💢 در نماز در جواب سلام بگوید "علیکم السلام"
💠 سوال:
🔷 اگر کسی در حال نماز عمدا در جواب سلام، بگوید علیکم السلام، آیا نمازش باطل است ؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ آیت الله خامنه ای: انسان در حال نماز نباید به دیگری سلام کند ولی اگر کسی به او سلام کرد واجب است جواب او را بدهد و باید به گونه ای جواب دهد که کلمه سلام مقدم باشد؛ مانند اینکه بگوید: "سلام علیکم" یا "السلام علیکم" و نباید "علیکم السلام" بگوید.
❇️ اگر عمدا و با آگاهی به بطلان، در جواب سلام بگوید "علیکم السلام" نمازش باطل است.
◀️ آیت الله مکارم: جواب بايد مانند سلام باشد، مثلًا اگر گفت: «السلام علیک» در جواب بگويد «السلام علیک» و اگر بگويد «سلام علیکم» در جواب بگويد «سلام علیکم»، حتّى اگر بگويد «سلام» در جواب بايد بگويد «سلام». ضمنا چنانچه کسی پاسخ سلام را مطابق خود سلام ندهد احتیاط این است که نماز را اعاده کند.
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای/ شماره استفتاء: zkg5y5n
🔺 استفتا از سایت آیت الله مکارم شیرازی/ کد رهگیری : 140012120085
📎 #احکام
📎 #احکام_نماز
📎 #مبطلات_نماز
📎 https://btid.org/fa/news/210227
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 وقت نافله صبح
💠 سوال:
🔷 نافله صبح چه موقع خوانده می شود؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ آیت الله خامنه ای: نافله صبح پيش از نماز صبح خوانده مىشود. و وقت آن بعد از گذشتن از نصف شب، به مقدار خواندن يازده ركعت نماز شب است. ولى احتياط مستحب آن است كه قبل از فجر اول نخوانند، مگر آن كه نماز شب را بخوانند و بعد از آن نافله صبح بخوانند، كه در اين صورت مانعى ندارد.
◀️ آیت الله مکارم شیرازی: وقت نافله صبح پيش از نماز صبح از طلوع فجر تا آشکار شدن سرخی در طرف مشرق است و می توان بلافاصله بعد از نماز شب خواند.
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای/ شماره استفتاء: ym9z27p
🔺 استفتا از سایت آیت الله مکارم شیرازی/ کد رهگیری : 140012180071
📎 #احکام
📎 #احکام_نماز
📎 #نافله_صبح
📎 https://btid.org/fa/news/210467
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ سوال
⁉️ چرا خداوند قبل از خلقت از انسان سوال نکرد، شاید کسی دلش نمیخواست به دنیا بیاید؟
🔰 پاسخ
1️⃣ وجود بهتر از عدم!
گاهی انسانها به خاطر فشارهای زندگی آرزوی مرگ میکنند و به زبان میگویند کاش مرده بودم یا کاش هرگز به دنیا نیامده بودم؛ اما آیا انسانها واقعا مرگ را بر زندگی ترجیح میدهند؟ وقتی همین انسانهایی که آرزوی مرگ کردهاند در موقعیتهای خطرناک قرار میگیرند و مرگ را از نزدیک حس میکنند، فریاد میزنند و از خداوند میخواهند که دوباره به زندگی برگشته و نجات پیدا کنند.
خیلی اوقات ما انسانها تصور درستی از وجود و عدم نداریم. اگر با دقت تفکر کنیم میبینیم که هیچ انسانی نمیخواهد معدوم باشد. معدوم یعنی هیچ محض، چنین تصوری تقریبا برای بیشتر انسانها غیر قابل تصور است. حتی انسانهایی که دست به خودکشی میزنند به دنبال معدوم شدن مطلق نیستند بلکه میخواهد از رنج دنیا رهایی یابد و به دنبال نیستی مطلق نیست.
2️⃣ خداوند بینیاز از انسانهاست
نکتهی دومی که باید به آن توجه کنید بینیازی خداوند از مخلوقات خودش. خداوند هیچ نیازی به انسان یا سایر موجودات ندارد. نباید گمان کنیم که خداوند به خاطر نیاز و منفعت شخصی انسان را آفریده و حال انسان به خاطر خداوند در حال اذیت شدن و عذاب کشیدن است.
