فضائل حضرت مریم سلام الله علیها
2⃣⬅️ خوردن روزی بهشتی
🔅خداوند، مریم را به شایستگی پذیرفت و به نیکویی، گل وجود او را پرورش داد . مریم در لوای سرپرستی زکریا بزرگ شد.
🔅 وی آنچنان در بندگی خدا غرق بود، که در 9 سالگی، روزها روزه بود و شب ها به عبادت می پرداخت . آنچنان در تقوا و شناخت پروردگار پیش رفت که بر احبار و دانشمندان پارسای آن زمان پیشی گرفت . خداوند در قرآن می فرماید:
🔅هرگاه زکریا در کنار محراب او قرار می گرفت و برای دیدار او می آمد، غذاهای مخصوصی کنار محراب می دید (که از آن در شگفت می شد) و از او می پرسید: این غذا را از کجا آورده ای؟ مریم در پاسخ می گفت: این از سوی خداست و اوست که هر کس را بخواهد بی حساب، روزی می دهد.
🔅از روایت ها برمی آید که غذا، گونه ای میوه بهشتی بوده که در زمانی غیر از فصل به بار نشستن آن، در آنجا حاضر می شده است . البته این شگفت نیست که خدا از بنده پرهیزکارش، اینگونه پذیرایی کند.
🔅علامه طباطبایی (ره) در ذیل این آیه شریفه و در توضیح این که چرا خداوند «رزق » را بدون الف و لازم آورده است، می فرماید: «این نکته اشاره به این است که رزق نامبرده، طعام معهود در بین مردم نبوده، همچنان که بعضی هم گفته اند که زکریا در آنجا میوه زمستانی را در تابستان و میوه تابستانی را در زمستان می دید . مؤید این حکایت، این است که اگر رزق نام برده از طعام های معمول آن روز و طعام موسمی بود، در این صورت، زکریا از پاسخ مریم که این رزق از ناحیه خداست، قانع نمی شد; زیرا از ناحیه خدا بودن رزق، اختصاص به رزق مریم ندارد.
🔅 رزق همه مردم از ناحیه خداست و جا داشت که زکریا دوباره بپرسد: این رزقی که خدا روزی کرده، به وسیله چه کسی به تو رسیده است؟ چون ممکن است افرادی از مردم که به معبد آمد و شد دارند، برایش آورده باشند . حال چه هدف خدایی در نظر داشته باشند و چه هدف شیطانی . پس همین که می بینیم زکریا از پاسخ مریم قانع شده، معلوم می شود رزق نامبرده، رزق معمولی نبوده ... و با وجود خود بر کرامت خدایی نسبت به مریم دلالت می کرده ... در اینجا بود که او نیز کرامت الهی را طمع کرده از حضرتش درخواست فرزندی طیب کرد .
📚آل عمران، 37 .
📚تفسیر نمونه، ج 2، ص 399 .
📚المیزان، ج 5 ، صص 344 -۳۴۵
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
📍آزادی زن در دو اندیشه:
در اندیشه الهی، زن با خودسازی، انسان سازی و تاریخ سازی برای آزادی خود و دیگران از هرچه مانع کمال انسانی است تلاش می کند.
در اندیشه غیرالهی، زن با جلوه گری، شهرت طلبی و قدرت طلبی برای آزادی از هرچه که مانع لذت هایش میشود، تلاش می کند.
➖➖➖➖➖➖
❌پدر شیرئل عضو سابق ساواک است که بعد از انقلاب به اسرائیل پناهنده شد و دخترش را تشویق میکند تا به ارتش اسرائیل بپیوندد. شیرئل بعد از حضور در دانشکده افسری ارتش به نیروهای رژیم صهیونیستی اضافه شد، او دورههای کماندویی را در آمریکا طی کرده، همچنین به عنوان تک تیرانداز در ارتش اسرائیل شناخته میشد.
💎رزان اشرف النجار، مادر ۲۱ ساله فلسطینی که دورههای پزشکی را در بیمارستانی در خان یونس گذرانده بود، چندین بار در نتیجه استنشاق گازهای اشکآور مصدوم شده بود، اما این چیزی از عزم او برای مبارزه با اشغالگری صهیونیستی نکاسته بود.
او در مصاحبه ای با شبکه المیادین گفته بود: من در سرزمینم باقی خواهم ماند و حق خودم را با دست خودم خواهم گرفت. با وجود تمامی خطرات من با تمام توان به کار خود ادامه و تمامی مصدومان را نجات خواهم داد. ما در اینجا باقی خواهیم ماند تا اینکه سرزمینمان را بازپس بگیریم.
