#یک_سوال_یک_پاسخ_فاطمیه
سوال: آیا فدک هبه ی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت زهرا سلام الله علیها بود یا به عنوان ارث به حضرت زهرا سلام الله علیها تعلق پیدا کرد ؟
📋پاسخ :
برخی تصور می کنند که فدک از اموال پیامبر اکرم بود که به حضرت زهرا سلام الله علیها به ارث رسیده بود و ابوبکر به مصالحی و با استناد به دلایلی آن را برای مصلحت جامعه مسلمین گرفت!
اما طبق مستندات متعدد در کتاب های مختلف، بعد از آن که آيه ی وَ آَتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ سوره إسراء/آيه26 نازل شد، پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فدک را به حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها بخشيد و از آن زمان، فدک، ملک شخصي آن حضرت بود.
جلال الدین عبدالرحمن سیوطی، از علمای اهل سنت در «تفسیر الدر المنثور»، جلد نهم، صفحه 320 در مورد جریان فدک از علمای مختلف از جمله بَزّار و ابن ابی حاتِم نقل می کند و همه این افراد نیز از ابوسعید خدری نقل می کنند که وقتی آیه 26 سوره مبارکه اسراء نازل شد، رسول خدا صلی الله علیه وآله فدک را تقدیم به حضرت زهرا(سلام الله علیها) کردند.
📚همچنین در کتاب «فتح القدیر» نوشته شوکانی، در جلد سوم، صفحه 311 همین نقل وجود دارد که رسول خدا صلی الله علیه وآله فدک را تقدیم حضرت زهرا(سلام الله علیها) کردند.
بنابراین، اصل جریان فدک مورد پذیرش بوده و در مورد آن روایت موجود است. همچنین در دیدگاه تاریخی نیز این مساله قابل اثبات است.
فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین
#یک_سوال_یک_پاسخ_فاطمیه
سؤال : چرا حضرت علی(علیه السلام) بعد از به دست گرفتن حكومت فدك را بر نگرداند ؟
📋پاسخ:
حضرت علي عليه السلام به خاطر جو ناسالمي که توسط خلفاي پيشين فراهم شده بود و در جامعه بسياري از بدعت ها جاي سنت ها را گرفته بود و بسياري از حقايق اسلامي دستخوش تغيير شده بود به طوري که امام شافعي در "کتاب الامّ" از وهب بن کيسان نقل مي کند :
«كلّ سنن رسول اللّه قد غيّرت حتى الصلاة.»
« تمام سنت و شريعت پيامبر گرامي حتي نماز هم تغيير يافته است»
📚 كتاب الام:1/208.
امام مالک از جدش مالک نقل مي کند که گفته:
"ما أعرف شيئاً مما أدركت الناس إلا النداء بالصلاة."
از مردم جز دعوت به نماز، چيزي را نمي بينم.
📚 الموطّأ: 1/93 وشرحه: 1/122
از همين رو است طبق روايت بخاري در صحيح خود از عمران بن حصين صحابي پيامبرکه در بصره وقتي پشت سر علي بن ابي طالب عليه السلام نماز مي خواند،مي گويد: نماز علي ياد آور نمازي است که با پيامبر گرامي به جاي مي آورديم.
📚صحيح البخاري: (161 ح784) ، 1/200ط. دار الفكر ـ بيروت الاوفست عن طبعة دار الطباعة باستانبول. باب إتمام التكبير في الركوع من كتاب الأذان.
باتوجه به نکات ياد شده معلوم مي شود که در اثر انحراف جامعه اسلامي از مسير خود و کنار گذاشتن خليفه و جانشين بحق پيامبر گرامي (صلی الله علیه و آله) و روي کار آمدن کساني که صلاحيت نداشتند ، چه مشکلاتي بر سر شريعت اسلام آمده است و علي (علیه السلام) احساس نمود که اگر چنان که بخواهد ناهمواري هاي گذشته اصلاح نمايد و بدعت ها را برگرداند جامعه آن روز تاب تحمل آن را ندارند.
📝به عنوان نمونه: نماز تراويح که توسط خليفه دوم تاسيس شد و بنا به نقل بخاري، او به صراحت گفت:
"نعم البدعة"
چه بدعت خوبي است .
📚 صحيح بخاري ج 1 ص 342 .
حضرت علي عليه السلام در زمان حکومت خويش به امام حسن دستور داد که مردم را از خواندن اين نماز مستحبي به جماعت، جلوگيري کند ولي مردم همه فرياد در آوردند :
"وا عمراه، وا عمراه "
و حضرت نیز که دیدند به دلیل کوته فکری آنها این سخن در آنها بی تأثیر است لذا آنها را به در این مورد به حال خود رها فرمود.
◀️حال اگر امیرالمؤمنین که در اجرای احکام صریح اسلام با چنین مقاومتی روبرو می شوند مبادرت به برگرداندن فدک می نمودند قاعدتاً به پول پرستی و دنیا طلبی محکوم می گردیدند. لذا بهترین عمل همان بود که حضرتش انجام دادند.
هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به اتاق #تدبر_در_قرآن وصل شوید
http://eitaa.com/joinchat/405012492Cc725cc528e
توجّه و بندگی در بیداری ، رمزتوفیق در بیداری برای نماز شب
این مطلب به یقین ثابت است وخیلی ها هم نقل کرده اند که اگر از حال انسان معلوم شود که می خواهد نماز شب بخواند، بیدارش می کنند و بدون احتیاج به آیات و دعای معهوده؛ و این بیدار کردن به طرق مختلف است. ما برای اوقات خواب خود افسوس می خوریم که چرا برای نماز شب بلند نمی شویم در حالیکه اوقات بیداریمان را به غفلت می گذرانیم! زیرا اگر در بیداری به توجه و بندگی مشغول بودیم توفیق بیدار شدن برای خواندن نماز شب و تهجد و تلاوت قرآن پیدا می کردیم.
(درمحضر بهجت، از فرمایشات آیت ا... بهجت ، ره)
🔸 هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به #تالار اعلام حضور برنامه صبحگاهی وصل شوید🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/1950941202Cc9bd9e5832
📝 #یادمون_باشه
خیلی چیزا توی دنیا، به ما مربوط نیست!
خیلی از مسائل مربوط به همسرمون ،
فرزندمون ،
همکلاسیمون ،
رفیق مون ،
همکارمون و .....
پس ؛
۱ـ نه سعی کنیم، بفهمیم!
۲ـ و نه سعی کنیم، وانمود کنیم که میفهمیم!
چون خیلی زیاد ممکنه، برداشت ما؛ چیزی دقیقاً برعکسِ اون موضوع باشه!
این خُلق تجسسه !
تجاوزه !
یه جور خشونته ! ❌ ...