده تا هم حلقه مودت باشید و هم بتوانید توجه دولت مردمی دکتر پزشکیان را بر محرومیتهای کوهدشت و رومشکان بیشتر متمرکز کنید.
اینجانبان امضاء کنندگان از مردم فهیم طرهان بزرگ درخواست داریم که در این پویش همراه هم باشیم بلکه احتمالات تفرقه آمیز را به صفر برسانیم.
و من الله التوفیق
خدایا چنان کن سرانجام کار
که تو خشنود باشی و ما رستگار
#برای_ایران
#برای_لرستان
#برای_کوهدشت
#برای_رومشکان
__ _
_ علیجعفر گراوند
_حاجیعلی شیراوند
_ حسن امینی زاده
_ حجت عباسی
_یار احمد کوشکی
_ شاهپور لطفی
_ عباداله گراوند
_امین شیخی
_محمدعلی قبادی
_ سید محمد روزی
_ کریم دوستی
_ عزیز کوشکی
_کیومرث ملکی
_یزدان صفری
_عبدلرضا خسروی
_همایون محمدی
_صمد رستمی
_روح الدین گراوند
_صیدکاظم گراوند
_اسدعلی گراوند
_محمدعلی آزادبخت
_ سیدحسین موسوی
_ فردین عباسی
_ کیوان گراوند
_امین آدینهوند
_امین حسنزاده
_محمدرضا گراوند
_ پرویز بابایی
_ اسماعیل رستمی
_مهرداد خوشناموند
_اسد سیفی
_ علیحسن پیریان
_ یداله پیریان
_ رضا میرزایی اصل
_مرادعلی دیربازیان
_محمدعلی دیربازیان
_علی دیربازیان
_پرویز طولابی
_عزیز کوشکی
_شهاب رضایی
_علی امید امرایی
_ ایوب کوشکی
_ یحیی شفیعی
_محمدحسن شرفی
_سید جواد حسینی
_رامین مرشدی
_محمد فرهادی
_ اسماعیل رستمی
_ مهرداد باقری
_ درویش حسین گراوند
_ فرشید گراوند
_ شاپور دوستی
_گوهر تاج رضایی
_رقیه آزادبخت
_رزیتا قنبری نژاد
_رحمت اله آزادبخت
_سیروس منصوری
_صادق گراوند
_جواد گراوند
_عباس گراوند
_طهماسبحیدری
_حاتم زمانی آزادبخت
_ فرج اله ناصری
_ نبیاله ناصری
_ کرم علیزاده
_ آرش آزادی
_ بهروز تیموری
_ محمد گراوند
_ نعمت اله نجفی
_ محمدرضا رضایی
_ محمدعلی قبادی
_ مصطفی قادری
_نادر ندری
_ شاکرم گراوند
_حسنعلی مرادی
_جعفر کونانی
_کریم آدینه وند
_علی حسین قنبری
_داریوش آدینه وند
_رحمان عباسی
_محمد شعبانی
_احمد بساطی
_فرشاد منتی
_فرشاد احمدیان
_محمد زارعی
_اسماعیل کوشکی
_هرمز کوشکی
_جمشید حسین زاده
_حسین قاسمی
_امیر عزیز پور
_تیمور هاشمی
_علی محمد آدینهوند
_صمد هاشمی
_مجتبی حسینی
_علیمحمد نورمرادی
_ نامدار کونانی
_ حمزه فیضی
_علی محمد حسن پور
_نورالله نظری
مصطفی مرادیان
_افشار حیدری
_حبیب اکبری
_فریدون پور کونانی
_ غلام کونانی
_ایرج محبی
_علی کوشکی
_یونس قادری
_میرزا ملکی
_داوود کریمی
_مجتبی ازادبخت
_ایمان آزادبخت
_مصیب ازادبخت
_محمدعلی آزادبخت
_محمد بهرامی
_محمد کرمیانی
_رحیم بهرامی
_تاجدولت جعفری
_کیومرث منصوری
_بابانازار امیرزاده
_میثم منصوری
_ایوب مرادی
_نامدارخان کونانی
👈آدی تلگرام جهت هماهنگی @shahpurlotfi
@baloutestan
ادامه اسامی در بخش دوم👇👇👇
.
بخش دوم ادامه امضا شهروندان
👈نامه سرگشاده مردم به فعالان سیاسی اصلاح طلب مقیم ....