و در مصاحبه با نیویورک تایمز تاکید کرده بود: «ما یک هدف داریم؛ نجات جان انسانها و رساندن این پیام به گوش جهانیان که بدون تسلیحات (نیز) ما قادر به انجام هر کاری هستیم»
رزان در حالیکه برای کمک به زخمی ها دستانش را بالا گرفته بود، توسط تکتیراندازهای اسرائیلی در لباس پرستاری به شهادت رسید.😭
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
غربت حضرت خدیجه سلام الله علیها در زمان وضع حمل
◾️شیخ صدوق در کتاب امالی با چند واسطه از مفضل بن عمر نقل میکند که گفت:به حضرت امام صادق علیه السلام گفتم:ولادت فاطمهی زهراء سلام الله علیها چگونه بود؟
فرمود:بلی موقعی که پیامبر اکرم صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم با خدیجهی کبری ازدواج نمود زنان مکّه از آن بانو کناره گیری نمودند، نزد او نمیرفتند و بر او سلام نمیکردند، هیچ زنی را اجازه نمیدادند که نزد آن بانو مشرّف شود. این موضوع باعث وحشت و ناراحتی خدیجه کبری شد، غم و اندوه وی برای پیامبر اکرم صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم بود که مبادا آن حضرت را آسیبی برسد.
هنگامی که خدیجه به حضرت زهرا سلام الله علیها حامله شد، فاطمهی اطهر در رحم مادر با مادر گفتگو میکرد و او را امر به صبر مینمود. ولی خدیجهی کبری این موضوع را از پیامبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم پنهان میداشت تا اینکه یک روز پیامبر خدا، نزد خدیجهی کبری آمد و شنید که آن بانو با فاطمهی زهرا سخن میگوید، فرمود:
ای خدیجه با که سخن میگویی؟! خدیجه گفت:این بچّهای که در رحم من است با من سخن میگوید و مونس من است.
پیامبر خدا صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم فرمود:آری این جبرئیل است که به من بشارت میدهد و میگوید این فرزند دختر من است، این فرزند نسلیست طیّب و طاهر و مبارک. خدای توانا نسل مرا از این دختر برقرار و پایدار خواهد نمود. به زودی امامان را از این دختر به وجود میآورد و آنان را پس از اینکه وحی پروردگار قطع شود در زمین خلیفهی خویشتن قرار خواهد داد.
حضرت خدیجهی کبری دائماً در همین حال بود تا اینکه موقع وضع حمل وی فرا رسید، در این موقع خدیجه نزد زنان قریش و بنی هاشم فرستاد که بیایید و مرا دربارهی وضع حمل یاری نمائید. امّا آنها به او پاسخ رد دادند و در جواب گفتند:
چون تو سخن ما را نپذیرفتی و با محمّد صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم که شخص فقیر و یتیم ابوطالب بود ازدواج نمودی لذا ما نزد تو نخواهیم آمد و متصدّی هیچ گونه امر تو نخواهیم شد! ! خدیجهی کبری از شنیدن این جواب غمگین گردید، در همان حالی که وی اندوهناک بود ناگاه چهار زن گندمگون و بلند بالا که مثل زنان بنی هاشم بودند نزد او حاضر شدند هنگامی که خدیجهی کبری آنان را دید جزع و فزع کرد، یکی از آنان گفت:ای خدیجه! محزون مباش! زیرا ما فرستادگان خداییم، ما خواهران تو هستیم، من سارهام، این بانو آسیه بنت مزاحم است که در بهشت رفیق تو میباشد. این بانو: مریم دختر عمران و آن بانوی دیگر: کلثم خواهر موسی بن عمران است خداوند ما را فرستاده تا متصدی امر وضع حمل تو باشیم، یکی از آن زنان طرف راست و دیگری سمت چپ، سوّمی آنها مقابل حضرت خدیجه سلام الله علیها و چهارمی آنها پشت سر او نشستند و حضرت خدیجه سلام الله علیها، حضرت فاطمه سلام الله علیها را در حالی که پاک و پاکیزه بود زائید.