3️⃣ تکالیف انسان برای رشد خود اوست
نکتهی سوم این که تمام دستورات الهی برای رشد و تکامل خود انسان است. خداوند انسانها را دوست دارد و میخواهد آنان به کمال و سعادت برسند. بنابراین دستورات الهی، احکام نامربوط و بدون دلیلی که خداوند بیحکمت آنان را برای انسان جعل کرده باشد، نیستند. تمام این احکام برای سعادت انسان نوشته شده است.
4️⃣ انسان معدوم تصمیم نمیگیرد
نکتهی آخر کمی نیازمند دقت است. شخصی که میگوید من تمایلی به آفریده شدن ندارم، در حقیقت خودش را موجود و مخلوق در نظر گرفته و بعد این گونه سخن میگوید. پیش از آن که خداوند ما را بیافریند و پا در عرصه وجود بگذاریم، اصلا چیزی نبودهایم که بخواهیم نسبت به وجود و عدم خود یا خلقت یا عدم خلقت خود تصمیم بگیریم. تمام اینها بعد از آن است که انسانی موجود میشود، انسان معدوم و انسانی که خلق نشده چطور تصمیم میگیرد در عدم که میل و شوق و رغبت و تصمیم و تفکری نیست. اصلا مگر میشود عدم تصمیم بگیرد. به همین خاطر این گونه سخن گفتن از اساس بیمعناست.
✅ نتیجه
با توجه به چهار نکتهای که گفتیم مشخص میشود که انسان قبل از خلقت چیزی نبوده است که بخواهد درباره وجود یا عدم خود تصمیم بگیرد. همچنین روشن گردید که اگر انسان توجه کند هیچگاه به دنبال عدم مطلق و نابودی کامل نیست بلکه تنها میخواهد رنجهای خود را از بین ببرد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
http://btid.org/node/209836
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #علت_خلقت_انسان
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⛔️ شبهه
⁉️ چرا وقتی هنوز در مشهد فقیر وجود دارد، باید این میزان پول و هزینه برای حرم امام رضا مصرف شود؟
🔰 پاسخ
🔹 مخارجی که برای اماکن متبرکه مانند حرمهای اهل بیت، مساجد، زیارتگاهها و... ارتباطی به فقر مردم ندارند. هر دوی این امور مهم هستند و باید به هرکدام به صورت جداگانه پرداخته شود.
فقر در جامعه علل مختلفی دارد، بخشی ناشی از تصمیمات اشتباه دولتمردان است، بخشی به خاطر عدم تلاش خود مردم و بخشی به خاطر عدم توجه ثروتمندان به فقراء و بخشی به خاطر دلایل دیگر است.برای حل مشکل فقر باید به تمام این نکات توجه کرده و هرکس به اندازه خودش در این باره تلاش کند.
🔸 در احادیث ما تاکید فراوانی به دستگیری نیازمندان شده و زندگی خود اهلبیت علیهمالسلام نیز گویای این مسئله است. امام حسن علیهالسلام دو بار تمام اموال خود را به فقراء بخشیدند. امام علی علیهالسلام هر شب برای یتیمان و نیازمندان کوفه غذا میبردند و .... هزاران مثال دیگر.
🔹 در کنار توصیههای ائمه به فقرا، روایات و دستورات بسیاری نیز از ائمه رسیده که شیعیان را به زیارت اهل بیت تشویق کردهاند. برپایی مجالس عزای امام حسین علیهالسلام و به طور کلی تعظیم و بزرگداشت شعائر دینی بسیار مورد توجه و اهتمام اهل بیت علیهمالسلام بوده است.
🔸 برای داشتن یک جامعه مطلوب و شایسته باید به عوامل گوناگونی توجه کنیم. یکی از این عوامل، مسائل فرهنگی است. افراد جامعه نیازمند امور معنوی و ارتباط روحی با اهل بیت هستند. بهترین مکان برای این ارتباط و تقویت دوباره شور و شوق دینی و محبت اهل بیت، حرمهای اهل بیت علیهمالسلام است. به همین خاطر نیز همواره این مکانها شلوغ است.
