کتاب همه خبرها اینجاست اثر نجمه جوادی
📙معرفی کتاب👇
با یک پزشک جراح و الگوی بانوان ایرانی آشنا شویم. کتاب همه خبرها اینجاست به قلم نجمه جوادی و در ۱۸۲ صفحه پیرامون ماجرای زندگی خانم ناصحی اولین پزشک جراح ایرانی میباشد. شهیده پروین ناصحی رکورددار جراحی مجروحین در بیمارستانهای قم در زمان جنگ تحمیلی، با وجود مسائل و مشکلات برای رسیدن به خواسته و هدف خود می ایستد.
به او عنوان و لقب پنجه طلا داده شده بود. پروین خانم هیچگاه حرف از شهادت نمیزند و ادعایی ندارد، اما به گونهای زندگی میکند که به جایگاه شهادت رسیده و مدال شهادت را هم از آن خود میکند. زندگی این بانوی شهیده الگویی است برای دختران و زنان سرزمین کهن ایران.
#معرفی_کتاب
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
#زنان_نمونه
فضیلت های آسیه
⭕️همین عزت و سربلندی برای آسیه همسر فرعون بسی است که او یکی از بهترین زنان عالم و کسی است که خداوند از او در قرآن نامبرده است.
⭕️ آسیه با آنکه در قصر فرعون زندگی می کرد، فرمان خداوند را اطاعت نمود و هرگز از فرعون نترسید و از قوم خود نیز، خواست که به خدا ایمان آورند. او به خدا ایمان آورد و از خدا خواست تا برای او خانه ای در بهشت بنا نهد و او را از دست فرعون و مردم را از دست ظالمان نجات دهد و خداوند نیز، دعای او را اجابت کرد.
⭕️پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید: «بهترین زنان اهل بهشت خدیجه، فاطمه، مریم و آسیه: هستند». پیامبر (صلی الله علیه و آله) در حدیث دیگری می فرماید:
⭕️کمال به آسیه و مریم منحصر می شود، چرا که آنها در زمانه خود کفالت پیامبران خدا را بر عهده گرفتند. آسیه کفالت موسی کلیم و مریم کفالت پسرش عیسی مسیح».
#آسیه
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
1_3160506986_۲۷۱.mp3
1.31M
🔴 مهمترین خواسته امام زمان عجل الله از زنان و دختران چیست ؟
🎙 #ابراهیم_افشاری
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
🔴 جلوگیری #امیرالمؤمنين ( سلام الله علیه) از فروختن #حضرت_شهربانو مادر امام سجاد( سلام الله علیهما ) به عنوان برده توسط #عمر_ابن_خطاب
📌ابوجعفر محمد بن جریر بن رُستم طبری - نه طبریِ تاریخ نگار - گفت:
وقتی اسیران ایران وارد مدینه شدند، عمر تصمیم داشت زنان را بفروشد و مردان را به عنوان برده بگیرد. امیرمؤمنان علیه السلام فرمودند: پیغمبر صلی الله علیه و آله فرموده است: برجستگان و محترمانِ هر قوم را محترم بدارید! عمر گفت: این مطلب را شنیدهام که میفرمود: هرگاه فردِ باشخصیت و محترم قومی نزد شما آمد، او را احترام کنید اگرچه مخالف شما باشد. امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: اینها قومی هستند که تسلیم شمایند و به اسلام علاقه دارند، و من از نژاد اینها فرزندانی خواهم داشت!
من خدا و شما را گواه میگیرم که سهم خود را از اینها در راه خدا آزاد نمودم. بنی هاشم همه گفتند: ما نیز سهم خود را به شما بخشیدیم. باز فرمود: خدایا شاهد باش، من حقی را که اینها به من بخشیدند در راه تو آزاد کردم. مهاجران و انصار گفتند: ای برادر رسول خدا، ما هم حق خود را به تو بخشیدیم. فرمود: خدایا اینها حق خود را به من بخشیدند و من از آنها پذیرفتم و تو را شاهد میگیرم که در راه خودت آزادشان کردم.
عمر گفت: چرا تصمیم مرا در مورد عجمها نقض کردی و چه چیز تو را به این کار واداشت؟ امیرمؤمنان فرمایش پیغمبر درباره احترام افراد با شخصیت را به یادش آورد. عمر گفت: ای ابوالحسن، من سهم خود و سهم اشخاصی را که نبخشیده اند، به تو و خدا میبخشم.