بسمه تعالی
«و اعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرقوا»
همه با هم برای طرهان بزرگ! سوختن فرصتها بیش از این سزاوار نیست
اینجانبان امضاء کنندگان از مردم فهیم طرهان بزرگ درخواست داریم که در این پویش همراه هم باشیم بلکه احتمالات تفرقه آمیز را به صفر برسانیم.
و من الله التوفیق
_محسن باقرپور
_یحیی شفیعی
_محمد قاسمی
_هادی جمشیدی
_فرامرز پور ولی
_منوچهر صالحی
_کرم اله مرادپور
_شاهین منصوری
_کیوان منصوری
_سعید بهاری
_بهروز امیدی
_منصور طرهانی
_فرامرز دوستی
_حیدر عزیزی
_شریف کوشکی
_علی ادینوند
_سجاد علی زاده
_عزیز دوستی
_فرخنده دوست محمدی
_سیاوش حاتمی صدر
_محمد کرمیانی
_روح اله ناصری
_حمزه اله نظری
_بهروز صحراکاری
_رسول صحراکاری
_مسلم صحراکاری
_حشمت اله سنجابی
_نوراله شکری
_جهانبخش شکری
_مهوش شکری
_مهناز شکری
_عیدی زمانی آزادبخت
_مهدی زمانی آزادبخت
_فرانک زهراکار
_امیراحمدزمانی آزادبخت
_هانیه زمانی آزادبخت
_نامدارخان کونانی
_بابانازار امیرزاده
_ميثم منصوري
_کیومرث منصوری
_بابانازار امیرزاده
_ایوب مرادی
_ميثم عباسي
_محسن بگ مرادی
_عليرضا غلامي
_فضل اله بدري
_بهرام محمدي
_حق مراد ضروني
_شاكرم عبدي پور
_صيدعباس حسين پور
_احمد خدايگان
_مختار معين پور
_اسدنظري
_قيصور كوشكي
_هرمز كوشكي
_محمدشريف كوشكي
_قنبرسبزی
_نادرصالحی
_منوچهر صالحی
_سیروس ندری
_علیدوست آزادبخت
_حاتم آزادبخت
_جهانداردرويشي
_محمد ادینه وند
_حمید ادینه وند
_مجید گلمرادی
_اسماعیل کوشکی
_ازاد رستمی
_امین ادینه وند
_علیحسن کوشکی
_علیرضا کوشکی
_رضا اسدی
_عزیزعلی ادینه وند
_اسماعیل حیدری
_احسان کرمی
_سامان حیدری
_منوچهر همت پور
_محمدحسين نورایی
_چنگیز نواریی
_الهیات یاری
_شاکریم گراوند
_مهدی تیموری
_بختیار یوسفزاده
_الهام یاریزاده
_مجیدیاری فیروزآبادی
_محمد شریف گراوند
_هوشنگ گراوند
_فرهاد نامداری گراوند
_سعید گراوند کلسرخی
_عباس نامداری گراوند
_عباس گراوند اشتره
_سعید علیپور
_سارا آزادبخت
_محسن آزادبخت
_هدیه آزادبخت
_پروین یار احمدی
_رضا اسدی
_علی سوری
_بابک پژوهان
_حمزه ابراهیمی
_ولی ایمانی نسب
_عیدی زمانی آزادبخت
_مهدی زمانی آزادبخت
_فرانک زهراکار
_امیراحمدزمانی آزادبخت
_هانیه زمانی آزادبخت
_داراب کوشکی
_ماندانا ندری
_شفیع اسماعیلی
_پروانه آزادبخت
_احمد آبخیز
_نادر رئیسوند
_امین ضرونی
_سعید نبی پور
_فاطمه آزادبخت
_فرهاد الیاسی
_علی لطفی
_امیرعلی آبخیز
_میثم شیرمحمدی
_فریبرز ارجمند
_مجید پناهی
_مرتضی میرزاپور
_البرز کونانی
_گودرز گراوند رئیسوند
_احسان بساطی
_رحیم روشنی
_علی ضرونی
بهزاد ادینه وند
رامین ادینه وند
نعمت نجفی
داوود کریمی
کرم محمدی
محمود کوشکی
رحمت ازادبخت
بهروز آزادبخت
👈آدی تلگرام جهت هماهنگی @shahpurlotfi
لیست در حال بروز رسانی است
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
.
