#زنان_مبارز_و_همراه_همسر_درکربلا
همسر عبدالله عمير كلبي
♨️او لشكريان ابن زياد را در نخيله كوفه در حال حركت مي بيند و به همسرش مي گويد، اين سپاه كجا مي روند؟ شوهرش مي گويد: مي روند با حسين بن علي (علیه السلام) بجنگند.
💢زن با بيان آرزوي قلبي خويش كه شهادت در راه حسين (علیه السلام) آرزوي بزرگي است عبدالله نيز ميل خويش را براي شهادت بيان مي كند و زن نه تنها مانع نمي شود بلكه وي خود نيز تشويق و ترغيب مي شود و مي گويد:
💢خدا تورا هدايت كند مرا هم با خود ببر و در روز هشتم محرم وارد كربلا مي شوند و عبدالله در روز عاشورا به شهادت مي رسد و همسرش ام وهب بنت عبيد نيز شهيد غير بني هاشم است كه به شهادت مي رسد و ايشان تنها كسي است كه از بانوان كه در حادثه كربلا به شهادت رسيده است.
💢 او به همسرش كه در حال شهادت بود، مي گويد: چه خوب جانبازي كردي كه ناگاه دشمن سر او را با عمودي خرد کرد.
📚جایگاه زنان در نهضت عاشورا
#همسر_عبدالله_عميركلبي
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
#زنان_آزاده
از مامایی تا اسارت
🍂مهر 59 که جنگ تحمیلی شروع شد، حلیمه آزموده یک دختر جوان 19،20 ساله بود که تازه درسش در مقطع دبیرستان تمام شده بود و همان زمان به عنوان ماما در بیمارستان سوم شعبان شهرش آبادان کار میکرد. با شروع جنگ تحمیلی، خانواده او هم مانند بسیاری از خانوادههای آبادانی شهر را ترک کردند، حلیمه اما دلش رضا نداد تا ترک دیار کند، به خاطر همین در شهرش ماند و به هموطنان خدمت کرد.
🍂همه چیز ظاهرا خوب پیش میرفت و حلیمه هم با عشق و علاقه به همشهریانش خدمت میکرد که مسیر زندگی او تغییر کرد.
🍂حلیمه برای دیدار خانواده به شهر شیراز رفته بود و در راه بازگشت به آبادان بود که آن ماجرا اتفاق افتاد. 26مهر 59 در 9 کیلومتری شهر آبادان، زمانی که او و 190 مرد دیگر در راه بازگشت به شهر بودند، نیروهای کلاه قرمز عراقی آنها را اسیر کردند.
🍂حلیمه را از مردان جدا کردند و قول دادند که به آبادان بفرستند، اما تا حلیمه به خود آمد خود را در تنومه و در زندان دید. او اسیر شده بود.
🍂عراقیها حلیمه را هم مانند اسرای مرد شکنجه دادند؛ اسلحه را بر شقیقه دختر جوان گذاشتند تا اسامی پاسداران را لو بدهد، مامای جوان اما تحمل کرد و شکنجه را به جان خرید. او را به همراه سه زن اسیر دیگر در یک اتاق 2 در 2، به مدت یک سال و هفت ماه، در زندان استخبارات عراق زندانی کردند، جایی که او شاهد شکنجه بسیاری از اسرای ایرانی بود. درنهایت هم به خاطر بدرفتاریهای بعثیها به مدت 20 روز اعتصاب غذا کرد. با وجود شکنجه، اعتصابش را نشکست تا سر از بیمارستان الرشید عراق درآورد و بعد از بهبود، یک سال و هفت ماه دیگر او را به پادگان الرشیدبردند.
🍂در همان زمان، او به کمک قرص معده، خاطراتش را روی دیوار زندان مینوشت. سرانجام بعد از گذشت چهار سال او را آزاد کردند و به وطن بازگشت.
#حلیمه_آزموده
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
اسوه درایت و قداست!
#مادران_علما
مادر مقدس اردبیلی
♻️«از مادر مقدس اردبیلی علت مقام رفیع فرزندش را سؤال کردند.
♻️ فرمود: من هرگز لقمه شبهه ناک نخوردم و قبل از شیر دادن به او، وضو می گرفتم و ابدا چشم به نامحرم نینداختم و در تربیت کودک بعد از شیر باز گرفتن، کوشیدم و نظافت و طهارت او را مراعات داشتم و با بچه های خوب، او را می نشاندم.»
