#شبهه
۸۰ درصد رتبههای برتر کنکور از ایران رفتند
پژوهشی درباره مهاجرت رتبههای برتر رشته ریاضی و فیزیک در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۵ نشان میدهد:
🔹 همه ۱۰رتبه برتر سالهای ۸۷ و ۸۸رشته ریاضی و فیزیک از ایران رفتهاند.
🔹 از میان رتبههای یک تا ۱۰رشته ریاضی و فیزیک در سالهای ۱۳۸۰تا ۱۳۸۹، تعداد ۱۱۴نفر، دیگر در ایران حضور ندارند.
🔹این دادهها پارسال تهیه شده و ممکن است درصدی خطا داشته باشند. نکته دیگر اینکه، این گزارش تنها آمارهای مربوط به سالهای ۸۰ تا ۹۵ است، پرسش اینجاست که وضعیت مهاجرت دانشجویان در سالهای اخیر چه تغییری کرده است؟
🔹اندیشکده هاتف در بخش دیگری از این گزارش تاکید کرده است که بین چهار گروه فعالان استارتآپی، پزشکان و پرستاران، اساتید، محققان و پژوهشگران و دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی بین ۶۳ تا ۷۱درصد از افراد تمایل زیاد یا بسیارزیاد برای مهاجرت از ایران دارند. این گزارش همچنین تاکید کرده که بین ۵۶ تا ۸۷درصد این گروهها تمایل خود به مهاجرت را تا حد زیاد یا بسیارزیاد حاصل از شرایط عمومی کشور میدانند.
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
#مرتبط
#بازنشر
1⃣
🔹نخبه یا پخمه؟
✍️ مهاجرت از ایران یک پُز اجتماعی است و لزوماً دلیلَش سیاسی نیست! خارجرفتهها در جامعهی ایرانی افرادی مدرن، بروز، فهمیده و با کلاس قلمداد میشوند. خیلی هم مهم نیست در کدام کشور ساکن باشند و در آنجا به چه کاری مشغول باشند. مهم این است که در شناسنامهی فرزندَت نامِ آمریکا یا کانادا نوشته شود! حسِ پاریسدوستیِ یک ایرانی و رنگ باختنش در برابرِ اروپا و غرب، هیچ ارتباطی با حاکمانِ ایران ندارد.
☝️ همانطور که برخی از روستائیانِ عزیزِ ما آرزویِ شهری بودن دارند، برخی شهریها هم آرزویِ اروپائی بودن دارند! چون واقعیت آن است که از لحاظِ مادی و ظاهری، کشورهای اروپائی و غربی از ما پیشرفتهترند و انسان، ذاتاً پیشرفت را دوست دارد. حالا اینها بجایِ اینکه در کشورِ خود پیشرفت را بسازند، ترجیح دادهاند سرِ سفرهی آمادهی غرب و اروپا بنشینند! بس که تنبلَند!!کسی که اهلِ ابتکار و همت باشد، چه در ایران و چه در خارج میتواند پلههای موفقیت را بپیمایَد. اما کسی که تنبل باشد فرق نمیکند ایران باشد یا خارج. بعضی از خارجنشینان، پولِ خوشخدمتی با دشمنانِ ما را میخورَند.
❌ اصطلاحِ "فرار مغزها" چند سالی است که واردِ ادبیاتِ شفاهیِ مردم شده است. بسیاری از مردم میگویند ایرانیها فرهیختهترین شهروندان ایالات متحده هستند و ایران یکی از نخبهگریز ترین کشورها است! اما واقعیت آن است که خروج دانشجو از کشور نسبت به چهل سال قبل نه تنها رشدی نداشته بلکه کاهش چشمگیری هم داشته است. در سال 1356 تعداد کل دانشجویان ایرانی، 270 هزار نفر بود که از این تعداد چیزی حدود 38 درصد در خارج از کشور خارج از کشور بودند.
