6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این که امروز #بی_حجابی برای یک زن ایرانی یک #تهدید شده و برای دشمنان یک #بارقه_امید، نشات گرفته از اهمیت و ارزش نقش زن در جامعه ایرانی اسلامی است.
درخشش زن محجبه ایرانی در عرصه های مختلف اجتماعی، ورزشی، علمی و سیاسی با حجاب اسلامی نشان داد که حجاب نه تنها #محدودیت نیست بلکه #مصونیت از مرز عزت، کرامت و شرف این قشر از جامعه هست که امروز در غرب بر باد رفته و کالای مصرفی شده است.
نظام سرمایه داری و تفکر بازار مصرفی دنبال #تَبَرُّج، ترویج بی حجابی و تبلیغ رسانه ای برای حفظ شرایط موجود ایران هست، تا زمانی که زن ایرانی در مدل زنان غربی کالای مصرفی نشوند، پرورش جامعه دینی ایران استمرار خواهد داشت و الگو گرفتن زنان جامعه غرب برایشان نگران کننده.
ِهمانطوریکه نبرد #شناختی_دشمن، یک لبه ندارد، همانطور هم طرح اقدام ما باید ترکیبی از نوع #تعجیلی باشد نه #تاخیری....
مگر اینکه استراتژی زمین بدهیم، زمان بگیریم را پذیرفتیم...
✍ مهدی لطفی
https://eitaa.com/MahdiLotfi_IR
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
محله ممتاز؟!
🔹وقتی معماری و شهرسازی اسلامی را به مذبح نظام سرمایهداری ببریم طبیعی است که آرمانهای انقلاب اسلامی در همان محلاتی که از منظر شهرسازی غربی ممتاز هستند ذبح شوند! کاش اندیشهورزان و مدیران ما بدانند که جنگ ما و غرب خیلی بیش و پیش از آنکه سیاسی باشد تمدنی است و تا وقتی که عمق استراتژیک این جنگ تمدنی را درک نکنیم همین آش است و همین کاسه!
🔹مدیرانی که با مقدم کردن سیاسیبازیهای مرسوم بر رویکرد تمدنی، فقط شعارهای انقلابی میدهند ولی در عمل همان برنامههای سابق را در مسائل مختلف اقتصادی و کالبدی و شهری و ... اجرا میکنند با خود بیاندیشند که شهرسازی محلات اکباتان و بیمه (دو منطقه مجاور هم در تهران) چه تفاوتی داشت که در اغتشاشات ۱۴۰۱، برخلاف دومی، اولی به کانون آشوبها و مذبح آرمانها تبدیل شد؟!
🔹بله از نظر ما هم شهرسازی عمودی و متناسب با سبک زندگی غربی که در محلاتی همچون اکباتان تجلی یافته ممتاز است! اما ممتاز برای تبدیل اعتراضات کوچک به بحران امنیتی علیه نظام! و ممتاز برای ذبح آرمانهای انقلاب! همان آرمانهایی که فکر و ذکر و وردشان علی بود؛ چه علی اولی که ۱۴۰۰ سال پیش علمدار تمدن اسلامی بود و چه علی آخری که این روزها غریبانه همان علم را به دوش میکشد...
#جنگ_تمدنی
#آرمان_علی_وردی
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
رمزگشایی از ربط مفهومیِ سیدالّیالی و سیده نساء العالمین همراه با پینوشتی معمارانه
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه
🔹 شب قدر که از هزار ماه برتر است را سیدالّیالی میگویند. آنچه که از روایات به ما رسیده است این است که حقیقت شب قدر، حضرت فاطمه سلام الله علیها است. اما رمز این ربط مفهومی چه میتواند باشد؟ اگر واژه "سَکَن: آرامش" را در قرآن جستجو بفرمایید، چند موضوع با این واژه توصیف شدهاند که سه تای آنها مربوط به همه اعصار هستند و مختص جغرافیای خاصی نیستند: شب، همسر و خانه. به آیات زیر عنایت بفرمایید:
هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فِيه: اوست که شب را برای شما پدید آورد تا در آن آرامش یابید (یونس/۶۷).
وَ مِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا: و از نشانههای او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید (روم/۲۱).
وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُمْ مِنْ بُيُوتِكُمْ سَكَنًا: و خداوند از خانههایتان برایتان آرامش قرار داد (نحل/۸۰).