#یادداشت
دولت پیدا، و دولت پنهان
✍ نگارنده: احمد لطفی
در جوامع دوقطبی، و به عبارتی دیگر در جوامعی که جنگ بر سر قدرت، بین دو دسته یا دو دو حزب در جریان است ، معمولا" مردم قربانی، و ابزاری برای نفع دهی به هرکدام از حاکمان دوحزب می باشد. درچنین رقابتِ جهان سومی، خواسته مردم و رفاه آنها در کمترین حدِّ اهمیت می باشد.
دولت آشکار اگرچه نیمه انتخابی است، اما دولت پنهان یا دولت در سایه بیشتر انتصابی و تا حدودی غیر رسمی ، در برابر دولت آشکار و رسمی عرض اندام می کنند. دولت پنهان بر آن است، که چوب لای چرخ روند حکومت داری دولت آشکار و روی کار آمده بگذارد.
دردنیای پیشرفته، هر حزبی که نیروهایش روی کار آمدند، همه نیروهای حزب به ظاهر مغبون ، و رقیب، از کار و خدمت رسانی و تقویت دولت ملی و منتخب، کوتاهی نمی کنند. در چنین کشورهایی نوع مدیریت تا حدودی تغییر پیدا کرده است ولی اساس کار برای پیشرفت کشور ، همکاری همه ی نیروها با همدیگر است، حالا از هر جناح و جزبی که باشند،این یک ضرورت اجتناب پدید برای پیشرفت همه جانبه است.
شور بختانه در کشورهای جهان سوم و درحال توسعه، دولتهای پیدا، در بطنش ولو نامرئی، گروه های فشار وابسته به دولت پنهان وجود دارند، که با توطئه گری و آب زیرکاهی رفتار کردن، بر آن هستند، که تمام برنامه ها ی دولت آشکار را به چالش بکشانند. برای نجات از این دو دستگی، شایسته است، که با اتحاد و همبستگی، در تقویت دولت آشکار، نهایت همکاری صورت گیرد، و گرنه چنان کشورهایی محکوم به عقب ماندگی تاریخی در تمام زمینه ها خواهند شد.
بحث های سیاسی، اجتماعی، و اظهار نظرها در باره ی مطالبات جامعه باید مد نظر کارشناسانه جامعه باشد، به عبارتی دیگر همه ی مسئولان بطور جِدّ موظفند، کاستی های کشورشان را مورد بررسی قرار دهند. امید است مسئولان ذیربط پیشنهادات و سخنان کارشناسانه ی متخصصان را مورد توجه قرار دهند. در واقع کشورهای جهان سوم و کشورهای در حال توسعه، برای رسیدن به پیشرفت و گسترش و توسعه ی همه جانبه، نیازمند مسئولیت پذیری همه ی اقشار و قاطبه ی مردم کف جامعه هستند، البته تازمانی که نخبگان و حاکمان به کشور خویش به عنوان شهروند درجه چندم نگاه کنند، و قصد حاکمان و اداره کنندگان و گردانندگان کشور خدای نکرده، فریب و سرکوب و از میدان به در بردن توده ی مردم را داشته باشند، آن کشور رنگ سعادت را به خود نمی بیند. چون قدرت حاکمان باید از قدرت خردجمعی و جامعه ی تلاشگر خود باشد، و به عبارتی دیگر قدرت دولتها از مردم شایسته شان نشاءت می گیرد، و همه برای پیشرفت کشورشان قبول مسئولیت کرده باشند، و در شکوه حضور و فعالیت مدنی و داشتن شغل و در آمد ، و رسیدن به حداقل زندگی طبیعی،در کشورشان سهیم باشند. و دولتها خدمتگزار وپیش برنده ی سعادت و نجات ملت خویش در سطح جهان باشند، بعد هم به سایر ملل عقب مانده کمک نمایند.
یکی از بن بستهای کشورهای توتالیتر عدم اعتماد سازی بین المللی است. وقتی شعار زدگی و تهدیدکردن سایر ملل در دستور کار سیاستگزاران باشد، ممکن است تحریم اقتصادی، و واکنشهایی سخت تر به کنشگران جنگجو و تندرو اتفاق بیفتد. در این صورت تحریم ها رونق اقتصادی کشور را از مسیر طبیعی خارج می سازد، و دست دلالان و رانتخواری باز می شود. و کشور روز به روز پسرفت همه جانبه ی خود را تجربه می نماید.