➕ در حال حاضر 4 و نیم میلیون دانشجو داریم که تعداد دانشجویان ایرانی در خارج کشور تنها 1/3 درصد است و همین تعداد نیز غالبا بشکلِ موقتی و صرفا برای ادامه تحصیل به خارج کشور مهاجرت کرده اند. اداره مهاجرت آمریکا در سال 2017 اعلام کرد در خواست پذیرش دانشجویان ایرانی حدود 28 درصد کاهش داشته است.
🔔 البته به هر حال درصدِ کمی از فارغ التحصیلانِ ایرانیتبار در خارجِ کشور، نبوغِ خدادادی شان را وقفِ مردمِ کشورشان نمیکنند و به خدمتِ مادام العمرِ دشمنانِ ملت در می آیند. اما چرا؟!! لابد عدهای در مقام دفاع برآمده و خواهند گفت پاسخ این سؤالات را باید در نحوهی تعاملِ حاکمیتِ ایران با نخبهگان جستجو کرد؛ چرا که مسئولینِ نخبهستیزِ ایران، بهای آنان را نمیپردازند.
❗️"فرار مغزها" اصطلاحی است که در درون خود دارای تناقض است. زیرا کسی که مغز داشته باشد فرار نمیکند. انتخاب گزینهی "فرار از مشکل" بجای حل آن، سیرهی مستمرهی بیمغزان است. پس چرا باید به مشتی بیمغز که خدمتکار استکبار هستند مباهات بورزیم؟
❗️برخی از عوام و حتی خواص، گاهی سادهلوحانه به ایرانی بودن این دست از نخبهگان افتخار میکنند و با هواداری از آنان، اصل نظام اسلامی را در رویش نخبهگانِ ایرانگریز مقصر میدانند؛ در حالی که آن نخبگان، پشیزی برای مردم و نظام مردمی ایران ارزش قائل نیستند. نخبهای که هیچ خاصیتی برای ایرانیان ندارد و هر از گاهی گفتارها و رفتارهای دینستیزانه از او صادر میشود مایهی ننگ ایرانیان است؛ نخبهگانِ این چنینی در واقع دشمنانی هستند که فقط نام دوست را به یدک میکشند.
📣 فرهیختهای که بخاطر تعارض با حاکمیت ایران، مردمش را بفروشد اساسا فرهیختهگیاش زیر سؤال است. کسی که سیر مطالعاتیاش وی را به سطحی از بلوغ نرسانده باشد که حقانیت جمهوری اسلامی برایش آشکار شود، نه تنها نخبه نیست که پخمهای است عقبمانده! مگر هر کس که دارای نبوغ فکری و ضریب هوشی بالا بود، میتوان او را متصف به وصف فرهیختگی دانست؟ نخبه به هیچ قیمتی مردم فروشی نمیکند، حتی اگر دولتش طاغوتی باشد. نخبه، أخم دوست را بر لبخند طاغوتیان ترجیح میدهد و بجای نوکری دشمن، خادم مردمش میشود؛ خدمت به مردم، پیشکش لااقل با در اختیارِ دشمن قرار دادن دانش، به مردم خیانت نکند.
ادامه👇👇
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
2⃣
ادامه👆👇👇
🗣 گرچه عذرِ متداول نخبهگانِ اینچنینی برای توجیه فرار، تعارض با مسئولین نظام است؛ اما دلیل واقعی گریز نخبگان، چیز دیگری است. بسیاری از نخبهگان بخاطر تعارض فکری با اصل نظام و نیز طمع به لذتهای مادی از خدمت به مردم ابا دارند. غایتشان کسب منفعت است و نه جلب رضایت خدا و خدمت به خلق خدا. فرار از محدودیتهای دینی، عدم تحمل حاکمیت اسلامی، رؤیای شیرین زندگی در مغرب زمین و بهرهمندی از آزادیهای بیشمار حیوانی حاکم بر کشورهای متمدن، عمدهترین عوامل ماندگاری نخبهگان علمی در غرب است.
