حفصه سیرین
🔹حفصه عالمه محدّثه و از زنان راوی حدیث شیعه است. نام وی در کتب رجالی شیعه ضبط شده و به واسطه ام سلمان از ام انس بن مالک از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت می کند.
🔹 ابوشبیر از وی روایت کرده و احادیث و روایات او در کتب معتبر حدیث شیعه نقل شده است.
#بانوان_نامدارشیعه
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
➕ سیره ی عملی حضرت زهرا علیهاالسلام در برخورد با حضرت علی علیه السلام | قسمت سوم
◾️پرهیز از تقاضای نامقدور؛
ریاست اقتصادی و مسئولیت هزینه های خانواده، بر عهده ی مرد است و او موظف است از نظر اقتصادی همسر و فرزندانش را تأمین کند. و این به دلیل نقش ویژه ی زنان در خانواده است. تا بتوانند آسوده خاطر به پرورش کودکان و انجام وظایف همسری بپردازند.
بنابراین درخواست لباس، زینت و لوازم منزل و امثال آن خواسته هایی است که معمولاً هر زنی به خود اجازه می دهد تا از همسرش طلب کند، اما فاطمه(سلام الله علیها) همسرش را برای این تقاضاها و خواسته ها به زحمت نمی انداخت.
▪️فاطمه(سلام الله علیها) از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) آموخته بود که: هر زنی با شوهر خود مدارا نکند و او را به چیزی بکشاند که قدرت و توان آن را ندارد، هیچ کار نیکی از او قبول نخواهد شد و در حالی خدا را ملاقات خواهد کرد که خداوند بر او خشمناک است.
▪️به جهت شرایط خاصی که در زندگی مشترک و روحیه ی زن و شوهر وجود دارد، تقاضای امری که بر همسر مقدور نیست باعث احساس سرشکستگی و ناتوانی در او می شود که این احساس در حیط زندگی تأثیر مطلوبی ندارد.
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
برخی از ویژگی های زنان شایسته از منظر قرآن
1⃣⬅️ یاد خداوند
🔻از اوصاف و ویژگی های زن نمونه و شایسته، یاد بسیار و پیوسته خداوند، در زندگی است. خداوند این صفت را از نشانه های مؤمنان راستین برشمرده و از آنان چنین تمجید فرمود:
♻️«اِنّ المُسلِمینَ و المُسلمتِ و المُؤمنین و المُؤمنت ... والذّاکرِینَ اللّه کَثیرا و الذّاکِرتِ اَعَداللّه لَهُمَ مَغِفرهً و اَجرا عظیما؛
♻️مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان باایمان ... و مردان و زنانی که خدا را فراوان یاد می کنند، خدا برای [همه [آنان آمرزش و پاداشی بزرگ فراهم ساخته است.»
🔻در آیه پیش 24 سوره احزاب خداوند به زنان پیامبر(صلی الله علیه و آله) توصیه فرمود تا هماره به یاد آیات الهی و سخنان حکمت آمیزی که در خانه شان نازل می شود باشند
♻️«واذکُرنَ ما یُتلی فی بُیوتُکنَ مِن ایتِ اللّه ِ و الحِکَمه اِنّ اللّه کانَ لَطیفا خَبیرا؛
♻️و آنچه را که از آیات و ]سخنان] حکمت [ آمیز] در خانه های شما خوانده می شود یاد کنید در حقیقت خدا همواره دقیق و آگاه است.»
🔻خداخواهی و آخرت طلبی زنان نیز معیار و ملاک اصلی شایستگی و برتری آنان در مقایسه با دیگر زنان جهان است؛ خداوند سبحان این حقیقت را به زنان پیامبر(صلی الله علیه و آله) که باید الگوی دیگر زنان مؤمن باشند چنین بیان فرموده است
♻️«یایُهَا النَبّی قُل لاَزِوجِک ... و ان کُنتّن تُرِدنَ اللّه و رَسولَهُ و الدّارَ الاخِرَهَ فِانّ اللّه اَعَدّ لُلمُحِسنِت مِنکنّ اَجرا عَظیما
♻️ای پیامبر به همسرانت بگو ... و اگر خواستار خدا و فرستاده وی و سرای آخرتید، پس به راستی خدا برای نیکوکاران شما پاداش بزرگی آماده گردانیده است.»
🔻خداوند متعال این صفت را درباره همسر باایمان فرعون که او را بانوی نمونه و مثال زدنی حتی برای مردان روزگار دانسته و چنین یاد می فرماید:
♻️«وَ ضَرب اللّه ُ مَثَلاً لِلَذیَن امَنوا امراَتَ فرعَون اِذ قالَت رَبِ ابنِ لی عِندکَ بَیتا فِی الجنّه
♻️و برای کسانی که ایمان آورده اند، خدا همسر فرعون را مثل آورده آنگاه که گفت: پروردگارا پیش خود در بهشت خانه ای برایم بساز...»