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
.
انصراف دسته جمعی اعضای جبهه پایداری کوهدشت و رومشکان
به گزارش بلوطستان، سیدعلی موسوی سخنگوی جبهه پایداری کوهدشت و رومشکان از انصراف دسته جمعیِ اعضای جبهه پایداری دو شهرستان کوهدشت و رومشکان اعم از دبیر و سخنگو و شورای مرکزی این جبهه خبر داد.
علت این استعفاء اعلام نشده است.
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87
.
سوداگری و دلالی؛ چه باید کرد؟!
✍ مصطفی شکری/ دکترای اقتصاد
چندی پیش مجلسِ شورایِ اسلامی طرحی مبنی بر اخذِ مالیات از سوداگران و دلالان را به تصویب رساند. طرحی که دارای ریزه کارهای زیادی است و سر و صدای زیادی در محافل رسانه ای و اقتصادی به راه انداخته و حتی برخی بندهایش مورد پرسش و ایراد شورای نگهبان نیز قرار گرفته است.
اما موضوع چیست؟
هدف اصلی این طرح چیست؟
جامعه مخاطب آن کیست؟
در این نوشتار کوتاه سعی می کنیم این موضوع را بیشتر تشریح کنیم.
واقعیت این است که فعالیت های سوداگرانه و سفته بازانه در هر اقتصادی از اصلی ترین موانع هدایت سرمایه ها به سمت فعالیت های مولد به شمار می رود. زیرا که جذابیت سوداگری و سفتهبازی در بازارهای موازی املاک، خودرو، طلا، ارز و رمزارز، از انگیزه های فعالیت های مولد و تولیدی در هر اقتصادی، می کاهد. در اقتصاد ایران نیز در طول چند دهه اخیر، انجام فعالیت های سوداگرانه و سفته بازانه، به دلیل خلأ قوانین بازدارنده، از اصلی ترین دلایل کاهش انگیزه در سرمایه گذاری های مولد بوده است. حتی یک نکته بسیار مهم این است که در مقایسه شاخص تورم با میزان افزایش داراییهای مختلف ازجمله خودرو، مسکن، طلا و ارز در دورههای زمانی مختلف، نشان می دهد که اولاً این داراییها بسیار بیشتر از تورم افزایش قیمت داشتهاند و مهمتر اینکه اتفاقاً جهشهای قیمتی این داراییها در مقاطع مختلف، یکی از عوامل کلیدی افزایش تورم در کشور بوده است. از این رو طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی برای پر کردن یک خلأ در قوانین مالیاتی ایران تدوین شده است. مالیات بر فعالیت های سفته بازانه و کاذب، برای فعالیتهای سوداگرانه هزینه ایجاد میکند و موجب انتقال سرمایهها از حوزه فعالیتهای سوداگرانه به حوزه تولید خواهد شد که این مهم نیز بیشترین کمک را به رشد تولید و فعالیت های مولد، خواهد داشت.
در حقیقت با این طرح قانونی، بخشی از پازل قوانین مالیاتی ایران برای تطابق با استانداردهای جهانی محقق می گردد. این مالیات برای مقابله با فعالیت های دلال گونه کاذب است و به ضرر افراد سفته بازی است که در بازارهای املاک، خودرو، طلا، ارز و رمز ارز به دنبال سفتهبازی و دلالی هستند. بنابراین از مهمترین دستاوردهای این طرح قانونی، افزایش هزینه فعالیتهای غیرمولد همچون سفته بازی و سوداگری در بازار چهارگانه یاد شده است به نحوی که این بازارها، مزیت و جذابیت خود را از دست می دهند.
در واقع، مالیات بر سفته بازی، مالیاتی بازدارنده برای تغییر رفتار سوداگران و سفته بازان است و اصلی ترین هدف آن تغییر رفتار سفته بازان است نه لزوماً تأمین درآمدی مالی برای دولت. به عبارت سادهتر مالیاتی برای اخذ نشدن است که هرچهقدر کارآمدتر اجرا شود و نرخها بازدارنده باشد و فعالیت های سوداگرانه کمتری ایجاد شود، منفعت آن برای اقتصاد ملی بیشتر خواهد بود.