➕ بعنوان کسی که قبلاً دانشگاه شریف تهران تدریس داشتم و با وجودِ اینکه کم نیستن دانشجوهای خوب و معتقد در این دانشگاه، اما قبول کنیم که همهی نخبگان قادر نیستند همچون شهید چمران از پیشنهاداتِ پر رنگ و لعاب روبهان دغل چشمپوشی کنند و به عشق امام و امت از رفاهیاتِ عادی و مادی دنیای متمدن صرف نظر کنند. وقتی یک نخبه، چارچوب اسلامی بودن را نمیپسندد نمیتوان او را بالاجبار و حتی با رفاهیاتِ مضاعف در ایران بند کرد. حکومت اسلامی نه رفاهیات غربی را میتواند برای او فراهم کند و نه قرار است نخبهی رفاهزده و دنیاگرا گزینش کند.
👌 البته اصل اینکه باید مسئولین نظام هوای نخبهگان را داشته باشند و بطور کلی با مردم و از جمله نخبهگان بر مبنای کرامت انسانی رفتار کنند مطلب حقی است. اما بالأخره ممکن است در بدنهی هر نظامی برخی از مسئولین، عامدانه، ساهیانه، خودسرانه و یا بر مبنای سلیقهی شخصی اسباب گریز نخبگان را فراهم کنند.
✅ ولی در نگاه کلان، سیاست کلی نظامِ اسلامی بر طرد نخبگان نیست. بنابراین عملکرد سوء برخی دولتمردان، نباید باعث رنجش خاطر عاطرِ نخبهگان شود؛ نخبهی واقعی هیچگاه از گزینهی قهر کودکانه استفاده نمیکند؛ زیرا خوب میداند که چوب مسئولین خطاکار را نباید به مردم زد و روا نیست بخاطر وجود معدود خطاکاران، پشت مردم و نظام را خالی کرد.
✍سید محمدمهدی صدری
#جهادگرتبیین
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و عرض ادب
#پاسخی_دیگر 👇⬇️
🔸فرار مغزها! معضلی که برای هر کشور و ملّتی دردناک است و فقط مختص ایران نیست و ملّت و مسئولین باید برای رفع آن به فکر چاره باشند.
❌ مهاجرت نخبگان از کشور، اگرچه واقعیتی غیر قابل انکار است اما درباره ابعاد و عوامل آن، عموماً دچار اغراق گویی می شویم تا حدی که خیال می کنیم هیچ نخبه ای در ایران نمی ماند و یک نخبه هیچ آینده روشنی در کشور نخواهد داشت.
در حالی که این نگرش غلط است.
🔹 طبق اعلام رصد خانه مهاجرت ایران، تحلیل آمار دریافتی از اداره گذرنامه در بازه زمانی سال ۱۳۸۰ تا مرداد ۱۳۹۹ نشان میدهد که:
👈 ۵۶/۶ درصد از دارندگان مدال در المپیادهای دانشآموزی؛
👈 ۶۹/۱ درصد از مشمولین بنیاد نخبگان؛
👈 و ۷۸.۳ درصد از افراد حائز رتبههای یک تا هزار آزمون سراسری؛
✅ در داخل کشور هستند.
👈 در میان گروههای مورد بررسی، به ترتیب المپیادیها با ۳۷/۲ درصد، مشمولین بنیاد با ۲۵/۵ درصد و رتبههای یک تا هزار آزمون سراسری با ۱۵/۴ درصد، بیشترین درصد افراد مقیم خارج را به خود اختصاص دادهاند.
▪️ نتیجه اینکه نگاه اغراق آمیز ما نسبت به میزان مهاجرت نخبگان، غلط است.
https://www.yjc.news/00X7dK
بـر اسـاس آمـار اخذ شـده از معاونـت علمـی- فناوری ریاسـت جمهـوری، جمعیت متخصصان بازگشـته به کشـور از سـال ۱۳۹۵ تا فروردین ۱۴۰۰ جمعـا بـه 1989 نفر (به صـورت تجمعی) رسـیده اسـت که این میـزان از جمعیـت متخصصان بازگشـتی به کشـور در دوران اخیـر علیرغم تحولات اقتصادی چنـد سـال گذشـته در نـوع خـود کمنظیر اسـت.
https://www.yjc.news/00X7dK
جمعیت دانشجویان خارجی در ایران از حدود ۵.۵۰۰ نفر در سال ۱۳۹۰ به حدود ۴۴.۳۰۰ نفر در سال ۱۳۹۹ رسیده است.
https://www.yjc.news/00X7dK
بیش از 6000 شرکت دانش بنیان در کشور ما وجود دارد. تمام این شرکت ها توسط نخبگان علمی کشور تأسیس شده و مشغول فعالیت هستند.