علی علیه السلام فرمودند: خدایا تو شاهد گفتههای ایشان باش و شاهد باش که من اینها را آزاد ساختم. گروهی از قریش تمایل داشتند با آن بانوان ازدواج کنند.
امیرمؤمنان فرمود: نباید آنها را بر ازدواج مجبور کرد، باید اختیار را به خودشان داد، و هر انتخابی که داشتند، باید عمل شود. گروهی به شهربانو دختر یزدگرد اشاره نموده و اختیار انتخاب را به او دادند و از پشت پرده خواستگاری کردند، و در حضور جمع به او گفتند: از میان کسانی که از تو خواستگاری کرده اند، کدام را انتخاب میکنی؟ آیا علاقه به داشتنِ شوهر داری؟ او سکوت کرد. امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: به شوهر علاقه دارد و حالا باید منتظر بود تا چه کسی را انتخاب کند. عمر گفت: از کجا فهمیدی که تصمیم به ازدواج دارد؟ فرمود: هرگاه بانوی محترمی از یک طائفه بدون سرپرست بود و نزد پیامبر میآمد، وقتی از او خواستگاری میشد، دستور میداد به او بگویند: آیا به ازدواج تمایل داری؟ اگر خجالت میکشید و سکوت میکرد، همین سکوتش را دلیل اجازه اش قرار میداد و دستور ازدواجش را صادر میکرد؛ و اگر میگفت نه، او را مجبور به پذیرش نمی کرد. خواستگاران را به شهربانو نشان دادند، او با دست به حسین بن علی علیه السلام اشاره کرد. باز از او تقاضای انتخاب کردند، این مرتبه نیز به حسین بن علی اشاره کرده، با زبان خودش گفت: اگر اختیار با من است، همین شخص! امیرمؤمنان را ولیّ خود قرار داد، و حُذَیفه خطبه عقد را خواند. امیرمؤمنان علیه السلام به او فرمود: اسمت چیست؟
گفت: شاه زنان دختر کسری. امیرمؤمنان علیه السلام به او فرمود: نه، شاه زنان نیست مگر دختر محمد صلی الله علیه و آله و او سیدة النساء است و تو شهربانویه و خواهرت مروارید است؟ گفت: آری!
📚بحارالانوار،ج۱۰۱،ص۱۹۹📚
#شهربانومادرامام_سجادعلیه_السلام
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
#زنان_شاعرعصرپیامبر
#ام_کلثوم_خواهرعمروبن_عبدود
یکی از زنان شاعر عصر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ام کلثوم خواهر حق طلب عمروبن عبدود بود که برادرش در جنگ خندق، به دست توانای امیر مؤمنان علی (علیه السلام) کشته شد. وقتی خبر مرگ برادر به خواهرش رسید، از قاتل وی سؤال کرد. وقتی فهمید که علی (علیه السلام) قاتل برادرش است، گفت: این افتخار برای برادر و همه خانواده اش بس که به دست مردی بزرگوار و عالی مقام کشته شده است. وی زنی شاعر و اهل ادب بود و اشعار زیادی در مرگ برادر سرود. در این اشعار به تجلیل از شخصیت علی (علیه السلام) به عنوان قاتل برادر هم مبادرت شده است. ترجمه یکی از اشعار او این است: «اگر کسی غیر از علی قاتل عمرو بود بر مرگش همیشه گریه می کردم».
ولی قاتل او کسی است که از هر عیبی منزه است و پدر او بزرگ و سرور شهر خوانده می شد.
او از نوادگان هاشم است و مسند عظمت او در آسمان جای دارد.
مردمی که این عظمت را نمی توانند تحمل کنند از حسد بمیرند! این ها خانواده ای هستند که خداوند بزرگ تمام فضایل دین و دنیوی را به آن ها بخشیده است...»
هنگامی که این اشعار برای پیامبر خوانده شد، پیامبر فهمید که وی زنی است خردمند و متمایل به اسلام. پیامبر، وی را به اسلام دعوت کرد، ام کلثوم پذیرفت و بقیه عمر را به دینداری گذراند.
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
#زنان_بهشتی
فاطمه بنت الحسن همسرامام سجاد علیه السلام
💢فاطمه، دختر حسن بن علی بن ابیطالب( علیه السلام ) از جمله دختران امام مجتبی( علیه السلام ) است که در تاریخ گزارشهایی وجود دارد. مادر ایشان نیز أم إسحاق دختر طلحة بن عبیدالله التیمی بوده است.
💢ظاهراً کنیه مشهور ایشان أم عبدالله است،و برخی أُم الحسن را نیز ذکر کردهاند.
ایشان با پسر عموی خود، امام سجاد( علیه السلام ) ازدواج کرد و اولین علوی بود که با یک علوی دیگر ازدواج کرد.
💢ایشان زنی فاضل بوده و در منابع روایی، کرامتی نیز از ایشان نقل شده است؛ امام باقر( علیه السلام ) فرمودند:
«مادرم زیر دیوارى نشسته بود که ناگاه دیوار شکاف خورد و صداى ریزش سختى به گوش رسید، مادرم با دست اشاره کرد و گفت: نه، به حق مصطفى، خدا به تو اجازه نداده که بر من فرود آیى، دیوار در هوا معلّق بود تا مادرم از آنجا گذشت. سپس پدرم صد دینار از برای او صدقه داد».
💢امام صادق( علیه السلام ) مادر بزرگ خود را چنین توصیف میکند: «کانَتْ صِدِّیقَةً لَمْ تُدْرَکْ فِی آلِالْحَسَنِ امْرَأَةٌ مِثْلُهَا» «او صدّیقهای بود که در خاندان امام حسن( علیه السلام ) زنى همتراز او وجود نداشت».
💢علاوه بر امام باقر( علیه السلام ) که مهمترین فرزند فاطمه بنت الحسن بوده؛ عبدالله باهر نیز فرزند ایشان بوده است.[ عبدالله باهر انسانی فاضل و فقیه و متولی اوقاف پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم ) بود و سپس تولیت اوقاف امیر مؤمنان علی( علیه السلام ) را نیز بر عهده گرفت.
#همسرامام_سجادعلیه_السلام
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
بانوان نمونه
#زنان_راوی_حدیث آمنه_طباطبایی آمنه طباطبایی علوی، از زنان محدث شیعه در قرن پنجم و ششم است. وی دختر
آمنه دختر عباد بن علی بن حمزه از خانوادهای اهل علم در اصفهان است. از میان افراد این خانواده عالمان و شاعرانی در عراق و منطقه خلیج فارس برخاستند؛ معروفترین آنهاخاندانهای حکیم، بحرالعلوم، طباطبایی (صاحب ریاض در کربلا) در عراق و خانواده بروجردی در قم و بروجرد است.
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
مقام زن در اشعار مولانا
🔖 زن در قالب شعر های مولانا موهبت ومحبتی است که پروردگار بر اساس آیه مودّت ورحمت ( روم –۲۱) زن را مایه آرامش وعزّت وآزادی انسانیت قرار داده است.
🔖نگاه مولوی در مثنوی اینگونه است؛ در بینش او زن طفیل مرد نیست، زن موهبتی نیست که فقط برای عیش و نوش مرد به وجود آمده باشد، زن در اندیشه مولوی نیمه واقعی پنهان در آیات محکمات قرآن مبین است.
همان که امام خمینی رحمه الله علیه به خاطر داشتن اندیشه های عرفانی ودانایی فراون بر قرآن و با رشادت بسیار در زمانهای مختلف قبل وبعد از انقلاب بیان فرمودند:
“از دامن زن مرد به معراج می رود”
#مولانا
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
▪️#زینب_سلام_الله_علیها اسلام را حفظ کرد
◾️ «فرستادگان امام حسین علیهالسلام» مجموعهای از بیانات رهبر انقلاب است که دربارهی نقش زنان و دختران قافلهی کربلا در گسترش پیام عاشورا ایراد شده.
#بانوان_بهشتی
🧕@banovanebeheshti
«امام جعفرصادق(علیهالسلام)»:
اَكَثَرُ الخَیرِ فیالنِّساءِ.
بیشترین خیر و برکت همراه با زنان است.
(وسائل، ج ١٤، ص ١١)
🧕@banovanebeheshti