موقعی که حضرت زهراء سلام الله علیها متولّد شدند نور آن بانو درخشید تا اینکه تمام خانههای مکّه نورانی شد، هیچ خانهای در شرق و غرب زمین باقی نماند مگر اینکه آن نور در آن تابید، آنگاه تعداد ده نفر از حورالعین نزد حضرت خدیجهی کبری آمدند که با هر کدام یک تشت و ابریق۲ بهشتی بود، ابریقها پر از آب کوثر بودند، آن زنی که در مقابل حضرت خدیجهی کبری بود ابریقها را گرفت و حضرت فاطمهی زهراء سلام الله علیها را با آب کوثر شستشو داد، بعداً دو حوله که از شیر سفیدتر و از مشک و عنبر خوشبوتر بودند بیرون آورد و یکی از آنها را به بدن مبارک حضرت زهراء سلام الله علیها پیچید و دیگری را برای آن حضرت مقنعه قرار داد، سپس آن زن از حضرت زهراء سلام الله علیها خواست که سخن بگوید، زهرای اطهر سلام الله علیها زبان به شهادتین گشود و فرمود:
«اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلاّ الله وَ اَنَّ اَبی رَسُولُ الله سَیِّدُ الاَنبِیاءِ وَ اَنَّ بَعلی سَیِّدُ الاَوصیاءِ وَ وُلدی سادَةُ الاَسباطِ.»
آنگاه بر آن زنان سلام کرده و هر یک را با اسامی خود نام برد، آنان برای آن نوزاد مقدّس خندان شده و به یکدیگر بشارت دادند، اهل آسمان هم راجع به ولادت حضرت زهراء سلام الله علیها به یکدیگر بشارت میدادند. در آسمان نور درخشندهای پیدا شد که ملائکه قبل از آن نظیر آن را ندیده بودندآن زنان به خدیجهی کبری گفتند:
این مولود پاک و پاکیزه را که مبارک است بگیر! خود این نوزاد و نسل وی با برکت خواهند بود، خدیجهی کبری سلام الله علیها با خوشحالی و مسرّت تمام حضرت زهراء سلام الله علیها را گرفته و پستان در دهان او نهاد و شیری در دهان وی جاری شد. پس حضرت فاطمهی اطهر سلام الله علیها در هر روزی به قدر یک ماه و هر ماه به قدر یک سال رشد میکرد
📚 الموسوعه الکبری عن فاطمه الزهرا سلام الله علیهاج۲ص ۱۶۹ بنقل از امالی صدوق
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«در این آسمان نورانی فاطمه زهرا سلام الله علیها هم چون همتایش علی مرتضی سلام الله علیه می درخشد و آینه تمام نمای اهل بیت سلام الله علیهم است؛ به گونه ای که حتی فرزندان معصومش به سیره و روش او تمسک می جویند؛ به عنوان نمونه در توقیعات شریف امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می خوانیم: و فِي ابْنَةِ رَسُولِ الله صلی الله علیه و آله و سلم لی أُسْوَةٌ حَسَنَة ؛ یعنی سیره و رفتار دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم برای من الگوی نیکویی است. از این رو معرفت و شناخت او بر هر انسان جویای هدایت لازم و ضروری است.»
📚فاطمه سلام الله علیها اسوه بشر ص۲۸
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
ترکان خاتون اتابکی
🔖وی دختر قطب الدین محمودشاه از اتابکان یزد و از زنان با تدبیر و نیکوکار و ملکه فارس بود. او در دربار پدرش پرورش یافت و با بزرگان و علما مجالست داشت، و پس از اینکه به سن رشد رسید با اتابک سعد بن ابوبکر از اتابکان فارس ازدواج نمود و چون همسرش درگذشت قدرت را به دست گرفت و تمام امور مملکت در دست او ماند.
🔖سعدی در چند مورد قصایدی در مدح و ستایش از او سروده است. ترکان خاتون سرانجام در حدود سال 661 ه.ق پس از درگیری با سلجوقشاه به دست وی به قتل رسید. از آثار او مسجد جامع در مریم آباد و دروازه و بازار به نام دروازه مادر امیر و بازار مادر امیر شهرت دارد.
#بانوان_نامدارشیعه
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در ایـن دنیـا♥️
دو چیز بـهتـرینند♥️
زندگی کردن ازسرشوق
و خـنـدیـدن از تـه دل♥️
از صمیم قلب
هـر دو را بـرایتان از .....♥️
خداوند مهربان خواستارم♥️
شبتان آرام و زیـبـا♥️
🌼🌹میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز مادر و زن بر شما مخاطبهای گرامی مبارکباد.🌼🌹
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
امام سجاد علیه السلام:
حق مادرت این است که بدانی او با گوش و چشم و دست و پا و مو و پوست و تمام جوارحش تو را حفاظت نموده و از تو نگهداری کرده،و از این کارش هم خرم و شاد بوده....