👈نتیجه اینکه آینده نخبگان در کشور ما مبهم و تاریک نیست و با تلاش و پشتکار و امید می توان در کشور خودمان به موفقیت های بالا رسید.
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرتبط
#بازنشر
⭕️ آمار واقعی مهاجرت دانشجویان
👨🏻🎓در حال حاضر 4 و نیم میلیون دانشجو داریم که تعداد دانشجویان ایرانی در خارج کشور تنها 1/3 درصد است و همین تعداد نیز غالبا بشکلِ موقتی و صرفا برای ادامه تحصیل به خارج کشور مهاجرت کرده اند.
➕ اداره مهاجرت آمریکا در سال 2017 اعلام کرد در خواست پذیرش دانشجویان ایرانی حدود 28 درصد کاهش داشته است.
✍سید محمدمهدی صدری
#جهادگرتبیین
#شبهه
۲۶ هزار میلیارد تومان ناقابل کم آمد
علیرغم همه توضیحاتی که امروز رئیس جمهور محترم در خصوص موفقیت های اقتصادی دولت سیزدهم دادند اشاره ای مختصر نداشتند که دولت فخیمه طی چهار ماه ابتدایی سال بین خرج و دخلش ۲۶ هزار میلیارد تومان ناقابل کم آورده است !!
طی چهار ماهه اول سال ۱۴۰۲، از ۷۰۷ هزار میلیارد تومان از کل اعتبارات مصوب بودجه، حدود ۶۵ % به میزان ۴۶۰ هزار میلیارد تومان محقق شده با این حال علیرغم عدم تحقق ۲۴۷ همت از مصارف حدود ۱۰ همت کسری وجود داشته چرا که عملکرد منابع عمومی دولت در این بازه، بالغ بر ۴۵۰۷.۸ همت بوده است
هر چند که بر اساس گزارش کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، عملکرد مصارف عمومی دولت در این بازه بالغ بر ۴۷۵.۷ همت بوده که ۶۷% تحقق را نشان می دهد و حدود ۱۶ همت بیشتر از اعداد فوق است . لذا در این شرایط کسری منابع نیز به همین میزان اضافه شده و به حدود ۲۶ همت
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
✅آغاز به کار دولت سیزدهم دولت از یکسو با هزاران میلیارد تخصیص بدون منبع در خزانه مواجه بود، از سوی دیگر در 5 ماه ابتدای سال 1400 بیش از 50 هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی استفاده شده بود؛ علاوه بر این دولت باید 535 هزار میلیارد تومان اوراق فروختهشده دولت قبل را هر ماه بهمیزان 11 هزار میلیارد تومان تسویه میکرد.
🔹باتمام سختیها اما دولت سیزدهم برای تأمین کسری بودجه بهسراغ چاپ پول نرفت و با افزایش درآمدها و کنترل هزینهها بهسمت بهبود شاخصهای بودجه حرکت کرد، همین موضوع موجب شده است رشد حجم نقدینگی در آذر ماه برای دومین ماه متوالی کاهشی و به 41.4 درصد برسد. آخرین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم در دیماه هم بیانگر کاهش یکدرصدی میانگین تورم سالانه در کشور استپنج ماه دولت سیزدهم منابع درآمدی بودجه نسبت به 4 ماه ابتدای سال بیش از 177 درصد رشد کرده که عمدتاً ناشی از افزایش صادرات نفت و تمرکز بر مقابله با فرارمالیاتی بوده است.