📚 (وفیات العلماء، ص 71)
#مادرمقدس_اردبیلی
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
[زنان در نهضت عاشورا - زني كه ثروت خود را در راه نهضت عاشورا بخشید]
🔹ماريه دختر منقذ، معروف به عبديه بصريه، خانه اش محل ألفت شيعيان بود كه در آن جا بحث علمي ميكردند، و مذهب اماميه (شيعه اثني عشري) را رواج ميدادند، او در امتداد همان رسالتي كه خديجه (س) در بذل ثروت خود در راه نشر اسلام كوشيد، قدم برداشت، اين بار ماريه ثروت خود را در خدمت نهضت عاشورا قرار داد. او كه همسر و فرزندانش در ركاب حضرت علي علیه السلام در واقعه جمل شهيد شده بودند، از اين رو، در راه به ثمر رسيدن نهضت امام حسين علیه السلام از هيچ بذل و بخششي ابا نمي كرد، و گاهي هم با گريههاي احساسي خود مردان را به ياري امام حسين علیه السلام تشويق و تحريض ميكرد.
🔻درست از وقتي كه معاويه به درك واصل شد و يزيد سلطنت استبدادي و موروثي پدر را به دست گرفت، و امام حسين علیه السلام هم سر ناسازگاري و مبارزه با يزيد را در دستور كار خود قرار دادند، از همان بدو حركت از مدينه از حضور زنان و اهل بيت در كاروان به عنوان مكمّل و تمام كننده نهضت ياد ميكردند. و در اين راستا، اهل بيت: خود را به عنوان يار و ياور اصلي خويش به همراه بردند، و هيچ كس نتوانست امام را از اين مهم منصرف كند؛ زيرا اراده خدا بر اين بود كه اهل بيت علیهم السلام با اسارت خود مراحل تكميلي و جاودانگي نهضت خونبار عاشورا را به انجام برسانند.
📚 #زنان_در_نهضت_عاشورا
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
بانوان نمونه
تبیین هویت زن مدرن از نظر پروین اعتصامی 📙پروین به عنوان شاعر که در جامعه مدرن آن روزگار زندگی می ک
2⃣⬅️ برابری زن و مرد از لحاظ جوهر انسانیت
📝از نظر پروین زنان باید نشان دهند که مردان هیچ برتری نسبت به آنان ندارند و یکی از این راهها آموختن علم است
📌به که هر دختر بداند قدر علم آموختن
تا نگوید کس پسر هوشیار و دختر کودن است
📝پروین از جامعه ای سخن می گوید که زنان با آگاهی از فرصت های مساوی به نحو احسن می توانند به تعالی وجود خویش بپردازند به طوری که زنان در کنار مردان با داشتن قدرت خرد و تعقل و دانش و تخصص می توانند عامل تکامل و تغییر اجتماعی گردند
#پروین_اعتصامی
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
◾️ عظمت زینب کبری سلاماللهعلیها
▪️ یک مقایسهی کوتاه بین #زینب_کبری و بین همسر فرعون، #عظمت مقام زینب کبری را نشان میدهد. در قرآن کریم، زن فرعون نمونهی ایمان شناخته شده است، برای مرد و زن در طول زمان تا آخر دنیا. آن وقت مقایسه کنید زن فرعون را که به موسی ایمان آورده بود و دلبستهی آن هدایتی شده بود که موسی عرضه میکرد، وقتی در زیر فشار شکنجهی فرعونی قرار گرفت، که با همان شکنجه هم - طبق نقل تواریخ و روایات - از دنیا رفت، شکنجهی جسمانی او، او را به فغان آورد: «اذ قالت ربّ ابن لی عندک بیتا فی الجّنة و نجّنی من فرعون و عمله»؛ از خدای متعال درخواست کرد که پروردگارا! برای من در بهشت خانهای بنا کن. در واقع، طلب مرگ میکرد؛ میخواست که از دنیا برود. «و نجّنی من فرعون و عمله»؛ من را از دست فرعون و عمل گمرهکنندهی فرعون نجات بده. در حالی که جناب #آسیه - همسر فرعون - مشکلش، شکنجهاش، درد و رنجش، درد و رنج جسمانی بود؛ مثل #حضرت_زینب، چند برادر، دو فرزند، تعداد زیادی از نزدیکان و برادرزادگان را از دست نداده بود و در مقابل چشم خودش به قربانگاه نرفته بودند. این رنجهای روحی که برای زینب کبری پیش آمد، اینها برای جناب آسیه پیش نیامده بود.
▪️ در روز عاشورا زینب کبری این همه عزیزان را در مقابل چشم خود دید که به قربانگاه رفتهاند و شهید شدهاند. بعد از شهادت، آن همه محنتها را دید، تهاجم دشمن را، هتک احترام را، مسئولیت حفظ کودکان را، زنان را. عظمت این مصیبتها را مگر میشود مقایسه کرد با مصائب جسمانی؟ اما در مقابل همهی این مصائب، زینب به پروردگار عالم عرض نکرد: «ربّ نجّنی»؛ نگفت پروردگارا! من را نجات بده. بدن پاره پارهی برادرش در مقابل چشم؛ دل به سمت پروردگار عالم، عرض میکند: پروردگارا! این قربانی را از ما قبول کن. ببینید این مقام، مقام چنین صبری، چنین دلدادگی نسبت به حق و حقیقت، چقدر متفاوت است با آن مقامی که قرآن کریم از جناب آسیه نقل میکند. این، عظمت مقام زینب را نشان میدهد.