🔹 لذا بین شب و همسر به لحاظ قابلیت سکن و آرامشبخشی، تناظری مفهومی برقرار است. اما راز این آرامش بخشی در چیست؟ به جز واژه سکن، تنها واژه مشترک دیگری که قرآن کریم برای این دو (شب و همسر) به کار برده است واژه "لباس: پوشش" است:
وَ جَعَلْنَا اللَّيْلَ لِبَاسًا: و شب را پوشش قرار دادیم (نبأ/۱۰).
هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَ أَنْتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ: آنان (همسرانتان) برای شما پوشش و شما هم برای آنان پوشش هستید (بقره/۱۸۷).
لذا چنین استنتاج میشود که شب و همسر، از این جهت آرامش بخش هستند که هر دو همچون لباس، پوشانندهاند. همسر، پوششی است برای ستر عیوب زوجش و کمک به تکامل او؛ و تاریکی شب نیز پوششی است برای تکاپوی روزانه انسان و کمک به تعالی او.
🔹 لذا بر اساس آیات فوق، یکی از وجوه تناظر مفهومیِ شب قدر به عنوان سیدالّیالی و فاطمه سلام الله علیها به عنوان سیده نساءالعالمین را چنین میتوان رمزگشایی نمود که بهترین شبها، شبی است که قابلیت ستر و پوشانندگی بیشتری در آن جلوهگر شود و ستارالعیوبی و غفارالذنوبیِ خدای متعال در آن شب، تجلی بیشتری یابد؛ کمااینکه بهترین همسران نیز همسری است که هرچه بیشتر، پوشاننده همسرش باشد و رفیق بهتری برای طریقِ تعالی او باشد و فاطمه سلام الله علیها چه خوب این پوشانندگی و رفیقِ طریق بودن را برای علی علیهالسلام معنا کرد.
🔹 پینوشت معمارانه: در کنار دو واژه شب و همسر، از واژه خانه نیز در قرآن کریم به "سکن:آرامش" تعبیر شده است اما نه هر خانهای؛ که اگر هر خانهای آرامش بخش بود نمیفرمود "مِنْ بُيُوتِكُمْ: از خانههایتان". اما از منظر معماری، چه خانهای آرامش بخش است؟ خانهای که همچون دو عامل آرامش بخش دیگر (یعنی شب و همسر)، پوشاننده و به تعبیر قرآن کریم، لباس باشد. به این ترتیب که هرچه خانه پوشانندهتر باشد و حریم خصوصی انسان را بیشتر محافظت نماید، بیشتر میتواند مصداق "مِن بیوتکم سکنا" باشد. رمز اینکه انسانها در کلانشهرهای معاصر و مملو از آپارتمانهای عریان و فاقد حریم، غالبا در مقایسه با شهرهای سنتی و متشکل از خانههای حریممند و باصفایی که حیاطشان پر از عطر حیات و زندگی بود، به رغم افزایش آسایش، از آرامش کمتری بهرهمند هستند را بایستی در همین مهم جستجو نمود. بر این اساس و با توجه به تناظر مفهومیِ سیدالّیالی و سیده نساءالعالین، میتوان چنین گفت که سیدالبیوت و یا بهترینِ ابنیه مسکونی نیز خانهای است که در کنار داشتن سایر ویژگیهای لازم، هرچه بیشتر پوشاننده باشد تا مبتنی بر این پوشانندگی، بتواند حریم ساکنانش را بهتر حفظ کند و آرامش بیشتری را در دل هیاهوی شهر برای آنها مهیا کند.
🔹 اگر از خواندن این یادداشت بهرهای بردید استدعا دارم نگارنده را در این شبهای عزیز از دعای خیرتان محروم نفرمایید. انشاالله همه ما در سیدالّیالی، مشمول دعای خیر سیده نساءالعالمین باشیم.
@baladetayyeb
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ
ای اهل ایمان، شما اگر (دین) خدا را یاری کنید، خدا هم شما را یاری کند و ثابتقدم گرداند!❤️
✍🏻محسن انبیائی
استاد حوزه
https://eitaa.com/joinchat/3025535223C80e574a5aa
بانک محتوای اساتید
✴️ چهره هایی مانند خلبان شهید حسین لشکری باید همواره به عنوان اسطوره برای جامعه ایران و جهان به ویژه
✍️ "ضرورت آشنایی و ارتباط جوانان و مردم با قهرمانان کشور"
🔹️ چهره هایی مانند خلبان شهید حسین لشکری باید همواره به عنوان اسطوره برای جامعه ایران و جهان به ویژه جوانان مطرح باشند.
🔺️متاسفانه ما از وجوه گوناگون به فرزندان خویش و نسل جوان این مرز و بوم جفا کردیم. از تربیت خانوادگی، آموزش و پرورش ودانشگاه گرفته تا معرفی و آشنا کردن ایشان با قهرمانان کشور.