درآمدهای مالیاتی در مدت کوتاه فعالیت دولت سیزدهم 156 درصد بوده.
✅از سوی دیگر استفاده از تنخواهگردان خزانه برای تأمین منابع دولت شاهد کاهش 29درصدی بوده که این رقم گواه عدم استفاده دولت از منابع بانک مرکزی در تأمین هزینههای جاری است.
🔹در پنج ماه ابتدای دولت سیزدهم علاوه بر مدیریت هزینههای جاری، منابع طرح عمرانی نیز با رشد 24درصدی از 587 هزار میلیارد ریال به 729 هزار میلیارد ریال رسیده است.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام
کارگزاران افساد طلب چه زود فراموش کردند خرابی های ۸سال دولت روحانی را . !!!
🔹نشان به آن نشان که برخی حامیان روحانی، اواخر دولت او با حسرت و آرزو گفتند چند سال زمان می برد تا به رشد اقتصادی سال ۱۳۹۰ (سال دوم دولت دهم) برسیم!
♦️پادوهای رسانه ای "اشرافی غربگرا"، از یک سو موفقیت های دولت و مجلس را خسارت جا می زنند و مدعی اند باید ۸ سال زمان گذاشت تا اعتماد مردم جبران شود، اما از طرف دیگر، هنگام ارزیابی عملکرد دولت حاضر نیستند لاقل ۴ سال زمان بدهند تا فجایع ۸ سال سوء مدیریت غربگرایان را جبران کند.
🔹اما چند نمونه از عملکرد دولت و مجلس انقلابی، در حالی که با میراث "جاروشدگی خزانه، انتشار ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول بیپشتوانه و انفجار نقدینگی، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیاردی، و سررسید اوراق ۵۳۲ هزار میلیارد تومانی" رو به رو بودند:
🔻احیای سیاست خارجی، تنوع بخشی به شرکای اقتصادی، و مهار تحریم ها.
🔻تصویب قانون اقدام متقابل و از سر گیری فعالیت های هسته ای، که دولت آمریکا را مجبور کرده بدون برجام، به آزاد سازی منابع مسدود شده ایران در عراق و کره جنوبی تن بدهد.
🔻احیای رشد اقتصادی صفر شده در دهه ۹۰، و رساندن آن به بالای ۴ درصد.
🔻 احیای صادرات نفتی تا ۱/۹ میلیون بشکه، در حالی که در دولت برجام، حتی تا زیر ۳۰۰ هزار بشکه هم سقوط کرد.
🔻 کاهش ۱۳ درصدی نرخ تورم.
🔻 جبران بخش مهمی از کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی.
🔻 تسویه ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات دولت قبل.
🔻 تسویه ۲۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق.
🔻 تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوقهای بازنشستگی.
🔻 اختصاص ۴۰ هزار میلیارد برای رتبهبندی معلمان.
🔻 تسویه ۵۴ هزارمیلیارد بدهی به بانک مرکزی.
🔹اگر انصاف داشتتند باید از عملکرد دولت و مجلس انقلابی تمجید می کردند؛ اما آزادگی و انصاف، کرامت والایی است که نصیب سیاست بازان و غرض ورزان نمی شود.
اَللهم وَفِّقنا لِما تُحِبُّ و تَرضٰی:
♦️دولت کشور را با تورم شصت درصدی تحویل گرفت
و علی رغم تحولات جهانی و منطقهای و مساله اصلاح یارانهها و حذف ارز ۴۲۰۰، دولت توانست این تورم را به چهل درصد کاهش دهد
اَللهم وَفِّقنا لِما تُحِبُّ و تَرضٰی
♦️افزایش درآمدهای مالیاتی و فروش نفت منبع پرداخت همینها بود.
♦️امسال هم تا امروز شرایط به همینگونه مدیریت شده و دولت تلاش کرده که درآمدها و هزینهها متعادل و یکسان باشد تا دولت به کسری بودجه دچار نشود.
دستاوردهای دولت سیزدهم
رئیسجمهور:
🔹کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی با ایجاد منابع جبران شد.