🔻و همچنین خدای بزرگ در توصیف و ستایش از اهل بیت علی (علیهم السلام)، فاطمه(علیهاالسلام)، حسن(علیه السلام) و حسین(علیه السلام) از آنان به «ابرار» (نیکوکاران) یاد کرده و صفت خداخواهی آنان را این چنین بیان می فرماید:
♻️«انّ الاَبرار ... و یُطمِعونَ الطّعامَ عَلی حُبه مِسکینا و یَتیما و اَسیرا اِنّما نُطِعمُکم لِوَجه اللّه لا نُریدُ مِنکُم جزاءً ولا شُکورا
♻️به یقین ابرار و [نیکان] ... و به پاس دوستی [خدا] بینوا و یتیم و اسیر را خوراک می دادند ما برای خشنودی خداست که به شما می خورانیم و پاداش و سپاسی از شما نمی خواهیم
〰〰〰〰〰〰
📚احزاب، آیه 35.
📚احزاب، آیه 28 و 29.
📚تحریم، آیه11.
📚انسان، آیه 5 9
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دل های آماده که منتظر تلنگر هستند ✅
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
☑️ تربیت فاطمی
❤️خانة حضرت زهرا (سلام الله علیها) یکی از بزرگترین دانشگاههای انسانسازی است که با رعایت و ملاحظة همه جنبههای تربیتی، بالاترین و موفقترین چهرههای انسانی را #تربیت نموده و به جامعة بشریت ارائه داده است از جمله این اصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1️⃣ ایجاد روحیة جهادی و دشمنستیزی در فرزندان
2️⃣ایجاد روحیة انفاق و بخشش گروهی و خانوادگی در فرزندان
3️⃣ تعلیم مردمدوستی، رعایت حقوق همسایگان و دیگرگرایی به فرزندان
4️⃣ رعایت عدالت و مساوات بین فرزندان و دقتدادن به اصل عدالت در قضاوت
5️⃣ مأنوسنمودن فرزندان با مسجد و نماز و تشویق، تمرین و تربیت عبادی و دینی فرزندان
6️⃣ بوسیدن و ملاطفت کودکان
7️⃣بازی با کودک و آموزش آداب زندگی و روحیه تعبدهنگام بازی.
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
حُسنیّه
🔹وی از زنان فاضل، عالم، متکلّم، و از کنیزانی بود که به اسارت مسلمانان درآمد و در زمان هارون الرشید مسلمان شد، و در اخبار، روایات و اصول اعتقادات معلومات فراوانی کسب می کرد.
🔹 ابوالفتوح رازی در رساله خود مناظره او را در مجلس هارون آورده است. به نوشته رازی وی مذهب اهل سنّت را طبق عقاید خودشان رد کرد و مذهب شیعه را ثابت نمود.
#بانوان_نامدارشیعه
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
💎درود فرستادن بر حضرت فاطمه(سلام الله علیها)
🔹حضرت فاطمةُ(سلام الله علیها):
قالَ لی رَسولُ اللّهِ(صلی الله علیه وآله): یا فاطِمَةُ، مَن صَلّی عَلَیک غَفَرَ اللّهُ لَهُ، وألحَقَهُ بی حَیثُ کنتُ مِنَ الجَنَّةِ.
🔹حضرت فاطمة(سلام الله علیها): رسول خدا(صلی الله علیه وآله) به من فرمود: ای فاطمه، هر کس بر تو درود بفرستد، خداوند او را می آمرزد و در هر جای بهشت که باشم، او را به من ملحق می سازد.
📚کشف الغمّة : ج ۲ ص ۹۸
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
کتاب تحقیقی درباره زندگی ام ابیها فاطمه زهرا سلام الله علیها
اثر
سید محمد کاظم قزوینی با ترجمه محمد صالحی
💠این کتاب شرح و توصیفی است از زندگی و فضایل فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) که با استناد به احادیث و روایات متعدد نوشته شده است. فاطمهی زهرا و هجرت، فاطمه زهرا و علم، فاطمه و علی، وقایع بعد از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله)، خطبههای حضرت زهرا، بیماری و وصایای زهرا، و وفات آن حضرت برخی از مطالب این کتاب هستند.