🎙بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۱۱/۱۹
#حضرت_زینب_سلام_الله
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ زن نمی تواند محور آرامش باشد اگر...
🎤 حجت الاسلام و المسلمین استاد عالی
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
⭐️امام صادق علیه السلام:
🔻بهترین زنان شما، زنی است که وقتی با شوهرش خلوت می کند و لباسش را درمی آورد، خجالت و حیایش را کنار می گذارد و وقتی لباسش را می پوشد، حیایش را نیز می پوشد.
📚وسائل الشیعه/ج14/ص15
🧕@banovanebeheshti
معرفی کتاب فاطمه فاطمه است اثر علی شریعتی
📙شریعتی در مقدمه «فاطمه فاطمه است»، مخاطب خود را زنانی دانسته که نه در قالبهای سنتی قدیم ماندهاند و نه قالبهای وارداتی جدید را پذیرفتهاند و میخواهند خود را بسازند و نیازمند الگو هستند.
📙به گفته شریعتی، شخصیت حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، پاسخی به پرسشهای این دسته از زنان است.شریعتی هم چنین در مقدمه کتابش ادعا کرده که تکیه اساسیاش در تحقیق این اثربر اسناد کهن تاریخی است و در مسائل اعتقادی و قاطع تشیع مآخذ اهل سنت را انتخاب کرده زیرا به باور وی تشیعی که ازمنابع اهل تسنن برآید از نظر علمی وتاریخی تردید ناپذیر است.
📙او در ابتدا، ناشناخته ماندن چهره واقعی حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، و توجه بیش از اندازه به تعظیم و تجلیل و بیان کرامات را مورد انتقاد قرار داده و تاکید میکند که درباره آنچه باید از فاطمه آموخت، هیچ سخنی گفته نشده است.
📙شریعتی در ادامه کتاب، با بیان نکاتی درباره دینداری عوام، دین سطحی و دین ناشی از احساسات، مسئولیت عالمان در معرفی صحیح دین را مورد تاکید قرار میدهد.
📙شریعتی از اواسط کتاب، نکاتی درباره نظام قبیلهای عربی و نقش زن در آن بیان میکند که در آن وجدان جامعه قبایلی عرب، همه ارزشهای انسانی را مختص پسر میداند و دختر را فاقد هر گونه فضیلت و اصالت بشری میشمرد.
📙 سپس به جایگاه حضرت زهرا (سلام الله علیها) میپردازد که در چنین جامعهای که ننگ دختر بودن را تنها زنده به گور کردنش پاک میکرد،وارث همه مفاخر خاندانش میشود.
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
#بانوان_یاری_کننده_امام_حسین
💢ماریه بنت منقذ یکی از بانوان شهر بصره است که به امام علی (علیه السلام) ارادت می ورزید.
او خانه اش را در بصره، محل تجمع شیعیان قرار داده بود. ابن زیاد که تازه به حکومت کوفه منصوب شده بود، به حاکم بصره نوشت که مراقب رفت و آمدهایی که به آن خانه می شود، باشد. زیرا می ترسید که شیعیان بصره از آن خانه به طرف داری امام حسین (علیه السلام) برخیزند.
#ماریه_بنت_منقذ
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
⁉️زن برای نذر کردن نیاز به اجازه همسر دارد؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:انعقاد نذر زوجه در صورت حضور شوهر، بنابراحتياط واجب مشروط به اجازهي زوج است واجازهي بعدي همسر هم اونو تصحيح نمي كند.
اگرچه زوجه از تصرف در مال خود ممنوع نيست ولي نذر زن بدون اجازه ي شوهر بنابر احتیاط واجب منعقد نميشود. (واجب الوفاء نیست)
✍آیت الله سیستانی:نذر زن بدون اذن قبلی، یا اجازه بعدی شوهر در آنچه با حقّ استمتاع او منافات دارد، صحیح نیست، حتی اگر قبل از ازدواج نذر کرده باشد. و صحت نذر زن در اموالش بدون اجازه شوهر محل اشکال است، پس باید رعایت احتیاط شود
#مگر 👈در حج و زکات و صدقه و احسان به پدر و مادر و صله ارحام.
نکته👈 اگر زن با اجازه شوهر نذر کند، شوهرش نمیتواند نذر او را به هم بزند، یا او را از عمل کردن به نذر جلوگیری نماید.
✍آیت الله مکارم:نذر زن اگر مزاحم حقوق شوهر باشد بیاجازه او باطل است و اگر مزاحم نباشد احتياط مستحب آن است که با اجازه او باشد.
#احکام_بانوان
#نذر
#اجازه_قبلی_همسر
#اجازه_بعدی_همسر
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti