هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
هم استاد دانشگاه اخراجی است. هم بازداشت شده بود. الان هم به عفو رهبری آزاد شده. کاندیدای مناسبی برای پستهای جدی است. به نظرم به سرعت معرفی شود به کمیته انتصابات دولت.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
نتیجه شوک درمانی که منجر به فروپاشی شوروی در دهه ۹۰ شد را با سیاستهای اقتصادی چین مقایسه کنید. چین هیچ گاه وارد بازی نئولیبرال شوک درمانی نشد و سیاستهای اصلاحی خود را تحت تاثیر پیشنهادات آکادمیک مکتب شیکاگو انجام نداد.
اما شوروی که خود مهد اندیشه سوسیالیسم بود، با ورود به ورطه نئولیبرالیسم، خود را وارد یک بازی خطرناک کرد. به نحوی که سهم روسیه از تولید ناخالص جهان، در نتیجه اعمال این سیاستها، تقریبا نصف شد. این درحالی است که چین توانست سهم خود را ۶ برابر کند. درآمد متوسط ۹۹ درصد از مردم روسیه تا سالها، همچنان کمتر از قبل از اجرای سیاستهای شوک درمانی بود. اما چین یک با یک شیب بالا، درآمد سرانه مردم خود را افزایش داد. به نحوی که درآمد مردم چین، بیش از ۴ برابر شده است. در نتیجه شوک درمانی در روسیه، مرگ و میر مردم به شدت افزایش یافت و نظام صنعتی این کشور، که تا پیش از دوران جراحی از بهترین نظامات صنعتی دنیا بود رو به افول گذاشت. اما چین امروز یکی از بهترین نظامهای صنعتی دنیا را دارد.
تجارب فراوانی از دوران نکبت بعد از شوکها در کشورهای مختلف، از جمله ایران وجود دارد. اما این سیاست، همچنان به عنوان یک راهکار اصلاحی در حال طرح است.
کافی است اندکی به سالهای ۱۳۷۳ و پس از شوک ارزی، دهه ۱۳۹۰ و پس از نقدی کردن یارانهها و ۱۴۰۱ و پس از حذف ارز ترجیحی بازگردیم و مطالعه کنیم.
نئولیبرالها، استاد به فراموشی سپردن نکبتهایی هستند که در دنیا به بار آوردهاند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
46.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
•💥 قسمت ۱ "چه کنیم؟!" منتشر شد
•💥فیلترینگ تا پلتفرم های داخلی و خارجی
•💥 حتما ببینید و منتشر کنید...
📝کانال شیخ فرهاد فتحی↙️
eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
24.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑ آیت الله سید مجتبی خامنه ای
☑ لطفا همه منتشر کنید #خیلی_مهم
☑ برای پیوستن به کانال روی لینک بزنید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
✅ کانال #شیخ_فرهاد_فتحی
🔸چرا درس استاد سید مجتبی خامنهای؟
💠 انتخاب استادانه یک شاگرد
✍️ شیخ فرهاد فتحی
چرا بین این همه درس خارج فقه و اصول در قم، درس استاد «سید مجتبی خامنهای» را انتخاب کردم؛ سؤالی که چندی قبل برخی از دوستان پرسیدند و این روزها نیز تکرار میشود.
نوشتار حاضر تجربهی حضور ششسالهام در درس ایشان است که شاید تجربهای متفاوت با دیگران باشد.
انتخاب درس حاج آقا مجتبی برای من مثل انتخاب دروس دیگر علما بوده است؛ یا از روی کنجکاوی بوده یا سختپسند بودنم. از این رو بیشتر درسهای مشهور قم را یکیدو ماهی تجربه کرده بودم و جز یکیدو استاد که چندسال خدمتشان بودم، دیگر دروس را یا تکرار مطالب آیت الله خویی(ره) و شاگردانش همچون شیخ جواد تبریزی(ره) میدیدم یا تکرار حرفهای آیت الله بروجردی(ره) و امام خمینی(ره).
گرچه هر استادی سلیقه خاصی در بیان مطالب داشت و برخی مواقع هم حاشیهای بر مطالب بزرگان میزد؛ ولی منهج همان منهج آقای بروجردی و آقای خویی بود.
از این تکرار، آن هم در درس خارج که جای استنباط و حل مسائل مستحدثه است، دلزده شده بودم. همواره با خود میگفتم این حرفها که در شرح عروه آقای خویی یا شرح جواهر و تالیفات اصول فقه بزرگان معاصر بهتر از این هم بیان شده است، چه نیازی به حضور در درس خارج است؟!
هدف از این نوشته، ارزشگذاری دروس خارج قم نیست. اینجا فقط سلیقه طلبگیام را بیان میکنم؛ چون از گذشته پیگیر آثار بزرگان بودم. شاید درس خارج برخی علما برای طلابی که کتابهای آقای خویی را مطالعه نکردند، مفید باشد؛ ولی برای اهالی پژوهش، تلخیص نظرات گذشتگان بیش نیست. به خاطر دارم در یکی از دروس خارج، کلمات «التنقیحِ» آیت الله خویی، بدون اضافه کردن یک واو تدریس شد و نامی هم از آقای خویی و کتاب ارزشمندش به میان نیامد!
البته در جستجوهایم، سلوک علمی یک استاد دیگر هم مجذوبم کرده که حقیقتا علامه و جامع معقول و منقول است و منهج متفاوتی با معاصرین دارد. استادی که در بسیاری از علوم حوزوی صاحب سبک است و برای شکلگیری ذهن علمی طلاب و فضلا مجاهدت میکند.
اما درس حاج آقا مجتبی خامنهای تفاوتهایی دارد که اهلش را زمینگیر میکند، من هم مثل دیگر شاگردانشان، سالها از حضور ایشان آموختم و کنجکاویام به یکیدو ماه ختم نشد.
نخستین ویژگی ایشان میداندادن به طلاب است؛ چون شنونده خوبی است و نقدها و اشکالات را میشنود. بارها دیدیم، در برابر نظر یکی از طلاب، گفت: «حرف شما بهتر از حرف ما است». این خصوصیتی است که حداقل من در هیچ کدام از استادان درس خارج ندیدم؛ بلکه خلاف آن را دیدم. استادانی هستند که بر نظر خود پافشاری میکنند؛ حتی اگر استدلالِ مستشکل قویتر باشد.
دومین خصوصیت ایشان ایجاد فضای صمیمی در درس است؛ شاگردان بعد از یک مدت کوتاه حس نمیکنند ایشان فرزند رهبر انقلاب هستند، این که تشریفات خاصی در سخن و رفتار رعایت کنند. خودشان به گونهای رفتار میکنند که بدون هیچ لکنتی همه دوستان حرف بزنند و اشکالات اساسی را مطرح بکنند. یک روز بر سر مسأله «ولایت فقیه» اشکالاتی مطرح شد و ایشان بدون تکرار ادله قبلی، با ادله جدیدی مسأله را مطرح کردند تا فضلای حاضر در درس، پرسشهای متنوع خود را بیان کنند.
سومین امتیاز ایشان، صاحب سبک بودن در تدریس است؛ هم در اصول و فقه و هم در حدیث. روش و سلوک علمی خودشان را دارد و در ورود و خروج مطالب با بقیه متفاوت است. مواردی را در فقه و اصول نقد میکند که حاضران درس در ابتدا گمان میکنند که در آن مسأله هیچ «اِن قُلت»ی وجود ندارد و همه قبول دارند؛ اما با نقادی و جزئینگری، مسائل جدید را کشف و بررسی میکند. موارد متعددی شاهد بر مدعاست که ذکر آنها در این مجال نمیگنجد.
چهارمین خصوصیت درس ایشان، توجه ویژه به تراث حدیثی شیعه و کلمات بزرگان شیعه است؛ به شدت سعی میکند از راههای مختلفی و نوآورانهای، احادیث را احیا کند و به بهانه یک راوی ضعیف یا اشکال جزئی کنار نگذارد. گاهی این مسأله تا جایی پیش میرود که شما احساس میکنید ایشان اخباری هستند نه اصولی! در حالی که در روش شان برای احیای حدیث با اخباریها کاملا متفاوت عمل میکند و با اصول عقلایی و روشمند این کار را انجام میدهد.
ایشان احترام ویژهای برای بزرگان و فقها قائل است؛ به قول طلبهها «از کلینی تا خمینی» را حرمت نگاه میدارد و همیشه از فقهای عظام به بزرگی یاد میکند؛ ولی نقدهای خودشان را هم با احترام به سخنان علما به صورت مستدل بیان میکند.
پنجمین و آخرین امتیازی که درس ایشان دارد که برای نگارنده این سطور اهمیت زیادی دارد، توجه ویژه ایشان به شهادت اهل بیت(علیهم السلام) است.
ادامه در متن پست بعدی 👇
از مسائلی که همواره برای اینبنده حائز اهمیت ویژهای بوده و ازقضا دربارهاش مورد سؤال برخی مؤمنین قرار میگرفتم، نوع پوشش ظاهری برخی طلاب و روحانیون در ایام شهادت اهلبیت علیهمالسلام بود. بهطور مشخص اینکه مثلاً چرا برخی روحانیون مثل عموم مؤمنین در این ایام، شال یا پیراهن مشکی نمیپوشند و…! علیرغم اینکه خودم تعظیم شعائر را تا همیناندازه هم حائز اهمیت و ضروری میدانستم، اما گویا این التزام فردی در مشکیپوشی در ایام شهادت، برخی مؤمنین را قانع نمیساخت و نسبت به همه روحانیت، خصوصاً اساتید، چنین انتظاری را داشتند. بههرحال سعی میکردم درمقابل این پرسش، بهنوعی دفاع کنم و میگفتم برخی آقایان بهجای شال یا پیراهن مشکی، عبای مشکی میپوشند و…؛ هرچند اینقبیل پاسخها، خودم را خیلی راضی نمیکرد.
جالب اینکه حضرت استاد را همینگونه که مؤمنین و نیز خودم میپسندیدم یافتم. ایشان علاوه بر اینکه در همه ایام عزای آلاللّٰه از پیراهن مشکی استفاده میکردند، ملزم بودند که درس را در این ایّام، با روضهخوانی یکی از حاضرین آغاز کنند.
استاد که اهل مداومت بر توسل به آلاللّٰه باشد، بیتردید شاگردانی همچون خود، متوسّل و ولایی تربیت خواهد کرد.
ناگفته نماند؛ سبک زندگی استاد به مرور بر افکار و رفتار شاگرد اثر میگذارد؛ از این رو در سلوک ایشان جز نمایش سادهزیستی ندیدهام. در روزگاری که اشرافیت و پرستیژ ملاک ارزیابی افراد در جامعه است، استاد سادهزیستی نصیبم شده است. گرچه این خصوصیت منحصر در ایشان نیست و خانواده رهبر انقلاب به اقرار دوست و دشمن نماد سادهزیستی هستند؛ اما داشتن استادی بیپیرایه، مایهی مباهات است. چنین رفتارهایی از یک استاد حوزه میتواند در تربیت نفوس نقش بیبدیلی ایفا کند و خروجیاش شاگردانی باشد که دنیا برایشان راه است نه مقصد و مقصود!
«و آخِرُ دَعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين.»
.
✅ تخیلات براندازان ...
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
9.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🔘 #کلیپ_جدید؛ انتشار باشما✌️
✅ حاج آقا استخاره میگیری؟🧐
🎙شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
#گزارش_اختصاصی
#اختصاصی
🔰نسبت زنان و ادبیات؛ دیروز، امروز، فردا؛
🖌دربارهی نسبت زن و ادبیات و سیر رو به رشد آن و فراز و نشیبهایش، تاریخ طولانی وجود دارد که که اگر به درستی شناخته نشود، در تحلیل نسبت به شرایط امروز ادبیات حوزهی زنان و آیندهی پیشرو نیز نمیتوان به قضاوت درستی دست یافت. واز قضا این اتفاق هم افتاده و گذشتهی ادبی ما به ویژه در حوزهی کنشگری زنان به دلایل مختلف درست قضاوت نمیشود.
🖌واقعیت این است که ما وقتی به تاریخ نگاه میکنیم میبینیم در همهی موضوعات ننوشتههای تاریخ بیشتر از نوشتههای تاریخ است. سکوت تاریخ بیشتر از گفتههای تاریخ است. این مساله در تاریخ ادبیات هم هست. هم در مورد زنان و هم در مورد مردان. خدا می داند چند برابر تعداد شاعرانی که امروز میشناسیم و اسم و آثارشان به دست ما رسیده است. شاعرانی بودهاند که در کوچه پس کوچههای تاریخ گم شده اند!
🔗به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو، صحبتهای دکتر فاطمه شکردست، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور قم به مناسبت روز شعر و ادب فارسی را بخوانید.
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
🖊📚"آن" (فرهنگ، هنر، ادبیات)
@shekardast
چه طور برایتان توضیح بدم؟
☘بخشهایی از صوت سخنان پزشکیان در جمع مسوولین رسانه های آمریکایی منتشر شد، سخنان او در این میانه جنگ، مخاطبش کیست؟ اگر بخشی از مردم دنیا باشد که تحت تاثیر رسانه های غربیاند و فکر میکنند ایران و جبهه مقاومت جنگ طلبند، برای آنها استدلال ساده ای بیان میکند و آن اینکه نمیشود اسراییل جنگ طلب را تا دندان مسلح کنید و به ما بگویید سلاحت را زمین بگذار، او باید خلع سلاح شود تا بعد سخن از خلع سلاح مقاومت بگویید. این استدلال برای مخاطب آنچنانی معقول است.
☘اما اگر مخاطبش نیروی جنگی وسط میدان یا مردمی باشند که تکلیفشان را در این جنگ حق و باطل مشخص کرده اند، گفتن این سخنان، وسط جنگ ، معنایش انفعال است. یعنی گویا طرف ترسیده و میخواهد کوتاه بیاید. ما جزو کدام دسته ایم، انشاء الله دومی، اما برای دسته اول چه سخنی داریم؟ چه بگوییم که بفهمند؟ چگونه بگوییم؟ اصلا دسته اول آیا به سخن من و شما چگونه اعتماد میکنند؟
☘چند نکته:
اول آنکه ما "غربگرایان داخل نظام" را دشمن میدانیم یا بخشی از هویت ایرانی که باید با آنها وحدت داشت، رشد داد، و البته از مختصاتشان نیز بهره برد؟ این یعنی بنا است در جایگاه رهبری صحنه را تحلیل کنیم و کنش کنیم یا در جایگاه حزب و گروه و باند بازی و این حرفها؟
دوم آنکه در ماجرای برجام رهبری تلاش میکرد اعتماد به جریان ظریف را جدی کند، عدهای سعی میکردند آنها را خائن جلوه دهند، کلان پروژه رهبر این بود، دنیا کنش ایران را باور کند، در داخل هم مردم تجربه واقعی کنند، تا کسی نگوید ایران نخواست یا نتوانست، بلکه دشمن را همه لمس کنند. حالا به نظرتان کدام کنش این پروژه را تکمیل میکرد و کدام خراب؟
سوم آنکه رهبری از خواص جهان اسلام خواست مردم کشورهایشان را همراه کنند. ما برای همراه کردن بدنه مردم چه طرحی داریم؟ چه زبانی را اختیار میکنیم؟ سعی میکنیم کلمات همراه کننده مردم از زبان ما بیرون بیاید یا امثال پزشکیان و ظریف؟ انتظار داریم آنها چگونه دیگران را همراه کنند؟
☘رفقا! مراقب باشید، برخی از دوستان انقلابی ما بدجوری در گارد حزب بازی و رقابت و جناح بازی افتاده اند، این سخنان را هم نمیشنوند و نمیفهمند، همانطور که تاکیدات مکرر رهبری بر وحدت را نمیفهمند، همانطور که پشتیبانی مکرر رهبری از دولت را نمیفهمند، همانطور که در قصه برجام هم طرح رهبری را خراب میکردند و فکر میکردند ما ضعفهای تیم ظریف را نمیدانیم، این ها یک ایراد دارند و آن اینکه گارد حزب اللهی که گارد رهبری و حاج قاسم و رییسی و اینها بود درک نمیکنند. گارد هماهنگی با رهبری برای همراه کردن مردم با اهداف انقلاب را. اینها عملا من و شما را تبدیل به یک "مشکل" در مسیر رهبری کشور میکنند، به جای "راه حل".
@ali_mahdiyan
معجزه دفاع مقدس ما_139962524427 (1).mp3
6.24M
⁉️میدونید یکی از معجزه های دفاع مقدس چی بود؟
♨️ وقتی یک جوان؛ مسیر 20ساله رو 2ساله طی میکنه!
💯بعضی معجزات از بس روشنه که ازش غفلت میشه!
#شنیدنی #هفته_دفاع_مقدس
@abbasivaladi
اگر کسی که برای نان حلال خانواده تلاش میکند، مجاهد در راه خداست، کارگر معدن در صف اول مجاهدان فی سبیل الله است. و اگر معدن یکی از خط مقدمهای جبهه اقتصاد است، کارگران معدن رزمندگان خط مقدم این جبهه هستند. امروز #ایران داغدار مجاهدان غیور خویش است. یک ایران تسلیت برای پر کشیدن کارگران معدن
#طبس
https://virasty.com/mohsen_abbasivaladi/1727004717321072228