📚 تحف العقول صفحه۲۴۲
#روز_مادر
#مادر
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
📔کتاب أماه
اثر✍
حمید سبحانی
📔کتاب «اُماه» در تلاش برای ترسیم یک سبک زندگی اجتماعی جامع از حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است و حاصل ده سال پژوهش حمید سبحانی صدر در جزئیات زندگی سرور زنان عالم است. حمید سبحانی صدر سعی کرده است در حد توان نمونههایی ملموس و قابل الگوبرداری از سیره اجتماعی آن حضرت به اختصار ارائه دهد.
📔«اُماه» به چهار بخش مهم از زندگی اجتماعی حضرت زهر (سلام الله علیها) میپردازد:
۱. دخترانه؛ روابط دخترانه حضرت زهرا (سلام الله علیها) با والدینش، و مجموعهای از آنچه در دوران پیش از ازدواج بر ایشان گذشته است.
۲. همسرانه؛ گزارشی ملموس و کمی متفاوت از زندگی مشترک آن بانو با همسر بزرگوارش امیرمؤمنان (علیه السلام).
۳. مادرانه؛ مجموعهای از سیره حضرت مادر (سلام الله علیها) در رفتار با فرزندانش و تکاپوی ایشان در مسیر تربیت.
۴. بیکرانه؛ نمونههای متعددی از تعاملات حضرت فاطمه (سلام الله علیها) با جامعه، تلاشهای اقتصادی، مجاهدتهای سیاسی، حدود حضور در جامعه و….
#معرفی_کتاب
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
11.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸سخنان آیت الله جواد آملی درباره ی مقام زن
♦️نیمی از جامعه را زنان تشکیل میدهند،
آنها ممکن است طرزی در جامعه مجتهده بشوند که شاگردان آنها مرجع تقلید بشوند.
🔹اگر موضع عوض شد،اگر زمان عوض شد، اگر زمین عوض شد همین زن ها بودند که در همین جبههها شرکت کردند.
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
تاشی خاتون
♻️تاشی خاتون، همسر محمودشاه و مادرشاه ابواسحاق اینجو، از زنان نیکوکار و فاضل شیعه است. وی قبه و گنبدی عالی برای مرقد سید احمد بن موسی علیه السلام معروف به شاه چراغ بنا کرد.
♻️مدرسه و کتابخانه ای در جنب حرم شاه چراغ تأسیس و مجموعه ای از کُتب نفیس را به کتابخانه اهدا نمود. تاشی خاتون از پسر یحیی جمال صفوی که از خوشنویسان هنرمند شیراز بود خواست تا قرآنی درسی جزء به خط ثلث بنویسد و آن را وقف بقعه شاه چراغ کرد. وی حتی قصبه میمند را که حاصلخیزترین املاکش در آنجا بود وقف مدرسه کرد. آرامگاه تاشی خاتون درجنب مرقد شاه چراغ است؛ نقل می کنند که وی قبل از مرگش این مقبره را برای خود ساخته بود.
#بانوان_نامدارشیعه
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
هاجر آغا خانم، مادر امام خمینی (ره)
💠هاجر آغا خانم، مادر امام خمینی (ره)، دختر بزرگ میرزا احمد مجتهد خوانساری بود که بین سالهای ۱۲۸۵ تا ۱۲۸۸ هجری قمری در خمین به دنیا آمد. پدر هاجر خانم از زاهدان و عالمان آن دوران و امام جماعت مسجد جامع خمین بود.
💠میرزا احمد خوانساری با اعیان و خوانین و مالکان خمین نشست و برخاستی نداشت و از مقرری دولتی که بیشتر علما دریافت میکردند، استفاده نمیکرد.
💠هاجر خانم حدود سال ۱۳۰۰ هجری قمری با آقا سید مصطفی (پدر امام خمینی) که شاگرد میرزا احمد خوانساری بود ازدواج کرد.
💠 ایشان پس از دو سه سال زندگی با آقا مصطفی در خمین، راهی نجف شد. در سالهایی که آقا سید مصطفی در جوار حرم حضرت امیر(علیه السلام) به کسب علوم دینی مشغول بود، او را همراهی میکرد و هر روز به زیارت مولای خود میشتافت.
💠هاجر خانم در همین دوره هشت یا نه ساله اولین فرزند خود را به دنیا آورد. ایشان به همراه همسرشان در سال ۱۳۱۲ هجری قمری به ایران بازگشتند و دوباره در خمین ساکن شدند.
ادامه دارد...
#مادران_علما
امام#خمینی ره
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