#معرفی_کتاب
#بانوان_بهشتی
🧕🏻@banovanebeheshti
➕ سیره ی عملی حضرت زهرا علیهاالسلام در برخورد با حضرت علی علیه السلام | قسمت چهارم
◾️قناعت و ساده زیستی؛
وارستگی و ساده زیستی هم، از نقاط برجسته ی حیات فاطمی است که در زندگی کوتاه حضرت نمودهای زیبایی داشته است. زهد و ساده زیستی حضرت، همیشه به معنای فقر و جبر روزگار نبود.
▪️خدیجه، مادر بزرگوارشان هم با این که زن ثروتمندی بود، در راه خدا همه ی اموالش را انفاق کرد و خود در کمال سختی، اواخر عمر را در شعب ابی طالب گذراند. زندگی ساده ی فاطمه نیز حاصل انتخابی عارفانه و عاشقانه بود، گویی فاطمه(سلام الله علیها) از همان آغازین لحظات ورود به خانه ی امیرالمؤمنین، با بخشش لباس عروسی این راه را برگزیده بود.
▪️زمانی هم که پیامبر(صلی الله علیه و آله) به دستور خداوند، فدک را در اختیار فاطمه گذاشت، سادگی و بی پیرایگی خانه ی او تغییری نکرد. در حالی که فدک سرزمین حاصل خیزی بود و تمام گندم مدینه را تأمین می کرد و فاطمه(سلام الله علیها) تمام درآمد آن را در راه رضایت معبود به مستمندان و مساکین انفاق می کرد.
▪️روزی پیامبر(صلی الله علیه و آله) فاطمه را دید که پیراهن خشن و کم ارزشی پوشیده بود و با دست آسیاب می کرد و در همان حال فرزندش را شیر می داد، پیامبر در حالی که اشک می ریخت، فرمود: دخترم سختی های دنیا را تحمل کن تا به شیرینی و حلاوت های آخرت دست یابی. فاطمه(سلام الله علیها) عرض کرد: ای رسول خدا! حمد و شکر و سپاس سزاوار خداست در برابر نعمت های بی کران او.
▪️به همین مناسبت این آیه شریفه خطاب به پیامبر اکرم نازل شد: ولسوف یعطیک ربک فترضی؛ پروردگار تو آن قدر به تو عطا می کند که خشنود گردی.
سلمان، روزی به خانه ی دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله) می رود و می بیند که ایشان چادری کهنه و وصله دار به سر دارد سلمان متعجب و اندوهناک می شود و به یاد شاهزاده های ایرانی و شکوه و جلال آن ها می افتد، در حالی که یگانه دختر رسول خدا(صلی الله علیه و آله) چادرش فرسوده است. گریه کنان می گوید: غم و اندوه بر ما باد، دختران پادشاهان ایران و روم بر تخت های طلا می نشینند و پارچه های زربفت و حریر بر تن می کنند و این دختر محمد(صلی الله علیه و آله) است که چادری ساده با دوازده وصله به سر دارد.
▪️بی شک بیان چنین صحنه هایی از زندگی دختر گرامی پیامبر(صلی الله علیه و آله) و اسوه پذیری از آن حضرت به این معنا نیست که زنان جامعه ی ما، برای پیروی از فاطمه(سلام الله علیها) چادر وصله دار به سر نمایند و یا تنها پوست گوسفندی، فرش خانه شان باشد؛ آن چه مهم است درک پیام این رفتارهاست و آن ساده زیستی و وارستگی از دنیاست. امروزه با گسترش وسایل رفاهی و تجملاتی، سطح زندگی افراد تفاوت های بسیاری با هم دارد و چون استفاده ی یکسان و برخورداری از تمامی امکانات رفاهی برای همه مقدور نیست، زمینه بروز ناراحتی ها و تعارض در خانواده ها می شود. تنها راه پیش گیری از این مسایل هم، ساده زیستی و رضایت به داشته هاست. در غیر این صورت موازنه ی دخل و خرج در خانواده به هم می خورد و از نظر اقتصادی اعضای آن به زحمت می افتند.
▪️فاطمه(سلام الله علیها) به راستی نمونه ی کامل ساده زیستی و دوری از دل بستگی های دنیوی بود، بنابراین هرگز از سادگی خانه اش شرمگین نمی شد، نسبت به مهریه ی اندکش احساس پشیمانی نمی کرد و در تمام عمر شریفش از کمبودها شکایتی نداشت. در زیارت نامه ی حضرت می خوانیم: یا خلیفة الورع والزهد؛ ای هم پیمان با پارسایی و زهد.
حضرت #زهرا سلام الله علیها
🧕🏻@banovanebeheshti
7.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬تنها آرزوی حضرت فاطمه سلاماللهعلیها... وقتی جبرئیل برای اجابت آمده بود❗️
🎙استاد #رحیم_پور_ازغدی
#حضرت_زهرا سلام الله علیها
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