🔹 طبیعی است به نسبت جمعیتی که برای زیارت میآیند باید وسعت این مکانها و امکانات لازم فراهم شود. همانطور که ساخت مکانهایی برای تفریح و نشاط مردم مانند پارکها سینماها و ... لازم است؛ ساخت و گسترش مکانهای مذهبی که به تقویت باورهای دینی کمک میکند نیز ضروری و لازم میباشد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
http://btid.org/node/209569
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #کمک_به_نيازمندان
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ سوال
⁉️ منظور از به کار بردن عبارت «ولدالزنا» نسبت به دشمنان اهل بیت علیهمالسلام در برخی روایات چیست؟
🔰 پاسخ
🔸 در برخی روایات، کلمات و سخنانی از اهل بیت علیهم السلام وجود دارد که از آن برداشت فحاشی و ناسزا شده است. این گونه روایات به دو دسته تقسیم میشوند:
یک دسته از آن روایات معتبر نیستند و دسته دیگر در مقام روشنگری و بیان حقیقت است، نه فحاشی و ناسزا! درست مانند پزشکی که گاه، با بیان نوع بیماری، دیگران را آگاه میکند.
🔹 یکی از موارد روشنگری و بیان حقیقت، روایاتی است که از کلمه «ولدالزنا» استفاده شده است. در مورد این دسته از روایات باید به چند نکته توجه کنیم:
1️⃣ این روایات در مقام بیان حصر نیستند؛ یعنی به این معنا نیست که دشمنان امیرالمومنین فقط شامل زنازاده و کسی که از طیب مولد برخوردار نباشند، میباشد؛ زیرا منافق و فرزندی که مادرش در حال حیض به او حامله شده است نیز از دشمنان حضرت شمرده شدهاند.
2️⃣ شیطان در فرزندی که از راه نامشروع به دنیا آمده، شریک است. به همین خاطر اقتضا و زمینه دشمنی با اهل بیت علیهمالسلام در او وجود دارد. بر همین اساس، گاه نیاز به روشنگری است تا از رابطههای نامشروع جلوگیری شود.
3️⃣ با توجه به روایات نمیتوان گفت که همه دشمنان امیرالمومنین علیهالسلام به قطع و یقین حرامزاده هستند؛ زیرا بسیاری از افراد، هر چند دشمن حضرت باشند، حلال زاده هستند؛ چون ممکن است منافق و یا کافرباشند، همچنین بسیاری از اهل کتاب؛ مسیحیان، یهودیان و... دارای طیب مولد بوده و روایات نیز ولادت اینها را طاهر دانستهاند؛ در حالی که حب اهل بیت را هم ندارند.
✅ پس این روایات در مقام روشنگری و بیان حقیقت، برای مشخص کردن افرادی است که ولادت پاکی ندارند و این روشنگریها، نوعی آسیب شناسی برای جامعه و برای جلوگیری از سمپاشی دشمنان است. علاوه بر این که این روایات شامل افراد خاصی از جامعه میشود؛ بعضی از کسانی که بغض امیرالمومنین علیه السلام را داشته و نسبت به اهل بیت علیهم السلام نصب و ناسزا روا میدارند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/209929
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #ناسزا
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
✍️ یادداشت
📌 گسترده و ضرورت فهم کلام خدا
🔹 معارف قرآن کریم از جهت سهولت و صعوبت فهمِ معانی از طریق الفاظ و عبارات قرآنی، دارای مراتبی است: یک مرتبه از آن بینیاز از تفسیر است و مراتبی از آن ویژه راسخان در علم است و مرتبه دیگری از آن، که بخش عمدهای از معارف را دربرمیگیرد، نیازمند تفسیر است.
🔸 كسانى كه با زبان عربى آشنا هستند، عبارات و يا همان ظواهر قرآن را میتوانند بفهمند. قرآن کریم خود را کتاب مبین، بیان، تبیان، و عربی مبین معرفی کرده است و در چندین آیه از تدبر در قرآن سخن گفته شده است و مراد از «تدبر»، اندیشیدن، تأمل و ژرفنگری در امور است.