🔹تورم حدود ۶۰ درصد تبدیل به ۴۶درصد شد و رشد اقتصادی به ۴درصد رسید.#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
سلام.
آیا سوره ای در قرآن هست
که شراب را امل فساد معرفی کرده یاشد؟؟
ممنون از راهنمایی
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و ادب
#پاسخ ⬇️
✅🌴آیاتی که در قرآن در مورد شراب و مسکرات آمده عبارتند از:- وَ مِنْ ثَمَراتِ النَّخیلِ وَ الْأَعْنابِ تَتَّخِذُونَ مِنْهُ سَکَراً وَ رِزْقاً حَسَناً إِنَّ فی ذلِکَ لَآیَةً لِقَوْمٍ یَعْقِلُونَ [۱]
و از میوه هاى درختان نخل و انگور، مسکرات (ناپاک) و روزى خوب و پاکیزه مى گیرید؛ در این، نشانه روشنى است براى جمعیّتى که اندیشه مى کنند!
-یسئَلُونَک عَنِ الْخَمْرِ وَ الْمَیسِرِ قُلْ فِیهِمَا إِثْمٌ کبِیرٌ وَ مَنَفِعُ لِلنَّاسِ وَ إِثْمُهُمَا أَکبرُ مِن نَّفْعِهِمَا وَ یسئَلُونَک مَا ذَا ینفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ کَذَلِک یبَینُ اللَّهُ لَکُمُ الاَیتِ لَعَلَّکمْ تَتَفَکَّرُونَ .[۲
در باره شراب و قمار، از تو می پرسند، بگو: «در آن دو، گناهی بزرگ، و سودهایی برای مردم است، و[لی ] گناهشان از سودشان بزرگتر است. » و از تو می پرسند: «چه چیزی انفاق کنند؟» بگو: «مازاد [بر نیازمندی خود] را.» این گونه، خداوند آیات [خود را] برای شما روشن می گرداند، باشد که در [کار] دنیا و آخرت بیندیشید.
🌴 یأَیهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا لا تَقْرَبُوا الصلَوةَ وَ أَنتُمْ سکَرَی حَتی تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ وَ لا جُنُباً إِلا عَابِرِی سبِیلٍ حَتی تَغْتَسِلُوا وَ إِن کُنتُم مَّرْضی أَوْ عَلی سفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِّنکُم مِّنَ الْغَائطِ أَوْ لَمَستُمُ النِّساءَ فَلَمْ تجِدُوا مَاءً فَتَیمَّمُوا صعِیداً طیباً فَامْسحُوا بِوُجُوهِکُمْ وَ أَیدِیکُمْ إِنَّ اللَّهَ کانَ عَفُواًّ غَفُوراً[۳]
⬅️ ای کسانی که ایمان آورده اید، در حال مستی به نماز نزدیک نشوید تا زمانی که بدانید چه می گویید؛ و [نیز] در حال جنابت [وارد نماز نشوید] -مگر اینکه راهگذر باشید- تا غسل کنید؛ و اگر بیمارید یا در سفرید یا یکی از شما از قضای حاجت آمد یا با زنان آمیزش کرده اید و آب نیافته اید، پس بر خاکی پاک تیمّم کنید، و صورت و دستهایتان را مسح نمایید، که خدا بخشنده و آمرزنده است.
🔸یأَیهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا إِنَّمَا الخَْمْرُ وَ الْمَیسرُ وَ الأَنصاب وَ الأَزْلَمُ رِجْسٌ مِّنْ عَمَلِ الشیطنِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ [۴]
ای کسانی که ایمان آورده اید، شراب و قمار و بتها و تیرهای قرعه پلیدند [و] از عمل شیطانند. پس، از آنها دوری گزینید، باشد که رستگار شوید.
متبع:پرسمان
پی نوشت ها:
۱. آیه ۶۷ سوره نحل
۲. آیه ۲۱۹ سورة بقره
۳. آیه ۴۳ سورة نساء
۴ . سورة مائده آیه ۹۰ .