▪️معلوم نیست نهادهای فرهنگی کشور در این خصوص کارنامه قابل قبول دارند یا ندارند؟
🔸️پارک ها، مناظر تفریح، جنگل، دریا و ایام عید می تواند زمینه ساز آشنایی فرزندان این مرز و بوم با قهرمانان و چهره های ماندگار کشور باشد.
⭕️ در اینجا به خاطره ای اشاره می کنم که باورکردنی نیست ولی حقیقت دارد.
«خاطرهای از ۱۸ سال اسارت سیدالاسراء، سرلشکر خلبان حسین لشکری، اولین اسیر و آخرین آزاده جنگ»
❇️ وقتی بازگشت از او پرسیدند:
«این همه سال انفرادی را چگونه گذراندی؟»
او گفت:
«برنامه ریزی کرده بودم و هرروز یکی از خاطرات گذشتهام را مرور میکردم.»
🔻سال ها در سلول های انفرادی بود و با کسی ارتباط نداشت. قرآن را کامل حفظ کرده بود، زبان انگلیسی میدانست و برای ۲۶ سال نماز قضا خوانده بود...
🟡 او می گفت:
«از ۱۸ سال اسارتم ده سالی که تو انفرادی بودم سال ها با یک "مارمولک" هم صحبت میشدم!»
🔸️ بهترین عیدی که این ۱۸ سال اسارت گرفتم، یک نصفه لیوان آب یخ بود! عیدسال۷۴ بود. سرباز عراقی نگهبان یک لیوان آب یخ میخورد و میخواست باقی مانده آن را دور بریزد، نگاهش به من افتاد. دلش سوخت و آن را به من داد، من تا ساعت ها از این مسئله خوشحال بودم!
🔹️این را هم بگویم که من مدت ۱۲ سال (نه ۱۲ روز یا ۱۲ ماه) در حسرت دیدن یک برگ سبز و یک منظره بودم.حسرت ۵ دقیقه آفتاب را داشتم...
🇮🇷 یاد و خاطره ایشان گرامی باد.
سالروز شهادت قهرمان وطن، سر لشکر خلبان، حسین لشکری را گرامی می داریم.
🖋 دکتر محمد جواد حیدری
(عضو هیئت علمی گروه فقه و مبانی دانشگاه قم)
✍دکتر رضا یونسی
استاد مدعو دانشگاه قم و عضو مرکز مطالعات میان رشتهای جهاد دانشگاهی
✴️ رساله قدر
✳️در شب قدر ملائکه به همراه روح فرود میآیند. این روح همون چیزیه که خداوند فرموده: «نفخت فیه من روحی» از روحی که متعلق به من است در انسان نخست که از گل آفریدم دمیدم.
⚛نکته اینجاست منبع اصلی روح که یکبار در انسان نخست دمیده شده، سالی یکبار نزول میکنه، در این نزول چه اتفاقی می افته؟👇
💫 احتمالاً یه تبادلی بین خورده روح های موجودات با منبع اصلی یعنی خود روح صورت میگیره. به اصطلاح خودمونی به کر وصل میشیم.
✨وصل شدن به کر یعنی طهارت و پاکی و از بین رفتن گناهان و اشتباهات قبل و یک تولد دوباره، این مفهوم اولیه و جزئی از برتری شب قدر از هزار شبه. یعنی تو با یک ارتباط خوب با منبع اصلی روح، خودت رو به قدرت اون وصل میکنی، اون یه شتاب دهنده قویه که تو رو سریع به مقصد میرسونه.
💡امشب از این شتاب دهنده خوب استفاده کن، روح جزئی خودت رو به روح که امشب نازل میشه وصل کن.
@dr_rezayounesi
https://eitaa.com/drrezayounesi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨🌘✨
دل مرنجان که ز هر دل ،
به خدا راهی هست..
🖋 دکتر محمد جوادحیدری
(عضو هیئت علمی گروه فقه و مبانی دانشگاه قم)
◾️ امیرالمومنین (علیه السلام) می فرمایند:
«سوگند به خدا، اگر تمام شب را بر روی خارهای سخت به سر ببرم، و یا با غل و زنجیر به این سو یا آن سو کشیده شوم، خوش تر دارم تا خدا و پیامبرش را در روز قیامت، در حالی ملاقات کنم که به بعضی از بندگان ستم، و چیزی از اموال عمومی را غصب کرده باشم. چگونه بر کسی ستم کنم برای نفس خویش، که به سوی کهنگی و پوسیده شدن پیش می رود و در خاک، زمانی طولانی اقامت می کند؟»
(نهجالبلاغة خطبه۲۲۴)
🖤 شهادت مظلومانه مولی الموحدین امیرالمومنین (علیه السلام) بر همه شیعیان و امام زمان (عج) تسلیت باد...