🔹 پس سطحی اولیه و ظاهری از آیات را همگان میتوانند بفهمند و البته با توجه به آیات دعوت به تدبر در قرآن، شایسته و بایسته است که تأمل و تدبر در آیات صورت بگیرد. بالاترين سطح معارفی و معنایی قرآن، حقايق قرآنى است كه فهميدن آن از طریق اهلبیت علیهمالسلام ممكن است.
🔸 قرآن دارای آیات محکم و متشابه است؛ آیات متشابه یعنی آیاتی که در فهم آن ممکن است خطا صورت بگیرد و مردم عادی ممکن است به سبب نداشتن تخصص، در فهم آن دچار اشتباه و خطا شوند و ازاین رو متخصصان در علوم مرتبط با قرآن که به دانش آن احاطه دارند، میتوانند با تفسیر و تبیین چنین آیاتی، فهم درست و ضابطهمند از آن آیات را ارائه دهند و این بیان برای بقیه مردم نیز اطمینانآور است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/209989
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #فهم_قرآن
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
✍️ یادداشت
📌 امام خمینی؛ طلایهدار جهاد تبیین
🔹 از مطالعه آثار امام به خوبی استفاده میشود که امام آغازگر یک جهاد تبیین در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بوده است که تا آن روز یا مطرح نبوده و یا بسیار کم بیان میشد.
🔸 امام برای رهایی جامعه از سیطره استکبار جهانی، با آغاز انقلابی فکری در میدانِ نرم، افکار عمومی جامعه را برای حضور در میادین سخت آماده میکرد.
🔹 از این رو به تبیین برخی از مسائل زیربنایی حکومت دینی پرداخت و مسائلی چون استقلالیت، جمهوریت، آزادی سیاسی، مردم سالاری دینی، ولایت فقیه، حکومت دینی، معنویت، جامعیت دین و ارتباط ناگسستنی بین دین و سیاست، و ... را مورد تبیین و روشنگری قرار داد.
🔸 امام خمینی (ره) در دورانی پرچم عزت خواهی و استقلال کشور را بالا گرفت که نظام ایرانی تحت سلطه دو قدرت بلوک شرق و غرب قرار داشته و هیچ استقلالی از خود نداشت.
🔹 در این دوران، امام با تبیین مبانی اسلامی و حکومت دینی تلاش کرد تا در مقابل این دو بلوک قدرتمند، ایدئولوژی استقلالیت، جمهوریت و آزادی را برای مردم کشور خود تبیین نموده و افکار جامعه را به سوی شکل گیری یک فرهنگ همگانی هدایت کند.
🔸 امام در کنار تبیین فرهنگ استقلالیت و آزادی، از بیان جایگاه معنویت و نقش آن در این فرهنگ سازی اسلامی چشم پوشی نکرد و با تبیین این جایگاه، روحی جدید در کالبد نظام ایرانی و جهان بیروح دمید و تحولی بزرگ را در عرصه بین المللی ایجاد کرد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/210188
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #امام_خمینی
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
ghezavat.mp3
2.66M
⁉️سوال کاربر:
🤷🏻♂️ چرا قرآن کریم ما را بابت سوء ظن و قضاوت دیگران نهی کرده است؟
🎙پاسخ را از زبان استاد احمد اسماعیلی بشنوید.👆
📎https://btid.org/fa/news/209096
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📩 سوالات شما را مشاورین کانال پاسخگو هستند
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
12.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
⏰خوش خبر 1401/03/12
گلچینی از اخبار خوش هفته
🖥 سامانه ارسال گزارشات طلاب، مبلغان و عموم مردم از فضای مجازی
🌐 https://r.btid.org
📎 #خوش_خبر
📎 #اخبار_مثبت
📎 #کلیپ
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️31 کشته در صف غذا در کلیسای نیجریه!!!
رفتن غذا بگیرن که نمیرن!!🤦♂️
https://www.adyannet.com/fa/news/38210
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #مسیحیت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org