از نکات مهم این طرح، شکل طراحی آن است که به دلیل معافیت های گسترده، درصد انگشت شماری از افراد جامعه، که بواقع پیگیر فعالیت های سوداگرانه و کاذب هستند را شامل میشود.
اما منتقدان طرح چه می گویند؟
این گروه اذعان می کنند که با این طرح، دولت می خواهد از تورم مالیات بگیرد. یعنی از افزایش قیمت ها در اقتصاد، برای خود درآمد ایجاد کند. این گروه معتقدند که در شرایط تورمی، طبیعتاً افراد برای حفظ سرمایه هایشان به بازار دارایی های چون طلا، ارز، خودرو یا املاک هجوم می برند. این حق افراد جامعه است که در مقابل تورم، از سرمایه های خود حفاظت کنند. استدلال این گروه که «مردم حق دارند سرمایه های خود را حفظ کنند» صحیح است. اما یک نکته مهم در این بین هست. افرادی در این بین صرفا دنبال نوسان گیری و خرید و فروش های متعدد و پیوسته این دارایی ها هستند. یعنی بدون هیچگونه فعالیت مولدی، صرفا با اخذ دلالی بر سرمایه های خود می افزایند. این طرح، هدفش فقط این طیف است که شاید کمتر از یک درصد افراد جامعه باشند.
یک نکته مهم این طرح، قیدها و حدنصاب های آن است. زیرا مثلا به صرف خرید و فروش یک خودرو در طول ۶ ماه، مالیاتی اخذ نمی شود. یا حتی داشتن دو خورو یا دو واحد مسکونی برای یک خانوار، مالیاتی را اعمال نمی کند. عموم مردم تقریباً زندگی ساده و مشابهی دارند. یک خودرو و یک واحد مسکونی دارند. حتی برخی اینها را هم ندارند. بلکه این قانون فقط شامل کسانی می شود که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتکار حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو میکنند و خود عامل تحریک تورم و وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.
مانند کسی که ۲۰۰۰ هزار واحد مسکونی را قبضه کرده است.
🅱 @baloutestan
.
انتخابات ریاست جمهوری در افرینه؛
جمعیت رای دهنده از جمعیت واجد شرایط بیشتر بود؟
در انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم در افرینه مرکز بخش تازه تاسیس افرینه از توابع شهرستان پلدختر یک هزار و ۵۱۸ نفر به دو کاندیدای راه یافته به مرحله دوم انتخابات رای داده اند .
با توجه به جمعیت واجد شرایط رای دهنده و همچنین حجم جمعیت مشارکت کننده ابهامات زیادی در خصوص انتخابات در این منطقه وجود دارد.
در انتخابات مجلس دوازدهم در افرینه در مجموع یک هزار ۳۵۳ رای در سه شعبه آن به صندوق ها واریز شده است که این میزان در انتخابات ریاست جمهوری به یک هزار و ۵۱۸ تعرفه رسیده است.
اینکه چرا به شکل عجیبی در افرینه جمعیت رای دهنده از جمعیت واجد شرایط رای دادن پیشی گرفته است را باید بخشدار افرینه و مجریان انتخاباتی در این بخش پاسخ بدهند و به صورت کاملا شفاف بگویند جمعیت دقیق واجد شرایط چقدر است و این حجم وسیع آرای واریز شده به صندوق ها که در تاریخ انتخابات های افرینه بی سابقه بوده است ، چگونه رخ داده است؟
پیش از انتصاب فرخ نژاد بخشدار افرینه در دولت سیزدهم ، هیات اجرایی بخش افرینه به شکلی کاملا عجیبی از یک جریان کاملا همسو انتخاب و حالا حاصل کار مجریان انتخاباتی در آن بخش ، در انتخابات مجلس و انتخابات ریاست جمهوری مورد انتقاد جدی قرار گرفته است.
گفتنی است در انتخابات ریاست جمهوری در افرینه از مجموع یک هزار و ۵۱۸ رای ، سعید جلیلی یک هزار و ۵۴ رای و مسعود پزشکیان ۴۶۴ رای کسب کردند.
#تازهترین_و_تحلیلیترین_ #اخبار #لرستان_در_بلوطستان
🅱 eitaa.com/joinchat/135528452C8840727e87