🖋 دکتر محمد جواد حیدری
(عضو هیئت علمی گروه فقه و مبانی دانشگاه قم)
🕯 شمع بیت المال و سیره علوی
✍🏻 طلحه و زبیر پرچمداران صدر اسلام بودند. طلحه و زبیر کسانی بودند که پس از کشته شدن عثمان، علی (ع) را به زور بر منبر بردند و او را مجبور کردند که خلافت رابپذیرد. اما درست چند ساعت پس از قبولی خلافت از طرف علی(ع)، هنگامی که طلحه و زبیر و عده ای دیگر دور او حلقه می زنند تا مشورت کنند...
▫️علی(ع) یکباره شمعی را که در وسط این مجلس روشن بود خاموش می کند! طلحه و زبیر میگویند: ای علی چرا شمع را خاموش کردی؟
🔹️ علی (ع) میگوید: تا جایی که برای مصلحت مسلمین سخن می گفتم حق داشتیم که از شمع بیت المال استفاده کنیم. اما آنجا که مسئلهای شخصی و فردی مطرح میشود، به هیچ وجه اجازه نمیدهم که حتی یک لحظه از شمع بیت المال برای مصالح شخصی صرف گردد. این بزرگترین ضربتی بود که بر طلحه و زبیر وارد می شود.
📚 استاد شهید مصطفی چمران
🖋 دکتر محمد جواد حیدری
(عضو هیئت علمی گروه فقه و مبانی دانشگاه قم)
هدایت شده از احمدحسین شریفی
⚫️واپسين سفارشهاي اميرمؤمنان علیه السلام
✍️احمدحسين شريفي
___________________
◾️گفتار و کردار و رفتار آدميان ممکن است در شرايط عادي تحت تأثير عوامل بيروني قرار گيرد و نتوانند به طور شايستهاي آيينة تمامنماي وجودي آنان به شمار آيند. به تعبير ديگر، همواره ممکن است غباري از موقعيتهاي اجتماعي و خانوادگي و هوا و هوسهاي دورانديشانه و امثال آن بر چهرة سخن و سيره آدمي بنشيند و خود واقعي او را از ديد ديگران پنهان کند. به همين دليل، همانطور که پارهاي از فيلسوفان اگزيستانسيال هم گفتهاند، يکي از بهترين راهها براي راهبري به خود واقعي هر کسي، و پي بردن به واقعيتهاي وجودي او، اين است که سخن و رفتار و کردار او را در شرايط بحراني بررسي کنيم.
◾️در زندگي هر کسي رخدادهايي هستند که خود واقعي و اصيل او را آشکار ميکنند. رخدادهايي مثل مرگ، مصيبتهاي بزرگ، موفقيتهاي بزرگ، درگيريهاي عظيم و امثال آن. اگزيستانسياليستها چنين رخدادهايي را موقعيتهاي مرزي (boundary situations) مينامند. در چنين موقعيتها و شرايطي است که آرمانها و اهداف و انگيزهها و خواستههاي واقعي افراد، به خالصترين شکل نمايان ميشود.
◾️با اين مقدمه شما را دعوت ميکنم به خواندن واپسين خواستههاي مولاي موحدان عالم و امير و فرماندة همة اهل ايمان، که در بستر شهادت، يعني در مرزيترين موقعيت، خطاب به امام حسن و امام حسين و بقيه فرزندان و اهل بيت خود و خطاب به همة کساني که تا هميشة تاريخ سخنان امام به دست آنها ميرسد، فرمودند:
1.تقواي الهي پيشه کنيد؛
2.دنبال دنيا نباشد؛ حتي اگر دنيا به سوي شما آمد؛
3.بر امور دنيوي از دسته رفته، تأسف نخوريد؛
4.کارهاي خود را براي پاداش الهي انجام دهيد؛
5.دشمن ظالمان باشيد و ياور مظلومان؛
6.در زندگي نظم داشته باشيد؛
7.اختلافات ميان خود را اصلاح کنيد؛
8.هواي يتيمان را داشته باشيد؛ مبادا فراموش شوند؛
9.همسايگان خود را حرمت نهيد؛ اينان سفارششدة پيامبرند؛
10.قرآن را پاس داريد؛ و در عمل به آن از ديگران پيشي گيريد؛
11.نماز را پاس داريد؛ چرا که ستون خيمة دين است؛
12.خانة خدا را خالي مگذاريد؛ چرا که اگر ترک شود، دشمنان دين به شما مهلت نخواهند داد؛
13.با مال و جان و زبانتان در راه خدا جهاد کنيد؛
14.با يکديگر پيوند داشته باشيد؛ از قطع رابطه بپرهيزيد؛
15.از بخشش مال خود به ديگران دريغ نکنيد؛
16.امر به معروف و نهي از منکر را ترک نکنيد؛ وگرنه بدکاران بر شما مسلط ميشوند و آنگاه ديگر خواستههاي شما مستجاب نخواهد شد؛
17.به بهانة کشته شدن من خون مسلمانان را مباح ندانيد؛
18.اگر کشته شدم، فقط حق قصاص قاتلم را داريد؛ او را مثله نکنيد؛
#اميرمؤمنان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
تفاوت اقتصاد سرمایه داری با اقتصاد اسلامی
وَمَآ ءَاتَيۡتُم مِّن رِّبٗا لِّيَرۡبُوَاْ فِيٓ أَمۡوَٰلِ ٱلنَّاسِ فَلَا يَرۡبُواْ عِندَ ٱللَّهِۖ وَمَآ ءَاتَيۡتُم مِّن زَكَوٰةٖ تُرِيدُونَ وَجۡهَ ٱللَّهِ فَأُوْلَـٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡمُضۡعِفُونَ
آنچه بعنوان ربا میپردازید تا در اموال مردم فزونی یابد، نزد خدا فزونی نخواهد یافت؛ و آنچه را بعنوان زکات میپردازید و تنها رضای خدا را میطلبید (مایه برکت است؛ و) کسانی که چنین میکنند دارای پاداش مضاعفند.
سوره مبارکه روم آیه ۳۹
در اقتصاد سرمایه اصالت با سود است و هر چیزی که بتواند سود ایجاد کند یا امکان آن را داشته باشد موضوع مبادله قرار میگیرد و اصطلاحاً تبدیل به کالا میشود و قیمت پیدا میکند. پول هم در نظام سرمایهداری نوعی کالا تلقی میشود که قیمت آن نرخ ربا است که البته آن را بهره مینامند تا قبح آن ریخته شود و ذهن مردم از ربای محرم به سمت بهره محلل منصرف شود و مقاومتی علیه آن شکل نگیرد.
این در حالی است که خداوند متعال با حرام کردن ربا اساسا امکان اینکه پول موضوع مبادله و کسب سود قرار بگیرد را از بین برده است چرا که پول کالا نیست که بتوان در بازار از آن کسب سود کرد.
در آیه فوق خداوند از یک سنت تکوینی تغییرناپذیر الهی سخن میگوید که ربا باعث فزونی در اموال نمیشود و لذا سود حاصل از مبادله پول نه تنها به لحاظ تشریعی حرام است بلکه به لحاظ تکوینی هم باعث رشد نمیشود.
در عوض آنچه رشد میکند و افزایش مییابد زکات است که اگرچه در ظاهر، دادن مال و کاستن از آن است اما در حقیقت سازوکار رشد اموال و داراییهاست.
نتیجه کاربردی: نظام بانکی غربی نتوانسته و نمیتواند منشأ رشد اقتصادی شود و اگر چپاول و استعمار غرب نبود هیچگاه تئوریهای اقتصاد ربوی آنها نمیتوانست برای آنها پیشرفتی به ارمغان آورد کما اینکه در حال حاضر نیز پس از سه قرن استعمار جهان، هم چنان فقر و بی خانمانی در غرب بیداد میکند.
دلالت سیاستی: توسعه فرهنگ زکات که در واقع استفاده از نیروهای متکثر مردمی در توزیع عادلانه امکانات و فرصتها است میتواند رشد مضاعف را برای اقتصاد کشور ایجاد کند، رشدی که نه متکی بر چپاول ملتها و نه تودهها است. در حالیکه متاسفانه در دو دهه گذشته تمرکز اصلی بر توسعه بانکهای خصوصی و از همه فاجعه بارتر ایجاد بازار پولی بین بانکی است که بیهیچ توجیه شرعی و فقهی نه تنها رشدی را برای کشور ایجاد نکرده که روز به روز تورم بیشتر و بیشتری را بر سفر مردم تحمیل کرده است. اگر قائل به تجربه هم باشیم باید از این مسیر باز گردیم و ریلهای اقتصادی کشور را تغییر دهیم.
🆔 @DrSaeedi